Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste..genetski smo onda isti i sa Bugarima , Madjarima, Hrvatima, Rumunima itd...

Па ко је ракао да нисмо ? Ја сам о томе и говорио на претходним страницама. Ниси пажљиво читао.

ne bih rekao da smo bas tako srodni sa albancima.

И те како смо сродни.

Imas li neki autosomalni test da uporedimo srpske i albanske .

Откуд мени ? Имаш резултате научних истраживања.

U tom sto si kopira nigde ne pise Albanija vec srpska KiM ?! To je poprilicna razlika .

Ради се наравно о српском Косову и Метохији, али су узорци узети од Албанаца.

Šiptari i Srbi.

Zavisi kako posmatramo.
Ako pratimo žensku liniju, to je ista populacija.
Ako pratimo mušku liniju jedina veza nam je E V 13 HG. Kod Albanaca ima dosta istoka.
Ako posmatramo zajedničke pretke, imamo povećan broj zajedničkih predaka iz gvozdenog ili bronzanog doba, treba proveriti.

Poslednja izmena:
Kako objasniti svojim rodjacima da im je predak Sloven iz Poljesja koji je dosao na Balkan, formirao srpsku naciju i posle 700-800 godina poturcio se dolaskom osmanlija.
Nemaju Srbi veze sa Polesjem.
To je izvorno baltski prostor na koji se proširila Praško-korčakovska kultura.

To su Sklaveni iz antičkih izvora, koji su iz Vlaške naselili prostor Bugarske i Grčke.
R1a M458 HG.

Poslednja izmena:
Posmstrajući genetiku, čovek bi pomislio da smo slični Grcima. Naročito severnim.
Međutim, kada odeš, vidiš da nema veze

Posmatram Slovačke klince u grupi naših.
Ne liče..
Pa posmatrajuci sta ti ovde sve pises i kakve teorije iznosis u sopstvenoj reziji,covjek bi na trenutak pomislio da si nobelovac,naravno brzo bi skontao da je u pitanju Srednja Masinska skola :)
Evo Ja sam na brzinu pregledao svoju blizu porodicu,njih pedesetak,svi su plavkasti,smedji,svi su plavooki,tipicne face iz Istocne Evrope,a pripadamo I2a CTS10228 (ili nekada Dinaric North).Hajd sto smo mi nego gledam i moje skolske i drugove iz djetinjstva (Srbe),isto sve uglavnom.

Pa posmatrajuci sta ti ovde sve pises i kakve teorije iznosis u sopstvenoj reziji,covjek bi na trenutak pomislio da si nobelovac,naravno brzo bi skontao da je u pitanju Srednja Masinska skola :)
Evo Ja sam na brzinu pregledao svoju blizu porodicu,njih pedesetak,svi su plavkasti,smedji,svi su plavooki,tipicne face iz Istocne Evrope,a pripadamo I2a CTS10228 (ili nekada Dinaric North).Hajd sto smo mi nego gledam i moje skolske i drugove iz djetinjstva (Srbe),isto sve uglavnom.
O čemu pričeš?
Jesi li nekad išao u Grčku na letovanje?

Причаш свашта.
Ако одеш у било које место у Србији, видећеш да на десет тамнооких долази један светлооки/а, а на двадесет тамнокосих један светлокоси/а.
Исто важи отприлике и за цео Балкан.

Причаш свашта.
Ако одеш у било које место у Србији, видећеш да на десет тамнооких долази један светлооки/а, а на двадесет тамнокосих један светлокоси/а.
Исто важи отприлике и за цео Балкан.

Pa evo gledam ,napisao sam za moju porodicu,njih pedesetak sa kojim sam blizak su plavooki svi,i svjetlog tena,a pripadamo I2a CTS10228,Dinaric North bivsi.Evo gledam drugove iz skole iz djetinjstva,mozda dvojica su tamniji malo i nisu plavooki.Ne kazem da je taj omjer kod cijele nacije ili Juznih Slovena,vise mi lici na dobru glupost to sto si ti naveo.

- - - - - - - - - -

Evo jednog iz Istocne Njemacke "Vlaha" :),
The famous Protestant reformer Martin Luther appears to have belonged to haplogroup I2a-Din-N (L147.2+) according to probable relatives whose haplotypes can be found on the Luther Surname DNA Project, including one genealogically traceable 1st cousin 13 times removed, as well as on ySearch (especially ySearch ID: YTE6E).

Ja ti kazem kao neko ko je silom prilika proveo dve godine na Kosovu i Metohiji

Е, видиш, и ја сам такође био доле више пута и могу да кажем да ако запушиш уши и не слушаш којим језиком говоре људи, не постоји начин да разликујеш Србе и Шћипетаре.

Смањи пејотл и не брабоњај.
У "Western Balkan populations" су убројани и косовски Албанци.
Укупно узевши, и источни и западни Балканци су ближи једни другима, него осталим популацијама.
Од источних Европљана најближи су нам Гагаузи, а не Руси, Украјинци, Белоруси или Пољаци.
Са азијским популацијама имамо јако мало сличности.

Лупеташ као и обично. Реци ми како су аутори у раду утврђивали генетску сличност? О каквој сличности говоре, из ког периода времена? Другим речима, коју су величину IBD блокова користили?

Pa evo gledam ,napisao sam za moju porodicu,njih pedesetak sa kojim sam blizak su plavooki svi,i svjetlog tena,a pripadamo I2a CTS10228,Dinaric North bivsi.

Не кажем да нема регија у југоисточној Европи у којима је нешто већи проценат блондизма. Код нас су то севернији крајеви, Војводина, нарочито Банат или нпр.,Посавина у Републици Српској. Код Хрвата је то Загорје, код Шиптара сам видео поприлично плавих очију између Скадра и Тиране.

Ne kazem da je taj omjer kod cijele nacije ili Juznih Slovena,vise mi lici na dobru glupost to sto si ti naveo.

Ја колико сам схватио ти не живиш у Србији, а покушаваш мене да учиш како изгледа становништво Србије у просеку. Ја се сваки дан крећем међу људима и где год да погледам, у продавници, аутобусу, на улици, једноставно видим да има много више тамних него светлих људи.

Poslednja izmena:

Немој тако Фићо, човек је инжињер, само га је мала средина стуцала. Он се својски труди да то превазиђе и зато му и треба неко генијално "откриће". Није му главни циљ да добије Нобелову награду, али му ништа не би сметала.

Не кажем да нема регија у југоисточној Европи у којима је нешто већи проценат блондизма. Код нас су то севернији крајеви, Војводина, нарочито Банат или нпр.,Посавина у Републици Српској. Код Хрвата је то Загорје, код Шиптара сам видео поприлично плавих очију између Скадра и Тиране.

Ја колико сам схватио ти не живиш у Србији, а покушаваш мене да учиш како изгледа становништво Србије у просеку. Ја се сваки дан крећем међу људима и где год да погледам, у продавници, аутобусу, на улици, једноставно видим да има много више тамних него светлих људи.
Znaci da vjerujemo u tvoj sistem poznatiji kao "ofrlje".Nema veze sto ne zivim u Srbiji,moj test I2a CTS10228 ima poklapanja sa dvojicom iz Srbije i jednim iz Hrvatske a Ja sam iz Republike Srpske,u BiH i Srpskoj nemam poklapanja.To o tamnookim u Srbiji i tamnog tena je vise tupavi spin kojima su polupismeni srbofobi pokusavali da predstave Srbe kao mjesavinu turaka i ostalih.Sada poslije ovih istrazivanja,kada vidimo da nema turske genetike ni u statistickim greskama kod Srba,nazalost jos imamo kod ljudi kao Ti taj stereotip o tamnim i tamnookim Srbima,smijesno.

Znaci da vjerujemo u tvoj sistem poznatiji kao "ofrlje".Nema veze sto ne zivim u Srbiji,moj test I2a CTS10228 ima poklapanja sa dvojicom iz Srbije i jednim iz Hrvatske a Ja sam iz Republike Srpske,u BiH i Srpskoj nemam poklapanja.To o tamnookim u Srbiji i tamnog tena je vise tupavi spin kojima su polupismeni srbofobi pokusavali da predstave Srbe kao mjesavinu turaka i ostalih.Sada poslije ovih istrazivanja,kada vidimo da nema turske genetike ni u statistickim greskama kod Srba,nazalost jos imamo kod ljudi kao Ti taj stereotip o tamnim i tamnookim Srbima,smijesno.

Кад кажем ''тамнијих'' мислим на тамнију косу и очи, а не на кожу. И то, наравно, нема везе са Турцима него са поднебљем на коме живимо.

Poslednja izmena:
Е, видиш, и ја сам такође био доле више пута и могу да кажем да ако запушиш уши и не слушаш којим језиком говоре људи, не постоји начин да разликујеш Србе и Шћипетаре.

Zato sto si laik. Pitaj nekog Srbina sa Kosmeta da li moze da prepozna siptara obucenog u Versace odelo a pri tome da ne otvara usta. I ja im verujem da mogu. Ramus Haradinaj bi bio taj tekstbuk Siptar. Tako nesto nemas u centralnoj Srbiji, istina ponekad s tim zapazim izbegle Srbe ali jasno je i zasto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back