Kyrios
Ističe se
- Poruka
- 2.552
nedavno sam pogledao,ovaj dobar video,i ovde se govori o narodima koji vode poreklo od zute rase.00:40:00.i tu se nadovezuje predhodno pitanje. dakle?
Nije valjda da ti je ovo dobro ???!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nedavno sam pogledao,ovaj dobar video,i ovde se govori o narodima koji vode poreklo od zute rase.00:40:00.i tu se nadovezuje predhodno pitanje. dakle?
A šta kaže tvoj Maciamo (alias Eupedia):
I M170 => 25,000 years ago (in the Balkans)
I2 M438 => 17,000 years ago (in the Balkans)
I2b M436 (po ISOGG2010, odnosno I2a2 po ISOGG2012) => 13,000 years ago (in Central Europe)
I2a P37.2 (po ISOGG2010, odnosno I2a1 po ISOGG2012) => 11,000 years ago (in the Balkans)
I2b1 M223 (po ISOGG2010, odnosno I2a2a po ISOGG2012) => 9,000 years ago (in Germany)
I2a1 M26 (po ISOGG2010, odnosno I2a1a po ISOGG2012) => 8,000 years ago (in Southwest Europe)
I2a2 M423 (po ISOGG2010, odnosno I2a1b po ISOGG2012) => 7,500 years ago (in Southeast Europe)
Šta mu tačno znači "Southeast Europe" pitaj njega. Jedno je sigurno - ne znači "Balkans", jer bi inače to pisao, kao i gore.
"Једна од великих тајни остаје питање шта су Винчанци радили са покојницима. На целом простору Винчанске културе пронађене су свега две некрополе са по 20 скелета, а у самој Винчи само остаци девојчице страдале у пожару."
Za Jankovićeve Srbe koji prave gromile, postoji ista nepoznanica. On iznosi pretpostavku da je pepeo spaljenog pokojnika prosipan u reke.
O čemu se radi, da ne trošim vrijeme?
Kao i sve ostalo Miloša Bogrdanovića, ne vredi gubiti vreme na to. Možda čovek ponekad i kaže nešto pametno, ali to bude umešano u moru gluposti, pa ne vredi sve to čitati ili slušati zbog par pametnih izjava. Ima jedna dobra priča, tiče se čuvenog norveškog matematičata Nilsa Abela. Jadnik je umro u 26. godini života, ali je prethodno dobio rezultate za pamćenje. Kada su ga pitali kako je tako brzo stigao da postane svetski naučnik, izjavio je: "Učio sam od majstora, a ne od njihovih šegrta".
Ova konstatacija (u posljednjem citiranom paragrafu), koju je kao preporuku dao Bernie Cullen, je izrazito subjektivna. Naime, ne mora biti tačno da P41.2+ ima vrlo malo ljudi, nego da je jako malo ljudi koji imaju ovu mutaciju uradilo test na nju.
Bilo bi poželjno da svi oni koji su porijeklom sa zapadnobalkanskih prostora a zna se da su I2a-P37.2, urade pojedinačni test na SNP P41.2. Ukoliko bi bio veliki broj onih čiji bi uzorci pozitivno odgovorili na SNP P41.2, onda bi trebalo geografski locirati gdje je živio praotac I2a-P41.2 (prvi muškarac sa tom mutacijom), a to bi moglo dati nove informacije o porijeklu (većeg) dijela stanovništva našeg prostora.
kor hvala na objasnjenju. kao sto sam i mislio, sve se bazira na statistici i verovatnoci i podlozno je "interpretacijama" da ne kazem manipulacijama. pogotovu hronologija...
Ova konstatacija (u posljednjem citiranom paragrafu), koju je kao preporuku dao Bernie Cullen, je izrazito subjektivna. Naime, ne mora biti tačno da P41.2+ ima vrlo malo ljudi, nego da je jako malo ljudi koji imaju ovu mutaciju uradilo test na nju.
Bilo bi poželjno da svi oni koji su porijeklom sa zapadnobalkanskih prostora a zna se da su I2a-P37.2, urade pojedinačni test na SNP P41.2. Ukoliko bi bio veliki broj onih čiji bi uzorci pozitivno odgovorili na SNP P41.2, onda bi trebalo geografski locirati gdje je živio praotac I2a-P41.2 (prvi muškarac sa tom mutacijom), a to bi moglo dati nove informacije o porijeklu (većeg) dijela stanovništva našeg prostora.
Čini mi se da imaš previše negativan stav prema statistici. Manipulacije su moguće samo kada se radi sa malim uzorkom, ako je uzorak veliki, onda su šanse za manipulaciju mnogo manje, a za dovoljno veliki uzorak su i nemoguće.
Da bih ti to oslikao na pravi način predložiću ti da se setiš naših izbora i načina na koji RIK, CESID i drugi objavljuju preliminarne rezultate. Čak i kada se ne obradi celi uzorak, nego neki značajan deo uzorka, prognozirani rezultati su se pokazali skoro identičnim sa krajnjim rezultatima izbora. Mislim da to na najbolji način pokazuje koliko su zakoni statistike moćni i da njima ne može baš da se manipuliše. Da može, pa najpre bi probali da manipulišu upravo kod izbora.
Uzgred, od Hajzenberga pa na ovamo, i najveći deo moderne fizike je baziran na verovatnoći i statistici, pa je niko ne dovodi u pitanje. Da ne govorim o računarskim naukama, medicini, ekonomiji, humanističkim naukama i drugim naukama koje takođe obilato koriste verovatnoću i statistiku.
Iako je broj ljudi na svetu koji su izvršili haplo-testiranje veoma mali u odnosu na ukupan broj ljudi, ipak je taj broj dovoljno veliki da bi se uz pomoć statistike iz njega izvukli prilično pouzdani zaključci.
Mislim da je redosled javljanja mutacija nešto što je prilično pouzdano.
TNordtvedt has supposed that around 15,000 years ago the two branch-lines of I2a1b (M423) eventually leading to I2a1b1 (L69.2) and I2a1b2 (L161) separated.
Na sever otisla nepoznatog datuma nepoznatog leta gospodnjeg ali se podelila na ostrvsku L161 i Dinaric negde u rejonu ist. Nemacke i zap. Poljske.
Hvala na ovome pojašnjenju koje si proslijedio, a koje je dao Bernie Cullen, koji je administrator projekta I2a na familytreedna, zajedno sa Kennethom Nordtvedtom koji je ko-administrator.
Dakle, ono što sam ja napisao je tačno - aktuelna oznaka haplotipa kojeg mi ovdje nazivamo I2a-Dinaric (i /S i /N) u sadašnjoj verziji ISOGG stabla je I2a1b3a, odnosno I2a-L147.2.
.
u Dinaridima, na obali jadranskog mora, u utočištu, a gdje drugo, onda bi trebalo geografski locirati gdje je živio praotac I2a-P41.2 (prvi muškarac sa tom mutacijom), .
P41.2+ ima vrlo malo ljudi (2 iz BiH, 1 iz Hrvatske, 1 Englez i 1 Turcin).
Ne preporucuju da se radi ovaj SNP test posto je vrlo mala verovatnoca da ce neko imati bas ovu mutaciju.
ok, gdje se tada nalazilo neko prapra pleme srba i koje je haplogrupe bilo
nemoj im to radit
razbijaš im iluzije da su I2a1b donijeli srbi na balkan prije 1400 godina![]()
Ali taj lik, I2a1b din, vodi poreklo po oceve strane od jedne populacije I2a1b koja je nestala kao populacija mnogo, mnogo pre njegovog rodjenja. Kada i kako, jako tesko odgovoriti.
Ne kapiram kako vezes jedno sa drugim, I2a1 din S jesu Srbi doneli na Balkanu, tesko je to usporiti. Ostali I2a1 din su doneli i ostale slovenske grupacije
ništa te ne razumijemSrpsko pleme nije nastalo od praplemena I2a1b nego dobar deo srpskog plemena je nastao od jednog lika I2a1b din, taj lik nije ziveo u populaciji I2a1b posto nije bilo populacije I2a1b tada. Bio deo druge populacije. To je moje misljenje, ne deli ga skoro niko.
Ali taj lik, I2a1b din, vodi poreklo po oceve strane od jedne populacije I2a1b koja je nestala kao populacija mnogo, mnogo pre njegovog rodjenja. Kada i kako, jako tesko odgovoriti.
Ne kapiram kako vezes jedno sa drugim, I2a1 din S jesu Srbi doneli na Balkanu, tesko je to usporiti. Ostali I2a1 din su doneli i ostale slovenske grupacije
Sa stanovista pragmaticnog zapadnjaka on je u potpunosti u pravu. Za kakvog djav'la bacati pare na neki tamo SNP oji se srece kod 1% balkan boys? Na pocetku on i govori da bi jedino imalo smisla testirati bas taj SNP ali kasnije objasnjava zasto je malo verovatno da ga testirani i poseduje.
Slazem se s tobom. Bilo bi jako dobro da sto vise ljudi testira ovaj SNP. Doduse, morali bi pre toga da vidimo po kojem kriterijumu bi mogli izabrati ljude koji bi mogli imati pomenutu mutaciju sa vecim procentom verovatnoce.