Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Herodot: "The Thracian people are the most numerous of the world; the Thracians have several names, according to their specific regions, but their habits are more or less the same...and only their chronic disunity prevented them from being the most powerful of all nations."

History attests that they were indeed a most savage race, given over to a perpetual state of "tipsy excess", more likely to be in battle than laying in their beds. They are also described as a "ruddy and blue-eyed, people", fighting with their own tribal factions. In the 3rd century BC, the Thracians were noted as having numerous tribes that rarely united, most having their own kings. Thracian dress was well known. Several descriptions were given, including illustrations on Greek vase paintings.

Daklem, nesu Romi. Kad se i Šveđani otimaju o njih.

Tračani su indoevropski narod, dakle bi trebali biti i R1a1, a mogli bi biti i R1b. Za ovu vezu Tračana sa Venedima ne znam, to sad prvi put čujem od tebe. Tračani se kao etnička grupa na Balkanu mogu pratiti od 1000 BC. Do tog perioda bilo je već nekoliko invazija Indoevropljana pa nije uopšte čudno da se Indoevropljani, a i R1a nađu na Balkanu u tom periodu. E sad pitanje koliko su brojne bile te skupine ratnika Indoevropljana koji su vršili invazije. Vidimo i stari Heleni i njihov jezik su nastali poslije jedne takve Indoevropske invazije, a sad od Indoevropljana među Grcima jedva da ima traga. Slično je moglo biti i sa Tračanima. Gdje nestadoše ti riđi Tračani, možda ih ima na pijaci u Ćustendilu danas?

Tračani su indoevropski narod, dakle bi trebali biti i R1a1, a mogli bi biti i R1b. Za ovu vezu Tračana sa Venedima ne znam, to sad prvi put čujem od tebe. Tračani se kao etnička grupa na Balkanu mogu pratiti od 1000 BC. Do tog perioda bilo je već nekoliko invazija Indoevropljana pa nije uopšte čudno da se Indoevropljani, a i R1a nađu na Balkanu u tom periodu. E sad pitanje koliko su brojne bile te skupine ratnika Indoevropljana koji su vršili invazije. Vidimo i stari Heleni i njihov jezik su nastali poslije jedne takve Indoevropske invazije, a sad od Indoevropljana među Grcima jedva da ima traga. Slično je moglo biti i sa Tračanima. Gdje nestadoše ti riđi Tračani, možda ih ima na pijaci u Ćustendilu danas?

R1a nije indoevropski, ako pratiš Kljosov mi je lično potvrdio ( a Wiik stoji iza istog mišljenja) da je mnogo veća mogućnost da su Uralci.

U Čustendilu ima ovih Romotračana. Što se crvenih tiče to je vrlo relativna stvar sa aspekta Romova, pitao bih ja tebe gde nestadoše crveni Sloveni?

Poslednja izmena:
U Čustendilu ima ovih Romotračana. Što se crvenih tiče to je vrlo relativna stvar sa aspekta Romova, pitao bih ja tebe gde nestadoše crveni Sloveni?

Misliš na ovo "Procopius stated the Slavs "are tall and especially strong, their skin is not very white, and their hair is neither blond nor black, but all have reddish hair’’.

Kao da opisuje dinarsku rasu. Boja kože nije previše svjetla, a kosa je crvenkasta, što može da se prevede kao braon.

Ne mogu sad da pronađem onu sliku koja je već kačena iz 10. vijeka gdje su prikazani German, Sloven, Gal i Rimljanin, gdje Sloven u poptunosti odgovara ovom Prokopijevom opisu.

Evo ga jedan ridji Grk :D

ZachGalifianakisMar07.jpg

Misliš na ovo "Procopius stated the Slavs "are tall and especially strong, their skin is not very white, and their hair is neither blond nor black, but all have reddish hair’’.

Kao da opisuje dinarsku rasu. Boja kože nije previše svjetla, a kosa je crvenkasta, što može da se prevede kao braon.

Ne mogu sad da pronađem onu sliku koja je već kačena iz 10. vijeka gdje su prikazani German, Sloven, Gal i Rimljanin, gdje Sloven u poptunosti odgovara ovom Prokopijevom opisu.
Čekaj , sad Sloveni mogu da budu braon a Tračani ne mogu? Ostaju riđi?

Na sta mislim.... ova devojka uopste ne lici na slovensku devojku vec mnogo vise na recimo neku Irkinju.Cak da joj se promeni boja kose, opet bi bila daleko od slovenske devojke.

To definitivno...Treba razlikovati genetsku crvenu kosu, koja ide u kompletu sa svjetlom kožom, svjetlim očima i osjetljivošću na sunce(to je ono što danas imamo kod Iraca i Škota) od kose crvenkaste nijanse koja suštinski može da varira od smeđe do crvene. Ova tračka djevojka sa slike pripada svakako prvoj grupi, to jest genetski uslovljenoj crvenoj boji kose. Crvenu kosu izaziva recesivni gen koji može da se ispolji u fenotipu, a i ne mora.

Sloveni, s obzirom da su opisivani sa ne tako svijetlim tenom nisu mogli pripadati ovim genetskim crvenokosima.

Interesantna stvar je da je kroz cijeli Srednji vijek u Evropi crvena kosa bila povezivana sa Jevrejima, a Aškenaski Jevreji su je i imali u značajnom procentu.

To definitivno...Treba razlikovati genetsku crvenu kosu, koja ide u kompletu sa svjetlom kožom, svjetlim očima i osjetljivošću na sunce(to je ono što danas imamo kod Iraca i Škota) od kose crvenkaste nijanse koja suštinski može da varira od smeđe do crvene. Ova tračka djevojka sa slike pripada svakako prvoj grupi, to jest genetski uslovljenoj crvenoj boji kose. Crvenu kosu izaziva recesivni gen koji može da se ispolji u fenotipu, a i ne mora.

Sloveni, s obzirom da su opisivani sa ne tako svijetlim tenom nisu mogli pripadati ovim genetskim crvenokosima.

Interesantna stvar je da je kroz cijeli Srednji vijek u Evropi crvena kosa bila povezivana sa Jevrejima, a Aškenaski Jevreji su je i imali u značajnom procentu.

Kao prvo, treba razlikovati umetnost i impresiju umetnika, raspolaganje sa bojama ( nema razlike između prve boje rama, haljine i kose), njihovu starost i sve ostale stvari od fotografije, dalje, ja tvrdim da je ova slika domazivana nekoliko puta još u starom veku.

Kao drugo, drago mi je da si našao Ćustendilku, pre mene :per: .

A kao treće ona je upravo istog antropološkog sastava kao i ovaj "Ćustendilac" ako uopšte možemo da razgovaramo o ozbiljnoj antropologiji ( osim isključivanja pomisli na neku antropološku grupaciju, što smo kod Ćustendilke postigli sa velikim uspehom)
Sv.kralj%20Vladislav.JPG

. Uspeh se sastoji u tome što su ovde isključeni svi antropološki tipovi koji su mogli realno da budu prisutni u tom pojasu u to vreme, drugi antropološki tipovi koji realno nisu mogli da učestvuju u životu nisu ni mogli biti razmatrani. Dakle Momzen je opet pao na ispitu kao kad je tvrdio da je u Evropi pre Rimljana živela žuta rasa (ovo je eufemizam, da ne bude zabune) jer nije računao ono što je i tada bilo poznato, da su žene koristile šminku.

etruscan8.gif

Ovo nije slovenski kompleks gradje, de fakto

Žao mi je što ne čuvam fotografije bivših devojaka.

Poslednja izmena:
Agresivnost svojstvena nosiocima Din-S je jako dobro poznata stanovnistvu Hrvatske. Ista je poznata i stanovnistvu Srbije a tamo je pronose Crnogorci, Hercegovci i Licani.

Moracu da potrazim onaj citat Mestrovica koji opisuje svoje hapsenje od strane ustasa gde on kaze da su svi do jednog tipicni Srbi. Ako je iko mogao da se razume u anatomiju i antropologiju, onda je to on.

Znaci dosli smo do spoznaje da su ustase genetski Srbi. To sam nekako naslucivao.

Poslednja izmena:
Znaci dosli smo do spoznaje da su ustase genetski Srbi. To sam nekako naslucivao.

То је чињеница. Човјек чију су болесну идеологију усташе слиједиле, Старчевић, је био генетски Србин. мајка му је била православна Српкиња, а отац католик поријеклом од херцеговачких Старчевића. Него, не видим поенту у даљем ширењу ове теме.

Upalim malopre TV, kad tamo na HRT1 ide Banovic Strahinja, i to bez titlova ))))))))))))) Nisam mogao da verujem.....

A evo, nadjoh ono o cemu sam govorio:

Ivan Meštrović (i sam iz dinarskog krša) opazio je u ratu sljedeću činjenicu: "Čudno je da su svi ustaški ’prvoborci’ bili redom iz onih krajeva za koje braća Srbi vele da su ’čisto srpski’. I zaista,... nekoga vraga imade u tom istine. Tako, kad su me Talijani iz okupiranog Splita uputili u Zagreb — valjda im je bilo milije da me tamo zatvori Poglavnik, nego da me oni gone na Lipare, kao što su učinili s velikim brojem Hrvata — i kad sam stigao i prvi put vidio ustaše na Jelačićevom trgu, uskliknuo sam drugu: ’Vidi vraga, da nemaju onaj ’U’ na kapi i talijanske uniforme, ja bih se zakleo da su svi od reda Srbi, od onih što ureduju u Glavnjači’. I nisu samo oni pod puškom tako izgledali, nego i oni ’glavni’ u civilu i kad bi ih bio, prije toga, neko sreo u Beogradu, ne bi mu ni nakraj pameti došlo da su Hrvati, a neki ni da ih je sreo u Bukureštu."

Au, teško to, Srbi su manje pleme u desetinama na Balkanu koje su došli a odakle su krenuli verovatno još više ... Pošto su Sloveni nastali ujedinjavanjem onih plemena i naroda što je investigator objasnio na prošloj stranici, moguće da ima nekih elemenata i kod njih , a koji su bili i tamo sa Keltima. Ovako generalno je u najmanju ruku previše osnovno i infantilno ...

Upalim malopre TV, kad tamo na HRT1 ide Banovic Strahinja, i to bez titlova ))))))))))))) Nisam mogao da verujem.....

I ja tako nekidan u kolima slušam hrvatski radio, kad ono splet srpske muzike, mora da su se desile neke promjene u uredništvu, čak jedna emisija počinje sa zvukom gusala, da se prekrstiš...

A što se filma Banović Strahinja tiče, to i jeste produkcija Jadran filma iz Zagreba, čini mi se, tako da ga oni vjerovatno puštaju kao hrvatski film (i režiser i dobar dio ekipe su Hrvati). Jedino su Hrvati u ono vrijeme mogli da srbuju do mile volje, a da ne bude nikakvih zabrana. Film Banović Strahinja ima tu nacionalnu crtu, pogotovo završne scene filma sa porukom o srpskom plemstvu izginulom na Kosovu, da je malo srpskih filmova tog perioda imalo tu slobodu da se razmaše...Trebali smo i mi njima snimiti nešto, ali avaj šta? Možda krunisanje Tomislavovo (film je fikcija pa bi i to trebalo da postoji)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back