Генетичка генеалогија II

U Frankfurtu sam gledao Kabul u centru grada. Sa primesama iz Afrike i odakle sve vec.

Onda su i oni Evropljani kroz koju generaciju. Mozda cak i brze.
Avganistanci, Marokanci, Kurdi itd. i nakon par generacija u Evropi su i dalje su tampoputi, praktikuju arapsko-pustinjsku religiju Islam, svjesni su svog porijekla i često preziru države u kojima su rođeni i žive kao i domaće/domicilno stanovništvo. To je neuporedivo sa bilo kojim Balkancom ili Evropljaninom koji ima 'egzotičnu' haplogrupu. Dodikove grane ima u Njemačkoj među pravim Njemcima, ko zna kad je došla tamo (vrv. prije više od 1000 godina).

Ako koristim tvoju ligiku, onda si i ti bliskoistočno-afrički migrant u Evropi. Tvoja E1b vuče korjene sa roga Afrike, a na putu ka Evropi je dugo boravila na Levantu. Tako da si ti tehnički somalski produkt. :D

Poslednja izmena:
Avganistanci, Marokanci, Kurdi itd. i nakon par generacija u Evropi su i dalje su tampoputi, praktikuju arapsko-pustinjsku religiju Islam, svjesni su svog porijekla i često preziru države u kojima su rođeni i žive kao i domaće/domicilno stanovništvo. To je neuporedivo sa bilo kojim Balkancom ili Evropljaninom koji ima 'egzotičnu' haplogrupu. Dodikove grane ima u Njemačkoj među pravim Njemcima, ko zna kad je došla tamo (vrv. prije više od 1000 godina).

Ako koristim tvoju ligiku, onda si i ti bliskoistočno-afrički migrant u Evropi. Tvoja E1b vuče korjene sa roga Afrike, a na putu ka Evropi je dugo boravila na Levantu. Tako da si ti tehnički somalski produkt. :D

Moji rodjaci su Talijani i Grci, Albanezi svakako. I veliki dio Srbiziranih rodjaka.

Ti nisi ni radio dnk test, poznavanje iste ti je jako loše.
To što je Putinova majka Jevrejka nema nikakve veze s haplogrupama i ostalim glupostima od genetskih istraživanja. Bukvalno joj je tako narodnost upisana u svim dokumentima.
Na jednoj temi si pisao da imaš svetle oči i da te to odvaja od "ružnih crnookih ".
Takve gluposti ne prolaze ne primećene.
I šta je tu glupost? Od prljavih swarthoida nikad i ništa dobro nije došlo.

To što je Putinova majka Jevrejka nema nikakve veze s haplogrupama i ostalim glupostima od genetskih istraživanja. Bukvalno joj je tako narodnost upisana u svim dokumentima.

I šta je tu glupost? Od prljavih swarthoida nikad i ništa dobro nije došlo.
Možda si i sam južnjak, fenotip ne znači puno, posebno ako genetika to ne prati.
Bolje smeđokosi šveđanin nego plavokosi turčin.
Msm valjda kapiraš kako genetika funkcioniše

Možda si i sam južnjak, fenotip ne znači puno, posebno ako genetika to ne prati.
Nisam južnjak; moji preci su se pred Turcima odselili u Prešov, istočni region današnje Slovačke, a kasnije konačno u Srpsko Vojvodstvo.
Bolje smeđokosi šveđanin nego plavokosi turčin.
Msm valjda kapiraš kako genetika funkcioniše
Smeđokosi Šveđanin ne može da ima gyppo features po koži i licu.
Mislim... nije da je kosa nešto naročito bitan faktor.

Nisam južnjak; moji preci su se pred Turcima odselili u Prešov, istočni region današnje Slovačke, a kasnije konačno u Srpsko Vojvodstvo.

Smeđokosi Šveđanin ne može da ima gyppo features po koži i licu.
Mislim... nije da je kosa nešto naročito bitan faktor.
mene samo zanima da li ti samo trolujes, ili si stvarno uveren u te gluposti koje pises

Istina, ili ćopava posla ?

GW0YQeNXoAAf109

Istina, ili ćopava posla ?

GW0YQeNXoAAf109
Ljudi Sintašta kulture su bili govornici proto-indoiranskog jezika i živili su na području južnog Urala https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sintashta_culture
Oni su bili R1a, ima na linku iznad na engleskoj Wiki opširnije o njihovoj genetici. Sintašta lljudi su bili mejnstrim bjelci, kao današnji sjeverni Evropljani. Oko 1500 p.n.e. proto-Indoiranci (Sintaša) sa južnog Urala su krenuli na jug. Jedna grupa je otišla u današnji Iran. A druga u Avganistan, Pakustan i Indiju, to je bila ona čuvena arijevska invazija Indije. Oni koji su otišli u Iran su nametnuli vlast i jezik starijem stanovnoštvu iranske visoravni kod koga je dominirala haplogrupa J2. Starosjedioci iranske visoravni su bili značajno tamnije pigmentacije od 'arijevskih' osvajača. Mješanjem ta 2 naroda su nastali Persijanci i Medi. Pošto su starosjedioci bili brojniji njihova genetika je preovladala i antički Persijanci su bili po izgledu u prosjeku sličniji svojim starosjedilačkim nego arijevskim/sintašta precima. Kad su Arapi osvojili Persiju u 7. vjeku Persijanci su manje više izgledali kao i danas, nisu izgledali kao Rusi ili Šveđani. Arapski genetički upliv kod Persijanaca je mali. Kod današnjih Iranaca najjača haplogrupa je J2 koja potiče od starosjedilaca iranske visoravne, a druga najjača je R1a koja je došla sa donosiocima iranskog jezika tj. sa Sintašta osvajačima koji su došli oko 1500 p.n.e. ili nešto kasnije. Arapske J1 Iranci imaju u relativno malom procentu.

@Lovac Luka ulovio vuka

Poslednja izmena:
Sudeći po ovom kanalu, Iranci su dosta bliskiji Arapima od Evropljana.

Na jednom drugom videu se kaže da su Iranci najbliži Arapima Iraka i levanta. Zatim Grcima, pa potom Arapima persijskog zaliva.

Što će reći da su današnji Iranci tehnički kao Arapi zapadno od njih, sa drugačijim jezikom i kulturom.
Iranci su bliži Arapima autosomalno nego Evropljanima zato što kod njih dominira genetika starosjedilaca iranske visoravni koje sam pominjao u prethodnom postu. Nisu bliži Arapima zbog arapskoh upliva iz ranog srednjeg vjeka koji je minoran. Zbog genetika proto-Iranaca (Sintaša) tj. njihovog upliva moderni Iranci su malo pomjereni ka Evropljanima. Ali ne dovoljno, i dalje su im bliži Arapi pogotovo oni iz Mesopotamije. Upitno je koliko su Arapi iz Mesopotamije zapravo Arapi, a koliko starije islamizovano i arabizovano stanovništvo. Prije će biti da su većinski to drugo.

Iranci su bliži Arapima autosomalno nego Evropljanima zato što kod njih dominira genetika starosjedilaca iranske visoravni koje sam pominjao u prethodnom postu. Nisu bliži Arapima zbog arapskoh upliva iz ranog srednjeg vjeka koji je minoran. Zbog genetika proto-Iranaca (Sintaša) tj. njihovog upliva moderni Iranci su malo pomjereni ka Evropljanima. Ali ne dovoljno, i dalje su im bliži Arapi pogotovo oni iz Mesopotamije. Upitno je koliko su Arapi iz Mesopotamije zapravo Arapi, a koliko starije islamizovano i arabizovano stanovništvo. Prije će biti da su većinski to drugo.

Pa da. Arapi severnog Bliskog Istoka nisu baš isto što i Arapi sa Arabijskog poluostrva. Ali nisu nešto previše ni različiti. U taj širi pojam pored Iranaca spadaju i Grci reko bih, bar značajan deo.

Pa da. Arapi severnog Bliskog Istoka nisu baš isto što i Arapi sa Arabijskog poluostrva.
Jašta.
Arheogenetičkim i autosomalnim istraživanjima je utvrđeno da se najveći dio genetike od Palestinaca poklapa sa drevnim Kanancima, a manji dio dolazi od zalivslih Arapa. Paradoksalno je da su današnji Palestinci genetički bliži Kanancima i antičkim Jevrejima nego današnji Jevreji.

Back