Генетичка генеалогија II

Krishna ne zna osnove genetike i lupeta, bez razumevanja genetike gleda samo severno evropsku genetsku komponentu i zanemaruje sve ostalo.
Staro-evropska genetika moze da se klasifikuje na vise nacina i nema bitne razlike izmedju severna evropa i juzna evropa, to je staro-evropska genetika umnogome ista I2a, mtDNA H hg.

Sa mnom se slazu geneticari iz pet kompanija koje rade ove testove i kazu ovo isto sto ja pisem.
Neka populacija koja je direktno potekla od nekog naroda ne moze za nekoliko hiljada godina izolacijom da promeni genetiku, cak su Sardinijci ekstra bliski genetski Srbima.
Sardinijci i indo-arijevci dirktno vode poreklo od starih Srba sa prostora Balkana centralne i istocne evrope, balkanskog srpskog neolita.

Poslednja izmena od moderatora:
Makrohaplogrupa GJI je neandertalni y hromozom hg stara pola miliona godina. To su 3 rase neandertalaca (originalno), kavkaski G, semitski J, i evropski I.
Haplogroupa F je nepostojeca hg, namerno smisljena da se sakrije prava istina, vec po politickoj konstrukciji da svi danasnji zivi narodi vode poreklo od evolucije homo sapiensa od pre 150-200 hiljada godina (sto nije tacno).
Sve danasnje bele rase naroda potekle su od neandertalca koji se mesao sa homo sapiensom ili drugim hominidima denisovani - mongoloidni narodi.

Evropska hg I je sa neandertalnog y-hromozoma, y-hg I i mtDNA H je originalna kromanjonska genetika.
rh- krvni faktor i razlicite krvne grupe (a,b,ab,0) koji bukvalno potice od druge hominidne vrste je dokaz da evolucija od pre 150-200 hiljada godina do svih danasnjih ljudi nije tacna.
Razlicite krvne grupe evoluiraju u ekstremno dugom vremenskom periodu.

Poslednja izmena:
За недељу дана је Светски ДНК дан. Порекло и Биолошки факултет организују тестирање по сниженој цени од 6000 динара.

Можда ће некоме значити ова вест.

Srpski-DNK-dan-615x340.jpg

https://www.poreklo.rs/2019/03/08/i...a-testiranje-na-svetski-dnk-dan-prijavite-se/

Sa mnom se slazu geneticari iz pet kompanija koje rade ove testove i kazu ovo isto sto ja pisem.
Јесу ли ти генетичари објаснили разлику између генетике као науке и гена као физичке јединице наслеђивања и начина настанка појединих народа!!!

Јесу ли ти генетичари објаснили разлику између генетике као науке и гена као физичке јединице наслеђивања и начина настанка појединих народа!!!

Ja imam polozen ispit iz DNK. Meni ne treba objasnjavati, ali tebi i krishni treba. Ja sam DNK i genetiku znao razumeo i pre nego sto su se klasifikovale postojale haplogrupe, neko kao krishna nema osnovno znanje i razumevanje genetike i takve osobe ne bi trebalo da znaju sta su haplogrupe i autosomalni geni k15 i sl. jer ne bez pravog znanja i shvatanja genetike ne moguce je znati genetiku.

Objasni ti, krishna ili ostali koji me troluju razliku izmedju jednojajcanih blizanaca i npr. 4 brata (od istog oca i majke) koji nisu blizanci i zasto npr. ta 4 brata mogu da imaju ponesto cak i podosta razlicite genetike i fenotipa (sto je sasvim normalno i cesto).

Poslednja izmena:
Ne postoji genetika "naroda" u smislu Srba, Rusa, Francuza... to krishna i vi ostali potpuno pogresno mislite jer nemate osnovno znanje genetike.
Srpska genetika je staro-evropska i genetske komponente Srba i drugih autohtonih evropljana su iste komponente kao i pre 10, 15 hiljada godina staro-evropske komponente.
Ne postoji genetski Srbin, Francuz i sl. postoji genetski evropski narod i u genetskom smislu postoji jedino evropski narod, evropska etnicnost. Neko ima malo vise jedne neko druge evropske komponente...

Etnicki Srbi sa juga Srbije cesto dobijaju u prvih 10 populacija Albance po autosomalnim testovima, etnicki Srbi sa prostora Vojvodine cesto dobijaju Holandjane u prvih 20 populacija...

Poslednja izmena:
Ниједан народ нема хомогену генетику нити такво нешто постоји, миграције и мешање становништва су урадили своје, сваки се састоји од великог броја хаплогрупа тако да називати неку хаплогрупу српском, мађарском, грчком нема везе са мозгом и идиотизам је прве врсте.
Народи су се уосталом формирани по сасвим другим параметрима а то су језик, заједничка традиција, обичаји, религија, то је много битније него крвна зрнца.

Хаплогрупе неких познатих Срба. Тестирали су се њихови презимењаци из њихових родних села или села одакле су пореклом.

Никола Тесла - R1a-M458
Новак Ђоковић - I2-PH908
Бата Живојиновић - R1a-M458
Момчило Ђујић - R1a
Раша Попов - I2-PH908
Светозар Боројевић - R1a
Радош Љушић - R1a-Z280
Породица Дунђерски - E-V13
Јован Деретић - R1a-Z280
Дејан Бодирога - R1b-Z2103
Владе Дивац - R1b-BY611
Жељко Ражнатовић Аркан - I2-CTS10028
Вук Караџић - I2-CTS10228
Војислав Шешељ - I2-CTS10228
Радован Караџић - I2-CTS10028
Здравко Чолић - J1
Милан Гуровић - R1a
Стефан Стратимировић - R1a-Z280
Живојин Мишић - I2-PH908
Борис Тадић - N-P189.2
Богдан Жерајић - R1a-Z280
Бранко Драгаш - R1a-M458
Драгољуб Ојданић - I2-PH908
Карађорђевићи - I2-CTS10228
Воја Брајовић - E-V13
Слободан Милошевић - E-V13
Здравко Шотра - R1a-M458
Ђоко Јованић - I2-PH908
Новица Церовић - I1-P109
Петар Кочић - I2-PH908
Амфилохије Радовић - R1b-U152
Богдан Зимоњић - R1b-U152
Никола Плећаш - R1a-M458
Вања и Никола Грбић - R1a-Z280

Војвода Ђујић је био R1a-M458>L1029.

Значи, мој рођак. ;)

Јашта.

Војбода Ђујић је говорио да су његови старином из Бјелопавлића, а неки историчари сматрају да су му преци дошли из Васојевића. Ни једно ни друго није тачно, јер су Бјелопавлићи и Васојовићи E-V13. Сигурно није уопште старином из Црне Горе.
Оно што се сигурно зна је да су се Ђујићи доселили у Ковачић код Книна (где је рођен Војвода) око 1690 године из Босанске Крајине https://sr.wikipedia.org/wiki/Ковачић_(Книн)

Јашта.

Војбода Ђујић је говорио да су његови старином из Бјелопавлића, а неки историчари сматрају да су му преци дошли из Васојевића. Ни једно ни друго није тачно, јер су Бјелопавлићи и Васојовићи E-V13. Сигурно није уопште старином из Црне Горе.
Оно што се сигурно зна је да су се Ђујићи доселили у Ковачић код Книна (где је рођен Војвода) око 1690 године из Босанске Крајине https://sr.wikipedia.org/wiki/Ковачић_(Книн)

Па ако Војвода Ђујић и ја нисмо родбина -- премда обојица смо R1a-M458>L1029 -- чему служи цела галама око ДНК?

Иначе ја сигурно нисам Србин, што нас доводи до закључка да је он Влах. Или Куман.

Па ако Војвода Ђујић и ја нисмо родбина -- премда обојица смо R1a-M458>L1029 -- чему служи цела галама око ДНК?

Иначе ја сигурно нисам Србин, што нас доводи до закључка да је он Влах. Или Куман.

Ни једно ни друго. Та ваша грана је чисто словенска, има је највише код Пољака и Лужичких Срба. Ипак си ти романизовани Србин/Словен, а не Куман. :D

Poslednja izmena:
Мени је занимљива веза, сличност и сродност I (I1+I2) и Ј (Ј1+Ј2), на филогенетском стаблу..Тврди се да је И генетика најстарија европска, а ево има рођаке који су врло стари на Блиском Истоку, најстарији. Ако је тачно што Кљосов тврди да је И2 типична словенска а Ј типична семитска, онда испадоше најсроднији а тако удаљени по свему.

Занимљив и добра анализа о пореклу племена Николе Тесле https://www.poreklo.rs/2013/02/21/pleme-nikole-tesle/

По свему судећи преци Николе Тесле су старином са Купреса, и тамо су били старинци тј. живели су на купрешкој висоравни у средњем веку.
Личке Тесле су врв. повезане са српским стариначким родовима са Купреса Свитлицама, Марићима, Милиновићима и Дражићима. Ови родови славе Ђурђевдан као и Тесле. Кад се буде тестирао неко од представника ових родова онда ћемо сазнати да ли су повезани са Теслама, а велика је шанса да јесу.
У Равном код Купреса је до 19-ог века постојало презиме Тесло.

Миграције предака Николе Тесле су извесно изгледале овако - у 16-ом веку се из околине Купреса селе у северну Далмацију у околину Книна, да би се око 1690 године из околине Книна преселили у Лику.
На аустријском попису Лике 1712 године Теслићи су као православни пописани у Радучу (родно село Милутина Тесле оца Николе Тесле) и Островици. У Островици је те 1712 године живео Марко Теслић са браћом Дмитром и Јанком, а у Радучу се помињу Станко Теслић са оцем Божом, те Милашин Теслић и Стојак Теслић.
Касније је презиме Теслић прешло у Тесла.

То да су Тесле старином из Црне Горе, Старе Херцеговине или са југа Србије је неутемељено, а да не помињем хрватске мокре снове у којима својатају Теслу.

Poslednja izmena:

Back