Генетичка генеалогија II

Kromanjonska genetika tj Ihg I1 i I2a u staro doba pokriva ceo prostor evrope i sire Turske ispod Turske Crnog Mora Kurdistan, Iran i daleko u evro-azijsku Rusiju, Pakistan-Avganistan-Sever Indije (reka Sindhu)...
I2a i r1a nije dosla sa istoka ili isla na istok vec zivi tu40-30-20 hiljada godina, migracije su isle sa balkana na istok, pa sa istoka na balkan mnogo puta, a ta populacija genetski je vec bila jako homogena.
Totalno je pogresno razmisljanje sa neke tacke je dosla neka genetika na balkan i tu ostala zauvek ili migracije idu samo u jednom smeru...

The Oldest DNA reveals that the first Europeans identical to today's modern Europeans

Srbi i ostali evropljani se razlikuju od semitskih i kavkaskih naroda koncentracija y-hg J i G (Saudijska Arabija, Oman, Jemen, Kavkaz i okolina..), i drugih rasa naroda.

Genetska studija starih Egipcana iz 2017 (koju sam postavio vise puta) kaze da danasnji Egipcani su dosta nesrodni starim Egipcanima jednim delom (jer su se mesali sa negroidnim robovima pre oko 1600 godina mtDNA L), dok su starim Egipcanima najblizi evropljani i to najvise Srbi, Slovenci, Austrijanci, Baski, Francuzi, Nordici, Ukrajinci...
Autosomalno stari Egipcani najtesnje klasteruju sa evropskim narodima.

Stare neolitske kulture evrope su staro-srpske, staro-keltske, nordijske... pocetak svetske civilizacije je od staro srpskog neolita Lepenski Vir Starcevo Vinca Tripilian Varna...
Evropljani, stari Egipcani, Kurdistan/Mesopotamija, Iran-Persija, Indo-Arijevci... su sve evropljani kromanjonci. Kasnije semitski i kavkaski narodi naseljavaju razna podrucja i mesaju se sa kromanjoncima evropljanima...

Sardinijci i Srbi dele zilione istih predaka, i I2a1 hg kod Sardinijaca potice iz srpskog neolita i od moreplovaca (Dalmacija...), tj. nekad su Srbi i sardinijci bili isti narod, tj. Sardinijci poticu od starih Srba i danas su Sardinijci genetski veoma bliski Srbima.

Villagrande Strisaili - Sardinian Blue Zone

Poslednja izmena:
Nije bas isti, ali lingvisti ne racunaju samoglasnike i suglasnike koji se menjaju tvorbom kao npr, rec Srbi, srpski...
Hindu doktor lingvistike na predavanju u Novom Sadu "matica srpska" 2017 citat
"Neverovatna srodnost srpskog jezika i sanskrta koja nije naucno dovoljno istrazena, ostavlja se buducim generacijama mladim ljudima da izucavaju ovaj fenomen."

ekam - jedan
dve - dva
tri -tri
cetur, cetvari - cetiri
panichi - pet
ses -sest
sephta - sedam
ashta - osam
nava- devet
dasat - deset

Bhag -Bog
Mala - mali
Nabas - Nebo, nebesa
suknja - lepa zgodna devojka
agni -oganj
vatara - vatra

Sanskrit Vs Slavic

Poslednja izmena:
Nije bas isti, ali lingvisti ne racunaju samoglasnike i suglasnike koji se menjaju tvorbom kao npr, rec Srbi, srpski...
Hindu doktor lingvistike na predavanju u Novom Sadu "matica srpska" 2017 citat
"Neverovatna srodnost srpskog jezika i sanskrta koja nije naucno dovoljno istrazena, ostavlja se buducim generacijama mladim ljudima da izucavaju ovaj fenomen."

ekam - jedan
dve - dva
tri -tri
cetur, cetvari - cetiri
panichi - pet
ses -sest
sephta - sedam
ashta - osam
nava- devet
dasat - deset

Bhag -Bog
Mala - mali
Nabas - Nebo, nebesa
suknja - lepa zgodna devojka
agni -oganj
vatara - vatra

Sanskrit Vs Slavic
Сви индоевропски језици потичу од једнога прајезика, сличности између њих су очекиване и нису никакво изненађење. Не постоји никаква непосредна веза између српскохрватскога и санскрта, већ само прасродство.

3pdoetA.jpg

David W. Anthony - The Horse, the Wheel, and Language: How Bronze-Age Riders from the Eurasian Steppes Shaped the Modern World, Princeton University Press, 2007, 12.

Poslednja izmena:
Ti lupas gluposti, a strucnost za lingvistiku ti je nula.
Ruski koji je (kao i svi slovenski) jako srodan sanskrtu, nije toliko srodan kao srpski sanskrtu.
Srodnost sanskrta i srpskog ide sve vise sto su reci starije etimologija prema prvim recima rg vedama.
Sanskrcani su poreklom Srbi sa neolitskog balkana koji su zapoceli svetsku civilizaciju i pismenost, Lepenski Vir, Starcevo, Vinca...
Stari srpski jezik je imao 10 padeza isto kao i sanskrt. Fonetika srpskog i sanskrta je identicna. Nacin razmisljanja sanskrt i sprskog je isti, gradjenje gramatike morfologija i nacin na koji se misli je isti...

Recnik srodnih reci knjiga Branislava Bozinovic.

Rusija , Prusija, Persija... R1a, I2a...

Ta mapa podela koju si postavio je glupost i netacna...
Indo-evropski jezici ne postoje i to je laz i izmisljotina, pra-evropski, stari evropski srpski postoji.

Poslednja izmena:
Stari srpski jezik je imao 10 padeza isto kao i sanskrt.
Санскрт има осам падежа, старосрпски језик (посведочен од 12. века) имао је седам.
Број падежа ништа не доказује, битна је морфологија, али надам се да ти је сада јасно како појма немаш о чему говориш.

Толико о твом знању. Довољно од мене, не просипа ми се вино у бушну бачву. Поздрав.

Poslednja izmena:
Nekada je srpski imao 10 padeza kao stari sanskrt. Morfolofija i gradjenje gramatike je ista.
Ti znas bolje od doktora i profesora lingvistike iz Indije koji je svrstao srpski kao najsrodniji sanskrtu i mnogih profesora lingvistike...
Inace si poznat od ranije tvojim komentarima ne samo da lupas gluposti vec da si jako bezobrazan, osim sto pises o temi o kojoj ne znas nista.

Бранислава Божиновић: Сродност србског и санскритског језика - Речник сродних речи

Бранислава Божиновић је једна грандиозна и величанствена жена, прави Србски Посвећеник, која је проучавајући санскритски језик дошла до сазнања, да је наш србски језик најсроднији санскритском (санскрит или санскрт), а та сродност се огледа у великом броју речи, како на лексичком, тако и на граматичком нивоу, што све задире до најранијег Ведског нивоа, на нивоу РГ-Веда, а то је период од пре 4000 година!

Poslednja izmena:
Уважени чланови Форума Крстарице; пошто је стара тема била закључана као превелика, са више од 20.000 порука (што је рекорд за овај подфорум), овде можете наставити дискусију:

https://forum.krstarica.com/showthread.php/420890-Генетичка-генеалогија
pitanje za Slavena/trazim informacije o u1a3.inace sam kuc.

Krishna. Ja imam polozen ispit iz DNK. Da li ti imas?
U klasifikaciji autosomalne genetike nisu ispitani svi geni. To nije 100% autosomalne genetike vec klasifikovano kao 100% autosomalne genetike od ukupno 5- 10-15 % ispitane autosomalne genetike, i klasifikacije je moguce manipulisati, koncentrisati se samo na manje razlike...
Sardinjani direktno poticu od starih Srba I2a1 i zato toliko lice u licu na Srbe, sto sam i postavljao slike koje ti negiras jer ti ne odgovaraju.
Sardinjani nemaju 1% I21a hg pa da je moglo autosomalno da im se ispere i "udavi" genetika sa mesanjem da drugim narodima. Sardinjani imaju 45% I2a1 hg, sa Srbima najvise na svetu, ta autosomalna genetika koja prati haplogrupe I2-I2a se prenosi...

Poslednja izmena:
U klasifikaciji autosomalne genetike nisu ispitani svi geni. To nije 100% autosomalne genetike vec klasifikovano kao 100% autosomalne genetike od ukupno 5- 10-15 % ispitane autosomalne genetike, i klasifikacije je moguce manipulisati, koncentrisati se samo na manje razlike...
Sardinjani direktno poticu od starih Srba I2a1 i zato toliko lice u licu na Srbe, sto sam i postavljao slike koje ti negiras jer ti ne odgovaraju.
Sardinjani nemaju 1% I21a hg pa da je moglo autosomalno da im se ispere i "udavi" genetika sa mesanjem da drugim narodima. Sardinjani imaju 45% I2a1 hg, sa Srbima najvise na svetu, ta autosomalna genetika koja prati haplogrupe I2-I2a se prenosi...

Наша и сардининијска I2a су се разишле пре више од 10 000 година и мешале су се са различитим хаплогрупама, те се зато Срби и Сардињани доста разликују аутосомално.
Исто као што је R1a-Z93 у Индији имала различит развојни пут од R1a-M458 и R1a-Z280 Пољској и Русији. Индијци који су R1a се веома аутосомално и физички разликују од Руса и Пољака који су R1a. Индијци R1a су тамнопути и личе на Роме, а Руси и Пољаци R1a изгледају као Андреј Аршавин и Лукаш Подолски.

Наша и сардининијска I2a су се разишле пре више од 10 000 година и мешале су се са различитим хаплогрупама, те се зато Срби и Сардињани доста разликују аутосомално.
Исто као што је R1a-Z93 у Индији имала различит развојни пут од R1a-M458 и R1a-Z280 Пољској и Русији. Индијци који су R1a се веома аутосомално и физички разликују од Руса и Пољака који су R1a. Индијци R1a су тамнопути и личе на Роме, а Руси и Пољаци R1a изгледају као Андреј Аршавин и Лукаш Подолски.

Krishna da li klima ima veze s tim?

bilo bi interesantno videti kako izgleda dnka Podolskog meni on deluje kao da ima dosta I2
a Arsavin vuce na ugro-fince

ja ovako zamisljam "cisti" R1a
r1a.jpg

a ovo su ljudi iz severne Indije, Pakistana, Avganistana:
_utttaranchal.jpg

kalash_n.jpg

kalash_z.jpg

nuristani_kids_jalalabad_afgh.jpg

paki_snc14096.jpg

ima tu "zera" neke slicnosti......

Poslednja izmena:
Krishna. Indijci su se mesali sa dravidima i mongoloidnim narodima i nisu identicni kao stari Sanskricani originalni indo-arijevci sa reke Sindhu. I dalje posle mesanja indo-arijevcima sa severa Indije sa drugim narodima je najveca genetika od Srba-slovena-arijevaca autosomalno zato i lice na Srbe, Cehe, Nordijke vise nego na mongole. Mogu da ti postavim na desetine videa gde sami nordijci Norvezani kazu da Indijci lice na njih to jest na Srbe i slovene i Nodijke, jesi video nekad albino Indijca, izgleda kao nordijac.

Ti apsolutno nemas veze s genetikom i lupas gluposti, za genetiku je potrebno shvatanje i razumevanje genetike. Ja osim sto imam polozen DNK ispit proucavam GG deceniju i imam jako shvatanje genetike.
Srbi i Sardinjani nemaju 10.000 godina genetske razlike i tako nesto sto ti pises ne postoji... vec lupas gluposti.
Autosomalno genetika sa I-I2-I2a-I2a1 i MtDNA H, U, U5, ako se nalazi u velikoj koncentraciji je nemoguce da se ispere ni od cega tek tako. Genetika (genetske komponente) traje desetinama hiljada godina.
Sardinijci poticu od Srba moreplovaca Dalmacija-Italija-Sardinija i genetski su jako bliski i logicno da neverovatno lice u licu i fenotipu..

Krishna da li klima ima veze s tim?

bilo bi interesantno videti kako izgleda dnka Podolskog meni on deluje kao da ima dosta I2
a Arsavin vuce na ugro-fince

ja ovako zamisljam "cisti" R1a
Pogledajte prilog 543145

a ovo su ljudi iz severne Indije, Pakistana, Avganistana:
Pogledajte prilog 543146

Pogledajte prilog 543147

Pogledajte prilog 543148

Pogledajte prilog 543149

Pogledajte prilog 543150

ima tu "zera" neke slicnosti......

Незахвално је хаплогрупе повезивати са физиономијама. Али може се рећи да је код R1a људи у античко време Источни Нордид и Кордед Нордид врло заступљени типови. Код Скита су Источни Нордид и Кордед Нордид били доста заступљени, а Скити су били изразито R1a популација.
Девојка са твоје прве слике је Балто-Нордид тај тип је чест код данашњих Руса, али не и код Руса од пре 1000 година. Руси су балтизовани током средњег века, што због угро-финског уплива што због начина живота и исхране.

Фозиономије Скита и Сармата + били су претежно светле пигментације.

Pantelić Nebojša:
Ja osim sto imam polozen DNK ispit proucavam GG deceniju i imam jako shvatanje genetike.

Свака част за клинику у Ковину на томе што je увелa иновације у лечењу штићеника.

krishna. Pogledaj ovaj video. Sestre bliznakinje su radile DNK test kod 5 razlicitih kompanija i dobile razlicite rezultate. Sami geenticari kazu da testovi ne sadrze 100% genetike, i moguce je klasifikovati grupe gena na vise nacina.

CBC Marketplace investigates the science and marketing behind popular DNA ancestry kits. Host Charlsie Agro and her identical twin sister Carly test five top brands. Find out why ancestry test kits are not as accurate as you might think.

Poslednja izmena od moderatora:
https://www.cbc.ca/news/technology/dna-ancestry-kits-twins-marketplace-1.4980976

"An entire DNA sample is made up of about three billion parts, but companies that provide ancestry tests look at about 700,000 of those to spot genetic differences."

"Another twist came courtesy of FamilyTreeDNA, which assigned 13-14 per cent of the twins' ancestry to the Middle East — significantly more than the other four companies, two of which found no trace at all.

Dr. Paul Maier, population geneticist at FamilyTreeDNA, acknowledges that identifying genetic distinctions in people from different places is a challenge.

"Finding the boundaries is itself kind of a frontiering science, so I would say that makes it kind of a science and an art," Maier said in a phone interview."

Back