Генетичка генеалогија II

Šta su to uopšte najčistiji Srbi? I kako si to uspeo povezati sa I2a hg?
Te brojke se odnose na hercegovačke Hrvate.
Hercegovački Srbi imaju drugačije koncentracije haplogrupa:

I2: 45%
R1a: 16%
E1b: 12%
J2: 6%
I1: 6%
N: 5%
G: 3%
N: 2%

Do mene je došla sledeća insajderska informacija vezana za hercegovačko istraživanje Porekla i to upravo od strane onih veoma dobro upućenih u istraživanja Porekla. Deo briseva koji su prvobitno uzeti u Hercegovini je propao, pa je napravljen novi dodatni spisak za testiranje. Na tom spisku su mnogi rodovi koji su već testirani ili koji imaju isto poreklo, a različita prezimena (navodno da bi se potvrdilo srodstvo). Inače, nakon ove intervencije procenat R1a je opao, a procenat I2 je porastao.

Ne sumnjam da je aktivnost Porekla inspirisala mnoge ljude da se zaintesuju za genetičku geneologiju i samoinicijativno testiraju, ali relevatnost ovih planskih testiranja koje sprovodi to "udruženje rodoslovaca" je veoma upitna. Možda čak pouzdana taman koliko i horoskop. U svakom slučaju imaju pravo da testiraju koga hoće, ali da rezultate takvih testiranja predstavljaju kao ozbiljnu naučnu studiju je jako neozbiljno i nekorektno prema javnosti.

Poslednja izmena:
Imaš li neke podatke o doseljavanju iz zapadne Hercegovine u Kreševo? Ko ih je masovno doselio u samo središte nekadašnje bosanske srednjovekovne države ? Kad se to desilo?
Inače, u Kreševu je bila jedna od rezidencija bosanskog kralja u 15-estom veku, a u okolini grada su nekropole sa stećcima i još neki značajni objekti. Dakle, samo srce srednjovekovne Bosne.

Znam da u Varesu je dobar deo odatle, a jedan deo veze poreklo za rudare Sase koji su tu vadili rudu. Vec sam okacio snimak njihovog opustanja.

Добио сам К13 Eurogenes једног Сардињанина.

Admix Result (sorted):

# Population percent
1 West_Med 56.15
2 East_Med 21.23
3 North_Atlantic 20.85
4 Red_Sea 1.3
5 Sub-Saharan 0.35
6 East_Asian 0.13

Single Population Sharing:

# Population (source) Distance
1 Sardinian 4.41
2 Spanish_Andalucia 30.85
3 North_Italian 31.52
4 Tuscan 32.22
5 Spanish_Extremadura 32.61
6 Spanish_Castilla_La_Mancha 32.67
7 Spanish_Valencia 32.76
8 Spanish_Aragon 32.9
9 West_Sicilian 33.81
10 Spanish_Cantabria 33.42
11 Spanish_Murcia 33.57
12 Southwest_French 33.79
13 Spanish_Galicia 34.08
14 Portuguese 34,19
15 Spanish_Castilla_Y_Leon 34.59
16 South_Italian 34.83
17 Spanish_Cataluna 35.23
18 Algerian_Jewish 35.67
19 East_Sicilian 35.96
20 Central_Greek 36.26

Нема Срба у првих 20 популација!

Као што може да се види Сардињани нису блиски ником осим самима себи, дистанца од друге популације по блискости (Шпанци из Андалузије) је чак 30.85. То је зато што је Сардинија изолат хиљадама година.

Они уопште немају Балтика, а Балтик је око 30% код Срба у просеку на К13 Eurogenes.

Poslednja izmena:
Prvo to nisu prvih 20 populacija jer 10 mesta zauzimaju Spanci.
Cinjenica da ti negiras slike etnickih Sardinjana koje sam postavio govori da se bavis propagandom i lazima, i nema veze s istinom. Nauka genetika ne predstavlja da ti nalazis ono sto ti zelis da nadjes, vec se sve sto se pronadje uzima u obzir.
Fizicka antropologija ne laze i najbolji je genetski test, za razliku od klasifikovanih haplotipova koje je moguce klasifikovati na razne nacine i manipulacijama sa ciljem da se pokrade istorija, sakrije istina.
Klasifikacija gena Sardinjana nije tacna. Iako Sardinjani imaju dosta posebne autohtone genetike, i Baski i Sardinjani dele mnogo iste genetike sa Srbima i vuku isto evropsko poreklo kao i Srbi.
Genetske komponete traju stotinama hiljada godina. Ako se uzme jedna genetski homogena populacija i razdvoji na npr. 4 ostrva i posle 50 hiljada godina te populacije ce biti gotovo identicene genetski.

Srbi su dosta bliski Spancima. Evo na ovoj genetskoj mapi k15 Srbi su bliski Spancima i Spanskim Baskima, i jugozapadnim Francuzima i Francuzima uopste.

bandicam 2019-04-09 06-32-08-193.jpg

perperius. Tebi ne zelim da dokazem nista jer si ti trol koji nema veze s ovom temom i sa tobom ne komuniciram. Izgled ima sve moguce veze s genetikom.

Krishna. Neverovatno da neko ko proucava genetiku kao ti lupa takve gluposti i zanemaruje genetiku. I2a1-srpska i I2a1-sardinijska koja ima isto poreklo i po mitohondrijalnim hg najveca kod Srba i Sardinjana je ista H i U5...
Osim Baska, Sardinijci, Nordijci, Britanci i Srbi su medju prvih 5,6 populacija sa procentom rh- krvne grupe. Srbi imaju oko 18% rh- na zapadu Srbi (Dalmacija Bosna) nesto malo vise, a procenat Srba koji nose rh- gene je jos veci. To ti je najjaci moguci genetski dokaz.

Ja ili bilo ko moze da finansira genetske studije i klasifikuje genetiku Sardinijaca npr. da imaju 60% neceg sto imaju i Srbi i nazove kao npr baltic. Nikad nije ispitan kompletan ljudski genom svih 46 hromozoma 100% genetike.
Klasifikacija baltic je od ko zna koliko od ispitanih gena na hromozomima 5% , mozda 10% i onda je uradjena klasifikacija kao da je to 100% genetike...

perperius. Tebi ne zelim da dokazem nista jer si ti trol koji nema veze s ovom temom i sa tobom ne komuniciram. Izgled ima sve moguce veze s genetikom.

Nema nikakve veze sa YDNA.

- - - - - - - - - -

Mozda je Nebojsi lepsa polovina sa Sardinije pa je slab na tamosnje devojke.:D

Izgleda :D

- - - - - - - - - -

Evo link i stotine slika Sardinijaca, na mnogima je ocigledna staroevropska srpska dinarska genetika.

Mediteranidi, Alpinidi itd.
Ove dve, pogotovo desna bi lakše prošle kao Austrijanke nego Srpkinje.

Osim dinarskog, slovenskog, alpinskog, nordijski, mediteranski je najtipicniji srpski fenotip i evropski uopste.
Ja u mojoj porodici koji su etnicki Srbi (babe, dede i njihove brace i sestre sa decom) imam clanove koji su ekstra mediteranski, alpinski, dinarski, nordijski tip...
Objasni da Goran Bare nije Hrvat, ili npr. dj muzicar Marko Nastic da nije Srbin.
Austrijanci se sastoje umnogome od staro-srpske evropske genetike i Srbima su medju najblizim populacijama.

Jednog Srbina genetski rezultat. Postavio krishna na strani 32.

Србин из Далмације (хаплогрупа I2-PH908).

Eurogenes K15

Admix Results (sorted):

#Population Percent
1 Atlantic 19.04
2 Baltic 18.7
3 North_Sea 17.96
4 Eastern_Euro 12.11
5 East_Med 10.61
6 West_Med 10.37
7 West_Asian 7.21
8 Red_Sea 3.52
9 Siberian 0.43

Single Population Sharing:

#Population (source) Distance
1 Serbian 4.26
2 Austrian 5.88
3 Croatian 6.36
4 Romanian 6.71
5 Hungarian 6.92
6 Moldavian 7.03
7 Bulgarian 9.26
8 East_German 10.65
9 Soith_Polish 12.58
10 Ukrainian_Lviv 12.66
11 Ukrainian 13.62
12 Polish 14.87
13 Russian_Smolensk 15.56
14 South_Dutch 15.63
15 French 16.11
16 Ukrainian_Belgorod 16.33
17 West_German 16.73
18 Southwest_Russian 16.73
19 Greek_Thessaly 16.81
20 Southwest_Finnish 16.99

Do mene je došla sledeća insajderska informacija vezana za hercegovačko istraživanje Porekla i to upravo od strane onih veoma dobro upućenih u istraživanja Porekla. Deo briseva koji su prvobitno uzeti u Hercegovini je propao, pa je napravljen novi dodatni spisak za testiranje. Na tom spisku su mnogi rodovi koji su već testirani ili koji imaju isto poreklo, a različita prezimena (navodno da bi se potvrdilo srodstvo). Inače, nakon ove intervencije procenat R1a je opao, a procenat I2 je porastao.

Ne sumnjam da je aktivnost Porekla inspirisala mnoge ljude da se zaintesuju za genetičku geneologiju i samoinicijativno testiraju, ali relevatnost ovih planskih testiranja koje sprovodi to "udruženje rodoslovaca" je veoma upitna. Možda čak pouzdana taman koliko i horoskop. U svakom slučaju imaju pravo da testiraju koga hoće, ali da rezultate takvih testiranja predstavljaju kao ozbiljnu naučnu studiju je jako neozbiljno i nekorektno prema javnosti.

Ја сам у добио информацију да је R1a у једном тренутку на солидном узорку код Срба Херцеговаца била 19%. Али су касније обрађени узорци из општине Љубиње, а тамо је издоминирала I2a те је због тога R1a пала са 19% на око 16%.

Изгледа да је Стојан Јанковић био R1a https://forum.poreklo.rs/index.php?topic=1193.msg112839#msg112839

Nije imao muških potomaka. Da li su mu rođaci pokatoličeni?

Na rastku. org ima prepiska Petra Kočića sa mnogim ličnostima, između ostalih i sa Golubom Babićem koji objašnjava poreklo svoje porodice i pominje neke pokatoličene Mitroviće iz Zelengrada:
https://rastko.rs/rastko-bl/kocic/pkocic-prepiska_l.html

"Dragi Pero!

Primio sam tvoje pismo, na koje ti odgovaram.

Od mojih predaka čuo sam da su moji stari bili u Zmijanju, u selu Ratkovu, i da tu imade i sada razvalina koje su u visinu veće od čovječije veličine. U selu Ratkovu imade i sada jedna njiva koja se zove Ratkovo vinogradište. Kad su odatle pobjegli, onda su se nastanili u Bjelaju, u Kruvokuće kod Petrovca, i tu koliko su bili ne znam. Odatle su prešli kod Knina u Mokro Polje u Dalmaciju. A odatle su otišli u Trubar na tromeđi; i tu sam ja rođen.

Jedan dio naše porodice otišli su u Zelengrad više Obrovca u Dalmaciji, koji su se svi pokatoličili i zovu se Mitrovići, osim Janković Stojana i njegova oca koji je vojevao sa Turcima u Dalmaciji. Ovi katolici slave i sada svetog Jovana.

Još od moje porodice imade u Lici oko 30 kuća Babića, a zovu se neki Kovačevići; svi su katolici, a imade i 40 kuća Srba Babića; i oni su u Lici.

Prijeko kod Gradiške u Štopu imade i sada oko 1000 numera Babića od naše loze. Ovdje oko Sarajeva imade oko 20 kuća Babića Turaka kod kojih je bila i sablja Rajkova, i ja sam išo hod njiha da išćem sablju, ali su oni odnijeli u Carigrad. Ja sam je tražio i isko, ali je nisu htjeli poslati iz Carigrada. Pas, toke i čelenka, to je ostalo kod nas, pa mi je još đed pričo da su ajduci odnijeli toke i čelenku, a pas je i sada kod mene.

Ovi što su Turci, oni su potomci kapetana Todora. Njegovi sinovi, koji su poturčeni u Sarajevu, njihova je mati nakon 18 god. dočula da su joj sinovi živi i da su oženjeni, te je kod njiha došla i ukrala sablju i donijela je svojim sinovima. I tako je Rajkova sablja došla u njihove ruke.

Mnogo te pozdravlja

vojvoda Golub"

Poslednja izmena:
Nije imao muških potomaka. Da li su mu rođaci pokatoličeni?

Na rastku. org ima prepiska Petra Kočića sa mnogim ličnostima, između ostalih i sa Golubom Babićem koji objašnjava poreklo svoje porodice i pominje neke pokatoličene Mitroviće iz Zelengrada:
https://rastko.rs/rastko-bl/kocic/pkocic-prepiska_l.html

"Dragi Pero!

Primio sam tvoje pismo, na koje ti odgovaram.

Od mojih predaka čuo sam da su moji stari bili u Zmijanju, u selu Ratkovu, i da tu imade i sada razvalina koje su u visinu veće od čovječije veličine. U selu Ratkovu imade i sada jedna njiva koja se zove Ratkovo vinogradište. Kad su odatle pobjegli, onda su se nastanili u Bjelaju, u Kruvokuće kod Petrovca, i tu koliko su bili ne znam. Odatle su prešli kod Knina u Mokro Polje u Dalmaciju. A odatle su otišli u Trubar na tromeđi; i tu sam ja rođen.

Jedan dio naše porodice otišli su u Zelengrad više Obrovca u Dalmaciji, koji su se svi pokatoličili i zovu se Mitrovići, osim Janković Stojana i njegova oca koji je vojevao sa Turcima u Dalmaciji. Ovi katolici slave i sada svetog Jovana.

Još od moje porodice imade u Lici oko 30 kuća Babića, a zovu se neki Kovačevići; svi su katolici, a imade i 40 kuća Srba Babića; i oni su u Lici.

Prijeko kod Gradiške u Štopu imade i sada oko 1000 numera Babića od naše loze. Ovdje oko Sarajeva imade oko 20 kuća Babića Turaka kod kojih je bila i sablja Rajkova, i ja sam išo hod njiha da išćem sablju, ali su oni odnijeli u Carigrad. Ja sam je tražio i isko, ali je nisu htjeli poslati iz Carigrada. Pas, toke i čelenka, to je ostalo kod nas, pa mi je još đed pričo da su ajduci odnijeli toke i čelenku, a pas je i sada kod mene.

Ovi što su Turci, oni su potomci kapetana Todora. Njegovi sinovi, koji su poturčeni u Sarajevu, njihova je mati nakon 18 god. dočula da su joj sinovi živi i da su oženjeni, te je kod njiha došla i ukrala sablju i donijela je svojim sinovima. I tako je Rajkova sablja došla u njihove ruke.

Mnogo te pozdravlja

vojvoda Golub"

Овај тестирани Митровић из Зеленграда је католик, али је повезан са Стојаном Јанковићем. Његови преци су се покатоличили. Они су били једини католици у Зеленграду.
Православних Митровића потомака Јанка Митровића је некад било у Жегару који је удаљен 16 км од Зеленграда.
Ево шта Александар Бачко у својој књизи "Породице Далматинских Срба" каже о православним Митровићима из Жегара, иначе родног места Стојана Јанковића:
Митровић - Јанковић, Жегар / Породица Јанковић - Митровић је дала већи број истакнутих личности као што је сердар Стојан Јанковић.
Ова породица представља потомство сердара Јанка Митровића, православца родом из Жегара. Јанко је био рођен око 1614. године и био је син Дмитра (Митра) по коме је свакако и формирано његово презиме...

Детаљније, погледај Митровић под М https://www.scribd.com/document/124022257/Alrksandar-Bačko-Porodice-Dalmatinskih-Srba

Poslednja izmena:
Овај тестирани Митровић из Зеленграда је католик, али је повезан са Стојаном Јанковићем. Његови преци су се покатоличили. Они су били једини католици у Зеленграду.
Православних Митровића потомака Јанка Митровића је некад било у Жегару који је удаљен 16 км од Зеленграда.
Ево шта Александар Бачко у својој књизи "Породице Далматинских Срба" каже о православним Митровићима из Жегара, иначе родног места Стојана Јанковића:
Митровић - Јанковић, Жегар / Породица Јанковић - Митровић је дала већи број истакнутих личности као што је сердар Стојан Јанковић.
Ова породица представља потомство сердара Јанка Митровића, православца родом из Жегара. Јанко је био рођен око 1614. године и био је син Дмитра (Митра) по коме је свакако и формирано његово презиме...

Детаљније, погледај Митровић под М https://www.scribd.com/document/124022257/Alrksandar-Bačko-Porodice-Dalmatinskih-Srba

Ovi sa Porekla su se složili da taj testirani nema veze sa Stojanom Jankovićem. Ne sviđa im se haplogrupa.

Pogledaj dobro slike etnickih Sardinijaca video napravljen od samih Sardinijaca, ne kao sto ti biras par slika. Vidi se da su od nase staro-evropske srpske genetike samo tako...
Inace plave svetle oci i kosa idu od I hg (svih I hg) i mtDNA U hg (U5 i sve ostale U) populacija koje autosomalno nose veliku vecinu iste genetike autohtone staro-evropske.

Sardinia / Sardegna - Reina Eleonora - ragazze in costume

Poslednja izmena:
The site was discovered in 1954 in a field owned by the Segni family.

Antonio Segni (Italian pronunciation: [anˈtɔːnjo ˈseɲɲi]; 2 February 1891 – 1 December 1972)[1] was an Italian politician who was the 34th Prime Minister of Italy (1955–1957, 1959–1960), and the fourth President of the Italian Republic from 1962 to 1964. Adhering to the centrist Christian Democratic party (Italian: Democrazia Cristiana – DC), he was the first Sardinian ever to become Prime Minister of Italy.

182412.jpg

Back