gost 371695
Elita
- Poruka
- 19.917
Кко би се наставило са доказивањем да смо сви из црне горе . . .
To je već suštinski pobijena teza...Baš naprotiv dobar deo crnogoraca su zahumljani.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Кко би се наставило са доказивањем да смо сви из црне горе . . .
А шта ћеш. Мислиш да је мени драго што ми је ђедо био полимски чобанин а не мариборски маркиз или трабзонски бег.Кко би се наставило са доказивањем да смо сви из црне горе . . .
Можда некоме буде занимљиво, на Пореклу су у току две акције тестирања, једна поводом Српског ДНК дана, 14. септембра, а друга поводом Y-ДНК истраживања порекла Срба у Румунији. Прва је редовна и већ традиционална, и том приликом су Y-ДНК тестирања снижена на цену од 6.500 динара, а друга је бесплатна, али се односи искључиво на Србе пореком са простора данашње Румуније.
А шта ћеш. Мислиш да је мени драго што ми је ђедо био полимски чобанин а не мариборски маркиз или трабзонски бег.![]()
kad štovani susjedi šute morao sam sam tražit....evo nekih rezultata:da li neko ume da pronadje testirana prezimena po svetskim bazama.
zanima me Horvat, Horvath i sl.
jesu svi madjarski horvati. kojih ima stotinu hiljada, došli odatle?То би требало бити бивше становништво овог простора (Horvatorszag).
![]()
Koliko vidim svi su raznolikog porekla
biće da su indijanci pre otkrili evropu nego evropa ameriku. samo što se ovaj nije vratio da ih upozori...Онај што је Q је потомак изворних азијатских Хрвата (прото-Хрвата) по директној мушкој линији.![]()
Koliko vidim svi su raznolikog porekla
1. različiti motivi kod dodele prezimena.
biće da su indijanci pre otkrili evropu nego evropa ameriku. samo što se ovaj nije vratio da ih upozori...
a koji su to izvori do 9 veka?Прото-Хрвати односно изворно носиоци хрватског имена су били неки Азијати, вероватно Туркијци. У изворима до 9-ог века Хрвати се наводе посебно од Словена. Аутори стално кажу "Хрвати и Словени" значи праве разлику између њих, што значи да Хрвати у раном средњем веку нису били Словени. Слична прича као са Булгарима.
a koji su to izvori do 9 veka?
stavovi djordja jankovića ili karataja nisu izvor pre 9 veka.Археолог Ђорђе Јанковић који се највише бавио раним средњим веком је тврдио да хрватска грнчарија из раног средњег века била идентична бугарској (булгарској) грнчарији из раног средњег века и јасно се разликовала од словенске. Имаш емисија са њим на нету колико хоћеш, те хрватско-бугарске паралеле мислим да је причао код Марића у "Ћирилици."
Чак и Хрвати имају теорију о турском/туркијском пореклу прото-Хрвата https://hr.wikipedia.org/wiki/Turska_teorija_o_podrijetlu_Hrvata
Ту је онда и турски историчар Осман Каратај, који тврди да су изворни Хрвати били једна грана Белих Огура rb.blogger.ba/arhiva/2006/01/08/131203
![]()
trebamo tvrditi nešto argumentovano. stoga je naglašavam da je najverovatnije tako što se imena tiče.Ти цело време заговараш азијатско порекло изворних носилаца хрватског имена и тврдиш да су се наметнули неким словенским племенима као елита. У чему је сад проблем?
stavovi djordja jankovića ili karataja nisu izvor pre 9 veka.
trebamo tvrditi nešto argumentovano. stoga je naglašavam da je najverovatnije tako što se imena tiče.
ali ne tvrdim naprimer da je valadjuća elita u slovena sva turkijska ili mongolska.nemamo nikakvih genetskih podataka o tome. recimo reč BLgari može biti belguri = beli narod.
- - - - - - - - - -
--------
Онај што је Q је потомак изворних азијатских Хрвата (прото-Хрвата) по директној мушкој линији.![]()
jevrejin je. i u hrvatskoj ima dosta horvata koji su jevreji.Човек је ашкенаског-јеврејског порекла и самим тим вероватно припада грани Y2197, дакле нема везе са Хрватима.
jevrejin je. i u hrvatskoj ima dosta horvata koji su jevreji.
za madjare se veli da su prezimena često davali po tome odakle je ko došao. to je anacionalna logika. ako bi bila istorijski dugotrajna i opšta došla bi kao neki registar useljenika iz regije koju su, u ovom slučaju, smatrali hrvatskom. madjarski Horvati bi tako odražavali genetsku sliku hrvatske kroz epohe.
samo,otkad madjari imaju tu praksu?