Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.278
Na osnovu haplogrupa koje nemaju veze sa Bosnom u vecem delu kojom je vladao Tvrtko.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na osnovu haplogrupa koje nemaju veze sa Bosnom u vecem delu kojom je vladao Tvrtko.
Sve te neslovenske haplogrupe sandzaklija nemaju veze sa Bosnom u tom vremenu sigurno, matica im daleko juznije. Ako ti mislis da su bh muslimani koji imaju preko 60 procenata slovenske genetike i srednjem veku bili blizi ovima moras dati neki dokaz.
J haplogrupa, njihova E koja je hiljadama godina udaljena od nase koju nose recimo Vasojevici. To im se vidi i u fizionomiji, a ti se ljuti koliko hoces.
Pa ne govorim ja da su oni manje vredni, prosto ne volim istorijske fantamozgarije. A naravno sebe mogu smatrati za sta hoce, njihovo pravo.
Gde tu nije Bliski istok?
Ti se opet pravis mutav, ti dokazujes tvrdnju, ne ja.
Dobro da skratimo pricu, sa nase geostrateske pozicije bolje sto se vezuju za Tvrtka i ljiljane nego za albanskog orla. Imali bi jos vece muke, ovako Bosna daleko, a njihovo bosnjacenje nije neka opasnost.
Ја те лепо питах, где је ту Блиски Исток? Ако мислиш да ћеш конкретно санџачке муслимане оцрнити спомињањем Блиског Истока (који у њиховој генетској слици у протеклих 2-3 хиљаде година игра мизерну улогу) онда си се грдно преварио. Ако ћеш посматрати нешто кроз древне сеобе, ‘ајмо онда сви у Африку или западну Азију, пошто сви своје прапорекло изводимо са тих простора.
Ne baš svi![]()
Ne baš svi
- - - - - - - - - -
Apropo priče Tvrtko i kompanija su apsolutno prihvatljivi, obzirom da svako ko je malo bolje posmatrao političke prilike i istoriju tog vremena može da uvidi popriličnu homogenost Bosne i Raške. Bosanski velikaši su naprosto bili Srbi.
Сви смо ми однекуд дошли, што би рек’о Ђорђе Чварков. То важи и за кромањонце.![]()
Nisu vukli na gore postavljenog Jahiju Ferhatovica.![]()
Nisu vukli na gore postavljenog Jahiju Ferhatovica.![]()
Полако сад, будите објективни. Санџаклије су по мушким лозама већином албанског, а мањим дијелом српског поријекла. Блискоисточних мушких лоза има у незнатном проценту.
Моја поента је била да један етнички и генетски Албанац из Тутина себе поистовјећује са средњовјековном Босном, а ђед му албански говорио. Поента је да Санџаклије теже некоме ко има дијаметрално супротну генетску слику (70% словенских хаплогрупа наспрам 70% несловенских), и то само зато што говоре истим језиком. То је као да Љуба Аличић и Ђани кажу да су Срби.
Полако сад, будите објективни. Санџаклије су по мушким лозама већином албанског, а мањим дијелом српског поријекла. Блискоисточних мушких лоза има у незнатном проценту.
Моја поента је била да један етнички и генетски Албанац из Тутина себе поистовјећује са средњовјековном Босном, а ђед му албански говорио. Поента је да Санџаклије теже некоме ко има дијаметрално супротну генетску слику (70% словенских хаплогрупа наспрам 70% несловенских), и то само зато што говоре истим језиком. То је као да Љуба Аличић и Ђани кажу да су Срби.
Par nekih autosomalnih rezultata na njihovom sajtu je pokazivalo oko 15% severne genetike.
Ne mislim da je to prosek, ali da ih ima i takvih, itekako..
Можда некоме буде занимљиво, на Пореклу су у току две акције тестирања, једна поводом Српског ДНК дана, 14. септембра, а друга поводом Y-ДНК истраживања порекла Срба у Румунији. Прва је редовна и већ традиционална, и том приликом су Y-ДНК тестирања снижена на цену од 6.500 динара, а друга је бесплатна, али се односи искључиво на Србе пореком са простора данашње Румуније.