Jasno, po meni su dosli sa Slovenima, poklapanja po srednjoj i istocnoj Evropi su mozda indikator toga. Kuci su jos bolji primer, starinackog stanovnistva pa je tako vec iskakala slovenska genetika kod nekih, sta nas tek ceka u toj Crnoj Gori, ona je tek zagrebana.
Мало које племе у Црној Гори има само једну хаплогрупу.
То је због тога што су многа племена настала удруживањем. А било је и случајева да неко са стране дође у неко племе ожени се и његови потомци после више генерација забораве да имају неко друго порекло по мушкој линији.
Један тестирани из Куча је испао R1a-Z280, а сви остали до сад тестирани су E-V13. Тај што је R1a је Старокуч, што значи да су стари Кучи били словенског порекла, а онда се врв. у време турски освајања у Куче доселило неко друго становништво које је донело E-V13 (Новокучи). Они су се стопили временом у једно племе, а Новокучи су биолошки преовладали кад су у питању мушке линије.
У Васојевићима је за сад нађена само E-V13 колико ја знам, али треба очекивати да искочи још нека хаплогрупа, јер је познато да је мањи део Србљака асимилован од стране Васојевића.
У Дробњацима имамо I1-P109, I2-CTS10228 и J2b1-M205. Оригинални Дробњаци су I1-P109. Караџићи I2-CTS10228 су се однекуд доселили. А J2b1-M205 су Дедеићи који су остатак Крича. Пре доласка Дробњака подно Дурмитора тамо су живели Кричи. Дробњаци су у крвавим биткама поразили Криче, који су углавном изгинули или се раселили, а мањи део који је преживео и остао се утопио у Дробњаке, то су Дедеићи J2b1-M205.
Паштровићи имају 5-6 хаплогрупа, што је и логично јер је историјски забележено да тамо има више слојева становништва које је долазило од 13-ог све до 18-ог века.