Генетичка генеалогија II

Sve je to normalno, mada malo nam kvari zasad Crna Gora severnjacku komponentu na autosomalnim testiranjima.:)

Сигурно мислиш на ово.
SrbiSrbi%2B07.01.2015.jpg

Резултат једног Црногорца (не знам тачно одакле је) K12b dodecad
North_European - 36,78
Atlantic_Med - 26,37
Caucasus - 24,33
Southwest_Asian - 6,96
Gedrosia - 5,09
East_Asian - 0,28
Southeast_asian - 0,19

Видео сам резултат једног Црногорца који има око 38% North_European, али не могу сад да нађем.

У Старој Херцеговини и Старој Црној Гори би требало да буде у просеку нешто више северне генетике аутосомално него у Брдима.

Poslednja izmena:
Сигурно мислиш на ово.
SrbiSrbi%2B07.01.2015.jpg

Резултат једног Црногорца (не знам тачно одакле је) K12b dodecad
North_European - 36,78
Atlantic_Med - 26,37
Caucasus - 24,33
Southwest_Asian - 6,96
Gedrosia - 5,09
East_Asian - 0,28
Southeast_asian - 0,19

Видео сам резултат једног Црногорца који има око 38% North_European, али не могу сад да нађем.

У Старој Херцеговини и Старој Црној Гори би требало да буде у просеку нешто више северне генетике аутосомално него у Брдима.

Super su te, DNK ancestralne analize, evo jedne analize istog DNK kod različitih mešetara:

Ancestry DNA:
genomnyj-analiz-3.jpg

National Geographic
genomnyj-analiz-4.jpg

23andMe
genomnyj-analiz-5.jpg

GenCove
genomnyj-analiz-6.jpg

Kome li se carstvu privolela srpska "DNK elita" odnosno ko im daje besplatne analize da propagiraju firmu, i sve što uz to ide?

Poslednja izmena:
Dobro, a koji mešetar finansira srpski DNK projekat?

Kakav mesetar,o cemu ti pricas.Poceli ste ko one zene sa viklerima u frizerskom salonu :) Radi se o mozda najvecem projektu u Evropi koji studiozno i korak po korak otkriva porijeklo naseg naroda uz pomoc genetike.Poznajem vise ljudi koji su ovome i dali su sve od sebe od samog pocetka bez ikakve materijalne koristi,i ne samo to mnogi su svoje finansije i vrijeme dali za projekat kao entuzijasti.

Odlično pitanje.

- - - - - - - - - -

Kakav mesetar,o cemu ti pricas.Poceli ste ko one zene sa viklerima u frizerskom salonu :) Radi se o mozda najvecem projektu u Evropi koji studiozno i korak po korak otkriva porijeklo naseg naroda uz pomoc genetike.Poznajem vise ljudi koji su ovome i dali su sve od sebe od samog pocetka bez ikakve materijalne koristi,i ne samo to mnogi su svoje finansije i vrijeme dali za projekat kao entuzijasti.

To u Srbiji ne biva. Demantuj me primerom.

U svakom poslu postoje entuzijasti i oni koji se koriste, dakle, pre neki dan je jedan od vaše bratije pozivao na "analizu s popustom", što je, reklama koja je zabranjena na Krstarici, i dokaz da neka firma podržava "Srpski DNK projekat". Pitam koja?

Ти који финансирају Антисрпски ДНК Пројекат никако се не могу подвјести под мешетаре, то су у свјетским оквирима значајне институције. Оно што сам ја начуо је да их зими финансира Ватикан, а остали дио године наизменично Беч и Берлин.

Ne verujem u navedene teorije zavere, ali da malo filtriraju rezultate je realno stanje stvari koja ih diskredituje.

Не вјерујем да би то себи дозволили. Ваљда би неко то до сада примјетио, па има стотине чланова који редовито прате форум.

Kako Bugari imaju za one silne tračanske uzorke, a ovde kao 6 država bivše SFRJ nema, a navodno niko iz inostranstva nema interes? Kao, potpuno ih ne zanima ilirska DNK...

Мафија је то, знају они већ одавно за ДНК Илира, па сад намерно тестирају оне за које мисле да неће испасти њихови потомци, а ако погреше - плаћају да несрећници словенског порекла ћуте! Шта има ико да их финансира, колико су се само обогатили од полуминутног трљања по усној дупљи! :lol:

Могуће је да је мацурска хаплогрупа дошла на Балкан са Словенима, а може бити и да је дошла са Готима који су у 5-ом веку завладали западним Балканом и Италијом и да су касније апсорбовани од стране Словена.

Мацуре су говорили другима неразумљивим језиком и у планинама где их је некада било, често се могло чути да су они били "ка' некакви Латини". Према томе, сумњам да су дошли са Словенима на Балкан. С друге стране, било би заиста занимљиво ако би се сазнало да је тај језик баш њихов "изворни".

Xa xa xa :) Ja sam uveren da nikome ovde sa Krstarice tih 95 % ne bi bilo dovoljno.

Кажу неки да ко не ризикује, тај.. блеји на крстарици хехе
"Будите као ја, необавештени о новим иновацијама! Спасите себе нервирања око вероватноћа, будите ХИВ+ већ на првом тесту!" - тај фазон хехе

Imam još par pitanja za "bratiju" sa "Porekla":

Pored nesumnjivih činjenica da je oglasni prostor na sajtu dostupan u lukrativnom smislu, zanima me:

Koliko košta izrada "porodičnih stabala",

Koliko košta DNK analiza i koji je "tu moj deo".

Pa da razlučimo da li je ovo "neprofitna organizacija" koja koristi resurse Krstarice za zabavu ili za zaradu.

Kakvih porodicnih stabala ? Kakav cjenovnik ?

Beogradski centar za genetiku je radio do sada i maksimalno su izlazili u susret projektu u nekim studijama.Cijena testiranja je oko 100 eur a svake godine za Svetski DNK dan se daje popust od 50 % i tu su ljudi izasli u susret.Naravno da ce ljudi i naplatiti usluge i nabavku hemije i ostalog sto treba za analizu.

Imam još par pitanja za "bratiju" sa "Porekla":

Pored nesumnjivih činjenica da je oglasni prostor na sajtu dostupan u lukrativnom smislu, zanima me:

Koliko košta izrada "porodičnih stabala",

Koliko košta DNK analiza i koji je "tu moj deo".

Pa da razlučimo da li je ovo "neprofitna organizacija" koja koristi resurse Krstarice za zabavu ili za zaradu.

Ко жели извесне погодности, може да уплати чланарину која на годишњем нивоу износи 2000 динара.
Нико се тамо не бави израдом породичних стабала за друге. Људи се стимулишу да то сами раде и међусобно се помажу. Шта беше значи та реч?
О ДНК анализи је написано у посту изнад. Сви тестирани из лабораторије путем мејла добију своје маркере и никоме у базу хаплотипова нису унети другачији подаци. А ако ти ни то није довољно (посебно што нико никог не тера да се тестира у Београду), имаш нпр. познату лабораторију у Хјустону и гомилу других.

Поред тога што годинама крију илирску ДНК, споменута антисрпска мафија интензивно користи ресурсе Крстарице за зараду. Е, вала, свака им част!

Ко жели извесне погодности, може да уплати чланарину која на годишњем нивоу износи 2000 динара.
Нико се тамо не бави израдом породичних стабала за друге. Људи се стимулишу да то сами раде и међусобно се помажу. Шта беше значи та реч?
О ДНК анализи је написано у посту изнад. Сви тестирани из лабораторије путем мејла добију своје маркере и никоме у базу хаплотипова нису унети другачији подаци. А ако ти ни то није довољно (посебно што нико никог не тера да се тестира у Београду), имаш нпр. познату лабораторију у Хјустону и гомилу других.

Поред тога што годинама крију илирску ДНК, споменута антисрпска мафија интензивно користи ресурсе Крстарице за зараду. Е, вала, свака им част!

Treba dodati i da za svaki rezultat se dobije sertifikat i nista se objavljuje na projektu bez sertifikata iz laboratorije,poslije cega urednici objavljuju rezultat.

Super su te, DNK ancestralne analize, evo jedne analize istog DNK kod različitih mešetara:
Аутосомалне ДНК анализе које врше различите комерцијалне лабораторије су мање више чист маркетинг, обично за западну клијентелу, којој се удовољава причама колико неко има ''домородачке крви'' и слично. Резултати између осталог зависе од референтних популација и самог рачунача односно алгоритма који се користи приликом додељивања процената. У принципу, занимљива али углавном слабо корисна ствар, макар код људи са наших простора.

ali da malo filtriraju rezultate je realno stanje stvari koja ih diskredituje.

Имаш ли икакав доказ за ову будалаштину? Сви резултати са пројекта се налазе у табели, сваки појединац може да израчуна и да направи статистику, било да је у питању статистика целокупног пројекта или неке области. Статистика је најмање битна ствар у целој овој причи и подложна је минималним променама приликом све веће базе резултата, али то је тотално небитна ствар за коју се ти и теби слични хватате јер сте оптерећени процентима 1, 2% горе-доле.

Back