- Poruka
- 3.700
"Палео-балканске" ... буахахахаха ... рођаци са Албанцима и Бугарима ... "палео-балканске" као то је нека аутохтона и неоспорна домицилна варијанта ... какав отров се шири са портала "порекло" па то је тешко очима повјеровати.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Палео-балканске" ... буахахахаха ... рођаци са Албанцима и Бугарима ... "палео-балканске" као то је нека аутохтона и неоспорна домицилна варијанта ... какав отров се шири са портала "порекло" па то је тешко очима повјеровати.
Sve I hg su autohtono evropske i balkanske i autohtono srpske i slovenske hg.
Do pre nekoliko vekova Danci, Norvezani, Svedjani, Nemci (I i R1a) su govorili svoj maternji slovenski jezik.
Najveca mitohondrijalna hg evrope, evropskih naroda je H 45-60%, kod Velsana cak 80% H.
Pokušaji rasnog profilisanja preko haplogrupa su pokušaj razjedinjavanja srpskog korpusa što je sasvim suprotno nacionalizmu koji se zasniva upravo na suprotnoj težnji, da se narod koji ima isti jezik, veru i istoriju ujedini i postane složniji prema napadima izvana. Zato rasizam i genetska klasifikacija na prave i krive Srbe ne može biti ništa drugo nego ideologija srpskih neprijatelja koja se pokušava prodati kao izvorna srpska ideologija. S obzirom da sam ja J1 ovo uopšte ne bi trebala biti moja poruka jer izgleda da brinem o svojim vlastitim interesima ali me prilično nervira što neki pripadnici I2a1 i R1a haplogrupe stoje kao mutavi i čekaju da prođe vreme očekujući ne znam ni sam šta. Ovakvo pisanje treba brisati čim se pojavi bez prevelikog preispitivanja da li je to ispravno.
Неко ко дели људе по хаплогрупама не разликује се од оних који их деле по вери или по боји коже. Тако нешто би требало бити и санкционисано на форуму и не знам зашто то није случај.
Poznati su podaci o lozi Svetog Simeona Nemanje? A niko ništa nigde ne objavljuje?Послушати други видео на 3:50.
"Gostovanje Tatjane Ćitić, pomoćnika izvršnog direktora za razvoj RTS-a "
http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/2523/nauka/3820020/rts-bujosevic-nauka.html
Poznati su podaci o lozi Svetog Simeona Nemanje? A niko ništa nigde ne objavljuje?
Hvala Cronine na prilogu, ovo bi mi promaklo da nisi postavio![]()
Plus testiranje u NjemačkojПољопривредни факултет и интересантно откриће које није завредело да се о њему напише неки рад?
Plus testiranje u Njemačkoj
Порекло је објавило нову акцију бесплатног тестирања Y-хромозома за родове с простора Старе Рашке и Старог Влаха.
Сакупљају се узорци за 150 одабраних родова.
Можда се неко од форумаша уклапа или познаје некога кога траже за тестирање.
Више о целој акцији може се прочитати на Порекловом порталу.
![]()
Бесплатно ДНК тестирање староседелачких родова Рашке и Старог Влаха
Синоћ на РТС-у.
Рјурик, оснивач модерне Русије, је припадао Н хаплогрупи. Ето одакле.U principu još jedan članak iz kog slabo šta možemo zaključiti. ta su htjeli da kažu, da se južni Slaveni razlikuju od zap i istočnih?! Puno bi bolje bilo da su tu ubacili i rezlutate napravljene po istim kriterijumima za Italijane, Nijemce, Francuze, pa ako bi se oni našli izmedju nas i ostalih Slovena to bi nešto značilo, ovako ništa. Ili veći postotak N haplogrupe kod Rusa, pa sa kim su se oni mješali a sa kim Srbi... Ima mnogo bolji rad koji je kolega Pravi Vlah stavio na temi o Vlasima
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0135820
ali i njega možeš tumačiti kako ti volja.
Ne znam, definitivno frustrira odsutvo dobrih radova na ovu temu sanekim konkretnim zaključcima