Генетичка генеалогија II

"Палео-балканске" ... буахахахаха ... рођаци са Албанцима и Бугарима ... "палео-балканске" као то је нека аутохтона и неоспорна домицилна варијанта ... какав отров се шири са портала "порекло" па то је тешко очима повјеровати.

"Палео-балканске" ... буахахахаха ... рођаци са Албанцима и Бугарима ... "палео-балканске" као то је нека аутохтона и неоспорна домицилна варијанта ... какав отров се шири са портала "порекло" па то је тешко очима повјеровати.

Званично се сматрају I2a, R1a i N2 "словенским", затим I1, I2-M223 и R1b-U106 "германским", а све остале којих има преко 10 су наводно "палео-балканске."
У те "палео-балканске" су из неког разлога урачунате хаплогрупе које имају извориште на Блиском Истоку као што су J2b1-M205, L, J1, као и Q која је изворно из Сибира а та грана Q у ЦГ се повезује са Јеврејима.

Sve I hg su autohtono evropske i balkanske i autohtono srpske i slovenske hg.
Do pre nekoliko vekova Danci, Norvezani, Svedjani, Nemci (I i R1a) su govorili svoj maternji slovenski jezik.

Najveca mitohondrijalna hg evrope, evropskih naroda je H 45-60%, kod Velsana cak 80% H.

Шта је са Србима који су E1b, J2, R1b, G2a, G1, T, L, J1, N и Q? Њих не спомињеш, као да не постоје.
Само причаш од I2, I1 и R1a међу Србима (око 62% Срба има ове три хаплогрупа, али око 38% нема и ти игноришеш тих 38%!).

Srbi G1, T, L, J1, N и Q su redji od pomracenja sunca oko 1% i ispod 1% muskaraca Srba nosi te haplogrupe.
Postoje Srbi starinom od pre nekoliko hiljaa godina i to su stari izvorni Srbi oni su I i R1a.
Ostali su nesrbi ne-evropljani koji su se asimilirali u Srbe nekad davno ili skorije, uzeli neku srpskinju za zenu i imali potomstvo.
Da li su Srbi sa R1b, E, J, G, jesu Srbi, ali ne starinom i izvorno.
Od starih Srba I hg pocinju potice srpski i slovenski jezici.

Etnogeneza Srba je mnogo komplikovaniji problem od samog mešanja gena. Ja još nisam čuo dobro objašnjenje što su Srbi uopšte bili. Da li je to pleme, skup plemena, ime povlaštenog sloja ili roda koje je nametnulo svoju vlast široj grupi plemena i naroda, naziv dobijen po određenoj osobini ili kvalitetu ili nešto sasvim treće. Da li to nema vee sa etnicitetom nego predstavlja geografsku odrednicu za sve ljude koji potiču sa određenog geografskog područja

Pokušaji rasnog profilisanja preko haplogrupa su pokušaj razjedinjavanja srpskog korpusa što je sasvim suprotno nacionalizmu koji se zasniva upravo na suprotnoj težnji, da se narod koji ima isti jezik, veru i istoriju ujedini i postane složniji prema napadima izvana. Zato rasizam i genetska klasifikacija na prave i krive Srbe ne može biti ništa drugo nego ideologija srpskih neprijatelja koja se pokušava prodati kao izvorna srpska ideologija. S obzirom da sam ja J1 ovo uopšte ne bi trebala biti moja poruka jer izgleda da brinem o svojim vlastitim interesima ali me prilično nervira što neki pripadnici I2a1 i R1a haplogrupe stoje kao mutavi i čekaju da prođe vreme očekujući ne znam ni sam šta. Ovakvo pisanje treba brisati čim se pojavi bez prevelikog preispitivanja da li je to ispravno.

Najveci neprijatelji Srba zele da uniste istinu i da Srbi budu istovremeno sve i nista, da sve moguce hg budu srpske i ni jedna jedina autenticno srpska. To je nazlonamernija i najopasnija najgenocidnija ideologija prema srpskom narodu, i na svu srecu nije istina.
Istina je da je I hg (sve I hg) je staro-evropska staro-srpska od koje potice izvorno srpski jezik i svi slovenski jezici.
Svi R1b, E, G, J, hg Srbi su nekad postali asimilirani u srpski narod.

Pokušaji rasnog profilisanja preko haplogrupa su pokušaj razjedinjavanja srpskog korpusa što je sasvim suprotno nacionalizmu koji se zasniva upravo na suprotnoj težnji, da se narod koji ima isti jezik, veru i istoriju ujedini i postane složniji prema napadima izvana. Zato rasizam i genetska klasifikacija na prave i krive Srbe ne može biti ništa drugo nego ideologija srpskih neprijatelja koja se pokušava prodati kao izvorna srpska ideologija. S obzirom da sam ja J1 ovo uopšte ne bi trebala biti moja poruka jer izgleda da brinem o svojim vlastitim interesima ali me prilično nervira što neki pripadnici I2a1 i R1a haplogrupe stoje kao mutavi i čekaju da prođe vreme očekujući ne znam ni sam šta. Ovakvo pisanje treba brisati čim se pojavi bez prevelikog preispitivanja da li je to ispravno.

То само овде на форуму неки неупућени тако тумаче. Генетичка генеалогија има за циљ само да помогне у одгонетању порекла становништва у ужем смислу и неких етничких заједница у ширем смислу. Неко ко дели људе по хаплогрупама не разликује се од оних који их деле по вери или по боји коже. Тако нешто би требало бити и санкционисано на форуму и не знам зашто то није случај.

Неко ко дели људе по хаплогрупама не разликује се од оних који их деле по вери или по боји коже. Тако нешто би требало бити и санкционисано на форуму и не знам зашто то није случај.
:?: ajde inkvizitorski palite ljudima postove za smesno neozbiljnu stvar. Ko jos shvata ozbiljno podele po haplogrupama kad smo svi autosomalno slicni a hg je samo mali otisak u genima, daleki trag.

Факат је да често постоји нека веза између хаплогрупе и културе, нације, језика, поднебља, итд. Зато се и истражују да нам помогну у тумачењу историјских догађаја, као један од најобјективнијих параметара.

Већ постоје приче да се ради на таргетовању одређених популација по том том принципу. И ја сам сигуран да су тачне. Јер ја бих први то радио да сам на месту оних који могу.

Порекло је објавило нову акцију бесплатног тестирања Y-хромозома за родове с простора Старе Рашке и Старог Влаха.

Сакупљају се узорци за 150 одабраних родова.

Можда се неко од форумаша уклапа или познаје некога кога траже за тестирање.

Више о целој акцији може се прочитати на Порекловом порталу.

KmHT1hW-1024x632-615x340.jpg

Бесплатно ДНК тестирање староседелачких родова Рашке и Старог Влаха

Порекло је објавило нову акцију бесплатног тестирања Y-хромозома за родове с простора Старе Рашке и Старог Влаха.

Сакупљају се узорци за 150 одабраних родова.

Можда се неко од форумаша уклапа или познаје некога кога траже за тестирање.

Више о целој акцији може се прочитати на Порекловом порталу.

KmHT1hW-1024x632-615x340.jpg

Бесплатно ДНК тестирање староседелачких родова Рашке и Старог Влаха

И на крају ће нам увалити вирус посебно развијен само за нас, према нашем ДНК, ценим да ће прво ударити на И2-Дин, да њих прво докрајче.

Južni Sloveni nemaju puno zajedničkog sa zapadnim i istočnim Slovenima, već su genetski slični stanivništvu Severne Italije i balkanskim neslovenskim narodima, prema istraživanju https://www.scirp.org/pdf/AA_2017111415071988.pdf

Capture.JPG

Capture1.JPG

Naši genetičari kažu da je I2-din migrirala iz Ukrajine na Balkan. Bugarski genetičari kažu da južni Sloveni imaju malo toga zajedničkog sa istočnim Slovenima.
Nije moguće da obe teze budu tačne. Ko je u pravu?

U principu još jedan članak iz kog slabo šta možemo zaključiti. ta su htjeli da kažu, da se južni Slaveni razlikuju od zap i istočnih?! Puno bi bolje bilo da su tu ubacili i rezlutate napravljene po istim kriterijumima za Italijane, Nijemce, Francuze, pa ako bi se oni našli izmedju nas i ostalih Slovena to bi nešto značilo, ovako ništa. Ili veći postotak N haplogrupe kod Rusa, pa sa kim su se oni mješali a sa kim Srbi... Ima mnogo bolji rad koji je kolega Pravi Vlah stavio na temi o Vlasima

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0135820

ali i njega možeš tumačiti kako ti volja.

Ne znam, definitivno frustrira odsutvo dobrih radova na ovu temu sanekim konkretnim zaključcima

U principu još jedan članak iz kog slabo šta možemo zaključiti. ta su htjeli da kažu, da se južni Slaveni razlikuju od zap i istočnih?! Puno bi bolje bilo da su tu ubacili i rezlutate napravljene po istim kriterijumima za Italijane, Nijemce, Francuze, pa ako bi se oni našli izmedju nas i ostalih Slovena to bi nešto značilo, ovako ništa. Ili veći postotak N haplogrupe kod Rusa, pa sa kim su se oni mješali a sa kim Srbi... Ima mnogo bolji rad koji je kolega Pravi Vlah stavio na temi o Vlasima

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0135820

ali i njega možeš tumačiti kako ti volja.

Ne znam, definitivno frustrira odsutvo dobrih radova na ovu temu sanekim konkretnim zaključcima
Рјурик, оснивач модерне Русије, је припадао Н хаплогрупи. Ето одакле.

Back