Generalni protest 24.01.2025.

• Začetnik teme Začetnik teme xdrki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
slažem se, ali to sve proizilazi iz sistema, ljudi na pijaci moraju da imaju visoke cene jer ljudi žive od toga, a sirovine i osnovne namirnice za njihov rad su sve skuplje, uzmi za primer samo obradu parčeta zemlje za bilo koji proizvod, čovek treba da ima alat, mašine, održavanje, gorivo, đubrivo, sadnice, da održava to i svakodnevno obilazi i da se muči, da bi onda aman stavio isti proizvod za 60% nižu cenu i niko neće pomisliti na pijacu, koliko god da je kvalitetnije
Pa jeste, to je on sto govorim odavno, da se ulaganje u nasu poljoprivredu isplati, ali to je trebalo da se radi na duge staze.

Ja ionako kupujem u obliznjoj bakalnici kad ne odem na pijacu, nisam zavisna od velikih marketa. Ali opet, skupo je.

Ljudi zaboravljaju da poljoprivrednik/zemljoradnik zavisi od vremenskih uslova. Da li je i dovoljno kiše palo (i kad treba), da li će da smrzne, da li će žega... Ode usev očas posla...
Ne zavisi samo od vremenskih uslova, kao sto sam i naveo u prethodnom postu, poljoprivrednik zavisi od milostinje koju mu udeli drzava, isto kao i ostale opstine u Srbiji jer je ceo sistem centralizovan u Beogradu nazalost.

Da li mislite da će sutrašnji protest zapravo biti generalni protest svih i svega ili je to samo želja, a protest će biti standardan
Ja sutra ne kupujem ništa, iako mislim da taj jedan dan neće ništa promijeniti. Jedan dan bojkotirati trgovačke lance nema smisla ako će taj dan nadoknaditi dan prije ili dan poslije. Ali bitna je poruka nas potrošača trgovačkim lancima i državi, da možemo i da se naš glas treba čuti. Evo i umirovljenici su najavili da će i oni pozvati na duži bojkot trgovina ako cijene ne počnu padati. Svako putovanje počinje prvim korakom, a sutrašnji bojkot je taj prvi korak!
1000009718.jpg

Ja sutra ne kupujem ništa, iako mislim da taj jedan dan neće ništa promijeniti. Jedan dan bojkotirati trgovačke lance nema smisla ako će taj dan nadoknaditi dan prije ili dan poslije. Ali bitna je poruka nas potrošača trgovačkim lancima i državi, da možemo i da se naš glas treba čuti. Evo i umirovljenici su najavili da će i oni pozvati na duži bojkot trgovina ako cijene ne počnu padati. Svako putovanje počinje prvim korakom, a sutrašnji bojkot je taj prvi korak!
Pogledajte prilog 1675166
Nemoj ni da jedes nista.

Back