Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa to sto ti volis snagu na niskim obrtajima ne znaci da svi vole.Ti ne kapiras da se ovde prica o licnom ukusu,zabole me za potrosnju,ja volim visoke obrtaje a ne da gledam u pokazivac goriva.A usput kad vec spominjes te velike kubikaze i jake masine,samo cu ti reci sa nijedan taj 530d 3.0tdi nece nikad moci da mi zameni osecaj kao onaj koji sam doziveo u nissan gtr-u,koji je gle cuda benzinac.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

A sto ne bi voleli snagu na niskim obrtajima?
Zasto treba da kidam auto da bi potegao?
Proslo je vreme navlacenja i sad se vozi drugacije.
To kako ti opisujes voznju su klinacki fazoni tako da mozemo samo da pretpostavimo da imas godina gde je prva cifra 2 i to prva polovina.
Poredis 530d sa GTR-om?
Veoma zrelo,nema sta.:D
Koliko trosi auto uopste nije bitno al eto vecina naroda gleda da kupi dizelasa upravo zbog toga a ja ne mogu da prodam neke benzince upravo zbog toga tako da ta tvoja prica bas i ne stoji,Ako me razumes.:per:

Jos jedna odvala od vozaca beninaca koji nije imao u svom licnom posedu jednog rasnog dizelasa.
Kad jednom budes imao priliku da sednes u premijum brend sa velikom kubikazom onda ponovi ovo sto si sad napisao.
Uzmes Mercedes S320 ili veci ili BMW 530d ili veci ili Audi A6 3.0TDI ili veci pa onda piskaraj ovakve gluposti.
Znam da ces se kao i svaki vozac benzinaca uhvatiti turbine ali dizelasi se lepse voze i ne zahtevaju obrtaje samim tim i ne trose mnogo pa tako deklarisana potrosnja za Golf GTI TFSI sa 200 ks je tek nesto jaca od 10L a u realnosti kad ga bvozis muski ide na cifru blizu 18L ali to su ti obrtaji koje zahteva benzinac da bi nesto postigao pa makar imao i turbinu dok dizelasi sa drasticno manje obrtaja postizu to isto.
Imate toliko klipova na YT tako da je glupo raspravljati se oko necega sto je vec dokazano.

pa sto ti ne vozis neki S320 BMW 530d ili Audi A6 3.0 TDI

A tako je secam se - zmijuga u dzepu....

Benzinci se sto put lepse voze od dizelasa jer oni ubrzavaju ravnomerno za razliku od dizelasa koji povuku jako u startu a posle se izduvaju ko mrtvo puvalo

a da ne govorim o zvuku motora . Zvuk benzinca tu dubinu cistotu snagu rezanje , urlik koji proizvode benzinski motori traktorski zvuk dizel motora nikada nece moci da nadomesti

rasni benzinac i njegov zvuk

pojacajte slusalice do maksimuma, ili zvucnike i pustite ovu auto perverziju od 2:00 minuta i uzivajte

Pritom jos nijednom nije okacio svoju Hondu da cujemo kako to brunda!:hahaha:
A zato sto ovi novi benzinci imaju tako mocne zvukove sa euro5 ili 6 normom da se prosto zapitas koji fen za kosu su ukljucili.
Zato pacenik kaci amerikance sa V8 motorima jer ti jos jedino i imaju zvuk ali se eto kod nas voze u promilskim procentima.
Zvuk?
A sta je to zvuk u poslednje vreme gde svi gledaju da im auto sto manje trosi i bole ih tuki za zvuk.
Samo mali broj zaludjenika koji imaju visak novca uzimaju extremne masine i napucavaju auspuh ali ne rade to kao Tihi sto je stavio zadnji lonac i sad misli da je glavni baja u selu nego idu sa sirim cevima i kompletnim izduvom od bloka do kraja.
Ali takav broj ljubitelja automobila je bas mali jer sam taj auspu zna da kosta opusteno 2000€.
Tihi vidis ja ne moram da ugradjujem plin u auto jer nemam zmiju u dzepu poput tebe i vozim na benzin ili na dizel a da dajem 15000€ za automobil koji ce da me vozi godisnje 3000-4000 km bi bilo malo glupo jel da a s obzirom da mene moj Golf sluzi preterano dobro za drasticno manje para ne vidim cemu se ti brines oko toga sta ja vozim?
Tu se samo pokazuje ko je kakav covek tj koliko kvalitetan jer ja u tvoju corbu ne virim ali ti zato redovno viris u moju i mislis da znas bolje od mene samog sta ja vozim i kako se ophodim prema automobilima.
Bolest Tihi je uznapredovala u tvom slucaju a to nije dobro pa idi opet da popijes svoje lekiće.:D
Pritom se nisi zapitao sta bi ona Lada uradila japanskoj konkurenciji?

Dule ti pricas jedno a ja drugo.Meni je licno lepsi osecaj voziti benzinca,linearno ubrzanje,zvuk,to sto kazes proslo je vreme navlacenja,ispada ko da imas 70 godina pa auto vozis do pijace.Moja stvar kako cu da vozim auto,nisam klinac i ne divljam,u zivotu nisam prekrsaj napravio(sem kazne za pojas jednom).Drugar ima S klasu od 530 konja mislim,benzinac,mislim da nemam sta dalje da pricam na tu temu.Sad ispada da je on ovca jer je mogao da kupi dizela koji manje trosi.

Eto a meni je licno lepsi da vozim dizelasa iako sad vozim benzinca.
I ta prica o padanju snage posle odredjenih obrtaja kod dizelasa je vazilo za stare dizelase a probaj CR pa ces da vidis da je to skoro isto kao kod benzinca jer samo puni i puni.Linearno isto ubrzava samo sto postize mnogo pre punu snagu i ne moras da ga cepas da bi auto isao punom snagom.
To sto taj tvoj drugar vozi taj Mercedes treba da nam bude dokaz da i mi treba tako da vozimo i da bacamo pare na gorivo?
Ne znam u kom ti svetu zivis ali ovo je Srbija i ovde vecina gleda da kad se vozi da potrosi sto manje.
Jel ti ne povezujes da je registracija za taj MErcedes 2000€ plus potrosnja koja ide preko 20L?
Virtuelni svet ,ovo ono a?
Ajd nam reci jel bi ti mogao da ispostujes takvog Mercedesa?
Pricam i o odrzavanju ako me razumes a ne samo o sipanju goriva i registraciji.:)

ja Focus Mares ciklokros :)

I nema mi sta gore nego kad vozim i kad me dizelskim otrovom okupa neka dizel trovacnica

zato izbegavam da vozim na prometnim putevima maksimalno vec samo po seoskim

Tako je, na selu nema dizelaša?:hahaha:

Ne idi više kod šure otrovat ćeš se u njegovoj radioni, dizelaši su radioaktivni...

- - - - - - - - - -

Hahaha,sto je najjace i moj cale je oduvek samo benzince vozio.Valjda mi preslo od njega :D Juce me obidje bmw 320d na 130,ja na pedalu i zabijem mu se u dupe sto se kaze,nije mogao da se odlepi.A kako salta tako magla iz njega kulja.Ali crna

Eto vidiš, dizelka te obrila a ti nisi moga uzvratit? Čovik vozio koliko treba da ga ne skineš....

Back