Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Crveno polje za obrtaje krece od 5000?
U cemu je tu razlika u odnosu na dizelasa koji vrti isto toliko obrtaja?
Ti Tihi spomenu nekakvih 8000 obrtaja kod benzinca i kako je to bolje u odnosu na dizelasa kad ono i tvoje vozilo vrti ko dizelas.
Plus maksimalna brzina je 120 milja sto je 190 km/h koji on ne moze da postigne jer nijedan auto ne postignemaksimalnu cifru na satu.
Da izvines ali BMW X3 2.0d postigne 200 a ima 2000 kubika i 150ks.
Cemu onda to prosipanje goriva od preko 22L?

Crveno polje za obrtaje krece od 5000?
U cemu je tu razlika u odnosu na dizelasa koji vrti isto toliko obrtaja?
Ti Tihi spomenu nekakvih 8000 obrtaja kod benzinca i kako je to bolje u odnosu na dizelasa kad ono i tvoje vozilo vrti ko dizelas.
Plus maksimalna brzina je 120 milja sto je 190 km/h koji on ne moze da postigne jer nijedan auto ne postignemaksimalnu cifru na satu.
Da izvines ali BMW X3 2.0d postigne 200 a ima 2000 kubika i 150ks.
Cemu onda to prosipanje goriva od preko 22L?

ovo je V8 motor. Ne cetvrtak redni ili troklipna kosilica

drugar je na C klasi takvoj imao dosta problema,bila je jedno 10x u servisu,kao prvi model pa ima decije bolesti itd...na kraju je prodao par meseci pre isteka garancije

Auto je zmaj, ali je problem u servisima i tehnickoj podrsci koju servisi kontaktiraju kad se desi neki problem, gde se iznova dokaze ono staro pravilo da kod nas ne vredi uzimati nista skupo, jer ti auto svejedno majstor Zika odrzava, a majstor Zika nikad nije kriv i nikad ne laze. Jedino ako si neko za koga se boje da ce im doci sa satarom kuci da pita zasto su ga lagali, e onda neces imati neprijatna iskustva po servisima.

Jel sad vidis da je ona prica o kojoj sam ti pricao tacna?
Da si kupio polovnjaka od 3000€ i da si ga napaucao i promenio sta god da je trebalo i onda ga napucavao i napucavao izasao bi te deseti deo od toga koliko si platio Mercedesa a pritom bi bio i brzi.
Mozda ne bi bio tako lep ali takava kola za to sluze a ta Mecka za uzivanciju u voznji i da si je normalno vozio ne bi imao problem sa diferencijalom.
Slazem se ja da ne bi trebao da ga imas jer si kupio nov auto ali nije taj auto napravljen za takvu vrstu voznje kako ga ti vozis.
Za te stvari je AMG a ne AMG stajling a tek tu treba da se izujes lepih para tako da je ovo prvobitno sto sam napisao prava stvar.
Plus sto stanes na semafor i oduvas nekog macana koji je dao dva stana za auto i ozuci se kad ga otreses.:D

Jel sad vidis da je ona prica o kojoj sam ti pricao tacna?
Da si kupio polovnjaka od 3000€ i da si ga napaucao i promenio sta god da je trebalo i onda ga napucavao i napucavao izasao bi te deseti deo od toga koliko si platio Mercedesa a pritom bi bio i brzi.
Mozda ne bi bio tako lep ali takava kola za to sluze a ta Mecka za uzivanciju u voznji i da si je normalno vozio ne bi imao problem sa diferencijalom.
Slazem se ja da ne bi trebao da ga imas jer si kupio nov auto ali nije taj auto napravljen za takvu vrstu voznje kako ga ti vozis.
Za te stvari je AMG a ne AMG stajling a tek tu treba da se izujes lepih para tako da je ovo prvobitno sto sam napisao prava stvar.
Plus sto stanes na semafor i oduvas nekog macana koji je dao dva stana za auto i ozuci se kad ga otreses.:D

Crkne diferencijal i na AMG-u, nema tu pravila, ali resenje nije ni zavlacenje klijenta pola godine laganjem da je stvar popravljena, a nije. Na forumima napolju ljudi spominju svasta da im crkne i garancija tu ne pravi nikakav problem. Jedino kod nas je garancija list papira gde te vitlaju do suda otprilike.

ali takava kola za to sluze a ta Mecka za uzivanciju u voznji i da si je normalno vozio ne bi imao problem sa diferencijalom.

Sta znaci normalna voznja za auto koji po fabrickim podacima ubrzava za 6.6sec do 100km/h i ide 250km/h na sat, te mu usput puca auspuh pri promeni brzine sto te dodatno potpaljuje da vozis auto brzo? Pored toga je spusten 15mm od standarne verzije i ima AMG vesanje. Taj auto sigurno nije pravljen za laganu uzivanciju i kruziranje u voznji, ali Dule, skotnao sam da imas iskustva sa garancijom, zvucis isto ko i oni. :) Kao sto sam vec napisao gore, crkne diferencijal i na AMG-u, sta bi onda rekli?

Evo i Kajen turbo na prvom servisu https://www.6speedonline.com/forums/cayenne-turbo/284971-differential-noise-12-cayenne-turbo.html

To su sve gluposti i sve su blize advokatu/trzisnoj inspekciji i potraznji novaca nazad usled nemogucnosti/nestrucnosti da se popravi kvar i zavlacenja/laganja klijenta da istekne garancija.

Poslednja izmena:
ŽELITE LI BEZBEDAN AUTO? U ovim vozilima niko nije poginuo tri godine

images

Ovi automobili trenutno važe za najbezbednije na svetu.

Pozivajući se na rezultate istraživanja koje je sproveo američki Institut za sigurnost u saobraćaju (IIHS), CNN navodi jedanaest modela automobila u kojem niko u razdoblju od 2012. do 2015. godine nije smrtno stradao.

Istraživanje je obuhvatilo dosad najveći broj vozila koja su učestvovala u sudarima bez tragičnih posledica na američkim drumovima. Većinom je reč o vozilima iz SUV segmenta što je i objašnjeno njihovim većim dimenzijama i većom težinom u odnosu na automobile koji na testovima izdržljivosti postižu jednako dobre rezultate, ali su u odnosu na pobednike dimenzijama manji, a kilažom lakši, time i podložniji činjenici da će u međusobnom kontaktu proći s većim oštećenjima koja mogu da naude putnicima.

Kako bi istraživanje bilo pravednije (ne prodaju se sve marke i svi modeli jednako) IHHS je statistiku ponudio nakon što ih je sveo na iste brojke, a onda i došao do zaključka da su najsigurnija vozila ova:

Audi Q7, Volkswagen Tiguan, Toyota Tacoma, Mazda CX-9, Audi A6, Jeep Cherokee, BMW 535 i BMW 535xi, Lexus RX 350, Lexus CT 200h, Mercedes-Benz GLE.

http://www.alo.rs/u-ovim-vozilima-niko-nije-poginuo-tri-godine/109155

Kao sto vidimo SUV vozila su najbezbednija a odmah zatim su tu i velike sportske limuzine

Drzava umesto da podstice narod da sto vise kupuje SUV vozila, pickupove i velike sportske limuzine da bi povecala bezbednost i smanjila broj nesreca u saboracaju oni sve suprotno

Auto je zmaj, ali je problem u servisima i tehnickoj podrsci koju servisi kontaktiraju kad se desi neki problem, gde se iznova dokaze ono staro pravilo da kod nas ne vredi uzimati nista skupo, jer ti auto svejedno majstor Zika odrzava, a majstor Zika nikad nije kriv i nikad ne laze. Jedino ako si neko za koga se boje da ce im doci sa satarom kuci da pita zasto su ga lagali, e onda neces imati neprijatna iskustva po servisima.

Dobar je auto ovako,lepo se vozi,svuda LED-ovi,malo je skucen,al dobro...ali vecina tih problema koji su se desavali nisu bili ni prijavljeni,posto su bile kao sitnice (mene bi recimo nerviralo,posto ako kupujes nov auto i platis ga lepo,ocekujes da barem u garanciji nemas problem),dok nije poceo da izbacuje greske za akumulator,prvo zute,pa onda crvene.Pa onda na redovnom servisu fabricka greska,neke gumice oko rezervoara ili tako nesto,pa nemaju obe gumice,druga stize za 2 nedelje.Zakazes zamenu toga,oteras auto u 9h,zavrse ga u 16h.Pa privremeno rese problem zamenom akumulatora,greska se pojavi par dana kasnije opet.Da ne pricam oko elektronike da su bili neki sitni bagovi,i jednom se vrata otvorila usred voznje :hahaha: a zakljucava se na 20km/h valjda
Uvek treba restyle da se kupi,ili E klasa koja se najbolje pokazala od svih Mercedesa,problema maltene nema,cak ni na prvim,novim modelima.
Sto se tice ostrije voznje,auto je nov,i ne sme da se desava to.Ok,desi se da crkne nesto iako je novo,ali ovlasceni servis bi trebao da zameni deo u sto kracem roku i bez ikakvih pitanja i problema,posto je auto u garanciji.Jos nije manuelni menjac,sa kojim mozes daleko vise da akas diferencijal i ostale stvari,za razliku od automatika.

Poslednja izmena:
Nemci vacare ljude i prave ih majmunima

Sta da kaze ovaj covek koji je dao 300.000 evra za 3 BMW-a vrlo skupa, i sva tri crkla , a u ovlascenom servisu ga pravili konstantno majmunom i budalom?

http://www.informer.rs/vesti/zastitnik-potrosaca/62508/SOKANTNO-ISKUSTVO-BEOGRADJANINA-evra--CRKLA

ŠOKANTNO ISKUSTVO BEOGRAĐANINA: Dao 300.000 evra za tri BMW-a, SVA TRI CRKLA!

Na džipu "X5" otkazao motor, "640i" kabrio počeo da se kvari već na prvom semaforu, a kod BMW-a "640d XD" kabrio potpuno crkao motor. Sitnijih kvarova toliko da ne može ni da ih pobroji. U "Delta motorsu" pokušali da ga obrlate na sve moguće načine

79320_nikola-culic-bmw-03_f.jpg

Kako se može osećati neko ko je platio 300.000 evra za tri BMW-a, sva tri su mu crkla, a u "Delta motorsu", uvozniku, zastupniku i serviseru nemačkog brenda za Srbiju, tretiraju ga kao da im je dao 30 evra i na sve moguće načine pokušavaju da ga prevare. Beograđanin Nikola Čulić je ljut, ogorčen, zaprepašćen... Dodajte šta god hoćete i nećete pogrešiti.
Ova nesvakidašnja priča počinje 2007. godine, kada je Čulić kupio svoj prvi BMW u "Delta motorsu" - "X5" za oko 100.000 evra. Vozilo je redovno održavano i servisirano u "Delta motorsu", a onda je na 103.000 pređenih kilometara, samo 3.000 nakon isteka garancije, pukao lanac na motoru.

Priču dalje nastavlja Nikola Čulić:
- U ovom slučaju "Delta motors" je ispao relativno korektan, znatno su umanjili troškove zamene motora i tu se priča završila. Ta kola imam i dalje i rade, ali uz probleme koje ni dan-danas nisu uspeli da reše. Naime, kad se otvore sva četvora vrata i gepek, na primer kad se pere auto, kompjuter se sam resetuje i onda svaki put moram iznova da podešavam sve parametre. Dovoljno da čoveka strašno iznervira, posebno što su kola tolike vrednosti.
Onda je Nikola, kako kaže, načinio veliku grešku i 2011. kupio novi BMW - "640i" kabrio, u vrednosti 110.000 evra.
- Tu su problemi počeli bukvalno već na prvom semaforu. Pojavio se problem sa motorom koji u "Delta motorsu" nisu uspeli da reše ni za punih osam meseci, a na sve su se nadovezali i problemi sa krovom, prozorima. Na kraju, predložili su mi da po sistemu staro za novo uzmem treći BMW, na šta sam pristao samo da se ne bih zlopatio sa postojećim, i ponovo sam 2012. uzeo vozilo vredno 130.000 evra - priča Čulić.
Kod tih trećih kola kap je prelila čašu.
- Uzeo sam BMW "640d XD" kabrio i ni sam ne znam koliko puta sam morao da ga vozim u servis "Delta motorsa" sa reklamacijama najrazličitije vrste (pogledajte okvir). Konačno, na pređenih 94.000 kilometara crkao je motor. Kvar je bio toliko veliki da su u "Delta motorsu" konstatovali da motor mora da se zameni. Od tog dana počinje moje preganjanje sa firmom od koje sam kupio sva tri BMW-a i njihovi pokušaji da me prevare i uskrate mi prava koja po ugovoru imam na sve moguće načine.

Čulić napominje da je gotovo deset godina klijent "Delta motorsa" i da se za to vreme nije desilo da vozilo koje je izašlo sa servisa nije vraćeno na reklamaciju na obavljene radove.

- Najveći problem se dogodio sa trećim kolima, kod zamene motora, prilikom koje sam primetio da su na novi motor ugrađeni delovi sa starog motora, kao što su kaiš, dizne i slično. To sam video svojim očima, kada sam se vratio na reklamaciju usled nedovršenih radova, kao što je nedostatak pojedinih zavrtnjeva, otvorenog, a nesastavljenog dela vozila u kome se nalaze osigurači, zaostalog otpada koji sam zatekao u vozilu. Tada sam doživeo ono što nisam ni sanjao da može da se desi u bilo kojem servisu, a pogotovo u servisu generalnog zastupnika za jednu zemlju - kaže Čulić i nastavlja:
- Zbog sumnji izazvanih time da je ovo već drugo vozilo na kojem se menja motor i kojem vek trajanja nije bio ni 100.000 kilometara, insistirao sam da mi nakon servisa otvore i pokažu filtere da se uverim da su zaista promenjeni. To su morali da učine, a ja sam ostao bez teksta jer nijedan filter nije zamenjen i veliko je pitanje da li je ikada i menjan, osim filtera za ulje koji je stigao uz novi motor.
Takođe, kaže naš sagovornik, sumnja i da ulje nikada nije menjano.
- Mislim da su prilikom servisa samo dolivali ulje i resetovali kompjuter. Zbog toga je i došlo do havarija na motorima. Sve u svemu, zaprepašćen sam načinom na koji me tretiraju, s obzirom na to koliko sam im novca ostavio za pomenute automobile, od kojih, kako se ispostavilo, nijedan nije bio ispravan. Pa zar treba da dam 100.000 evra da bih prešao 100.000 kilometara - zaključuje Čulić.

Neki od kvarova zbog kojih je treći BMW morao na servis

- ne rade kamere, u nekoliko navrata
- crevo za usisavanje vazduha ne stoji dobro
- čuje se zvuk iz točka
- zamena regulatora pritiska turbine
- zamena odbojnih guma
- iskrzao se konac krova
- pojas na vozačevom sedištu menjan više puta
- ne rade komande za radio na volanu
- sirena ne radi, posle zamene ponovo ponekad ne radi
- krov se ne podiže i spušta kako treba
- zamena pojačala
- zamena spoljne obloge naslona
- eliminisanje zvukova na šasiji
- zamena lambda sonde
- prskalice vetrobrana ne prskaju svaki put
- jednom propala kočnica
- kvar masažera sedišta "bezbroj" puta
- čuje se škripa kada se vozi nizbrdo
- ljušti se prednji branik
- staklo levih vrata krči kada se podiže i spušta
- stakla se posle podizanja ne spuštaju do kraja kada se vraćaju
- zvučnik u levim vratima zuji
- gepek se teško zatvara
- dešava se da se auto sam upali
- prskalica u braniku se ne vraća u branik
- čudan zvuk u desnom točku kada se pređe preko neke neravnine
- naslon za ruku ponekad neće da se otvori
- fali jedan šraf na prednjem braniku
- kada je vlažno vreme ili posle pranja dešava se da ne rade displej na centralnoj konzoli i kamera
- klaparanje i zveckanje iz zadnjeg dela vozila tokom vožnje
- čudan zvuk kada se vozi brže od 100 km na sat
- lupka daska na gepeku sa unutrašnje strane
- krov neće da se spusti daljinskim
- kada padne kiša ugasi se muzika, ako kiša nastavi da pada ugasi se kompletna struja

- - - - - - - - - -

Evo sta kazu za iskustva voznje BMW i Mercedesa u Americi ljudi na komentarima na ovu vest

Zoran23.03.2016. 14:32Zna se da se BMW kvari i ovde u Americi. Mercedes jos gore. BMW je menjao na svoim N63 motorima prosle godine sve i svasta o trosku fabrike. Nekima zavrsio posao, nekim i nije. I ja sam se nosio mislju da kupim ovde BMW, ali sam odustao. BMW se vozi 3 godine dok imas besplatan servis ovde u Americi i nista vise. Kako ces posle da ga prodas, to je tvoj problem.

realistic znas ti ja o cemu pisem a znam i ja da je tebi krivo sto si seizuo gomilu para za auto i da te sadf neko zavlaci kad treba da te ispostuje.
Cujem od drugara koji vozi Grande Punto da ste se potezali na Miseluku i da ta njegova ekipa zna za tebe i tvoj auto.
Ja ti samo opet kazem da to vozilo nije za taj nacin voznje a da bi drugi shvatili kako se vozi reci cu samo ov-gas konstantno do kraja.:)
Izlazimo iz krivine a ono zadnji kraj zabacuje kao po snegu i sam realistic kaze da mu gume nenormalno kratko traju.
Tako da vozis bilo sta bi popustilo a to sto ima takva ubrzanja nije znak da treba konstantno tako da se vozi nego da ima takva ubrzanja da te izvuce iz nezgodnih situacija.
Ja ne bih imao srca da tako vozim tako lep i skup auto.

Videh juce americki SUV, nemam pojma koji, austrijske tablice, ono je kamion, a ne auto, doduse, u Americi se to zove truck, tj. kamion. Mnogo visi i siri od evropskih vozila iste klase, mogu da zamislim koliko benzina trosi. Videh i Audi B8, hauba otvorena, a pozadi trougao, pokvaren :D

Ni jedan auto ne moze da izdrzi pun gas non stop, a to sto bi nabudzio neki krs star 15 godina za daleko manje para, pa prvo, taj auto je star 15 godina, pa vecina delova na njemu je ostecena usled starosti, odnosno nisu u stanju novih, taj stari auto nije ni blizu bezbedan kao novi, kvalitet izrade nije na nivou novog, i na kraju, novo je novo, i ja da imam para za nov auto, a da to nije neka Dacia ili slicno, kupio bih nov auto. Na kraju krajeva, voznja nije trkanje od semafora do semafora, a konstrukcija ogibljenja je otisla daleko. Skoro sam gledao neki video, uporedjivali su Golf 2 gti sa valjda sedmicom tdi, Audi A4, ne secam se motora, sa UR Quattro i ne secam se koji treci. Uglavnom, samo UR Quattro je uspeo da za nijansu bude brzi, a ima dosta vise snage i pogon na svim tockovima.

Ako nisi primetio ja sam rekao da je to auto od 3000€ i da kad se zavrsi kosta deseti deo od Merca koji je placen 50k sto znaci da ulazes 2000€ a tu se podrazumeva sve oko trapa i vesanja jer ne moze da ostane fabricko. Sama turbina,dizne i kvacilo mogu da kostaju do oko 800-900€ a sve ostalo odlazi na trap i vesanje tako da sigurno nece biti lose nego bolje od fabrike.
Mozes misliti kako realistic vozi svoj auto jer dosao je do mene da me pokupi a na satu je vec stojala potrosnja od 20L i to prosecna.
Ne osudujem coveka jer on je kupio auto a ne auto njega i treba da ga vozi za svoje pare kako misli ali sam mu ja rekao u autu da nije taj auto bas za takvu voznju.
Pritom ne branim prodavce jer dato je 50k da bi ga zezali a isto to vaz i za svaki drugi nov auto bilo koje vrednosti jer zato se i kupuje novo ali nasi majstori to izbegavaju koliko god je to moguce a ja sam x put govorio da novo jeste novo ali da se garancija izbegava maksimalno i da je bilo par slucajeva kod mojih prijatelja i poznanika da ih nisu ispostovali i koji su prsli zbog toga.

Mozes ti da im radis sta hoces, ali kad konstrukcijski zaostaju, oni zaostaju, i to je to. Bice bolje nego fabricki, ali ne moze da se poredi sa novim autom, npr. oko nagiba tockova, koseva, tacaka vezivanja, ne mozes nista da uradis, kao sto npr. moj Megane ima ono glupo i zaostalo vesanje pozadi, sa gredom, ii kako ko vec to naziva, a ne npr. multi link, pa od pozadi ljulja nenormalno po neravninama, dok Alfa to ne oseti ni malo. Mozes i da menjas razne delove, ali ne mozes da promenis sve, o tome pricam. Ostaju delovi stari 15 godina, karoserija je stara 15 godina, koliko god da je kvalitetno uradjena,iznutra je verovatno krenula korozija.

realistic znas ti ja o cemu pisem a znam i ja da je tebi krivo sto si seizuo gomilu para za auto i da te sadf neko zavlaci kad treba da te ispostuje.
Cujem od drugara koji vozi Grande Punto da ste se potezali na Miseluku i da ta njegova ekipa zna za tebe i tvoj auto.
Ja ti samo opet kazem da to vozilo nije za taj nacin voznje a da bi drugi shvatili kako se vozi reci cu samo ov-gas konstantno do kraja.:)

Au Dule, zehebavas, de ti meni reci sta hoces da kazes, posto te nisam bas najbolje razumeo? :) Vidi, popili smo pice na 2 sata, provozali smo se malo, popricali i to je to, ne znam sta si zakljucio o predjenih 80K km iz toga i kako sam vozio auto? Trebao si mi reci da si strucnjak i za diferencijale, izmedju svega ostalog. Ne kazem da si los covek, ali ovo sto pises ovde o meni je lose, kontas? Misljenje nije problem, ali tvrdnje jesu, pogotovo jer to sto ti tvrdis je usmereno da isprovocira sagovornika, a nije argument u raspravi. Shvaticu ovo kao da postoji neki razlog zasto to radis, a ti bi trebao znati koji je. Odes na net pa procitas koliko traju zadnje gume na ovom autu i koliko se vlasnika zali na to. Nije ovo jedini auto koji rastura zadnje gume, ima ih jos. Odes na net pa procitas koliko se njih zali na diferencijale na raznoraznim autima i uz raznorazni stil voznje, ukljucujuci i Mercedes, a posebno BMW Z4. To se desava, ovaj je presao vec skoro 80K kilometara, ali ljudi vole nasoliti razlicite tvrdnje, oni znaju zasto je i kako je. Dalje, imas u SAT Plus test ovog auta pa procitas sta vlasnik kaze za potrosnju kocnica i diskova, na koliko se menjaju, i sta je sve promenio do 30K km, ali je taj test naravno nestao sa neta, ne mozes ga naci na Google. S obzirom da je meni crkao samo diferencijal, ja sam taj auto cak i previse lepo vozio! Hvala Bogu da je diferencijal crkao sad, a ne nakon isteka garancije. Moje pitanje nije bilo usmereno na to zasto je crkao diferencijal, vec sta raditi kad servis u garanciji ne popravlja odobren deo za zamenu, pogotovo sto oni od toga nemaju nista, osim ako garancija zavlacenjem istekne. Znaci, odobrena je garancija, odobrena je zamena diferencijala, a servis se pravi copav, zavlaci, odugovlaci.. Ovo sto ti pises ostavlja utisak kao da zelis da kazes da podrzavas to sto odugovlace. Ne razumem zasto bi se ti upljuvavao oko toga da pokazes kako sam ja vozio auto "non stop pun gas", sta ti imas od toga covece i kako ti mozes bilo sta tvrditi za moj auto. Tebe sam provozao ostrije, mada nijednom nisi cuo gume da cvile, tako da STFU!

Mozes misliti kako realistic vozi svoj auto jer dosao je do mene da me pokupi a na satu je vec stojala potrosnja od 20L i to prosecna.
Ne osudujem coveka jer on je kupio auto a ne auto njega i treba da ga vozi za svoje pare kako misli ali sam mu ja rekao u autu da nije taj auto bas za takvu voznju.
Pritom ne branim prodavce jer dato je 50k da bi ga zezali a isto to vaz i za svaki drugi nov auto bilo koje vrednosti jer zato se i kupuje novo ali nasi majstori to izbegavaju koliko god je to moguce a ja sam x put govorio da novo jeste novo ali da se garancija izbegava maksimalno i da je bilo par slucajeva kod mojih prijatelja i poznanika da ih nisu ispostovali i koji su prsli zbog toga.

Dule, ako sam nesto kriv i ako je nesto sprdnja, onda je ustvari to cemu sam ja tada dozvolio da mi sedne u Mercedes, kontas? :) Moram da proverim da mi nesto nije nestalo iz auta, nemoj se ljutiti sto ti to ovako kazem i nemoj me pogresno shvatiti. :) Hteo sam to tada da ti kazem tamo u autu, ali nisam imao srca da te ostavljam na ulici. Ne osudjujem te, jer od necega se mora ziveti, pogotovo ako nemas bas mnogo sta da ponudis. Pokusavam da zamislim prosecnog kupca onoga sto ti prodajes, ali nekako ne uspevam. I pazi, onaj lik sto si ga kao zvao da se parkiramo na njegovom parkingu dok pijemo kafu je sluzio samo za to da bi ti pokazao u cemu se vozis i da bi imao cime da se pohvalis kasnije. :) Dule, nije ti to lepo. :) Pricaj lepo ako ti je bilo lepo, nemoj da kenjas samo zato sto te je neko nagovorio na to. :)

Tihi a ti ces da pljujes po svom vozilu u kom taksiras jel da?
Odbijaces musterije jer ima i boljih kola jel tako?
Ajde ne palamudi.Imam toliko drugara koji imaju drasticno jeftinija kola a koja idu slicno kao taj Merc ili i brze i ne pricam ja ovde o svojim kolima ali ti to ne mozes da shvatis jer si imao 3-4 auta u zivotu a prospas nam ovde neko "navodno" znanje.
Tebe sam provozao ostrije, mada nijednom nisi cuo gume da cvile, tako da STFU!
Ocemo u po auto da si skripao samo tako? :D
Ti ocigledno ne razumes da ja upravo ne branim te prevarante nego hocu da kazem da kupovina novog automobila uopste vise nije sigurna kupovina jer vacarosi gledaju da izbegnu garanciju koliko god je to moguce te da je prakticno bolja kupovina polovnog automobila koji ces da platis visestruko manje pa ces da ima lufta da popravis to sto ti ode.
Eto tebi ce isteci garancija a diferencijal ako je sad crkao crci ce i posle garancije a sta ces onda?
Onda ti samo preostaje da ili smanjis gas ili da redovno pucas pare na njegovu zamenu ili kao treca opcija ,da prodas auto i kupis neki koji nema izrazen taj problem.
To sto se piskara na internetu i o problemima kola nije uvek revnosno jer kao sto ima ludaka koji sve i svasta piskaraju tako ima i ludaka koji pisu i sta jeste i sta nije problem jer se u kola ne razumeju bas najbolje.
To se pogotovo odnosi na strane sajtove gde su ljudi usko skolovani i nisu tako sirokih pogleda kao nas narod te se toliko razumeju da treba da ubace kljuc u bravu i da ga okrenu. Naravno nismo ni mi neke cvecke ali svakako imamo nesto vise znanja jer smo se prethodno navozali svakakvih domacih automobila.
Znaci nemam nista ni protiv tebe niti protiv tvog prelepog automobila ali moje misljenje je i dalje da si za takav nacin voznje trebao da uzmes nesto drugo a sto koketira sa sportom a u cemu ces vise da osetis ta ubrzanja i sve ostalo.Taj C250 je limuzina u kom das gas i lepo ti je ali nema drazi kao sto imaju sportska kola jer je tisina i udobnost u autu.Nadam se da me razumes jer ako nije ni to dovoljnoevoti price od pre nekih 10 godina kad sam na placu imaoAudi S8 i u kom sam provozao drugara i na kraju je zakljucak bio da i ne ide nesto a ustvari se radilo o tome da je auto leteo ali da mi to nismo osetili u njemu i samo sam po satovima video da to ide nenormalno dobro. :)

Back