Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sportski auspusi poznatih marki su jako skupi,a posto imas 4 cilindara,ne mozes da ocekujes neki zvuk kao kod tog Audija sto si okacio npr...Dobices samo glasnocu,i vise ce da puca kad menjas brzine i pustas polako gas.Ja bih ti preporucio da ne trosis toliku svotu novca na recimo Supersprint,ne vredi toliko para koliko se placa brend,nego da ides kod Pirketa i kazes mu sta zelis.Znam gomilu automobila koje je odradio,a dosta njih su bili skoro novi,ljudi su prezadovoljni,a cena je par puta manja nego za renomiran auspuh,da ne pricam o ceni ovde.

Imao sam Supersprint na Golfu GTI od glave do kraja i to je bilo onako resko i bez neke dubine.
Takodje sam imao Ragazzon na Puntu 1,2 16V i to je po meni bilo bolje ali sam cuo auspuh koji je pravio Pirke a koji je bio na obicnom Puntu 1,2 8V i nisam verovao kako je lep i dubok zvuk bio izlazio iz te cevi.
Mislim da nasi majstori kao sto su Pirke ili Bata Sport Auspuh mogu da naprave veoma solidan proizvod a za visestruko manje novca od tih brendiranih auspuha koji sigurno jesu dobri ali koji kostaju po 2000€.

Prosto neverovatno kako se cuje za 120e. Ne kontam. Svi ovi izduvni sistemi sto sam ja gledao su par 000e. Zato mi treba neko ko poznaje tematiku. Ima ih koji idu na estetiku, i onih koji idu na zvuk.

Evo slika

Pogledajte prilog 390392

i video kako 3.0 dizel moze da zvuci

]

pa nije samo do zadnjeg lonca dosta je i do motora. Moj motor je V8 motor . On se daleko lepse i jace cuje nego bilo koji cetvrtak pa i sestak.

Its a V8...

Moj savet ti je da ne bacas pare .

Ovo nudi Magna flow za CLA 250 on je 2.0 benzinac motor znaci sve isto ko kod tee

po meni ne vredi bacati pare za ovo. Ne moze nikad cetvrtak da zvuci ko osmak...

Poslednja izmena:
ma verujem da su ekstremno dobre performanse ali je sigurna i potrosnja abnormalna.

Drugo nekako glavni smisao dzipa su mi off road karakteristike, dok vrhunske performanse na asfaltu se ipak vise ocekuju od sportskih limuzina

- - - - - - - - - -
Oni se i ne zovu Džipovi već SUV,i mogu ići isto a neki put i bolje od sportskih limuzina.

Po meni najbolja kupovina su limuzine srednje klase tipa Mazda 6

ova auta nude za cenu od 28-30.000 evra u full opremi, 95-98% onoga sto nude 2-3-4-5 puta skuplja vozila sto se tice kvaliteta voznje, prostora, izgleda, opreme i slicno.

2016-mazda-6-touring-inline1-photo-660712-s-original.jpg

Poslednja izmena:
Ne nude!
Premium je premium i zna se zasto kosta toliko i ovo smo vec prezvakali zilion puta.
Pasat koji je klasa te Mazde moze da se uzme jeftinije od te Mazde 6 i u veoma lepoj opremi.
A sad ces ti da kazes kako je Mazda 6 u klasi sa Audi A6 i opet cemo da se smejemo i da se bespotrebno raspravljamo a za to zaista nema potreb jer se zna sta je koja klasa i kom segmentu pripada.
A ti si pokazao svoje znanje rekavsi da Golf i Jeta nisu isti segment i na moje pitanje nisi dan danas dao odgovor kom segmentu pripadajau ta dva auta.

Honda Civic hečbek i sedan za 2017.

Prototipovi obe verzije nove Honde Civic za evropsko tržište snimljene su tokom završnih testiranja.

IZVOR: PONEDELJAK, 13.06.2016. | 14:48

77543653575ead165af2d364005673_v4_big.jpg

I dok je sedan gotovo sasvim lišen "kamuflaže", jer zahvaljujući američkoj verziji javnost već zna kako ovaj automobil izgleda, hečbek je potpuno prekriven maskirnom folijom.

Međutim, folija ni u ovom slučaju nije neophodna, s obzirom da je automobil zasnovan na Civic hečbek konceptu koji je predstavljen u martu na sajmu automobila u Ženevi.

670612354575ead168f5c2214648042_v4_big.jpg

Među pogonskim jedinicama naći će se i novi 1.0 litarski trocilindarski benzinac, koji bi trebalo da raspolaže sa oko 125 ks i 200 Nm. Za prenos snage koristiće se šestostepeni manuleni menjač.

956658843575ead16d2ef2122679744_v4_big.jpg

Za one koji preferiraju da njihov kompaktni automobil ispod haube ima motor nešto veće zapremine, Honda će ponuditi 1.5 litarski benzinski motor kao i 1.6 litarski i-DTEC dizelaš.

1041060316575ead171264b904672726_v4_big.jpg

Očekuje se da oba modela, i hečbek i sedan, budu predstavljeni na pariskom salonu automobila, u oktobru, mada iz Honde još nije stigla zvanično potvrda.

U tom slučaju, automobili bi u evropske prodajne salone stigli početkom 2017.

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2016&mm=06&nav_id=1143022

Glavna prepreka prodaji vecoj Hondi u Srbiji su DELTA AUTO MOTO LOPOVI

U celoj Evropi Honda Civic kosta od 13.500e osnovni model a u Srbiji 16.500 tj 3000 evra vise

Full model u Evropi kosta 16.000e a u Srbiji 21-22.000e

Lopovcine Miskoviceve

Tako je i za ostale modele

- - - - - - - - - -

U Nemackoj 13.500e Civic sa 1.4 benzinskim motorom

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...000&makeModelVariant1.modelId=3&pageNumber=1#

U Srbiji kod DELTA LOPOVA 15.990e "uz sajamski popust" inace regularna cena skoro 17.000e

LOPOVI

http://www.honda-srbija.rs/automobi...alje-po-sajamskoj-ceni-od-15990-eura.306.html

amerikanci pravili istrazivanje i kazu da manju turbo motori nisu stedljiviji od veceg atmosferca iste snage niti brzi

http://www.consumerreports.org/cro/...on-t-deliver-on-fuel-economy-claims/index.htm

The latest example is the collection of EcoBoost Ford Fusions we tested, which come with small, direct-injection, turbocharged four-cylinder engines. The smallest one—a 1.6-liter producing 173 hp—is a $795 option over the basic conventional 2.5-liter four cylinder on Fusion SE models. But that car's 0-60 mph acceleration time trails most competitors, and its 25 mpg overall places it among the worst of the crop of recently-redesigned family sedans. The Toyota Camry, Honda Accord, and Nissan Altima, all with conventional 2.4- or 2.5-liter four-cylinder engines, get an additional 2, 5, and 6 mpg, respectively. And all accelerate more quickly.

Ford Ecoboost 1.6 motor od 173 KS je sporiji i trosi vise nego 2.5 motor atmosferac na istom autu. Isto tako i Camry Accord i Nissan ALtima sa atmosfercima od 2.4-2.5 litre trose manje nego 1.6 turbo na Fordu

A inace ovaj Ecoboost motor je vise puta zaredom proglasen za motor godine.

Pricao sam vam ja - atmosferac je TATA

Danas mi zakazao japanac, ostavio me na putu, KYB amortizer iz prve ugradnje. Istruleo deo amortizera na koji se oslanja opruga, i palo je na gumu. GUma je srecom citava. Amortizer nisam nasao u prodavnicama u tom mestu gde mi je crkao auto, nije bilo polovnih, tako da je auto ostao da ceka drugi amortizer za sutra. Morao sam da kupim polovan, jer je jedino taj lik iz Sapca hteo da ode do magacina brze poste da odnese, posto je bilo kasno popodne. Umesto Alfe, opet sam imao prilike da se vozim u Astri J, onoj novoj, 1.6 dizel, samo sada na zadnjem sedistu. Auto ima mnogo malo mesta pozadi i ako nov, ima nekog krckanja plastike pozadi. S drug strane, buka motora, skoro da je nema, samo kad se nagazi gas se malo cuje, kad odrzava brzinu, nista.

Jeste ako neces da razmisljas sta ako crkne nesto na turbo motoru...za sve ostalo je turbo keva,dokazano za ovih 30 godina.Opet gledas americke sajtove,u EU se najvise voze automobili do 2.0,ko ce da placa registraciju za veci motor.Ne pije ti ta prica vodu,probano vec C180 i Mazda 6,i sve je na strani Mercedesa,od performansi do potrosnje.A Mazda trosi najmanje u klasi,i najmanje kg ima.

Armytrix je jako skup izduvni sistem inace.A ima i Pirke sound control,tj. elektronske klapne za zvuk.Kazem ti,idi do njega raspitaj se,drugar je uradio pre 2-3 meseca kod njega auspuh na Meganu novom,od turbine do kraja,znaci i downpipe,76 na 70mm prohrom,i protocni zadnji lonac,super je ispalo.

Odustajem zasad od auspuha i od elektronskih klapni dok malo ne istrazim tematiku. Inace, cena je od 2000e do 5000e. Plus cipovanje. Svi se tu negde uklapaju. Treba gledati nacin izrade i varove. TIG vs MIG/MAG. Nije mala para za baciti ako se covek zezne.

Odustajem zasad od auspuha i od elektronskih klapni dok malo ne istrazim tematiku. Inace, cena je od 2000e do 5000e. Plus cipovanje. Svi se tu negde uklapaju. Treba gledati nacin izrade i varove. TIG vs MIG/MAG. Nije mala para za baciti ako se covek zezne.

Pirke radi od prohroma sa TIG varom,i lukovima (bez savijanja cevi i smanjenja precnika) za nesto vise od ljubicaste novcanice,toliko je izaslo za Megana.I za jedan dan sve gotovo.

Eibach sam planirao, razmisljao sam i o SP, ali je problematika dosta velika, posto na otpadima, vecina nema pojma, ili ih interesuje samo da uzmu pare. Neki ni ne znaju sta su SP opruge, neki uvaljuju sa dizela ili 2.5, npr. kao da su za 1.6, kao sve je to isto, neki sa 147 prodaju kao da su za 156, prednje su iste, zadnje izgledom jesu iste, ali nemaju iste karakteristike, Eibach ih vodi pod razlicitim brojevima, znaci nemaju iste karakteristike. Pre nekog vremena mi se ispred nosa prodale Eibach + Bilestein B6, i to za male pare, 200 evra.

Back