Generalna diskusija, noviteti, nemačka vs japanska auto industrija i slično

Ko je bolji?

• Švaba

• Japanac

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Problem je sto te Mazde ne mogu da se prodaju za te pare,dzabe im sto vrede...inace,vidim da Honda Accord i pojedine Toyote jako dobro drze cenu.E sad,da l' se to prodaje,ili stoji u oglasima,ko ce ga znati :D

vidi stvari su proste. Da je cena nerealna pre ili kasnije bi neko spustio do realne jer uvek imas ljude kojima trebaju pare.

Cim drze tu cenu znaci da se prodaju za malo ispod te cene.

Znaci cenu necega definise odnos ponude i traznje. Ja mogu da trazim 15.000 e vra za moj auto koliko hocu, dzabe ako nema nikog da je spreman da to koliko ja trazim i plati.

U tom slucaju ja kao prodavac imam 2 izbora - da spustim cenu do nivoa koju je neki kupac spreman da plati, ili da odustanem od prodaje.

I nije bas uvek tako...ako recimo neko vozi Aurisa koji kosta 5500e,niko ga ne zove itd.,ako mu je hitno,on ce ga dati za 4500e.A i generalno se japanci tesko prodaju,tako da u ovom slucaju,1000e nije mala cifra

tacno je da se ne-nemacka vozila teze prodaju ali se i manje kvare i manje im opada cena.

Drugo ja kad god sam kupovao auto nikada nisam razmisljao o tome da li cu ga i koliko cu ga brzo prodati.

Auto kupujem da zadovolji odredjene moje potrebe i uvek mi je bitnije da ga u startu sto jeftinije platim.

Npr u to vreme sam mogao kad sam kupio Accorda da kupim i Audi A4 star 4 godine za 19-20.000+ evra.

E sad taj Audi se takav prodaje za 7-8000 mada ima i za 6000

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7282118/audi-a4-18-t-quattro

Ja sad mog Accorda da prodam mogu da uzmem tih 6000 .

Znaci na amortizaciji sam za 4 godine na Accordu izgubio 3500 evra jer sam ga platio 9500, a da sam kupio Audi A4 izgubio bih daleko vise, tj nekih 12-13-14.000 evra

Nemcima mnogo vise pada cena nego japanskim vozilima jer su u startu dosta skuplja.

Poslednja izmena:
Moj jedan prijatelj je kupio svojevremeno Audi A6 za 39.000 evra posle 4-5 godina ne znam tacno rekao mi je da moze da ga proda max 15.000 znaci izgubio je skoro 25.000 eura za 5 godina na tom autu

Na svakom se autu gubi , preko amortizacije al na najskupljim - najvise.

Evo npr BMW 7 13.000 eura 10 godina star a nov je mislim oko 100.000 ?

Znaci amortizacija godisnje 8000 evra

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7277983/bmw-730-limited-edition

I to mu crkao menjac stavljen nov... Ko zna koliko je to vlasnika kostalo plus turbine cuda itd.

Poslednja izmena:
Moj jedan prijatelj je kupio svojevremeno Audi A6 za 39.000 evra posle 4-5 godina ne znam tacno rekao mi je da moze da ga proda max 15.000 znaci izgubio je skoro 25.000 eura za 5 godina na tom autu

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7277983/bmw-730-limited-edition

I to mu crkao menjac stavljen nov... Ko zna koliko je to vlasnika kostalo plus turbine cuda itd.

Луд човек.

Opet truješ temu!

Koliko oni izgube još više zarade, šta misliš ko kupuje ASTON MARTINA?

Koliko njemu teško pada gubitak cijene?

Kupiš E30 M 3 i svake godine koja tisuća gore, dakle u plusu si!

Ova auto kuca inace prodaje kola neverovatnom brzinom i sta god sam pogledao za dan ili dva tog auta vise nije bilo.
Situacija sa ovom Mazdom je sasvim drugacija a evo i dokaza gde se vidi koliko spustaju cenu samo da je prodaju.

Sto se tice Pasata taj ne verujem da bi i mogao da se uveze jer nas prepametni sistem gleda da se broj motora i sasije podudaraju tj da je sve izvorno a u ovom Pasatu je motor menjan tako da broja motora ili nema ili je neki drugi broj a ukoliko je drugi broj nema sanse da se uveze.

"Ja sam pre par godina kupio nov auto i imao puno problema, ispostavilo se da je auto i farban jer se pojavila rđa. Neprekidni problemi sa elektronikom, ceo enterijer nije bio sklopljen kako treba posle farbanja, valjda im je auto bio oštećen u transportu. U pitanju je bio novi Hyundai. Nikada mi nisu uvažili niti jednu reklamaciju tako da ispada kao da sam kupio polovno vozilo po ceni novog. Valjda i dan danas čekaju odgovor iz Koreje. "

Evo i iskustva naseg kolege sa foruma mario80 , mislim da je pogodno da se u ovoj temi napise njegovo iskustvo koje je podeli sa nama u temi "Зашто људи купују половна кола?"

Ova auto kuca inace prodaje kola neverovatnom brzinom i sta god sam pogledao za dan ili dva tog auta vise nije bilo.
Situacija sa ovom Mazdom je sasvim drugacija a evo i dokaza gde se vidi koliko spustaju cenu samo da je prodaju.

Sto se tice Pasata taj ne verujem da bi i mogao da se uveze jer nas prepametni sistem gleda da se broj motora i sasije podudaraju tj da je sve izvorno a u ovom Pasatu je motor menjan tako da broja motora ili nema ili je neki drugi broj a ukoliko je drugi broj nema sanse da se uveze.

znaci 4-5 god star passat i vec crkao motor....

nemacki kvalitet

sto se tice te mazde nece je niko jer je velika kilometraza za auto tog godista

- - - - - - - - - -

Znam za slucaj, Alfa 147, ispostavilo se da je menjan motor, morao je da bude uklonjen i vlasnik je dobio auto bez motora. Sad juri motor sa papirim da bi ga ugradio.

luda drzava

motor je deo na autu ko svaki drugi

Moj brat imao nekih problema sa kocnicama na Lexus IS, trese mu volan pri kocenju i bio u ovlascenom servisu u Borci i tamo mu dali predracun za zamenu amortizera, filtera klime, vazduha, disk plocica i menjanje nekih gumica na kocionim aparatima od 149.000 dinara

Samo amortizere su mu procenili na 69.000 dinara, disk plocice na 15.000 dinara, te gumice isto 15.000 dinara , filtere 10.800 dinara

Danas mu ja nadjem sve te delove za oko 200 evra

Akebono plocice kao iz originala 3500 dinara, amortizeri Kajabini 8100 dinara komad . filter vazduha 500 dinara, filter klime isto 500 dinara, a sa aktivnim ugljem 1500 dinara...

Pa vi vidite koliko deru ovlasceni . Samo ovce i budale odrzavaju auta u ovlascenim servisima kad auto izadje iz garancije.

Ma ja i kad bi novi auto kupio trazio bih odmah da mi ne daju nikakvu garanciju ako moze da spuste cenu za taj iznos. Ne treba mi njihova lopovska garancija.

Audi A4 2010 godiste juce kod suraka na servisu crkla uljna pumpa.

Meni nikada ni na jednom autu nije to crklo niti sam cuo za ikog od mojih drugara da je imao taj kvar. A vi ?

Nemac...

- - - - - - - - - -

jbg,oces da vozis japanca,oni i najvise deru tu na servisima i rezervnim delovima
nemas garanciju na diskove i plocice
zavisi,neki ovlasceni servisi imaju ok cene...ali u svakom slucaju ovi ovde kod nas nemaju pojma,uverio sam se vise puta u vise servisa

delovi za japanca sve original

brembo diskovi 90 evra set obicni su 3500 dinara komad.
akebono plocice , ove su mu iz prve ugradnje, 100% original 3500 dinara
filter klime 500 dinara
filter ulja 500 dinara
kayaba amortizer zadnji 8100 dinara komad

jel ovo skupo za odrzavanje?

Ja bih rekao da nije.... Da je ovo jednako skupo/jeftino kao bilo koji drugi auto

U pitanju su delovi za Lexus IS najskuplji japanski brend

Vidis,ja bih rekao da je nas narod malo neupucen jer misli da vozi a da ne odrzava.
Kod uljne pumpe na VW grupaciji i na 2.0TDI motoru ima deo koji se mora promeniti na svakih 50k km a to je osovina koja pokrece uljnu pumpu.
Ona je u obliku sestougla i od rotiranja se s vremnom pojede a cesto se desi da izjede i leziste u pumpi kad se vlasnik ne seti da to treba da promeni.
Ko to menja na vreme nema problem sa pumpom.
A to ti je isto kao kad sam pre par meseci sreo lika koji mi rece da mu nesto dimka BMW a nije dotad i ja mu kazem dali je menja separator uljnih para a on me zbunjeno gleda. Kaze da nije nista dirao 190k km.
I onda se prica kako je nesto lose a pritom se ne odrzava.
Ej ljudi pa nije to Golf II gde nista niste morali da dirate.
Kola su sve komplikovanija a pogotovo sa dizanjem euro normi.

Sto noviji auto, vise delova za zamenu. Malo je cudno da mora bilo sta oko uljne pumpe da se dira, fabricka greska ili tako predvidjeno?

Jos jednom da "pohvalim" francusku elektriku :D Od sinoc mi ne rade kratka svetla, sve ostalo radi, najverovatnije je relej, a pre jedno nedelju dana mi crkli migavci na Alfi. Reseno tako sto sam malo lupnuo po plastici ispod volana, tamo je relej.

Back