general ratko mladic - sudjenje pred haskim tribunalom.

Пишемо о одзиву, колики је одзив био?
Одавде су пре пада Крајине аутобуси и аутобуси војних обвезника из Крајине отишли.
Лично сам против тога да неког милиција спроводи да испуни своју војну обавезу, био сам и тад и сад сам.

E moj prijatelju, kome si ti nasjeo?????

Jeste tacno je,
znajuci da ce Krajina bez borbe pasti,
Sloba Skot, tada po spisku partizanskog kopileta, Slobodana Jarcevica sadasnjeg radikala,
navatava mnoge Beogradjane i salje ih u sigurnu smrt i to na linije i frontove
koji niti su postojali niti su branjeni,
sa jasnim podlim ciljem,
eto on je slao dobrovoljce, a mi smo pobjegli!!

Znaci radilo se u vecini o gradjanima Srbije poreklom krajisnicima,
i to samo onima koje je prokazivao Slobodan Jarcevic, partizansko kopile!!!!

Iste te ljude nije htio u proteklih 5 godina, na nase bezbrojne zahtjeve
motivisati, popisati i animirati za pomoc!!!

Vidis kako su stvari u pravilu sasvim drukcije od onog kako ti se cine!!!

E moj prijatelju, kome si ti nasjeo?????

Jeste tacno je,
znajuci da ce Krajina bez borbe pasti,
Sloba Skot, tada po spisku partizanskog kopileta, Slobodana Jarcevica sadasnjeg radikala,
navatava mnoge Beogradjane i salje ih u sigurnu smrt i to na linije i frontove
koji niti su postojali niti su branjeni,
sa jasnim podlim ciljem,
eto on je slao dobrovoljce, a mi smo pobjegli!!

Znaci radilo se u vecini o gradjanima Srbije poreklom krajisnicima,
i to samo onima koje je prokazivao Slobodan Jarcevic, partizansko kopile!!!!

Iste te ljude nije htio u proteklih 5 godina, na nase bezbrojne zahtjeve
motivisati, popisati i animirati za pomoc!!!

Vidis kako su stvari u pravilu sasvim drukcije od onog kako ti se cine!!!

Koliko mi je poznato samo oni koji nisu imali prebivalište u Srbiji pre otpočinjanja rata 1991. godine.

a ja ti kazem da zivis u iluziji...pa samo ja znam 10-tine profesionalnih staresina kraisnika i licana koji su odbili da se stave na raspolaganje vojsci RSK po cenu da ih izbace iz JNA...znam mnogo civila koji su ziveli u BG kojima nije padalo na pamet da se odazovu mobilizaciji...prisustvovao sam svadji mog velikog prijatelja licanina-sa svojim surakom... koji je 90-te jos hteo da sa svojim licnim naoruzanjem dezertira iz JNA i da ode u liku...trazio je da i surak podje.../rodjen u selu plav u kninu/ na sta je ovaj odgovorio da mu ne pada na pamet...dok on ratuje da mu neko uzme direktorsko mesto u BG...taj moj prijatelj se druzio sa licanima i kraisnicima...bilo ih je ihahaaaj...samo je on otisao na ratiste...kad se vratio---rece mi...vise ne smem nikom da kazem da sam bio dobrovoljac...oce zemljaci da me progutaju...ubi me sramota...

Dragi coece, apsolutno se slazemo, samo se ne razumijemo!!!!!

Ja govorim o Krajisnicima, njenim stanovnicima gradjanima,
a ne stanovnicima Srbije poreklom Krajisnicima!!!

Vidis tacno je, kao sto sam vec govorio, mali broj se njih odazvao!!
Kroz cjeli rat trazili smo od vlade Srbije da ih obavezemo kao drzavljane Krajine, ali nas je vlada apsolutno ignorisala!!!

Poslednja izmena:
Sto se tice clana 3 koji si citirao nigde ne stoji jasno definisano da se pojam Socijalisticka republika odnosi na svaku federalnu jedinicu ponaosob. A vise je nego upadljivo da pojam federalne jedinice nije definisan.
A kada si vec raspolozen za citiranje zasto ne citiras clan 5 gde se u stavu 3 jasno kaze da se granice savezne drzave mogu menjati samo konsenzusom svih federalnih jedinica, sto znaci da od federalne jedinice moze nastati samostalna drzava samo ako se sve federalne jedinice sloze.
Члан 5.

Територија Социјалистичке Федеративне Републике Југославије је јединствена и сачињавају је територије социјалистичких република.

Територија републике не може се мењати без пристанка републике, а територија аутономне покрајине — ни без пристанка аутономне покрајине.

Граница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије не може се мењати без сагласности свих република и аутономних покрајина.

Граница између република може се мењати само на основу њиховог споразума, а ако се ради о граници аутономне покрајине — и на основу њене сагласности.

invalidan ti je link

Administrativna granica je granica unutar jedne drzave, nisu drzavne granice i sluze iskljucivo razgranice nadleznosti lokalnih upravnih jedinica, zato se zovu administrativne. Hteo ti da priznas ili ne '46 niko od Srba iz Krajine ni lud ne bi pristao da mu je sediste neke drzave Zagreb, gde su ih do juce klali. To da administrativno pripadaju nekoj SR Hrvatskoj su nekako progutali.

Ne, socijalistička republika se odnosi na auto-praonu. :roll:

U članku 2 su nabrojane republike i pokrajine u SFRJ, članak 3 definira republiku, a članak 4 definira pokrajinu.

Ne vidim što ti je tu nejasno.

Za članak 5 mogu samo da nadopunim:

..... ili ratom.

1946. nije nitko pitao Srbe u Hrvatskoj gdje žele živjeti.

Osim toga, partizanske jedinice iz Hrvatske su bile podređene ZAVNOH-u, bez obzira imale u sastavu Srbe, Hrvate ili Mađare.

I na kraju, republike su 1945. formirale kao federalne države, da bi zajedno tvorile Demokratsku Federativnu Jugoslaviju.

Evo primjer.

Federalna država Hrvatska

Grb:
hr-g-fsc-1945a.gif
Zastava:
hr-fsc-1945a.gif

Ne, socijalistička republika se odnosi na auto-praonu. :roll:

U članku 2 su nabrojane republike i pokrajine u SFRJ, članak 3 definira republiku, a članak 4 definira pokrajinu.

Ne vidim što ti je tu nejasno.

Za članak 5 mogu samo da nadopunim:

..... ili ratom.

1946. nije nitko pitao Srbe u Hrvatskoj gdje žele živjeti.

Osim toga, partizanske jedinice iz Hrvatske su bile podređene ZAVNOH-u, bez obzira imale u sastavu Srbe, Hrvate ili Mađare.

I na kraju, republike su 1945. formirale kao federalne države, da bi zajedno tvorile Demokratsku Federativnu Jugoslaviju.

Evo primjer.

Federalna država Hrvatska

Grb:
hr-g-fsc-1945a.gif
Zastava:
hr-fsc-1945a.gif

clan 2, 3, 4 su ok a clan 5 ne valja- vise nego jasan, nema jednostrane secesije :confused:

NE MOZES tako u pravu- nije ISTO, nigde ne pise da je federalna jedinica drzava- moralo bi po tvome pisati da se SFRJ sastoji iz 6 drzava soc. rep. a to nigde ne pise

ko je takva def. onda SFRJ nije nikako definisana do kao skup teritorija

posto videsmo tvoju cro-logiku na delu, necu vise spamovati temu

Poslednja izmena:
Судећи према његовом изгледу Ратко Младић треба у бању и на физикалне терапије да му се стање поправи .Не знам да ли је дуготрајна последица можданог удара ,другог пута,оставила трајне последице на његово памћење и концентрацију
али ако јесте онда га треба ослободити суђења.

Сваки нормалан суд би ослободио оптужбе човека који је преживео два мождана удара осим Хашког суда изгледа да желе да га убију .

Strasno, medija iz Srbije nigde. Naprotiv, Tadic se upire iz sve snage da zataska istinu.:dash::dash:
Baš strašno. Inače evo ti linka ka sajtu Stefana Karganovića http://www.srebrenica-project.com/sr/. Profesor Edvard Herman sa saradnicima: Filipom Korvinom, DŽordžom Bogdaničem, Timom Fentonom, DŽonatanom Ruperom, DŽordžom Samuelijem, Majklom Mandelom i Filipom, napisali su studiju tj knjigu pod nazivom "Srebrenički masakr, Činjenice, Kontekst, Politika“ Ona je urađena uz saradnju sa Karganovićem. Izašla je za sada samo na engleskom jeziku evo i linka http://www.nspm.rs/files/Srebrenica_Massacre_rev_3.pdf

Sjajna je, strani autori sistematski i bez balkanskih hiperbola i emocija demontiraju srebrenički mit i ubedljivo pokazuju da se bez temeljnih izmena taj mit pod naletima kritike ne može održati. Protagonisti kulta Srebrenice pokušavaju da svoju priču zacementiraju mnoštvom "presuda“ korumpiranih sudova i zvučnim političkim rezolucijama raznih kontrolisanih "skupština.“ Istovremeno, oni rade na usvajanju zakonskih propisa kojima bi se kriminalizovalo ispoljavanje stavova koji se po ovom pitanju razlikuju od njihovog i na zabrani javnog postavljanja nezgodnih pitanja koja bi imala za cilj osporavanje njihove. Jasna namera ovih poteza jeste da se uguši slobodna javna rasprava i da se onemogući dalje istraživanje Srebrenice. Nastojanje da se čak i postavljanje kritičkih pitanja proglasi za krivično delo najpouzdaniji je signal o tome u kakvom se rasulu zvanična srebrenička priča nalazi danas. U pripremi je i izdanje na srpskom jeziku koje će se pojaviti u okviru fonda "Istorijski projekat Srebrenica“ čiji je osnivač i direktor Stefan Karganović, jedan od najvažnijih saradnika i prijatelja tima profesora Edvarda Hermana.

Poslednja izmena:
Oslobodiz optuzbe?:cepanje: Pa nije ukra torbicu!
Treba ga EVENTUALNO "osloboditi" zivota,ali ja bi ga ipak ostavija da tuca kamenje do kraja zivota.Steta sta nece,uzivat ce ka niko u scheningenu,imaju ping pong,malo nogometni teren,citaonu...ma sve...šekijeve palacinke sa nutelom,da ne nabrajam vise...

Не знам зашто ти желиш да убијеш још увек невиног човека али у Хагу нема правде за Генерала он треба у бању и на терапије.

"Gospodine sudija ja sam teško bolestan čovek. ... Meni treba malo duže vremena da razmislim. Budite strpljivi sa mnom".

Питање је да ли је имао мождани удар, а такође је питање кад је ухапшен, тј. да ли су га и од кад држали власт и стране службе у својим рукама и шта су радили с њим да га доведу у овакво стање.

Његово стање јесте последица другог можданог удара то ретко ко преживи само треба на терапије јер се види да је у великим боловима

Zasto te vrida ako ti kazem da si vlaj?Pa jel ti tribam stavljati pisane dokumente pravoslavnih svecenika o tome kako su vas "pretvarali" u srbe?Kako ste se dicili "svojom vlaskom krvlju i krajiskim domom"?Poklopi se usima,vlaju rumunjski...

Ajde nasoju pokrsteni, djedovi ti se u grobu prevrcu,
fratarski kurcoljube!!!

Evo od kakvih si posta, citaju malo gubo otpala!!!

Дабоме да је Пилипенда на свој начин помало и размишљао о злом удесу, који снађе њега и остале и да је везивао на то њека своја кратка разлагања. То му се највише врзло по мозгу кад би тако за својим магарцем ишао у град, а све се натуривало у облику питања. Питао је Пилипенда бога:
- Бого мој, зашто ти шаљеш глад на људе, кад је мени, јадном тежаку, жао и стоке кад гладује!? И зашто баш шаљеш биједу на нас тежаке, који те више славимо него Лацмани, сити и објесни!? Али, опет, хвала ти, кад даде да смо ми најсиромашнији најтврђи у вјери, те волијемо душу, него трбух!...
У њеко доба Пилипенда чу иза себе тутањ корака; упореди се и пође с њим Јован Кљако. Бјеше то живолазан старчић, који је прије двадесет и пет година учествовао у шибеничкој буни против владике Краљевића, кад оно хтједе да поунијати православне Далматинце, а сад Кљако, под старост, ипак превјери! Назва бога Пилипенди и додаде:
- А, јадан Пилипенда, смрзну ли се?
- Валај да хоћу да се укочањим овђе, насред пута, не бих зажалио!
- А јадан, а што ти... а што се ти не би уписао?
Пилипенда одврати:
- Валај, нећу, па сад цркао од глади! А нећете дуго ни ви сви, па да вам је цар поклонио цијело Петрово Поље!
Кљаку и друтовима му Пилипенда бјеше живи, оличени пријекор; ипак се насмија и поче извијати:
- Ама, Пилипенда, болан, оразуми се и чуј ме! Не учинисмо ни ми то од бијеса, нити мислимо остати у поганији, него... знаш... докле изимимо, докле опасемо нејач и чељад, па онда ћемо лако!
Пилипенда пљуну.
- Ја не знам хоћете ли лако и како ћете, али знам да вам образ не опра нико, ни довијека, ни докле вам буде трага!
Кљако се намршти, те ће опоро:
- Блејиш, Пилипенда, али ћеш и ти бити унијат прије Ускрса!
Пилипенда стаде и викну:
- Ја се уздам у мора српскога Риста! Ако ће ми помоћи, хвала му, ако неће и онда му хвала, јер ми је све дао, па ми све може и узети, и душу! А ти...
Кљако га прекиде.
- Мучи, Пилипенда, ја сам царске вјере!
- А, пасји сине, - викну Пилипенда измахнувши штапином... - чекај да ти притврдим ту вјеру!
Али Кљако побјеже.
Онда Пилипенда, изван себе од гњева, овом снагом удари Куријела. Овај стаде, окрете главу и тужно погледа господара, а Пилипенда се постидје, па га обузе жалост, те сједе на перваз од цесте и заплака се!

clan 2, 3, 4 su ok a clan 5 ne valja- vise nego jasan, nema jednostrane secesije :confused:

NE MOZES tako u pravu- nije ISTO, nigde ne pise da je federalna jedinica drzava- moralo bi po tvome pisati da se SFRJ sastoji iz 6 drzava soc. rep. a to nigde ne pise

ko je takva def. onda SFRJ nije nikako definisana do kao skup teritorija

posto videsmo tvoju cro-logiku na delu, necu vise spamovati temu

Ja ću još samo ovo i dalje neću ni ja spamovati temu.
Народи Југославије, полазећи од права сваког народа на самоопредељење, укључујући и право на отцепљење, на основу своје слободно изражене воље .....

Радни људи и народи и народности остварују своја суверена права у социјалистичким републикама, и у социјалистичким аутономним покрајинама у складу са њиховим уставним правима, а у Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији — кад је то, у заједничком интересу, овим уставом утврђено.

Dakle, za ostvarenje prava pojedinog naroda služi isključivo republika, odnosno AP, a federacija tek ako je to pravo od zajedničkog interesa svih naroda.

Dakle, hrvatski narod je imao ustavno pravo da svoje pravo na samoopredjeljenje i otcjepljenje ostvari putem svoje republike, a kako se to nikoga drugog ne tiče, federacija se ništa ne pita.

Jednostavno, ustavno, legalno. :)

Ajde nasoju pokrsteni, djedovi ti se u grobu prevrcu,
fratarski kurcoljube!!!

Evo od kakvih si posta, citaju malo gubo otpala!!!

Дабоме да је Пилипенда на свој начин помало и размишљао о злом удесу, који снађе њега и остале и да је везивао на то њека своја кратка разлагања. То му се највише врзло по мозгу кад би тако за својим магарцем ишао у град, а све се натуривало у облику питања. Питао је Пилипенда бога:
- Бого мој, зашто ти шаљеш глад на људе, кад је мени, јадном тежаку, жао и стоке кад гладује!? И зашто баш шаљеш биједу на нас тежаке, који те више славимо него Лацмани, сити и објесни!? Али, опет, хвала ти, кад даде да смо ми најсиромашнији најтврђи у вјери, те волијемо душу, него трбух!...
У њеко доба Пилипенда чу иза себе тутањ корака; упореди се и пође с њим Јован Кљако. Бјеше то живолазан старчић, који је прије двадесет и пет година учествовао у шибеничкој буни против владике Краљевића, кад оно хтједе да поунијати православне Далматинце, а сад Кљако, под старост, ипак превјери! Назва бога Пилипенди и додаде:
- А, јадан Пилипенда, смрзну ли се?
- Валај да хоћу да се укочањим овђе, насред пута, не бих зажалио!
- А јадан, а што ти... а што се ти не би уписао?
Пилипенда одврати:
- Валај, нећу, па сад цркао од глади! А нећете дуго ни ви сви, па да вам је цар поклонио цијело Петрово Поље!
Кљаку и друтовима му Пилипенда бјеше живи, оличени пријекор; ипак се насмија и поче извијати:
- Ама, Пилипенда, болан, оразуми се и чуј ме! Не учинисмо ни ми то од бијеса, нити мислимо остати у поганији, него... знаш... докле изимимо, докле опасемо нејач и чељад, па онда ћемо лако!
Пилипенда пљуну.
- Ја не знам хоћете ли лако и како ћете, али знам да вам образ не опра нико, ни довијека, ни докле вам буде трага!
Кљако се намршти, те ће опоро:
- Блејиш, Пилипенда, али ћеш и ти бити унијат прије Ускрса!
Пилипенда стаде и викну:
- Ја се уздам у мора српскога Риста! Ако ће ми помоћи, хвала му, ако неће и онда му хвала, јер ми је све дао, па ми све може и узети, и душу! А ти...
Кљако га прекиде.
- Мучи, Пилипенда, ја сам царске вјере!
- А, пасји сине, - викну Пилипенда измахнувши штапином... - чекај да ти притврдим ту вјеру!
Али Кљако побјеже.
Онда Пилипенда, изван себе од гњева, овом снагом удари Куријела. Овај стаде, окрете главу и тужно погледа господара, а Пилипенда се постидје, па га обузе жалост, те сједе на перваз од цесте и заплака се!

Судећи према његовом изгледу Ратко Младић треба у бању и на физикалне терапије да му се стање поправи .Не знам да ли је дуготрајна последица можданог удара ,другог пута,оставила трајне последице на његово памћење и концентрацију
али ако јесте онда га треба ослободити суђења.

Сваки нормалан суд би ослободио оптужбе човека који је преживео два мождана удара осим Хашког суда изгледа да желе да га убију .

Ja ću još samo ovo i dalje neću ni ja spamovati temu.

Dakle, za ostvarenje prava pojedinog naroda služi isključivo republika, odnosno AP, a federacija tek ako je to pravo od zajedničkog interesa svih naroda.

Dakle, hrvatski narod je imao ustavno pravo da svoje pravo na samoopredjeljenje i otcjepljenje ostvari putem svoje republike, a kako se to nikoga drugog ne tiče, federacija se ništa ne pita.

Jednostavno, ustavno, legalno. :)

.hvala- srbi su imali pravo na otcepljenje iz SR Hrvatske ...

Back