general ratko mladic - sudjenje pred haskim tribunalom.

Evo na ćirilici da ne kažeš da smo mi Hrvati to izmislili. :mrgreen:

И дође из емиграције Вице Вукојевић и избаци Србе из устава.
Па како да их не избаци када су се борили против усташког покрета 1941.-1945., јел то хоћеш да кажеш?

Krivo.

To se nije događalo u Krajini, već negdje drugdje.

U Krajini 1991. Srbi su napravili etničko čišćenje. Prognali su ili pobili gotovo kompletno nesrpsko stanovništvo.

Opet ti ustaske mantre podturas!!!!

Hrvatsko stanovnistvo ginulo je i bjezalo sa podrucja
na kom je vodjen sukob izmefdju jedine legitimne vojne sile toga doba JNA
i hrvatskih terorista!!!!

Ne može MSP da utvrdi postojanje genocida kada je njegova isključiva nadležnost da presuđuje u sporovima između država. Jednostavno nema takve ingerencije A taj deo koji si ti meni postavio, glasi da su sudije MSP-a zaključile na osnovu presuda Haškog tribunala koji je kvalifikovan kao genocid. Nema ni Haški tribuanal ingerencije da se bavi, da li je bio genocid ili ne? Ne postoji ni jedan dokument koji to na relevantan način imenuje.

Opet ti ustaske mantre podturas!!!!

Hrvatsko stanovnistvo ginulo je i bjezalo sa podrucja
na kom je vodjen sukob izmefdju jedine legitimne vojne sile toga doba JNA
i hrvatskih terorista!!!!

Za tu "legitimnu" ni po jada.

Više štete su činili oni parateritorijalci i paramilicajci.

Ti su klali i pljačkali, a i protjerivali.

pa poenta je da je nemoguca matematika gde kazes da je bilo dezertera 5%..a prosecna starost boraca 50 godina....gde su prvopozivci..?? gde su ljudi od 20-35 godina..??

Ne pricaj gluposti, nije prosjecna starost mogla biti ta!
A zasto vjerujes da bi ja i meni slicni, koji su od prvog do poslednjeg dana bili u Krajini,
lagali i stitili one koji eto nisu bili sa nama , atrebali su!!!

Opet cu ti ponoviti, stepen dezerterstva u Krajini( bez Vukovara), bio je zanemarljiv
i moze se preko te brojke izvesti konstatacija koja je apsolutno tacna,
da je moral naroda obzirom ne ciljeve borbe bio izuzetno visok!!!

A zasto vjerujes da bi ja i meni slicni, koji su od prvog do poslednjeg dana bili u Krajini,

Opet cu ti ponoviti, stepen dezerterstva u Krajini( bez Vukovara), bio je zanemarljiv

Nročito poslije Medačkog džepa. :per:

Koliko vas ono bješe uteklo? 10.000 ? :lol:

110603141.2_mn.jpg

Пишемо о одзиву, колики је одзив био?
Одавде су пре пада Крајине аутобуси и аутобуси војних обвезника из Крајине отишли.
Лично сам против тога да неког милиција спроводи да испуни своју војну обавезу, био сам и тад и сад сам.

a ja ti kazem da zivis u iluziji...pa samo ja znam 10-tine profesionalnih staresina kraisnika i licana koji su odbili da se stave na raspolaganje vojsci RSK po cenu da ih izbace iz JNA...znam mnogo civila koji su ziveli u BG kojima nije padalo na pamet da se odazovu mobilizaciji...prisustvovao sam svadji mog velikog prijatelja licanina-sa svojim surakom... koji je 90-te jos hteo da sa svojim licnim naoruzanjem dezertira iz JNA i da ode u liku...trazio je da i surak podje.../rodjen u selu plav u kninu/ na sta je ovaj odgovorio da mu ne pada na pamet...dok on ratuje da mu neko uzme direktorsko mesto u BG...taj moj prijatelj se druzio sa licanima i kraisnicima...bilo ih je ihahaaaj...samo je on otisao na ratiste...kad se vratio---rece mi...vise ne smem nikom da kazem da sam bio dobrovoljac...oce zemljaci da me progutaju...ubi me sramota...

Uzmimo na sekundu da si u pravu.

Jel to razlog da 10.000 "hrabrih" krajišnika da petama vjetra i zasjedne u tom istom Beogradu? :per:

Kojih 10 000 mutavi, Medak nije tada imao ni 500 stanovnika,
a u Beograd su tada pobjegli samo oni koji su kolaborirali sa tom predajom Metka!!!!

Mutavi skupstina Krajine je popitanju Metka, sa odborom koji se bavio ispitivanjem sta se tamo dogodilo,
utvrdila apsolutno sve!!!!!
Slobi vi spomenik podizite, ako iole obraza imate!!!

pa poenta je da je nemoguca matematika gde kazes da je bilo dezertera 5%..a prosecna starost boraca 50 godina....gde su prvopozivci..?? gde su ljudi od 20-35 godina..??

Na "fakultetu" uz odobrenje Odeljenja MO RSK po korpusnim zonama teritorijalne nadležnosti.
Kao i u svakom ratu.
"Gazde daju konje a sirotinja sinove"

Evo na ćirilici da ne kažeš da smo mi Hrvati to izmislili. :mrgreen:

Sto se tice clana 3 koji si citirao nigde ne stoji jasno definisano da se pojam Socijalisticka republika odnosi na svaku federalnu jedinicu ponaosob. A vise je nego upadljivo da pojam federalne jedinice nije definisan.
A kada si vec raspolozen za citiranje zasto ne citiras clan 5 gde se u stavu 3 jasno kaze da se granice savezne drzave mogu menjati samo konsenzusom svih federalnih jedinica, sto znaci da od federalne jedinice moze nastati samostalna drzava samo ako se sve federalne jedinice sloze.
Члан 5.

Територија Социјалистичке Федеративне Републике Југославије је јединствена и сачињавају је територије социјалистичких република.

Територија републике не може се мењати без пристанка републике, а територија аутономне покрајине — ни без пристанка аутономне покрајине.

Граница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије не може се мењати без сагласности свих република и аутономних покрајина.

Граница између република може се мењати само на основу њиховог споразума, а ако се ради о граници аутономне покрајине — и на основу њене сагласности.
Milice, postovao sam članak 3. Ustava, a ako ne vjeruješ, pročitaj Ustav SFRJ.

Evo link da ne tražiš. :mrgreen:
http://sr.wikisource.org/wiki/Устав_Социјалистичке_Федеративне_Републике_Југославије_(1974)

invalidan ti je link

Navedi jednu državu koja ima nekakve "administrativne" granice.

I usput, objasni mi taj pojam "administrativna granica". :lol:

Administrativna granica je granica unutar jedne drzave, nisu drzavne granice i sluze iskljucivo razgranice nadleznosti lokalnih upravnih jedinica, zato se zovu administrativne. Hteo ti da priznas ili ne '46 niko od Srba iz Krajine ni lud ne bi pristao da mu je sediste neke drzave Zagreb, gde su ih do juce klali. To da administrativno pripadaju nekoj SR Hrvatskoj su nekako progutali.

Back