Генерал Младић умире!

Nije istina. Do bombardovanja je doslo zbog interesa SAD da se umesa u Srpsko pitanje. Interesi SAD su visestruki, pocev od zelje onih koji su bili na vlasti i tu vlast hteli da zadrze (slucaj Luinski) pa do onih najprozaicnijih, jeftina baza na tlu Evrope. Ne pominjem ovde zelju mnogih politicara za brzim bogacenjem od Siptara. To se kod njih zove lobiranje mada ima i sipanja van svih legalnih kanala.

Da je dao autonomiju Šipcima na vreme, ne bi bilo povoda da se pravi rat u Srbiji. Znam ja šta su bili njihovi interesi ali mora uvek da postoji pogodno tle za to. E to im je Sloba obezbedio svojom bandoglavom politikom. Trebalo je da se podeli kosovo još devedesetih godina i puno problema bi bilo rešeno time. Ali ne, mi smo se slepo pridržavali ustava i sad smo tu gde jesmo.

Da je dao autonomiju Šipcima na vreme, ne bi bilo povoda da se pravi rat u Srbiji. Znam ja šta su bili njihovi interesi ali mora uvek da postoji pogodno tle za to. E to im je Sloba obezbedio svojom bandoglavom politikom. Trebalo je da se podeli kosovo još devedesetih godina i puno problema bi bilo rešeno time. Ali ne, mi smo se slepo pridržavali ustava i sad smo tu gde jesmo.

Siptari (ne Sipci, to je pogrdno) su imali autonomiju samo je nisu "konzumirali" u znak protesta. Nije to bio razlog napada NATO-ovaca na Srbe.

Podela Kosmeta ne dolazi u obzir ni danas a tek devedesetih... Iskreno, samo je Aleksa Djilas u to vreme imao predlog za podelu Kosmeta, da ja znam. Naknadna pamet nam nije od koristi iako je dobra za izvlacenje zakljucaka kako ne bi istu gresku pravili ubuduce.

Poslednja izmena:
Jadna li ti majka, cemu se smejes?
SMRTNI covece, cemu se smejes?
Ђенерал Младић је постао легенда за живота.
Зато смех недостојних не може укаљати српског хероја.
Не може, јер време ће ове који се смеју над судбином хероја, кога су исти такви издали и продали, време ће такве јаднике избрисати из сећања чак и њихових потомака, а Ђенерал Младић ће остати у песми коју ће српски народ певати и када нас више не буде, јер се истина не може избрисати смехом нечасних и недостојних - да је то било могуће, многи би српски издајници, а увек је таквих било, избрисали наше сећање на јунаштво Милоша и Лазара, али нису, јер су дела хероја бесмртна. Нека се само надају, никада Ђенерал Младић неће умрети нити ће нестати из наших сећања - никада. И увек, али увек ће се међу нама наћи неко ко ће моћи да каже истину о српском ђенералу који је сачувао српски народ преко Дрине од истребљења, једном када су га сви политичари издали...
158165-01971764.jpg

Ја ћу нашег хероја памтити увек оваквог... а не сумњам да га таквог памте и сви наши ратници, сви они који су ишли у ватру и воду за свој народ, своју земљу, са својим ђенералом, који данас, своју последњу битку бије сам...
d8a274559b32.jpg

Poslednja izmena:

Back