Генерал Младић умире!

Прво његов син има фирму и од његових средстава је купљена кућа ,мислим Младићу немаш шта да приговориш за корупцију .Осим тога радио је цели живот ваљда је нешто и уштедео ,свашта.Није истина да ништа није радио човек је цели живот радио и борио се за себе и своју породицу онда
и за свој народ.Он је увек ,не једном,него увек БИО НА ПРВИМ ЛИНИЈАМА са својим војницима

Znam da Darko ima firmu, imaju i Krajisnikova deca ne firmu vec vise njih a ni Karadzicevim vidim ne fali nista, u ratu pogotovo im nista nije falilo.

Radilo je mnogo ljudi i stedelo pa ne vidim da imaju iste rezultate, cudan komunizam, svi smo jednaki ali su neki ipak bili "jednakiji".
I evo nije Ratko krao, istina da nije (samo je malo autoritetom potpomogao porodicu i rodbinu) ali neces me ubediti da treba da ga slavim zbog toga. Nece me niko naterati da mi bude idol neko samo zbog toga sto je radio ono za sta je placen i sto nije krao. Hocu da barem imam iluziju da je to nesto sto se podrazumeva.

Ма пусти молим те зло се не може убедити у добро

Mladic je bas jedan od retkih generala za koje se nikad nisu vezale nekefinansijske fere.
On jeste bio tvrdoglav covek kad je rat u pitanju ali mu niko ne moze staviti ratno profiterstvo na savest.
Jer da je hteo, mogao je imati vise nego Saric.
A ovakve kuce koje ima njegov sin,poseduju i bivse knjigovodje Robnih kuca Beograd i svi drugi koji su bili na puno manje placenim poslovima bivse JU.
U mom komsiluku u Subotici tri kuce ima covek koji je radio u bifeu Pionira.

Znam da Darko ima firmu, imaju i Krajisnikova deca ne firmu vec vise njih a ni Karadzicevim vidim ne fali nista, u ratu pogotovo im nista nije falilo.

Radilo je mnogo ljudi i stedelo pa ne vidim da imaju iste rezultate, cudan komunizam, svi smo jednaki ali su neki ipak bili "jednakiji".
I evo nije Ratko krao, istina da nije (samo je malo autoritetom potpomogao porodicu i rodbinu) ali neces me ubediti da treba da ga slavim zbog toga. Nece me niko naterati da mi bude idol neko samo zbog toga sto je radio ono za sta je placen i sto nije krao. Hocu da barem imam iluziju da je to nesto sto se podrazumeva.
Kako im nije falilo?
Zasto se ubila kcerka Ratka Mladica?
Je li se ubila ili su je ubili?

Читам овај пост и не верујем. Не знам који би део пре цитирао....другарице, пробуди се.

Што се теме тиче, подсетио бих те на Влајка Стојиљковића, ондашњег министра полиције. :)

Ја не знам шта се ти чудиш ,мени је све јасно лекари који су га прегледали у београду су знали да је његово стање критично и да неће преживети нити је способан за суђење али су ИПАК прекршили Хипократову заклетву ,да те подсетим

У вршењу дужности према болеснику неће на мене утицати никакви обзири, вера, националност, раса, политичка или класна припадност.

Како те није срамота да Младића називаш профитером па он се против њих борио ,молим те да у оваквој ситуацију не постављајш тако бедне и јадне коментаре .Нема ништа да му нађеш на души ,он је све што је зарадио ,зарадио часно.А њему су пензију одузели и право на живот

previše idealizuješ i gotovo banalizuješ udeo tog čoveka u ratu, stvarajući neki mitski ili epski oreol oko njega.

katin komentar je sve samo ne bedan, ali svakako da u duhu histerije o nečijoj bezgrešnosti- nije prikladan:roll:

oladi malo, poslušaj i second opinion.

Па ,види њега нико није платио да буде са својим војницима на првом положају док су остали Генерали седели у штабовима и сакривали своје дупе

On dokazati nista nece na sudu pa i da je najzdraviji.
Postoji cifra stradalnika za Srebrenicu koju je svet prihvatio kao istinitu i mi mozemo samo cekati da istorija sama kaze istinu.
Evo ti Markale...kako koji politicar pocne da istrazuje i prica o tome tako ga ucutkaju.
Polako...sve ce doci na svoje...
Predsednica zena Srebrenice, koja je primala basnoslovnu penziju za clanove porodice koji su tu stradali, nema ni jednog clana sahranjenog u Srebrenici...

..koja je tvoja cifra ???

Jesi li ti znala da je Mladic bio OBICAN PORUCNIK sve do 1993. godine?

I obicni porucnici imaju obicne plate od kojih ni najobicnuju kucu nisu mogli da sagrade?

Ma nemoj molim te MENI da pricas kako su zavrsavali oni koji su u ratu krali i profitirali...Te price cemo ostaviti za idealiste.

Konkretno mislim da mi je muka od hvalospeva njemu i svim onim koji su zavrsivsi vojne skole u vreme komunizma ziveli kao bubreg u loju, ne radeci skoro nista a imajuci sve. Pustili su da im propadne drzava dok su pijancili i lezilebarili, a onda nakon trideset godina muze drzave doslo vreme da vrate deo duga i...Neki skinuli uniformu, neki obukli maskirnu uniformu i zabili se u pozadinu, neki se u vreme primirja prosetali linijom...Mladic desetak puta otisao u bitku. U poredjenju sa ostalim heroj ali realno nista narocito, samo je radio svoj posao, onaj isti koji mu je omogucio ovakvu vilu. I treba li da mu budem zahvalna zbog toga!

...:ok:

previše idealizuješ i gotovo banalizuješ udeo tog čoveka u ratu, stvarajući neki mitski ili epski oreol oko njega.

katin komentar je sve samo ne bedan, ali svakako da u duhu histerije o nečijoj bezgrešnosti- nije prikladan:roll:

oladi malo, poslušaj i second opinion.

Ovo ti je dobro samo missim da se second opinion koristi samo u medicini (mišljenje drugog doktora) i možda za još nešto pa ne bi trebalo da se nalazi u tvojoj vješto sročenoj poruci.

Kome je propala drzava? Mladic je stvorio Republiku Srpsku koja je skoro drzava.

Stvorio je Mladic M.....M......!

Republiku Srpsku je stvorio vojnik u rovu i majka sto je izgubila sina i zena koja je uz svecu kuci rodila dete i deca koja su u podrumima imala caove bez nastavnika i dnevnika... Prevareni, osiromaseni, poginuli i jadni narod je stvorio RS, a ta bagra koja je svadjala se po Palama oko dila i oko prestiza a deca im sa sigurnog povremeno slusala vesti sa ratista bila je zamenjiva kao vojnicka cokula.

Drao se na grupu studenata sto su dosli iz Srbije kao pomoc jer su se usudili pojaviti se pred njim sa kosom a neki i sa bradom...Njegov je sin u Beogradu verujem bio sveze osisan i obrijan.
Posle akcije jedno od te dece nazvao je majku da kaze i slaze da je polozio danas ispit iz matematike da e ne brine ona a precutao joj je da je pre par sati zgubio nogu. Dvadeset i jedna mu je bila i nije bio osisan i obrijan i verujem da nikad nece imati onakvu kucu.

Jesi li ti znala da je Mladic bio OBICAN PORUCNIK sve do 1993. godine?

I obicni porucnici imaju obicne plate od kojih ni najobicnuju kucu nisu mogli da sagrade?

Распоређен је у 3. армијску област 27. септембра 1965, а своју командирску и командантску каријеру започео је у Скопљу дана 4. новембра 1965, као потпоручник и командир аутоматичарског вода 89. пешадијског пука. Априла 1968. постаје командир извиђачког вода; у мају 1970. постаје поручник, па капетан, капетан 1. класе. У чин мајора унапређен је 27. новембра 1974. када је постављен за помоћника команданта за позадину 87. самосталне пешадијске батерије. У периоду 1976 — 1978. похађа Командно-штабну академију, и по њеном завршетку одлази на службу у Куманово (Трећа армија), где постаје командант Првог пешадијског батаљона 89. пешадијске бригаде

Чин потпуковника добија 25. децембра 1980. у Одељењу за оперативну наставу у Команди гарнизона Скопље. Од 18. августа 1986. са чином пуковника постављен је за команданта 39. пешадијске бригаде 26. пешадијске дивизије (Трећа армија), у Штипу. На школовање од годину дана одлази септембра 1986. као полазник друге класе КШШ ОЦ ВВШ ЈНА КОВ

У Скопље је премештен 31. јануара 1989. у Команду Треће војне области, где постаје помоћник начелника Одељења за наставне послове. Одатле је 14. јануара 1991. премештен за помоћника команданта за позадину у Команди 52. корпуса, у приштинском гарнизону

За начелника Одељења за ОПН (оперативно-наставне послове) 9. корпуса у гарнизону Книн (Војно-поморска област) премештен је 3. јуна 1991. а убрзо затим је унапређен за начелника Штаба (уједно и заменика Команданта штаба) 9. корпуса Војнопоморске области.

Дана 4. октобра 1991. године, Председништво СФРЈ је унапредило пуковника Ратка Младића у чин генерал-мајора. Дана 24. априла 1992. године, унапређен је у чин генерал-потпуковника, а 25. априла 1992. постављен је за начелника штаба/заменика команданта у команди Друге војне области ЈНА у Сарајеву. На ту дужност ступио је 9. маја 1992. године. Дана 10. маја 1992. године, Ратко Младић је преузео дужност команданта у команди Друге војне области ЈНА. [1]

Дана 12. маја 1992. године формирана је Војска Републике Српске, а Ратко Младић је именован за команданта Главног штаба ВРС. Јуна 1994. године, унапређен је у чин генерал-пуковника. Остао је командант Главног штаба ВРС најмање до 8. новембра 1996. године.

Ма ,бре заставник је био по твоме

Republiku Srpsku je stvorio vojnik u rovu i majka sto je izgubila sina i zena koja je uz svecu kuci rodila dete i deca koja su u podrumima imala caove bez nastavnika i dnevnika... Prevareni, osiromaseni, poginuli i jadni narod je stvorio RS, a ta bagra koja je svadjala se po Palama oko dila i oko prestiza a deca im sa sigurnog povremeno slusala vesti sa ratista bila je zamenjiva kao vojnicka cokula.

Drao se na grupu studenata sto su dosli iz Srbije kao pomoc jer su se usudili pojaviti se pred njim sa kosom a neki i sa bradom...Njegov je sin u Beogradu verujem bio sveze osisan i obrijan.
Posle akcije jedno od te dece nazvao je majku da kaze i slaze da je polozio danas ispit iz matematike da e ne brine ona a precutao joj je da je pre par sati zgubio nogu. Dvadeset i jedna mu je bila i nije bio osisan i obrijan i verujem da nikad nece imati onakvu kucu.

Ketrin dušo,VRS je bila kao jedan veliki orkestar a general Ratko dirigent !

Ne mozes tako razmisljati. I moj otac je bio na prvoj borbenoj liniji , a presao je preko minskog polja i ostao je ziv. Njegov kolega je izgubio nogu drugi dan nakon mobilizacije.
To sto ratni invalidi zive bedno to je kriva drzava. Naklon do poda za sve zrtve ovog rata, ali rat ne moze proci bez poginulih i invalida.
Mi smo poznati da volimo da muljamo u svim situacijama pa i u ratu, ali zbog ratnih profitera ne mozes gledati tako na sve ucesnike rata.
Sta bi se desilo da se Srbi nisu organizovali u Hrvatskoj i BiH?
Prosli bi gore nego 41.

Младић је после Дејтона са људима копао гробове и преносио у Републику Српску а то за браду и косу ,мислим он је хтео војску не јавашлук и профитерство.Њега је погибија сваког његовг војника болела мој брат је био код њега у војсци и знам какв је то човек и људина.Протерао је Аркана и Легију и све оне викенд ратнике који су долазили да краду док су његови борци гинули.Можда му то замераш

Back