Генерал Младић умире!

Kako ustase likuju na nekog ko nema nikakve veze sa rvatima i toboz "oplakuju" svoje cvece koje su u stvari sami ubijali a sad bi to da nakace Mladiu i Srbima. bagra ste bili, bagra cete i ostati

oni su uvek isti. i 1915 i 1941 i 1991 i 2011. samo se ceka kad ce da se `razbude` da se obuku u ono sto vole i da krenu da rade ono sto vole. ne zna se tacno kada ce, ali ce biti. zato i ne vole ratka, sto im nije poverovao i sto se suprostavio

meni je iskreno žao što iza tog čoveka, po svoj prilici, neće ostati niti jedan memoarski zapis, ni jedan trag ličnog viđenja svega što se događalo.

zauvek će se samo nagađati i konstruisati njegova uloga, naravno kao i do sada u službi dnevne politike, bez ikakve potvrde o autentičnosti.

on je ostao obavijen zidom sopstvene tišine...

Ћутање нико не може да победи

kuca mladic beograd.jpg
mladic kalinovik.jpg

Шта ти значе те слике другарице

Pokazujem slikovito kako je Mladic uspesan i sposoban covek. Iz kucice u selu Bozinovici kod Kalinovika mestu razdvajanja Bosne sa Hercegovinom otisao je na skolovanje a iz vile u Beogradu u rat. Mislim nije ono smotan, neupucen, tunjav i nesposoban kao npr Voja Kostunica. Pa mi drago, uspeh vidjenijih Srba je i moj uspeh. ;)

Pokazujem slikovito kako je Mladic uspesan i sposoban covek. Iz kucice u selu Bozinovici kod Kalinovika mestu razdvajanja Bosne sa Hercegovinom otisao je na skolovanje a iz vile u Beogradu u rat. Mislim nije ono smotan, neupucen, tunjav i nesposoban kao npr Voja Kostunica. Pa mi drago, uspeh vidjenijih Srba je i moj uspeh. ;)

Он се и школовао и радио на њивама и изводио на прави пут своју породицу

Списак Срба који су умрли у Хашком казамату због немари лекара

Srbi umrli u Hagu

* Slavko Dokmanović počinio samoubistvo 29. juna 1998.
* Milan Kovačević umro od pucanja glavne arterije u stomaku 1. avgusta 1998.
* Slobodan Milošević umro od infarkta 11. marta 2006.
* Milan Babić izvršio samoubistvo u haškom zatvoru 5. marta 2006.
* Miroslav Deronjić umro od raka pluća na odsluženju kazne 19. maja 2007.

Он се и школовао и радио на њивама и изводио на прави пут своју породицу

Da znam, samo znam mnoge koji su se skolovali, radili i izvodili porodicu na put slicno kao Ratko, ali im kuce ipak ne lice ni malo, Ratko ima ukusa.

Da me ne shvate pogreso, da sam imala priliku rizikovala bih zivot i sakrila ga od Haga, kao generala i kao vodju cenim ga ali...Kad prica krene na licno i privatno, isti kao svi drugi.

Da znam, samo znam mnoge koji su se skolovali, radili i izvodili porodicu na put slicno kao Ratko, ali im kuce ipak ne lice ni malo, Ratko ima ukusa.

Da me ne shvate pogreso, da sam imala priliku rizikovala bih zivot i sakrila ga od Haga, kao generala i kao vodju cenim ga ali...Kad prica krene na licno i privatno, isti kao svi drugi.

Ајде на шта конкретно мислиш ,он није профитирао у рату још је и мнистре који су крали од војске слао да чувају свиње и раде на фарми .Борио се против корупције

Moguce je da se tako desi. Za Srbiju i za istoriju bi bilo bolje da umre neosudjen - jer ga posle ovog truda nece prosto osloboditi, to niko ne ocekuje.

Moguce je da je i sam doprineo svom losem zdravstvenom stanju jer je vise godina ziveo potpuno bez lekarske nege, svojom voljom.
I za njega bi bilo bolje da umre. Mogu zamisliti kako je u Hagu i zdravom coveku a kamoli bolesnom. Resio bi sebe velikih muka.
On je bolestan od kancera, ne moze mu biti bolje, samo gore.
Za sudjenje i boravak u zatvoru covek mora biti zdrav fizicki i psihicki.
Nije mi samo jasno zasto ga ne smeste u zatvorsku bolnicu jer je on (ako mu vec nadolazi voda u pluca) tezak bolesnik koji nije u stanju ni da lezi u krevetu a ne da sedi u sudnici i priprema se za sudske procese.

I za njega bi bilo bolje da umre. Mogu zamisliti kako je u Hagu i zdravom coveku a kamoli bolesnom. Resio bi sebe velikih muka.
On je bolestan od kancera, ne moze mu biti bolje, samo gore.
Za sudjenje i boravak u zatvoru covek mora biti zdrav fizicki i psihicki.
Nije mi samo jasno zasto ga ne smeste u zatvorsku bolnicu jer je on (ako mu vec nadolazi voda u pluca) tezak bolesnik koji nije u stanju ni da lezi u krevetu a ne da sedi u sudnici i priprema se za sudske procese.

Ако је био болестан толико онда нису требали да га изруче ПИТАМ када ће лекари да одгворају ,који су га послали у Хаг,за злоупотребу положаја у политичке сврхе.ПА КАКВО МИ ТО ЗДРАВСТВО КОРУМПИРАНО ИМАМО

Ајде на шта конкретно мислиш ,он није профитирао у рату још је и мнистре који су крали од војске слао да чувају свиње и раде на фарми .Борио се против корупције

Ma nemoj molim te MENI da pricas kako su zavrsavali oni koji su u ratu krali i profitirali...Te price cemo ostaviti za idealiste.

Konkretno mislim da mi je muka od hvalospeva njemu i svim onim koji su zavrsivsi vojne skole u vreme komunizma ziveli kao bubreg u loju, ne radeci skoro nista a imajuci sve. Pustili su da im propadne drzava dok su pijancili i lezilebarili, a onda nakon trideset godina muze drzave doslo vreme da vrate deo duga i...Neki skinuli uniformu, neki obukli maskirnu uniformu i zabili se u pozadinu, neki se u vreme primirja prosetali linijom...Mladic desetak puta otisao u bitku. U poredjenju sa ostalim heroj ali realno nista narocito, samo je radio svoj posao, onaj isti koji mu je omogucio ovakvu vilu. I treba li da mu budem zahvalna zbog toga!

Poslednja izmena:
meni je iskreno žao što iza tog čoveka, po svoj prilici, neće ostati niti jedan memoarski zapis, ni jedan trag ličnog viđenja svega što se događalo.

zauvek će se samo nagađati i konstruisati njegova uloga, naravno kao i do sada u službi dnevne politike, bez ikakve potvrde o autentičnosti.

on je ostao obavijen zidom sopstvene tišine...
On dokazati nista nece na sudu pa i da je najzdraviji.
Postoji cifra stradalnika za Srebrenicu koju je svet prihvatio kao istinitu i mi mozemo samo cekati da istorija sama kaze istinu.
Evo ti Markale...kako koji politicar pocne da istrazuje i prica o tome tako ga ucutkaju.
Polako...sve ce doci na svoje...
Predsednica zena Srebrenice, koja je primala basnoslovnu penziju za clanove porodice koji su tu stradali, nema ni jednog clana sahranjenog u Srebrenici...

Ако је био болестан толико онда нису требали да га изруче ПИТАМ када ће лекари да одгворају ,који су га послали у Хаг,за злоупотребу положаја у политичке сврхе.ПА КАКВО МИ ТО ЗДРАВСТВО КОРУМПИРАНО ИМАМО
Kad je Hag u pitanju nase zdravstvo nije moglo nista uciniti.
Prvim pregledom je ustanovljeno da ima kancer i to u poodmakloj fazi, sto znaci da po svim zakonima covek ne moze prisustvovati sudjenju. Kod kancera jetre povecavaju se bilirubini u krvi koji udaraju na mozak i menja se svest bolesnika.
Ali, i Hagu se zuri da zatvori svoja vrata (puno kostaju medjunarodnu zajednicu) a i Tadicu se zurilo da na sve stavi tacku, jer sta da je Mladic umro ovde?

Читам овај пост и не верујем. Не знам који би део пре цитирао....другарице, пробуди се.

Што се теме тиче, подсетио бих те на Влајка Стојиљковића, ондашњег министра полиције. :)

Ma nemoj molim te MENI da pricas kako su zavrsavali oni koji su u ratu krali i profitirali...Te price cemo ostaviti za idealiste.

Konkretno mislim da mi je muka od hvalospeva njemu i svim onim koji su zavrsivsi vojne skole u vreme komunizma ziveli kao bubreg u loju, ne radeci skoro nista a imajuci sve. Pustili su da im propadne drzava dok su pijancili i lezilebarili, a onda nakon trideset godina muze drzave doslo vreme da vrate deo duga i...Neki skinuli uniformu, neki obukli maskirnu uniformu i zabili se u pozadinu, neki se u vreme primirja prosetali linijom...Mladic desetak puta otisao u bitku. U poredjenju sa ostalim heroj ali realno nista narocito, samo je radio svoj posao, onaj isti koji mu je omogucio ovakvu vilu. I treba li da mu budem zahvalna zbog toga!

:ok:...

Прво његов син има фирму и од његових средстава је купљена кућа ,мислим Младићу немаш шта да приговориш за корупцију .Осим тога радио је цели живот ваљда је нешто и уштедео ,свашта.Није истина да ништа није радио човек је цели живот радио и борио се за себе и своју породицу онда
и за свој народ.Он је увек ,не једном,него увек БИО НА ПРВИМ ЛИНИЈАМА са својим војницима

Ova kuca u Kalinoviku je njegova rodna kuca iz koje je on davno otisao.
On je i u JNA bio na visokim polozajima i vec je tad obezbedio dobar stan, ja mislim u Sarajevu a kasnije prekomandom i u Beogradu.
tako da nemoj da brkas babe i zabe, nije on iz ove kuce u Kalinoviku dosao na polozaj komadanta VRS.

Ostadoh duzna izvinjenje onim casnim oficirima i borcima koji su izuzetak od mase profitea i kukavica.

Како те није срамота да Младића називаш профитером па он се против њих борио ,молим те да у оваквој ситуацију не постављајш тако бедне и јадне коментаре .Нема ништа да му нађеш на души ,он је све што је зарадио ,зарадио часно.А њему су пензију одузели и право на живот

Ova kuca u Kalinoviku je njegova rodna kuca iz koje je on davno otisao.
On je i u JNA bio na visokim polozajima i vec je tad obezbedio dobar stan, ja mislim u Sarajevu a kasnije prekomandom i u Beogradu.
tako da nemoj da brkas babe i zabe, nije on iz ove kuce u Kalinoviku dosao na polozaj komadanta VRS.

Ма пусти молим те зло се не може убедити у добро

Kome je propala drzava? Mladic je stvorio Republiku Srpsku koja je skoro drzava.

Зашто не коментарише другарица политичаре на власти који су покрали државу Србију а не Младића који је цели живот црнчио и радио и на крају и ратовао и за Србију и за Републику Српску.

Back