Generacija Y- žene koje ne umeju da naprave ni bajaderu

ma, jeste, u pravu si, bajadera je mmmmm kolac
ali, ja sve mislim da je ovde tema o tezini spravljanja poslastice, o umecu zenskih ruku, o trudu koji je zena spremna da ulozi za svog voljenog, o nadahnucu i kompleksnosti procesa, o znoju koji smo spremne da prolijemo (ne u kolac, dakako, no figurativno)....
e, sad, moze biti, pa sam pogresno ukapirala, ne znam...

Misliš "dok mesi, misli na njega"?:lol:

mora da si med zaboravila ( sve mislim zbog brazilskih oraha :rumenko: ) , u te kore "na suncu" ide i med ..aj seti se :D

med je skriveni sastojak, onaj koji se elegantno "preskoci"kad komsinici dajes recept
al sad kad si se vec izlanula Cici, aj da kazem i to
med je inace sa vrhova tibeta, gde samo miomirisno, tajanstveno i retko cvece uspeva, a pcele tajanstvenim plesom, uljuljakne pojanjem monaha, obilaze latice
uspem od svoje doktorske plate da tajnim kanalima kupim jednu teglu godisnje, deci ne dam ni da liznu, to je samo za mog muzica-puzica :rumenko:

:sad2: ...aj ga znaj...ic ne rade...samo se VADE na ravnopravnost polova...a da su neurednije i ljene od muskaraca...JESU :sad2: ...

:sad2: ...moj ti bratac...pomazi i daj nam koji savjet...nama, mladim dusama na kojim svijet ostaje (: ...

Muskarci i jesu bolji kuhari, frizeri i sve ostalo...ali sta onda vama ostaje...
Niti ste za teske poslove, niti za lake...sta da covjek sa vama radi :sad2:?
...nakon takvih stavova se pitate...zasto vas danas muskarci manje cjene :sad2: ...

Pozdravljam temu...:ok: ...

Ма, нисмо ни за к****....:mrgreen:
Боље се бавите ручним радом.;)
Па, кад те заболи рука - промениш је и бог те веселио! :D

Poslednja izmena:
:(
šta one da rade? :((( čime onda da osvoje muškarca :(

Za pocetak onim sto znaju ili umeju. He he nikad mi nece biti jasno sto se dize tolika frka oko kuhinje ili kuvanja svejedno . Kako nijednom ne padne na pamet ovo : Ako neces ili ne naucis da kuvas necu da te zenim ili nesto ozbiljnije. Hocu da kazem da to uopste nije ili ne mora da bude problem bitno je da vasa dama to zeli da nauci a zamislite jos ako ne zna da kuva vi joj date jedno tri meseca da nauci vasa omiljena jela . Sta reci u svakom zlu neceg dobrog :D

ja se izvinjavam sto cu mozda spram teme ispoljiti negativan stav, ali moram primetiti da bajadera nije najbolji izbor u ovom slucaju
naime, zna se da je bajadera poslastica koju je prilicno lako napraviti, ne obuhvata izuzetno komplikovanu tehniku susenja kora na 50oC, niti kuvanje filova na pari, niti sham od belanaca...prosto je "smuti, pa prospi" tip kolaca, dusu dao za polusposobne zene, nije merodavan pri proceni osvajackih sposobnosti zena generacije Y (inace, odlican naziv generacije zena koje se odlikuju simbolicnim prisustvom muskog hromozoma)
mislim da bi mnogo bolji izbor bile princes-krofne
ako smem da primetim
ne smes.
od neceg se mora poceti, evo dolazim za par dana, i zadovoljicu se bajaderom:kolac:

Zena koja u kuci ima barem tri ili cetiri puta sedmicno rucak, koja pazi sta i koliko jedu njena deca, koja drzi u kuci red, cistu odecu, prima goste, jeste dobra domacica ali uopste se ne podrazumeva da ta dobra domacica mora da kuva, cisti, pere. Dobra domacica je i zena koja ume dobro da zaradi pa ne zali da odvoji deo novca za pomoc u kuci da bi svakodnevnica njene porodice bila ugodnija i lepsa. Naravno ovo isto vazi i za muskarce.
Ne razumem zene koje celu platu odvoje na novu odecu, frizera, manikira, provod, edukaciju ili sl. a u kuci veciti haos jer eto one zaboga ne vole kucne poslove i ne umeju kuvati. Pa ne vole ni da sredjuju nokte niti su veste sa makazama pa im je opet i manikir i frizura savrsene, zasto ne bi na taj nacin ublazile posledice lenjosti oko kucnih poslova.

da prostite, tezina pravljenja kolaca nije u direktnoj vezi sa njegovim ukusom i "dopadljivoscu".
meni je bajadera oduvek bila sto mesta ispred princes krofni kada je doslo trenutka da se jedu kolaci. a i to sto neka torta ima 50 kora, mos jedino da znaci da ima (za moj ukus) previse testa/suvog materijala u odnosu na krem. a opet retko koja kora mi je bila po ukusu ikada, od mnogih koje sam jela i uvek sam ko mala zavrsavala razdvajajuci fil od kore i ostavljajuci ovu drugu na tanjiru. i sad te koraste torte pojedem cele jedino iz pristojnosti :neutral:

ni ja nisam ljubitelj hleba :lol:

Šećer i vodu staviti da provri, skloniti sa strane i dodati orahe i keks a zatim margarin, dobro sve sjedinitii podeliti na dva dela, u jedan dodati otopljenu čokoladu, a drugi ostaje beo, rastanjiti prvo deo sa čokoladom, ostaviti malo da se prohladi pa preko svetli deo, kada se skroz ohladi i stegne preliti glazurom.
Drage dame, sad možete da se udate :lol:
može lock :lol:

zavrsio 4umsku karijeru..da ne spamujem finu temu...
ne daj nikome sa foruma si cula :lol:

ne moraš dva puta da mi kažeš...

znaš
raz_125.gif

Back