Generacija Y- žene koje ne umeju da naprave ni bajaderu

da prostite, tezina pravljenja kolaca nije u direktnoj vezi sa njegovim ukusom i "dopadljivoscu".
meni je bajadera oduvek bila sto mesta ispred princes krofni kada je doslo trenutka da se jedu kolaci. a i to sto neka torta ima 50 kora, mos jedino da znaci da ima (za moj ukus) previse testa/suvog materijala u odnosu na krem. a opet retko koja kora mi je bila po ukusu ikada, od mnogih koje sam jela i uvek sam ko mala zavrsavala razdvajajuci fil od kore i ostavljajuci ovu drugu na tanjiru. i sad te koraste torte pojedem cele jedino iz pristojnosti :neutral:

da prostite, tezina pravljenja kolaca nije u direktnoj vezi sa njegovim ukusom i "dopadljivoscu".
meni je bajadera oduvek bila sto mesta ispred princes krofni kada je doslo trenutka da se jedu kolaci. a i to sto neka torta ima 50 kora, mos jedino da znaci da ima (za moj ukus) previse testa/suvog materijala u odnosu na krem. a opet retko koja kora mi je bila po ukusu ikada, od mnogih koje sam jela i uvek sam ko mala zavrsavala razdvajajuci fil od kore i ostavljajuci ovu drugu na tanjiru. i sad te koraste torte pojedem cele jedino iz pristojnosti :neutral:

ma, jeste, u pravu si, bajadera je mmmmm kolac
ali, ja sve mislim da je ovde tema o tezini spravljanja poslastice, o umecu zenskih ruku, o trudu koji je zena spremna da ulozi za svog voljenog, o nadahnucu i kompleksnosti procesa, o znoju koji smo spremne da prolijemo (ne u kolac, dakako, no figurativno)....
e, sad, moze biti, pa sam pogresno ukapirala, ne znam...

ma, jeste, u pravu si, bajadera je mmmmm kolac
ali, ja sve mislim da je ovde tema o tezini spravljanja poslastice, o umecu zenskih ruku, o trudu koji je zena spremna da ulozi za svog voljenog, o nadahnucu i kompleksnosti procesa, o znoju koji smo spremne da prolijemo (ne u kolac, dakako, no figurativno)....
e, sad, moze biti, pa sam pogresno ukapirala, ne znam...
znaci tema je zena mucenica, logika veca mucenica=bolja zena? :( nista onda ja nisam shvatila :sad2: al mi se prijedose bajadere :(

Добро, то су колачи (што би се рекло пис оф кејк.) А шта ћемо са сланим јелима, увијањем сарме, подварком, пребранцем? Ту падате сигурно. :lol:

svasta!
kakva naiva!?!
pa, slana jela se prvo nauce
poslastice su vrh vrhova, tu se iskusna domacica kali i dokazuje, ovo ostalo je pis of kejk u poredjenju sa princes krofnama i krofnama vulgaris

svasta!
kakva naiva!?!
pa, slana jela se prvo nauce
poslastice su vrh vrhova, tu se iskusna domacica kali i dokazuje, ovo ostalo je pis of kejk u poredjenju sa princes krofnama i krofnama vulgaris

:lol: Слана јела треба правити са огромном количином љубави. Лако је са слаткишима. Чоколадице, воће, мало се умоче прстићи да се проба, омаже се фил...уживанција. Е. а кад треба динстати месо, дозирати зачине, ставити тајне састојке за мирис, оправити да не буде превише слано али ни бљутаво....то треба умети. А слатко је слатко како год окренеш.

Добро, то су колачи (што би се рекло пис оф кејк.) А шта ћемо са сланим јелима, увијањем сарме, подварком, пребранцем? Мислим, не можете драгом мушкарцу само колаче давати. :lol:

Mudrost iz tebe zbori...
Mislim da je sarma za vecinu misaona imenica...:sad2: ...za domacu supicu su cule samo u pricama...

:lol: Слана јела треба правити са огромном количином љубави. Лако је са слаткишима. Чоколадице, воће, мало се умоче прстићи да се проба, омаже се фил...уживанција. Е. а кад треба динстати месо, дозирати зачине, ставити тајне састојке за мирис, оправити да не буде превише слано али ни бљутаво....то треба умети. А слатко је слатко како год окренеш.

ne, ne, ne....
u tome je i razlika izmedju muskog i zenskog kulinarstva
zene lakse barataju upravo sa tim magijskim u kuvanju, prava doza zacina, meso seckano sa puno ljubavi, tako da ne oseti noz (pa, sto zena ume da zakolje i ocerupa zivinu sa ljubavlju, to muskarac nikada nece moci), pa odabir na pijaci (po mirisu, dodiru i intuiciji) pravih sastojaka..to zena po difoltu ume...ali, kolaci...e, tu muskarci drze primat...jer tu nema toliko magije, koliko odlucnosti da se teskom i komplikovanom poslu pristupi...cek da vidim neko testo koje se pod pretecim muskim pogledom nece nadici koliko treba, ili fil koji sme da ostane gromuljicast??? ma, nema sanse...

zene lakse barataju upravo sa tim magijskim u kuvanju,

Генерално...да.

(pa, sto zena ume da zakolje i ocerupa zivinu sa ljubavlju, to muskarac nikada nece moci)

И ово се слажем, боље баратате са ножевима.

pa odabir na pijaci (po mirisu, dodiru i intuiciji) pravih sastojaka..to zena po difoltu ume.

Е, овде се не слажем. Жене су добре у ценкању али нема потребе да се пипа или мирише. Само летимичан поглед на робу и продавца на пијаци говори о квалитету. Друго, мушкарац увек жени купи цвет кад иде на пијацу, онако без повода и намере.
Ипак, ако обоје знају да спремају то је најбоља варијанта.

Добро, то су колачи (што би се рекло пис оф кејк.) А шта ћемо са сланим јелима, увијањем сарме, подварком, пребранцем? Мислим, не можете драгом мушкарцу само колаче давати. :lol:

tu sam ti ja tata mata...nema tog slanog jela koje ja numem da napravim prste da poližeš:zaljubljena:

Генерално...да.

И ово се слажем, боље баратате са ножевима.

Е, овде се не слажем. Жене су добре у ценкању али нема потребе да се пипа или мирише. Само летимичан поглед на робу и продавца на пијаци говори о квалитету. Друго, мушкарац увек жени купи цвет кад иде на пијацу, онако без повода и намере.
Ипак, ако обоје знају да спремају то је најбоља варијанта.

dobro, ájde, pijacu cu da vam prepustim :roll:
tacno je da zene vole da pipkaju robu (bilo koje vrste) , bez krajnje namere da je kupe, dok muskarac cim pipne, pomisli da nije na odmet i da je proba :malav:
a, sto se cveta tice, pa prava zena ce takodje da svom muskarcu uvek kupi ljutu papricicu kad ide na pijacu
i dnevne novine
i cigarete
bar ja tako radim :rumenko:

ja se izvinjavam sto cu mozda spram teme ispoljiti negativan stav, ali moram primetiti da bajadera nije najbolji izbor u ovom slucaju
Verujem da su bajadere uzete kao izbor samo zbog igre reči. Karijera - bajadera.

juče sam skuvala domaću supicu, el da da sam baš cool?
:flert:
Samo ako je supa bila bistra.

to sa stomačinom je posebna priča, možda zaslužuje zasebnu temu:think:?
Apsolutno zaslužuje zasebnu temu. Ali tema mora da nosi naslov ''Zašto svi muškarci puštaju stomačine od 15 godine''. Čisto da stvari od početka budu jasne.

Verujem da su bajadere uzete kao izbor samo zbog igre reči. Karijera - bajadera.

pa, sad, nisam uopste o tome razmisljala na taj nacin, ali priznajem da onda tema dobija sasvim novu, takoreci pesnicku dimenziju
i zahteva potpuno nov pristup
moram malo da razmislim o tome dok kuvam rucak (blitva sa krompirom, belim lukom i maslinovim uljem, zelena salata poprskana limunom i sitno secckanim vlascem i riblji stapici, ali zato domaca supa sa domacim rezancima-doduse kupljenim na pijaci), ne znam da li ce me meni svrstati u X, ili Y zene...

Back