Generacija X – žene koje nemaju ni porodicu ni karijeru

Definitivno ima ljudi koji zaslužuju da nikada nemaju decu. I žena i muškaraca. I ne treba ih napadati ako i sami neće. Još bolje. Al ne da drugima propagiraju kako deca mogu samo da budu smetnja bilo čijoj karijeri ili čemu već.

Moze neko da propagira sta hoce ali ti ne moras da usvojis . Mozda je njima stvarno smetnja i ako je tako onda nema potrebe da lazu ili glume nekakvu ljubav . Mada po tome sto u tvom recniku postoji termin baba devojka mogu da zakljucim da to verovatno nisi ni cuo od ikoga vec sam dosao do zakljucka.

Moze neko da propagira sta hoce ali ti ne moras da usvojis . Mozda je njima stvarno smetnja i ako je tako onda nema potrebe da lazu ili glume nekakvu ljubav . Mada po tome sto u tvom recniku postoji termin baba devojka mogu da zakljucim da to verovatno nisi ni cuo od ikoga vec sam dosao do zakljucka.

Ne možeš da zaključiš. Čuo sam.

Pa je l' se njima ovako svađaš ili si samo hrabar na ovoj temi gde niko ništa tako nije spomenuo? Jesi li im rekao da su genetski otpad i šta sve već ne?

1. Ja se ne svađam.
2. Hrabar si stavila u kontekst svađe. Nije hrabar taj koji se svađa.
3. Nisam ni napisao da je to neko ovde spomenuo. Pročitaj post pre replike.
4. Nisam im rekao da su otpad jer to i ne mislim, a što sam tri puta ovde napisao. Pročitaj post pre replike.

Ma sta velis "uvrnutosti" :lol: :roll:

Nego je`l imas ti (i neotesana Nina) neki sertfikat da nisi uvrnuta tj. da si odvrnuta??? A?
Sad sam pojela g... i dosla da "diskutujem" na "Zenama", koje dalje od svog nosa ne vide. Necu skoro.
Mislim, sta god da napisem, nema poente. Vi ljudi, prosto ne razmisljate. Vredjate sagovornika, umesto da raspravljate o temi.
Ja napisem "nije mi jasno kako nekome posao moze da bude na prvom mestu, umesto porodice", to se pretvori u cirkus od "ti si lencuga, pusti nas vredne, postene i ambiciozne da radimo". :neutral:
Ok. Cao.

p.s. Post ti je toliko patetican, da moram do toaleta.

@criss-angelOVA DEVOJKA

Све је ок што си написала, само имам коментар за ово да је потребно стамбено се обезбедити да би планирао породицу... Ако би се то чекало - пола Србије данас не би било јер мало ко може, било где у свету а поготово у Србији, да се до своје тридесете стамбено обезбеди...:confused:...а и у свету је обичај да живиш у стану који је туђе власништво и плаћаш кирију, па се ипак размножавају.;)

Била једном једна полемика на Дому где је неки тип тврдио да је, пре планирања породице, осим стана, обеавезно имати и ''мало бољи ауто с климом'', јер ''шта ако ти се дете разболи, а напољу врућинчина, како ћеш га возити до лекара без климе у ауту?'' :lol:

Мислим, неки основни материјални предуслови морају да постоје, али живот траје дуго, ко је још све стекао пре рођења деце?;)

Sad sam pojela g... i dosla da "diskutujem" na "Zenama", koje dalje od svog nosa ne vide. Necu skoro.
Mislim, sta god da napisem, nema poente. Vi ljudi, prosto ne razmisljate. Vredjate sagovornika, umesto da raspravljate o temi.
Ja napisem "nije mi jasno kako nekome posao moze da bude na prvom mestu, umesto porodice", to se pretvori u cirkus od "ti si lencuga, pusti nas vredne, postene i ambiciozne da radimo".
Ok. Cao.

p.s. Post ti je toliko patetican, da moram do toaleta.

p.s. nemoj da radis ono sto ti skodi ;) u ovom slucaju da citas drugacija misljenja i mogucnost da shvatis da i drugi mogu na isti agresivan nacin kao ti i jos neki da iznose negodovanje po pitanju teme

enuli. Ono sto @criss-angelOVA DEVOJKA

Све је ок што си написала, само имам коментар за ово да је потребно стамбено се обезбедити да би планирао породицу... Ако би се то чекало - пола Србије данас не би било јер мало ко може, било где у свету а поготово у Србији, да се до своје тридесете стамбено обезбеди......а и у свету је обичај да живиш у стану који је туђе власништво и плаћаш кирију, па се ипак размножавају.

Била једном једна полемика на Дому где је неки тип тврдио да је, пре планирања породице, осим стана, обеавезно имати и ''мало бољи ауто с климом'', јер ''шта ако ти се дете разболи, а напољу врућинчина, како ћеш га возити до лекара без климе у ауту?''

Мислим, неки основни материјални предуслови морају да постоје, али живот траје дуго, ко је још све стекао пре рођења деце?

Nisam se dobro izrazila , tj. nedovoljno jasno. Pod stambenim sam podrazumevala da imas gde da smestis porodicu a tu naravno da spada iznajmljen stan , posebna soba i kako/sta god svako prema svojim uslovima moze da priusti. Veruj mi znam toliko njih koji po tom pitanju ne rade apsolutno nista celog zivota vec ih roditelji izdrzavaju jer je ove zao unuka ili od okoline sta ce reci ako ne pomazu deci, dok ovima je npr. jedino bitno da uplate net i kablovsku da imaju za rialiti sou programe . Mislim to je samo primer. Verujem da mnogi znaju slicne primere iz svog okruzenja zato me i cudi kako sve mogu da posmatraju crno ili belo po pitanju roditeljstva.

Apsolutno se slazem sa tobom da ne treba cekati na 100% samostalnost ali da isto tako na neke osnovne uslove mora da se misli unapred i da u medjuvremu bilo da planiras u skorije porodicu ili ne ako ne nista drugo zbog licnih potreba treba da se necim zanimas. Ma koliko minimalan prihod imala smatram da je bolje i za mentalno i za fizicko zdravlje da svako ko je zdrav treba da nadje sebi neko zanimanje + naravno jer se ne zivi od vazduha ali i one dve prethodne stavke nisu zanemarljive.

Zato stvarno ne razumem otkud tolika potreba da se studiranje i posvecenost poslu poistovecuje sa odbacivanjem porodice ili da se predstavi kao nekakav zlocin prema drustvu, opstanku....procitala sam sve komentare i u soku sam bila koliko je ono sto sto postoji od kad je veka predstavljeno kao krivicno delo.

1. Ja se ne svađam.
2. Hrabar si stavila u kontekst svađe. Nije hrabar taj koji se svađa.
3. Nisam ni napisao da je to neko ovde spomenuo. Pročitaj post pre replike.
4. Nisam im rekao da su otpad jer to i ne mislim, a što sam tri puta ovde napisao. Pročitaj post pre replike.

Nisi ovde napisao da su žene koje nemaju potomstvo, jer su ga se odrekle zbog karijere, genetski otpad?
I nisi to ni rekao onima koji te u RL truju pričama da je karijera preča od potomstva?
Ajd dobro.

Zato stvarno ne razumem otkud tolika potreba da se studiranje i posvecenost poslu poistovecuje sa odbacivanjem porodice ili da se predstavi kao nekakav zlocin prema drustvu, opstanku....procitala sam sve komentare i u soku sam bila koliko je ono sto sto postoji od kad je veka predstavljeno kao krivicno delo.
Stvarno, kad je iko bio prisiljen da se deteta odrekne samo i isključivo zbog posla? Ono, kao, hteo, baš hteo, al' nije se moglo uz posao?
I gde su očevi u celoj toj priči? Na poslu?

Ma hajde. Nemoguce.
Razmisljam, ako dodjem ovde opet na neku temu...da uzmem olovku, bojice i papir, pa da crtam,brate.
Onda skeniram, dodam mali tekstic, ispod crteza, ne predugacak...takve niko ne cita...mozda ce biti jasnije. Ali, mozda.
A što sad ti dramiš?
Jesi li rekla svoje mišljenje? Jesi.
Jesi li kritikovala ono što smatraš da treba kritikovati? Jesi.
Jesli li se složila sa pojedinima da se ne slažeš? Jesi.
Bolje napravi onaj spisak pametnih i glupavih zanimanja, može i sa slikom, ako te veseli.

A što sad ti dramiš?
Jesi li rekla svoje mišljenje? Jesi.
Jesi li kritikovala ono što smatraš da treba kritikovati? Jesi.
Jesli li se složila sa pojedinima da se ne slažeš? Jesi.
Bolje napravi onaj spisak pametnih i glupavih zanimanja, može i sa slikom, ako te veseli.

A sta ti tacno hoces? Sta tebe briga sta ja radim u svoje slobodno vreme?

nisam pratila, ali mi je bold upao u oči... i ja tvrdim da jesu. :)

Lepo. Msm, u kontekstu onoga da je mišljenje k'o i dupe, svako ga ima.
Nisam se uključivala u tu naučnu raspravu, ne znam da li je neko pomenuo da tim ženama načisto puca prsluk što ti ili brana ili ko već ko misli da je reprodukcija, nešto što svako živo biće ume i može, vrhunac čovekovog bitisanja, mislite da su one genetski otpad?

Lepo. Msm, u kontekstu onoga da je mišljenje k'o i dupe, svako ga ima.
Nisam se uključivala u tu naučnu raspravu, ne znam da li je neko pomenuo da tim ženama načisto puca prsluk što ti ili brana ili ko već ko misli da je reprodukcija, nešto što svako živo biće ume i može, vrhunac čovekovog bitisanja, mislite da su one genetski otpad?

izvini ako si shvatila suviše lično. :lol:

daj mi svrhu ljudskog bitisanja i imaš odgovor. u kontextu sa emocijama, ne reprodukcijom.

izvini ako si shvatila suviše lično. :lol:

daj mi svrhu ljudskog bitisanja i imaš odgovor. u kontextu sa emocijama, ne reprodukcijom.
E, aj' nemoj i ti sa tim dečjim prozivanjima, pametnija si valjda od toga.

Evo, čekaj samo da nađem u kojem mi je to džepu...:lol:
Ebt, to ni ekipa sa filozofije nije pouzdano utvrdila.
Na nivou jedinke je to valjda stvar ličnog izbora, zar ne? A urnebesno je zapravo što oni koji kukaju da im drugi nešto propagiraju, to najviše i sami rade. Kao što i oni koji drugima prebacuju bavljenje tuđim životima, ne vade noseve iz tuđeg veša.

Back