Gem collection club i Mega book

ljudi uzmite se u pamet to je čista P R E V A R A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa dali ste videli kako se ti ljudi na tim prezentacijama ponašaju?.
Dali tu ima nešto normalno?
Pa ja sam odma kad sam došo kući pozvao par prijatelja koji se razumeju u finansije i svi su ne dočekavši kraj mog pitanja rekli: "pa nisi valjda..." i nisam jer nisam baš toliko bio glup. Suština priče je što je prevara dobro osmišljena kao kurs i prodaja knjiga pa se zakonski nemože sankcionisati. Šta ćete vi kad postanete pametni posle tog kursa i tih pročitanih knjiga? Dali mislite da ćete postati toliko pametni da ćete zaraditi te svoje uložene pare? Pa naravno da ne, nego ćete uzeti pare svog prijatelja koga ste prethodno uvukli u to đavilje kolo.A on ako ne nađe nekog svog naivnog prijatelja izgubiće svojih 2300e pa ko ga **** kad nije dobro savladao kurs i nema smisla za biznis. ovo sve pišem u nameri da ljudima pomognem da ne prođu neki jadnici koje sam upoznao koji su se uzajmili od prijatelja pa sad neznaju šta će sami sa sobom

Kako se ponashaju na fudbalskim utakmicama?
Da li tamo aplaudiraju?
Ti si zvao prijatelja da se obezbedis ,radio si ponudu a nisi ni usao u posao.

Sajt Društva za borbu protiv prevare: www.prevara.info
i

Malo duzi tekst o Piramidi, ali izuzetno koristan:

Piramida

Jedna od najstarijih i najodvratnijih prevara je piramida. Iako jedna od najomrznutijih, ipak ne postoji zemlja u kojoj ne postoji bar jedna aktivna. U Americi je protivzakonita i njeni akteri se krivično gone i kažnjavaju. Otac piramide je Glen Turner koji je stvorio ovu prevaru 60 ih godina ovog veka a po ugledu na svog prethodnika Charlesa Ponzija koji je otac tzv. Ponzijeve šeme koju su naši građani osetili na svojim leđima ostavši bez svojih ušteđevina i sredstava za život. Zato ćemo u sledećem broju da pišemo opširno o Pozijevoj šemi.
Vratimo se piramidi. Piramida je veoma jednostavna za izvođenje i donosi mnogo novaca onome koji je pokrene kao i njegovim pomagačima, a evo kako izgleda:
Vlasnik neke kompanije (ako takva uopšte i postoji – mada se registruju kao marketinške agencije a navodno se bave MLM marketingom) nađe nekoliko ljudi koji znaju dobro da pričaju i imaju smisla za promovisanje. Ovi "promoteri" razglase da imaju novi posao koji donosi mnogo novaca i da ista ta firma za koju oni rade odlično posluje i u drugim zemljama i da kao takva proširuje svoj posao i u našoj zemlji.
Od pomagaća se ne traži novac ali je bolje ako im se novac za učlanjenje naplati jer ih to obavezuje da nađu sledeće učesnike te da pucanjem lanca ne bi prestala da postoji piramida, jer bi u tom slučaju izgubili svoj novac. Osnova je da nadju nove ulagače koji će investirati novac (sume su obično od 2000 – 5000 Evra po osobi) odnosno – promoteri plaćaju pravo da regrutuju nove ljude.
Iznos uplate mora biti veliki da bi ljudi bili prisiljeni da nadju druge ulagače i da ne bi izgubili vlastiti novac. Ako bi ,recimo, uplatili 50 Evra možda bi pokušali kod nekolicine ljudi i onda odustali što ni u kom slučaju ne odgovara pokretaču piramide i ovaj novac se ne deli, on ostaje pokretaću piramide. Kod velikih uplata i zarada je mnogo veća jer 30% odlazi vlasniku kompanije. Sledećih 30% odlazi njegovim pomagačima a ostalih 40% se isplačuje ulagaćima koji su pronašli nove ulagače. Ja sam ovde dao neke procente ali ovo varira. Često se ulog deli na 3 dela , odnosno trečina gazdi, trečina promoterima i trečina jadnicima koji regrutuju druge jadnike.
Lanac se širi tako što se novi ljudi dovode na sastanke gde im obučeni promoteri ispiraju mozak slikama o brzoj zaradi (prikazuju im se diagrami, pokazuju se čekovi, dovode se "kao" najuspešnije osobe koje se hvale svojim kolima, kućama, putovanjima po svetu, pričaju se priče o teškom životu promotera koji su preko noči postali bogati i sl...) i sva se priča svodi na to kako je lako zaraditi puno novca.
Od novih članova se traži da nadju 3-5 novih članova (u zavisnosti od šeme) i da tih 3 - 5 novih članova nadju sledečih 3-5 a po istom principu.
Prema rečima promotera sve je jednostavno jer samo trebaju da nadju tih 3-5 investitora. Ali nije baš sve tako jednostavno. Pet ljudi treba da nadje novih pet ulagača, ovi trebaju da nadju još pet pa sve tako da bi piramida opstala. Evo kako izgleda piramida u brojevima:
5
25
125
625
3.125
15.625
78.125
Da bi piramida dosegla deveti nivo , 1.952.125 ljudi treba da investira novac, i pošto je to nemoguće, piramida propada.Vlasnik zna da postoji tačka prekida i kad je ona blizu, vlasnik nestaje ( a obično i nije tu da ne bi bio uhapšen nego poslovima rukovodi iz druge zemlje i njegovo ime se retko ili skoro nigde ne pojavljuje ).
Pošto je piramida ilegalna onda se ona uskladi da izgleda kao legalan biznis. Najčešče Vam promoteri kažu da su oni MLM ( multi level marketing ) kompanija koja je legalna i kao takva i registrovana. Naravno da Vam niko neče reći da je ovakva MLM Kompanija, ustvari, piramida. Promoteri Vam uzgred kažu da ćete prodavati neku robu ili motivacione seminare i sl. Ali se potencira i ohrabruje dovodjenje novih članova odakle i dolazi zarada učesnika u piramidi. Ako i zatražite robu, nje ili nema ili je cena toliko visoka da Vam se ne isplati da je prodajete i vrlo brzo shvatite da jedini način da zaradite novac, jeste, da dovedete nove članove. Najveći deo novca odlazi vlasniku. Evo još malo matematike:
Ako je učlanjenje recimo 3.000 Evra, (ovaj iznos se menja u zavisnosti od pohlepe i može da bude od 500 do 5000 Evra). Ako je trečina 1.000 Evra i učlani se 5.000 ljudi, onda vlasnik zaradi 500.000 Evra za jako kratko vreme. Ovaj novac se uplačuje u kešu i kao takav se lako sakrije od poreskih organa čime se oštećuje država. Vlasnik nema nikakvih troškova tako da je zarada kompletno njegova.
Kad piramida pukne, a puči će sigurno, mnogi će ostati bez novca, pogotovo oni koji su učlanjeni medju zadnjima. Pošto je svima jasno da piramide pucaju onda promoteri objašnjavaju kako se posao širi na druge zemlje i sve više i više ljudi će se učlaniti i biće više novca za sve. Ovo je laž. Svaki krak piramide radi samostalno jer ako u jednoj zemlji pukne ostaju druge zemlje iz kojih će novac da pristiže neovisno o tome kako posluju krakovi u drugim zemljama.
REALNOST: MLM kompanije zaista regrutuju nove članove ali na sastancima uvek apostrof stavljaju na robu jer od prodate robe dolazi i njihova zarada. Naravno da su i u MLM marketingu cene robe naduvane ali nisu ni blizu hiljada Evra koje se od Vas traže u piramidi. Po Američkom zakonu učlanjenje u MLM ne sme biti skuplje od 250 Dollara.
MLM prodaje robu, piramida pravo na dovodjenje novih članova. U MLM se roba najčešče prodaje po kućama i tu se ostvaruje zarada, a piramida traži od Vas da dovedete nove članove da investiraju. Da bi postali član piramide prvo morate da platite hiljade Evra pa tek onda da dovodite nove članove.
Na sastancima piramide najčešče se naplaćuju ulaznice koje plaćaju stari članovi za one koje dovode, da bi se pokrili troškovi sala, hotela , motela i sl... Veliki broj ljudi će ostati bez novca ali je najgore da će ostati i bez prijatelja i članova rodbine jer će prvo njih uvući u ovu prevaru.
Sad ću Vam dati mali kviz da znate da li ste uvučeni u prevaru.
Da li promoter:
• Nudi veliki povrat novca koji ne izgleda realno
• Nudi da investirate u biznis koji je nemoguće razumeti
• Promovira investiciju samo kroz priču ( nema reklama na TV, Radiju, novinama... )
• Ohrabruje investitore da ponovo ulažu
• Nudi velike zarade ako učlanite nove ljude umesto da Vam pomognu da prodate robu
• Obećava da možete zaraditi veliki novac bez puno rada
Ako ste i na jedno od ovih pitanja odgovorili sa DA, postoji velika mogučnost da ste uvučeni u Piramidu ili Ponzijevu šemu.

Ne moze Psihic sve ovo da skonta...
Aj' prepricaj mu,mozda mu treba jos koji argument :zcepanje:

TACNO SE 'VIDI' KO LAZE U CELOJ PRICI...SAMO SU BILI GOSTI KOJI NISU BILI SPOSOBNI PRONACI 184000 RSD..POLA NJIH KREDITNO NE SPOSOBNA,OD PRIJATELJA NE MOGU POZAJMITI,JER ONI ZNAJU DA IM NIKAD NECE VRATITI..NIKO OD NJIH NIJE ODSLUSAO 1 SEMINAR ,PA LUPETAJU SVASTA ,MALO NAGADJAJU,IZVRCU, ...A GARANTUJEM DA I ONA GOSPODJA NAVODNO STO JE POSTALA CLAN..NIJE CLAN NI GEMA A KAMOLI TQL...VI ZNATE PRICU SAMO SA POSLOVNOG SASTANKA...DA STE POSTALI CLAN PRICALI BI DRUGACIJE...PREVARA NIJE,SAMO SE NA JEDAN SAVRSEN NACIN PREDSTAVLJA JEDNO IZUZETNO POSLOVANJE,UZ TO SAVRSENO LEGALONO,GOSPODO NISTE SHVATILI,NISTE SHVATILI,I NISTE SHVATILI...A PITANJE KAKVE VEZE IMA NIKOLA CANAK?A GOVORIMO KAKO JE ON TVORAC TQL..STVARNO NE RAZUMEM..VREDI I MNOGO VISE SAMO JEDNOM ODSLUSATI NJEGOVO PREDAVANJE,IMATI TU CAST SLUSATI JEDNOG GOSPODINA KOJI U 57 ZEMALJA JE PRIZNAT...

Vidim da su te dobro izribali tamo,veoma lepo zboris-mogu da ti dam telefon mojih j...... "domacina" iz GEM-a pa se slatko zaludjujte!!!
Nisi ni svesna za koliko ces przo da prsnes sa tim tvojim "poslovanjem"!!!
VEOMA BRZO!!!

E, *******.
Stvarno mi je zao sto si sada pao u samosazaljenje. (iskreno ovo kazem, nisam cinican)
Nisi shvatio poentu. Treba da ides na seminare ali nikome da ne nudis neko vreme. Tada ces shvatiti da te prijatelj nije prevario niti navukao, vec da je ovo jedini nacin da se na brz nacin zarade pare (povrati investicija i krene u zaradu). Ovo je HUMAN posao koji se nudi iz srca ljudima kojima je tesko.
Licno sam bio u dugovima iz kojih sam izasao tako sto sam jos samo "poslednji put" pozajmio za proizvod firme.
Mnogi upisu fakultet a na kraju su sa diplomom u roku, oni retki tj. 5% od broja upisanih u toj godini.
Kamo srece da su Srbi slozni kao sto su SIPTARI ili CIGANI, svi bi po direktivi ulozili po 2000eur i zaradili a ova nesloga i nepoverenje u samog sebe samo nas unistava.
Bori se za svoje pare! Pusti sta ovde pricaju.
Mene je moj domacin poznavao 10 meseci pa sam u poslu i veoma ZADOVOLJAN a on sedi kuci i place.
Ponudi ljudima a neko ce prepoznati priliku za sebe.

Poslusaj ovog seljaka i svi ce te mrzeti do kraja zivota!!!
Ovo su njihove standardne fore kada neko upadne u krizu pa nema kome da ponudi posao a oni nastupaju sa ovakvom pricom!!!
Taj stos je mnogo zeznut i oni pokusavaju da steknu ponovo poverenje i zaludjuju te bez potrebe-a ti i sam zanas da si se zajebao i da od posla nema nista!
Razmisli dobro,ne nasedaj,sve su to trikovi!
Zabodi se u sobu,zakljucaj vata,ugasi komp i dobro napregni mozak-nadam se da ces ukapirati!!!

Kamo srece da su Srbi slozni kao sto su SIPTARI ili CIGANI, svi bi po direktivi ulozili po 2000eur i zaradili a ova nesloga i nepoverenje u samog sebe samo nas unistava.

Znaci da ako ima 10 miliona srba i svi uloze po 2300k evra PO DIREKTVI ti garantujes da od ukupne svote od

2300X10 000 000 = 23 milijarde evra koje su ulozene SVI mogu da zarade bar po 2300 evra?

znaci, da se fond od 23 milijadre evra moze pretvoriti volesbno u bar 46 milijardi koje ce svima povratiti ulozeno i doneti zaradu od 2300 evra?
jel ti sebe uopste citas sta pises?

:D

Znaci da ako ima 10 miliona srba i svi uloze po 2300k evra PO DIREKTVI ti garantujes da od ukupne svote od

2300X10 000 000 = 23 milijarde evra koje su ulozene SVI mogu da zarade bar po 2300 evra?

znaci, da se fond od 23 milijadre evra moze pretvoriti volesbno u bar 46 milijardi koje ce svima povratiti ulozeno i doneti zaradu od 2300 evra?

Ajde mi ovako nesto negde na picu da razlozimo?

Ajde mi ovako nesto negde na picu da razlozimo?

Nemamo mi druze moj nista da razlazemo...
Matematika je surova, kao i sam zivot...

:)

A ti ako imas bilo kakav kontra-argument na moj post koji si replicirao- RECI OVDE.
NECU U KAFANU, I NECU NA SEMINAR.
Eto, daj bar nesto malo za pocetak, da me zainteresujes, mozda se pecnem..
;)
istice mi neko orocenje decembra meseca, imacu 6223 evra (po mom racunu)

Evo, posto sam doktorirao gem i tql...
Pristajem da se ukljucim, dacu 2000 evra mozda, ali da mi neko OVDE objasni GDE da nadjem nove ovce za uclanjenje BEZ da to nisu moji prijatelji, rodbina...
Hocu da zeznem totalno nepoznate ljude.
Dakle?

Poslednja izmena:
Pa ne mo's ti njih ubediti, stalno pricaju istu pricu...
'dodjite na seminar i uverite se'

;)

Ja bila na tom "seminaru" i uverila se!

Uverila sam se da su ljudi koji udju u taj nazovi posao alavi neradnici, ljudi koji ce zbog para prodati i najrodjenije,koji "balave" nad skupim automobilima i velikim kucama,koji sebe zamisljaju kao biznismene,a nije im palo na pamet da zavrse neki fakultet,da se obrazuju u pravim ustanovama i da tako postanu to sto zele. Ne,oni bi da preko noci dodju do velikih para,ne pitavsi koja je cena takvog "uspeha"...Jedino sto mi je drago je sto na kraju ipak imaju manje nego sto su imali kad su se "zaposlili"
Zao mi je jedino onih koji su obmanjeni na brzinu i koji su,kad su shvatili sta se od njih ocekuje,prezalili novac koji su dali,a cast odajem onima koji su jos i ovde javno to rekli da bi pomogli nekom nepoznatom da mu se ista stvar ne dogodi! Hvala tim velikim ljudima

Uverila sam se da su ljudi koji udju u taj nazovi posao alavi neradnici, ljudi koji ce zbog para prodati i najrodjenije,koji "balave" nad skupim automobilima i velikim kucama,koji sebe zamisljaju kao biznismene,a nije im palo na pamet da zavrse neki fakultet,da se obrazuju u pravim ustanovama i da tako postanu to sto zele. Ne,oni bi da preko noci dodju do velikih para,ne pitavsi koja je cena takvog "uspeha"...Jedino sto mi je drago je sto na kraju ipak imaju manje nego sto su imali kad su se "zaposlili"
Zao mi je jedino onih koji su obmanjeni na brzinu i koji su,kad su shvatili sta se od njih ocekuje,prezalili novac koji su dali,a cast odajem onima koji su jos i ovde javno to rekli da bi pomogli nekom nepoznatom da mu se ista stvar ne dogodi! Hvala tim velikim ljudima

mene su uglavnom i pecali ovde ranije za uclanjenje...znaju da mogu da utrcim pare...
rekao sam jednom slucajno da sam magistar farmacije..pa kao gde je farmacija ima i para...al zaboravljaju da gde je farmacija ima i mozga...

Ti nisi BILA ni kakvom seminaru....
SEMINARI koje ti nemozes sebi priustiti jer radis za dzabaka.
TI SEMINARI kostaju od 100e do 200e ulaz.
Vodi ih CHANAK ili neke druge vazne face...

Naravno kad bi pala atomska na nas svi bi mi otisli dodjavola.

Bože, kad vidim te jadnike koji dolaze na te prevarantske skupove koje zovu "seminari" naježim se.
Jadni ljudi.
To je isto stado koje je kod jezde i dafine čekalo redove. Znam za mnogo sličnih prevaranata ali ovi su za najviše para koje znam.Svi ostali rade sa manjim ciframa. Zajedničko za sve njih je MLM, piramida, velika zarada...lljudi čuvajte se. Nešto što je mnogo dobro to se ne nudi, za to se bori.
UA, PREVARANTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Objasni ako umes zasto je prevara...:rtfm:
Snoshaj cenim tvoje misljenje ali nemoj ebavati bez snoshaja...

Pa pokusacu da objasnim zasto mislim da je prevara.
1.Sistem je matematicki neodrziv i MORA da pukne pri cemu NAJVECI DEO ljudi ostaje bez svog novca.
2.Vlasnik, tj. pokretac sistema ovog 'poslovanja TO ZNA ali uz pomoc promotera koji su obuceni ubedjuje ljude da je sistem odrziv jer npr, pristizu novi punoletni clanovi ili se mreza siri i na susedne zemlje sto je LAZ.
3.Vlasnik tj. pokretac sistema ovog 'poslovanja' kada oseti momenat da ce sistem ubrzo puci BEZI sa teritorije na kojoj je organizovao sistem.

Znaci, gore navedeno je isto kao kad bih ja od nekoga trazio 10 000 evra na pozajmicu i ubedio ga da imam tetku koja ce mi ostaviti nasledstvo i da cu mu pare vratiti, uzmem pare i NESTANEM.
Na sta ti to lici? na prevaru.

A sad ti meni odgovori:
Naime, imam komplet knjiga (6), ciji je autor Frojd. Da li bi ih od mene otkupio (pod uslovom da ih nemas) za 2000 evra? Ako ne bi reci zasto ne bi...

:whistling:

Nove ne proverene informacije- gosp. Jovcic (hapsenje u ns) je zajedno sa ekipom pusten uz debelu odstetu da bi nakon toga osnovao TQL. Neko u vrhu je shvatio kakva je ovo privredna grana i eto legalnog posla. Drzava uzima deo kolaca. Slicna ili gotovo ista prica kao i sa heroinom. Upuceni bi trebalo da znaju o cemu pricam. Sa ove tacke gledista pitanje morala polako bledi i gubi na znacaju. Sve je u srbiji manipulacija i prevara. Sve u svemu, razocarenje i ogorcenost koju osecam ,kad malo dublje pogledam, osecam oduvek. To je srbija koju poznajem.

Back