Gej parada i parada homofoba

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gej pokret najavio novu "paradu ponosa" ,a "Dveri"kontraparadu ,moglo bi se reči stida?:mrgreen:
(Ne znam ko mi miliji,jal ****** ili oni koji ih mrze...;))
Ključno pitanje glasi:Možemo li iskulirati i jedne i druge?:lol:

Ne, treba obrazovati drustvo i pripremiti ga na petu generaciju prava koja su u civilizovanom svetu vec implementirana. Ne trebamo biti divljaci, drustvo makar mora nauciti biti ravnodusno prema homoseksualcima

Poslednja izmena:
pa drustvo je i bilo ravnodusno prema homosexualcima sve dok oni nisu krenuli da se ponose time

Nasilje ne mora uvek biti direktno, oni su zrtve negativnog mira/stanja. Drustvo je nazalost ravnodusno prema strukturalnom nasilju kojem su izlozeni a ne prema njima. Njih mrze a kultura nam sluzi za opravdanje hegemonije (tako je ugl sa svakom nepozeljnom manjinom u svim balkanskim drustvima)

Nasilje ne mora uvek biti direktno, oni su zrtve negativnog mira/stanja. Drustvo je nazalost ravnodusno prema strukturalnom nasilju kojem su izlozeni a ne prema njima. Njih mrze a kultura nam sluzi za opravdanje hegemonije (tako je ugl sa svakom nepozeljnom manjinom u svim balkanskim drustvima)
Kultura nam pod snažnim parapravoslavnim uticajem...Pravoslavlje bi trebalo da zagovara Hristovu etiku,a Dveri koja su pravoslavna organizacija-stranka
organizuju kontra paradu...Umesto da poput Hrista pomognu svojoj zabludeloj braći pružajući im ljubav i razumevanje njihovog devijantnog-drukčijeg ponašanja...
Ja nisam Hrišćanin,ali već i iz mog agnosticizma izvlačim misli tolerisanja i prihvatanja njihove različitosti...
To što se oni ponose time je pogrešno-ja se nemam razloga ponositi svojom heteroseksualnošću (koja je preostala :mrgreen:) i ne vidim da bi,analogno tome,
homoseksualci imali razlog da se ponose svojim opredeljenjem...Ima tu egzibicionizma mnogo više od težnje da se poboljša implementacija ustavnih odredbi koje
to regulišu...

mislim da ti je Covi lepo objasnio
s tom razlikom sto ja nisam agnostik

Kultura nam pod snažnim parapravoslavnim uticajem...Pravoslavlje bi trebalo da zagovara Hristovu etiku,a Dveri koja su pravoslavna organizacija-stranka
organizuju kontra paradu...Umesto da poput Hrista pomognu svojoj zabludeloj braći pružajući im ljubav i razumevanje njihovog devijantnog-drukčijeg ponašanja...
Ja nisam Hrišćanin,ali već i iz mog agnosticizma izvlačim misli tolerisanja i prihvatanja njihove različitosti...
To što se oni ponose time je pogrešno-ja se nemam razloga ponositi svojom heteroseksualnošću (koja je preostala :mrgreen:) i ne vidim da bi,analogno tome,
homoseksualci imali razlog da se ponose svojim opredeljenjem...Ima tu egzibicionizma mnogo više od težnje da se poboljša implementacija ustavnih odredbi koje
to regulišu...

mislim da ti je Covi lepo objasnio
s tom razlikom sto ja nisam agnostik

Meni realno tamo nista ne pise jer on uopste nije komentarisao sadrzaj mog posta, pisao je nevezano, sto je naravno njegovo pravo. Dapace, iz napisanog i sam je dio kulturnog obrasca koji podrzava nasilje

Meni realno tamo nista ne pise jer on uopste nije komentarisao sadrzaj mog posta, pisao je nevezano, sto je naravno njegovo pravo. Dapace, iz napisanog i sam je dio kulturnog obrasca koji podrzava nasilje
ako se deklarises kao "ja ne podravam nasilje" to ne znaci da ga ne podrzavas..postoje svakakvi oblici podrske ..a nasilje je nesto sasvim normalno i potpuno prirodno..gde si ti u prirodi vido da nema nasilja..?i gravitacija je nasilje nad nasim telima

ako se deklarises kao "ja ne podravam nasilje" to ne znaci da ga ne podrzavas..postoje svakakvi oblici podrske ..a nasilje je nesto sasvim normalno i potpuno prirodno..gde si ti u prirodi vido da nema nasilja..?i gravitacija je nasilje nad nasim telima

Mislio sam da je tema podrazumevala civilizacijsku stepenicu koja osudjuje nasilje a ne smatra ga normalnim.

Nemam potrebe da suzdržavam svoj podsmeh njihovom egzibicionizmu,ali sam protivnik sprečavanja gej parade i iskazivanja bilo čega...
Naravno,bez vređanja drugih...Fizičkog ili psihičkog...Inače,nemam neku odbojnost prema homoseksualcima,čak je kod dvojice poznanika i ne primećujem
mada znam da su par...Nekad su mi malo smešni,ali to je sve...Smešni su mi i hetero parovi ponekad...:lol:
Nema kod mene foliranja-iskren sam ja i ovde na forumu...

Da su u ovoj državi ljudi normalno i u većini zaposleni.....ne bi imali vremena da obraćaju pažnju na ponosne parade.......problem je što ta pederastija ima moć ne samo u svetskoj modi nego i u drugim oblastima života u svetu....i koliko ih to ima da nam i oni ugrožavaju život...da su gadni i grdni na tim paradama jesu....ali jedan dan ignora i gotovo, što se ljudi primaju na to, a u biti mnogo gore anomalije u društvu previđaju.....što ne krenemo motkama na lopove i krvopije i političare i njima im drage tajkune....možda što ne paradiraju....ili džaba što je politika ***** kada su nam na vlasti ******...

Mislio sam da je tema podrazumevala civilizacijsku stepenicu koja osudjuje nasilje a ne smatra ga normalnim.

Nasilje je krajnje ispoljavanje animoziteta,a tema je pokušaj ili put prevladavanja animoziteta... Baš se nismo
razumeli... Znači,razmišljanje terapeuta,a ne pravnika ili kriminologa ili sociologa...Ali,nisam ja da postavljam okvire...:D
Postavite slobodno temu kako vam odgovara...Mislim da je i nama to svojevrsna terapija oslobađanja balasta podsvesti...
Što bi rekao Jung-sadržaja arhetipova kolektivno nesvesnog...:mrgreen:

Nemam potrebe da suzdržavam svoj podsmeh njihovom egzibicionizmu,ali sam protivnik sprečavanja gej parade i iskazivanja bilo čega...
Naravno,bez vređanja drugih...Fizičkog ili psihičkog...Inače,nemam neku odbojnost prema homoseksualcima,čak je kod dvojice poznanika i ne primećujem
mada znam da su par...Nekad su mi malo smešni,ali to je sve...Smešni su mi i hetero parovi ponekad...:lol:
Nema kod mene foliranja-iskren sam ja i ovde na forumu...

Vidi, ne radi se tu samo sikaniranju na javnom mestu. Ako se deklarisu na radnom mestu u 99% firmi u Srbiji dobice otkaz ili ce biti izlozeni raznim pritiscima i podsmehu na koje drustveno ili radno okruzenje uopste NE reaguje. Dakle, njihov polozaj je za njihove kolege preko kulture (mediji, asocijacije, javno mnjenje, nacin reagovanja policije itd) simbolicki opravdan pa su te iste kolege i to isto drustvo u stvari nasilnici, ne direktni ali su nasilnici.
I ja sam ovde zezao jednu osobu ali iz sasvim drugih pobuda, dakle moji stavovi o njihovim pravim su evoluirali i lako mogu priznati da sam iz stanja latentnog homofoba makar malo napredovao prema tolerantnoj i razumnoj osobi.

i osuda nasilja je nasilje..

Nasilje je krajnje ispoljavanje animoziteta,a tema je pokušaj ili put prevladavanja animoziteta... Baš se nismo
razumeli... Znači,razmišljanje terapeuta,a ne pravnika ili kriminologa ili sociologa...Ali,nisam ja da postavljam okvire...:D
Postavite slobodno temu kako vam odgovara...Mislim da je i nama to svojevrsna terapija oslobađanja balasta podsvesti...
Što bi rekao Jung-sadržaja arhetipova kolektivno nesvesnog...:mrgreen:

Ja sam sve razumeo, sve ok :)

Gej pokret najavio novu "paradu ponosa" ,a "Dveri"kontraparadu ,moglo bi se reči stida?:mrgreen:
(Ne znam ko mi miliji,jal ****** ili oni koji ih mrze...;))

Парада тих Двери или кога већ а која слави ткз."породичне вредности"... она је која мене лично иритира. Подсећа ме на конзервативност, статичност, ужљебљеност у традиције и правила. Слављење конвенција и обичаја цркве и државе...просте већине..СТАДА!

Док ови други самим својим сексуалним опредељењем, без икакве намере у том смеру, несвесно газе те конвенције и правила а то је оно што ме радује. Сваки напад на статичност и задртост већине треба славити.

Ја нисам припадник те популације али ми не смета срећа оних који јесу. Не знам због чега бих требао мрзети срећу ових људи на снимку ,који је снимљен очито у много културнијем и цивилизованијем друштву од нашег.

Парада тих Двери или кога већ а која слави ткз."породичне вредности"... она је која мене лично иритира. Подсећа ме на конзервативност, статичност, ужљебљеност у традиције и правила. Слављење конвенција и обичаја цркве и државе...просте већине..СТАДА!

Док ови други самим својим сексуалним опредељењем, без икакве намере у том смеру, несвесно газе те конвенције и правила а то је оно што ме радује. Сваки напад на статичност и задртост већине треба славити.
:) :)

Ovu tematiku susrecem na svim pfr-ima...ozbiljnim i neozbiljnim.
Vec sam negde pisao, predrasude su negativna prateca grbaca u nasem zivotu. Ko je imao srece da se rodi u familiji gde je jako mali procenat istih...ima mnogo laksi zivot. Kada upoznamo bliskije ono sto nam je nepoznato, strano, tabu...imamo sasvim drugaciji pogled.
U ovom kratkom zivotu sam upoznao mnogo razlicitosti, kultura, nastranosti...i uvek sam nasao razumevanje, jer svi mi imamo isto...nastranosti:mrgreen:
Mada je lakse...sve sto ne poznajem i sto osudjuje neki autoritet, osudicu i sam.
A odgovor na kljucno pitanje ;) sve iskuliram osim...osim onog sto je bezgranicno :aha:

Ovu tematiku susrecem na svim pfr-ima...ozbiljnim i neozbiljnim.
Vec sam negde pisao, predrasude su negativna prateca grbaca u nasem zivotu. Ko je imao srece da se rodi u familiji gde je jako mali procenat istih...ima mnogo laksi zivot. Kada upoznamo bliskije ono sto nam je nepoznato, strano, tabu...imamo sasvim drugaciji pogled.
U ovom kratkom zivotu sam upoznao mnogo razlicitosti, kultura, nastranosti...i uvek sam nasao razumevanje, jer svi mi imamo isto...nastranosti:mrgreen:
Mada je lakse...sve sto ne poznajem i sto osudjuje neki autoritet, osudicu i sam.
A odgovor na kljucno pitanje ;) sve iskuliram osim...osim onog sto je bezgranicno :aha:
predrasuda je precica u rasudjivanju nastala na osnovu zapazenih obrazaca...nema dobru ili losu konotaciju sama po sebi vec zavisi od toga koliko smo sposobni da uocavamo te obrasce i sa kojom tacnoscu..sama ljudska podsvest funkcionise na tom principu poklapanja obrazaca..slicne stvari se slicno ponasaju..slicni ljudi slicno razmisljaju i slicne zakljucke donose..da uprostim..ako smo imali drugara koji naravno ima svoje stavove razmisljanja hobije itd itd..i taj nas drugar nesto izdao nebitno ..kad budemo sreli nekog drugog lika i druzili se s njim a on pocne da ispoljava iste ili slicne osobine iste ili slicne navike ista ili slicna razmisljanja kao i taj nas stari drugar izdajica nas ce um otrcati unapred korz ta poklapanja i zakljuciti ..predrasuditi da ce nas i ovaj isto izdati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back