ГЕЈ насиље на Крстарици ...

Колико вас нервирају "конекције" на Крсти ?

• Језиво ме нервира ! =$&"$#&%=?"&?#%#?)"/ (псовка)

• Ужасно ме нервира - нема оправдања!

• Нервира ме али сам пун разумевања за проблематику.

• COOL сам ! Свеједно ми је.

• Мене ништа не може да изнервира !

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Шон:
shmrc shmrc... ubi se da odbrani poslodavca od koga je "otishao" :):):)

bb_bbgtb01.jpg

Šefe, koj' ti je vrag?

Шон:
uzgred, poshto sam bio svedok svakakvih stvari koje se rade logujuci se na ovaj forum, savetujem kolege da nadju neki usluzni softver koji brise cookije sa krste kad se odjavite.... topla preporuka.

w00082.gif

I u svakom dešavanju na Krsti baš ti bio svedok...
Šta bih ja dao za toliko slobodnog vremena.
Deder još jednu igricu da zaigramo... Ja povlačim prvi...

SANDRINAbg:
E da...samo da kazem...i meni...i meni... , sve gore pobrojano... :? :confused:

videoThumb-epxdtlpyzr.JPG

Znači imamo gremline kod dva korisnika?

Obersturmfuehrer:
znam ja sta su kukiji...
a i pored toga sta si rek'o: zasto ih brisati?
ako imas spyware - smorice te u svakom slucaju...
ako nemas, odrices se sopstvene udobnosti...

Ma čekaj bre malo... Postoje kursevi za računare i silne knjige? Sad ja nekome da besplatno držim časove elementarnog TCP/IP... Još gore - da pomažem onima što se u računare razumeju koliko u politiku? Auuuu sineeee :shock:

Šta god da ste obilazili to vidi vaš Internet Service Provider.
Uprkos ekspanziji interneta i prevara na istom, tri meseca bez ikakve zaštite i ništa pronadjeno posle naknadne provere.
Nego, koja forumska pamet beše pokušala da se loguje na urednički nalog?
Kako to da vi želite da kontrolišete a da vas niko ne može?
Pa kačenjem na internet vaš kompjuter je server sa svojom (dinamičkom) IP adresom i saobraćaj je obostran - ravnopravan na nečiju žalost...

kukiji nisu opasnost za korisnikov kompjuter, a i nemaju veze sa TCP/IP...
tacno, komp na internetu vrsi obostranu komunikaciju, ali NIJE server. tvoj kompjuter je u stanju samo da TRAZI podatke i na taj nacin komunicira sa spoljnim svetom, ali ne da ih daje onom ko to trazi.
server moze biti ukoliko na njemu postoji zlonameran softver...

takodje, prica oko besomucnog instaliranja antivirusa, antiovoga i antionoga ne drzi vodu.
sve sto je potrebno za dobro odrzavanje kompjutera je sam windows i redovan update.

sto se tice onog logovanja na urednicki nalog - ne znam o cemu govoris.

Obersturmfuehrer:
kukiji nisu opasnost za korisnikov kompjuter, a i nemaju veze sa TCP/IP...
tacno, komp na internetu vrsi obostranu komunikaciju, ali NIJE server. tvoj kompjuter je u stanju samo da TRAZI podatke i na taj nacin komunicira sa spoljnim svetom, ali ne da ih daje onom ko to trazi.
server moze biti ukoliko na njemu postoji zlonameran softver...

takodje, prica oko besomucnog instaliranja antivirusa, antiovoga i antionoga ne drzi vodu.
sve sto je potrebno za dobro odrzavanje kompjutera je sam windows i redovan update.

sto se tice onog logovanja na urednicki nalog - ne znam o cemu govoris.

Ovo sa kukijima i TCP-om je nespretno sročeno, slažem se.

Remote desktop helper, pa onda remote registry control, pa onda Virtual Private Network, pa EMule... Umrežavanje u firmi - računari razmenjuju podatke medjusobno preko interne IP adrese, pa onda neki dipl.ing.arh. isključi share jer je stavio Severinu pa da ga niko ne provali... Onda kukaju ostali u mreži...

Samim procesom update-ovanja sistema šalješ podatke o svojoj konfiguraciji računara. Čak štaviše to radi i onaj DivX5 bundle video codec... Pa onda...

Nego, letnja tema glasi - Krstarica spamuje svoje korisnike...

Iron Lord:
Remote desktop helper, pa onda remote registry control, pa onda Virtual Private Network, pa EMule...

eee, pa to je druga stvar...remote desktop i vpn su stvari koje su podrzane od MS-a u nekom obliku i sam MS ce snositi odgovornost ukoliko se nepravilno koriste (piratski windowsi i slicno)
a programi tipa emula, soulsek i ostali p2p se ogradjuju od takvih stvari u svojoj EULA....(End User Licence Agreement)

Iron Lord:
Samim procesom update-ovanja sistema šalješ podatke o svojoj konfiguraciji računara.

ne znam sta sve salje win update, ali ja se licno ne brinem mnogo oko toga da ceo svet zna moju konfiguraciju...

Iron Lord:
Nego, letnja tema glasi - Krstarica spamuje svoje korisnike...

i opet se vracamo na redovan update :)
SVAKI virus, trojanac i spyware koristi novootkrivene rupe u sistemu. npr jedna od njih je animirani kursos na Visti :) koji omogucava spameru i hakeru pristup u poverljive fajlove.
ali, MS je azuran po pitanju ovakvih stvari tako da izbacuje zakrpe na takoreci dnevnoj bazi.
sta da kazem osim da ja ne koristim av i firewall (osim onoga koji nudi windows) i nemam problema. u poslednjih nekoliko godina sam XP reinstalirao cini mi se samo jednom, i to zbog moje krivice...

takodje treba spomenuti i posete "bezobraznim" i warez sajtovima koji su leglo zlobe....

Obersturmfuehrer:
eee, pa to je druga stvar...remote desktop i vpn su stvari koje su podrzane od MS-a u nekom obliku i sam MS ce snositi odgovornost ukoliko se nepravilno koriste (piratski windowsi i slicno)
a programi tipa emula, soulsek i ostali p2p se ogradjuju od takvih stvari u svojoj EULA....(End User Licence Agreement)
To ti pričam

Obersturmfuehrer:
ne znam sta sve salje win update, ali ja se licno ne brinem mnogo oko toga da ceo svet zna moju konfiguraciju...
Mene više brine što niko od svih koji znaju za moju konfiguraciju ne nude pomoć za upgrade :lol:

Obersturmfuehrer:
i opet se vracamo na redovan update :)
SVAKI virus, trojanac i spyware koristi novootkrivene rupe u sistemu. npr jedna od njih je animirani kursos na Visti :) koji omogucava spameru i hakeru pristup u poverljive fajlove.
ali, MS je azuran po pitanju ovakvih stvari tako da izbacuje zakrpe na takoreci dnevnoj bazi.
sta da kazem osim da ja ne koristim av i firewall (osim onoga koji nudi windows) i nemam problema. u poslednjih nekoliko godina sam XP reinstalirao cini mi se samo jednom, i to zbog moje krivice...

takodje treba spomenuti i posete "bezobraznim" i warez sajtovima koji su leglo zlobe....
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=4348468&postcount=34
:wink:

Ja bar priznajem da se ne razumem ni u racunare ni u politiku. Neki nece da priznaju nishta.
Politika se mesha meni u zivot, i ja se samo branim. Lanem koju kad krenu da me ujedaju, i sve se Bogu molim da nisu zarazeni besnilom.

Racunar mi je radost, potreba, put u svet....ali i navika.
Ovo poslednje je kao bolest, nema tog virusa koji joj je ravan.
Kakav grip, kakvi bakraci.
To kad uvati- ne pusca :cry:

*BILJA*:
Ja bar priznajem da se ne razumem ni u racunare ni u politiku. Neki nece da priznaju nishta.
Politika se mesha meni u zivot, i ja se samo branim. Lanem koju kad krenu da me ujedaju, i sve se Bogu molim da nisu zarazeni besnilom.

Racunar mi je radost, potreba, put u svet....ali i navika.
Ovo poslednje je kao bolest, nema tog virusa koji joj je ravan.
Kakav grip, kakvi bakraci.
To kad uvati- ne pusca :cry:

Bilja ni računare ni politiku nije teško naučit i razumjet.
Al kad to savladano oćeš u život primijenit atakuju te ove napasti slijedeći isključivo sopstvene interese.
To bi bilo kad lično prošetaš Knez Mihajlovom pa te na svakom prvom koraku presreću svakojaki prodavci vukući te za rukav... na svakom drugom koraku te zaustavljaju i pitaju za mišljenje o..... pri svakom trećem koraku naiđeš na rupu u asfaltu da se slomiš ....nikad da stigneš đe si naumila pa još zalutaš .... i na kraju zoveš u pomoć..e takvih virusa ili, (svakojakih političkih predstavnika ;) )radi, drugi put ćeš u taj saobraćaj ući samo kad imaš kvalitetno obezbjeđenje da te takve napasti ne ugrožavaju, ne nerviraju, dobiješ više lične slobode, sama formulišeš tvoje potrebe.........

Jes dosta pojednostavljeno ali je pravac o.k. :-D

monti7-krstas:
Bilja ni računare ni politiku nije teško naučit i razumjet.
Al kad to savladano oćeš u život primijenit atakuju te ove napasti slijedeći isključivo sopstvene interese.
To bi bilo kad lično prošetaš Knez Mihajlovom pa te na svakom prvom koraku presreću svakojaki prodavci vukući te za rukav... na svakom drugom koraku te zaustavljaju i pitaju za mišljenje o..... pri svakom trećem koraku naiđeš na rupu u asfaltu da se slomiš ....nikad da stigneš đe si naumila pa još zalutaš .... i na kraju zoveš u pomoć..e takvih virusa ili, (svakojakih političkih predstavnika ;) )radi, drugi put ćeš u taj saobraćaj ući samo kad imaš kvalitetno obezbjeđenje da te takve napasti ne ugrožavaju, ne nerviraju, dobiješ više lične slobode, sama formulišeš tvoje potrebe.........

Jes dosta pojednostavljeno ali je pravac o.k. :-D
Svaka cast:)
Nije da nije...
A kad se meni desi da u Beogradu JA zaustavim jednog gospodina i priupitam za neku ulicu, pa od tolikih Beogradjana naletim na Francuza koji ne zna srpski, a engleski govori toliko dobro koliko i ja francuski :lol:
:wink:

poshto su nam kolege "struchno" objasnili da cookiji nemaju veze i da u njima nema nishta i da neko zlonameran ne mozhe nishta sa njima :) mogu polako da pochnem da ponovo uchim programiranje i osnove kompjutera :)

shto se tiche spamovanja sa krste, lichno admin mi je poslao davno pp u kome na moje pitanje zashto konstantno imam napade na komp sa krstinih adresa... odgovor je bio u stilu... ma ova deca sa pdf. kompjuteri neshto probaju... nece dugo :)

e sad josh jedna stvar za dodatnu paranoju... ove forume kolege za koje vi mozda mislite da se ovde samo lupeta i da niko ne gleda i ne chita... chitaju i to mnogi... za neke ne biste ni verovali. ali reci cu vam samo jedno ime pored svih nashih organizacija koje prate i to pomno... a to je nato iz brisela.... kako da proverite :) pa ko zna da iskenira IP-je koji su logovani na Krstu videce neke zaista zanimljive....sad ce mita da raspali... :)

istina je, nema zezanja bash nimalo...

Шон:
ober a shta cemo ako sam pod unixom, imam insatliran jednu formu appacha-a i radim pod njim kao osx server? :)

nista brate, onda ti je do jaja, vecina gluposti se i pise za win.....a ja imam i apache i ISS, od kojih je na ovom drugom jedan aktivan servis i nista mi ne fali...
naravno posto obojica rade na portu 80 ne mogu da rade u isto vreme :):)

Шон:
e sad josh jedna stvar za dodatnu paranoju...

ovo je bas veselo :)
"ispituju kakvo je raspolozenje u narodu" :)

Шон:
e sad josh jedna stvar za dodatnu paranoju... ove forume kolege za koje vi mozda mislite da se ovde samo lupeta i da niko ne gleda i ne chita... chitaju i to mnogi... za neke ne biste ni verovali. ali reci cu vam samo jedno ime pored svih nashih organizacija koje prate i to pomno... a to je nato iz brisela.... kako da proverite :) pa ko zna da iskenira IP-je koji su logovani na Krstu videce neke zaista zanimljive....sad ce mita da raspali... :)

istina je, nema zezanja bash nimalo...
Brisel, a? :-P

Lacibg:
Зашто ГЕЈ ? Једноставан разлог - кад те код нас неко заје_бава, вређа или нервира један од начина да му одговориш је : Педеру ... Педерчино и сл. (с варијацијама). Дакле само због жаргона, свака дрга сличност је ненамерна. :lol:

Значи да кажемо "часном" власнику - ниси ти болан геј, ти си једна обична педерчина!

svetolik trpkovic:
eto ti sada opet ti sa nekim elektricarskim izrazima nego gde jadne busmae ubaci u banderasku terminolgiju.

ma cika tlipko, ja to zbog te pripizdine odakle si... :) smejati se nechemu o chemu nemash pojma je banderashka psihologija... a ti je dosledno sprovodish u delo svakim postom... elem setih se kakafonije banderaskog smeha pre zadnjih izbora kad rekoh da ko god pobedi trut ima da bude premijer :) pa noc uochi saopshtavanja rezultata banderashi odavde igrashe kolo od srece :) a na kraju dobishe samo tu drzhaljicu....

Back