Gde upisati dete u srednju skolu

@jerotije, evo šta ja mislim, nemoj da se ljutiš

ti si kriv što ti je sin takav kakav jeste, nisi ga vaspitao kako treba, nije pokazivao rezultate cele godine, zaebavao se, radio šta stigne, samo nije učio.

I ti si spreman da izdvojiš neke tvoje pare koje si mukotrpno zaradio da bi ga upisao u neku školu, mene bi ćale iserao iz kuće i rekao snalazi se da sam ja tako prošao.

Drugo: jesi li svestan da si spreman da uništiš nekom život koji je zaslužio da ide u tu muzičku da bi tvom sinu, tatinoj mazi, obezbedio školovanje.

jerotije:
Talenat je za muziku. Svira tj uci harmoniku vec dugo [na tatu]. Danas smo zvali Muzicku skolu u Zemunu u Nemanjinoj 9 i rekli su da dodjemo izmedju 8 i 13 h da se *dogovorimo*. Dali to znaci da ponesem pare ili nesto drugo videcemo sutra. Idem ujutru u 8 h sa sinom da porazgovaramo. Javicu. Pozz
Ma daj, ja sam upisala srednju muzicku i nije bilo sanse da se upise onaj ko ima manje od 75% broja bodova iz instrumenta i otprilike isto toliko iz solfedja. A o parama i da ne govorim... :roll:

Cekaj bre odakle znas da je jerotije kriv?Ovo pitam ajvara.........Znam decu ciji roditelji hoce dusu da ispuste da bi im dete bilo bolje u skoli a ono...Po 40 poena...Mozda je i do drustva...Sta ga znas...Sto se tice muzicke,stvarno mislim da ima male sanse,ja recimo ne bih polozila solfedjo jer imam problema sa sinusima,mada bih kod klavira sigurno bila bez problema.Ali ne polaze se samo instrument,jbg...

Kako zbog sinusa? Pa sigurno bi polozila ako dobro odradis klavir... Jer, njima je u sustini bitno da imaju ucenike koji sto bolje sviraju. Ja sam na primer iz flaute imala maximum (200 poena), a solfedjo sam polagala za teoretski odsek jer hocu na oba da idem. I u rangiranjuu za teoretski ja imam 82/100 iz solfedja, a na instrumentalnom su mi namerno stavili 91 iz solfedja da bih bila pri vrhu liste, jer nisu hteli da prave pitanje ako mnogo njih bolje otpeva...

Baksuz... Ja sam se samo molila da mi na lekarskom pregledu ne kazu nesto slicno, jer ja imam strasnu polensku alergiju u avgustu i septembru i ne mogu da sviram jer strasno puno kijam, a za flautu je bas bitno da motzes dobro da dises... Sreca pa mi nigde u zdravstvenom kartonu ne pise da imam alergiju...

Evo sad sam bio u muzickoj skoli u Zemunu i nisam nista uradio. Prijemni ispit i upis je prosao ranije jer je to specijalna skola [tako se tretira] a i da nije treba da se ima niza muzicka da bi se konkurisalo. Ja sam mislio da je to obicna srednja skola kao na pr saobracajna u kojoj pored osnovnih predmeta se ima vise casova muzike i sl ali nije tako. Nema veze, videcemo sta ce biti ali hteo sam da kazem jos jesto vezano za ovo sto je rekao turbo-ajvar. Nije svako rodjen za sve. Mogu da se pohvalim na sina da je dete za primer. Hvale ga svi od razrednog, direktorke, drugara, komsija......ali mu matematika i fizika i ti takvi predmeti neidu. Uporan sam maksimalno da ga osposobim za skolu, posvecujem tome i vremena i para ali neide
. Uzimao sam mu i profesora strucnjaka i ucio je danima i danima na moje oci i ko zna sta jos nisam radio ali dzaba. Misli da nebi polozio ni 5 razred osnovne skole da mu nisu bukvalno poklonili dvojku iz matematike. Sve sto kazem-kazem iskreno. Engleski recimo "razbija" i to mu ide. Harmoniku svira vec 7 godina i verovatno cu za sledecu godinu da ga spremam za festival "Prva harmonika Jugoslavije". Sve je to super ali matematika ni "pod razno". Nije svako za sve. Izvinite na ovako dugackom pisanju. Pozdrav !

MadonnaGirl:
Cekaj bre odakle znas da je jerotije kriv?Ovo pitam ajvara.........Znam decu ciji roditelji hoce dusu da ispuste da bi im dete bilo bolje u skoli a ono...Po 40 poena...Mozda je i do drustva...Sta ga znas...Sto se tice muzicke,stvarno mislim da ima male sanse,ja recimo ne bih polozila solfedjo jer imam problema sa sinusima,mada bih kod klavira sigurno bila bez problema.Ali ne polaze se samo instrument,jbg...
pa koje kriv što njega vaspitava društvo, a ne roditelji ??????

jerotije:
Evo sad sam bio u muzickoj skoli u Zemunu i nisam nista uradio. Prijemni ispit i upis je prosao ranije jer je to specijalna skola [tako se tretira] a i da nije treba da se ima niza muzicka da bi se konkurisalo. Ja sam mislio da je to obicna srednja skola kao na pr saobracajna u kojoj pored osnovnih predmeta se ima vise casova muzike i sl ali nije tako. Nema veze, videcemo sta ce biti ali hteo sam da kazem jos jesto vezano za ovo sto je rekao turbo-ajvar. Nije svako rodjen za sve. Mogu da se pohvalim na sina da je dete za primer. Hvale ga svi od razrednog, direktorke, drugara, komsija......ali mu matematika i fizika i ti takvi predmeti neidu. Uporan sam maksimalno da ga osposobim za skolu, posvecujem tome i vremena i para ali neide
. Uzimao sam mu i profesora strucnjaka i ucio je danima i danima na moje oci i ko zna sta jos nisam radio ali dzaba. Misli da nebi polozio ni 5 razred osnovne skole da mu nisu bukvalno poklonili dvojku iz matematike. Sve sto kazem-kazem iskreno. Engleski recimo "razbija" i to mu ide. Harmoniku svira vec 7 godina i verovatno cu za sledecu godinu da ga spremam za festival "Prva harmonika Jugoslavije". Sve je to super ali matematika ni "pod razno". Nije svako za sve. Izvinite na ovako dugackom pisanju. Pozdrav !
nisam ovo odmah pročitao.

ako je tako, onda uredu što se ti žrtvuješ za njega, ali ko zna gde su njemu misli kad on uči, nije duduk čim mu ide engleski, za dvojku može da iz matematike može da nauči pogotovu u osnovnoj školi.

jerotije:
To nisam znao. Nije bas neki djak tj nije nikakav i nemam bas puno izbora. Opet bi hteo da mu nekako skola bude blizu i da nemora da menja 2 prevoza do nje. Lako je sad al zimi kad zagudi.....Nisam do sada razmisljao sta ce i gde ce ali u zadnjih par dana me uhvatila neka panika. Evo konkretno mislim da se upise u saobracajnu na C.krstu na neki od smerova. Netraze neke bodove a ima svasta i relativno je blizu. Jurim danas neku vezu da ni tu ne ispadne. Pozdrav svima !
moj cale tamo radi gle i nije neki kriterijum ali kaze mi da su neki i bas ono stroziji a i ucenici i nisu nesto naj tako da i ne bih preporucio..moze u zeleznicku tamo cu ja da idem a i moj brat je isao solidna je skola ali je na paliluli tako da ono..ne znam sve zavisi od njegove volje u koju hoce on da ide..a i licno sam video da kakvi su ucenici jer sam bio mnogo puta..

Veruj mi znam kako se osećaš,mom sinu stalno su poklanjali 2 iz nemačkog!
Ima tu i pubertet udela ali više ima to što neće da sedne da uči.Nemački ne možeš znati ako kampanjski(mislim da se tako kaže ako ne učiš redovno tokom cele školske godine) učiš,njega moraš učiti redovno.Iz ostalih predmeta još i može da se provuče sa tim načinom učenja!

Svaka osoba za koju se utvrdi da je sposobna za skolovanje(koje se vrshi pri upisu u prvu godinu osnovne skole) je sposobna da zavrsi istu bez skoro ikakvih problema jer je plan i program pisan na nivou proseno inteligentnih ako ne i malo ispod tog praga!
Tvrdim odgovorno da apsolutno svaka osoba koja se upise u skolu je sposobna da je zavrsi(osnovnu a i srednju) sa minimum dvojkom(zasluzenom).
Ta prica da neko nemoze da nauci za dvojku u osnovnoj skoli je glupa. Kod prirodnih predmeta, je problem kod vecine sto ih uce na pogresan nacin. kupovinom upisa u skolu je djavolja usluga jer onda pogledajte sta ste uradili tj. u svetu se gleda znanje a ne ocena, a ocena se moze kupiti ali znanje nikako!!!
I kakvo je to skolovanje ako se ocekuju pokloni i gledanje kroz prste, onda se postavlja pitanje zasto se ide u skolu, jer da bi se samo imao overeni dokument o zavrsetku skolovanja?

Ovim postom nisam hteo nikoga da prozivam ili uvredim na bilo koji nacin vec samo da iznesem neko svoje mishljenje o "kampanjskom" skolovanju!

Potpuno se slazem s tobom ali ako procitas sta sam gore pisao bice ti malo jasnije. Danas je "nazalost" doslo neko lose vreme da moras svuda da podmazes da bi zavrsio posao. Sve se nadam krenuce ocene jednog dana i zavrsice "neku" srednju skolu. Znam da u danasnje vreme titula nije bas vazna ali se bez nje nemoze. Kad zavrsis neku npr ekonomsku skolu niko te nepita dali si je zavrsio sa dvojkama ili peticama. Ti si skolu zavrsio i dipl si ekonomista a ocene.........pa kad krenes ujutru na posao nema propitivanja. Zato sam za parolu "bolje los ekonomista nego dobar autolimar" - ne bukvalno ali teoretski. Pozz

jerotije:

Jel u Sokobanji? :D

jerotije:
Potpuno se slazem s tobom ali ako procitas sta sam gore pisao bice ti malo jasnije. Danas je "nazalost" doslo neko lose vreme da moras svuda da podmazes da bi zavrsio posao. Sve se nadam krenuce ocene jednog dana i zavrsice "neku" srednju skolu. Znam da u danasnje vreme titula nije bas vazna ali se bez nje nemoze. Kad zavrsis neku npr ekonomsku skolu niko te nepita dali si je zavrsio sa dvojkama ili peticama. Ti si skolu zavrsio i dipl si ekonomista a ocene.........pa kad krenes ujutru na posao nema propitivanja. Zato sam za parolu "bolje los ekonomista nego dobar autolimar" - ne bukvalno ali teoretski. Pozz

Ne slazem bash sa tom parolom! Jer ako se malo bolje pogleda, ako si dobar autolimar onda imas vec neki ugled, posao ide i td... a ako si losh ekonomista onda nemash nishta, samo propadash!!

I ovo shto si napisao "Sve se nadam krenuce ocene jednog dana i zavrsice "neku" srednju skolu.", ovde se stvara utisak kao da hocesh da on zavrshi bilo kako samo da zavrshi,tj, krenuce ocene i td.! Ja bih uvek recimo izmedju znanja i ocene(kad bih morao da biram) izabrao znanje!

I zato pamet u glavu i veoma dobro razmislite pre donoshenja konachne odluke o skoli jer ona moze odrediti dalju buducnost i ono chime ce se vash sin baviti(jer neshto vishe s obzirom kako je krenuo nece ici(ne racunam privatne vishe skole i fakultete))

Back