Gde ste gojazni ?

Pače ružno

Aktivan član
Poruka
1.479
Iskreno ovde recite,
a recite i šta preduzimate !

I obavezno pročitajte ovaj članak :

https://www.krstarica.com/zdravlje/gojaznost/duzina-zivota-zapisana-vam-je-na-stomaku/

Dužina života zapisana vam je na – stomaku

Prekomerna težina i muškaraca i žena prvo se manifestuje na stomaku, a onda i na drugim delovima tela.

Ipak, mnoge osobe višak kilograma u vidu masnih naslaga skladište u kukovima, zadnjici, nogama, vratu, obrazima,
u zavisnosti od genetike i od samog metabolizma.

Nova studija rađena na temu viška kilograma i gojaznosti, pored već poznatih rizika za zdravlje,
usredsredila se i na obim struka (stomaka) i njegov uticaj na zdravlje.

Prema istraživanju, veći obim struka povećava rizik od prerane smrti kako kod muškaraca tako i kod žena.
Osobe koje imaju zdravu telesnu težinu po indeksu telesne mase (BMI)
i imaju veći i razvijeniji stomak u odnosu na ostale delove tela
takođe su u povećanom riziku od prerane smrti, i to za 22%
u odnosu na osobe čije se masti skladište na drugim delovima tela.
Dodatna težina oko struka naziva se „centralna gojaznost“
i ona se razlikuje od opšte gojaznosti po tome
što kod takvih osoba rizik za preranu smrt može da bude veći za 13%.

Studija je pokazala da veliki stomak predstavlja možda najveću pretnju za zdravlje srca.
Rizik za srce je 25% veći za osobe sa centralnom gojaznošću i normalnim BMI,
26% za osobe sa centralnom gojaznošću i prekomernim BMI
i čak 56% za osobe sa centralnom gojaznošću i gojaznim BMI (indeksom telesne mase).

Određivanje viška stomačnog sala vrši se merenjem odnosa struka i kukova (merenje struka deli se sa merenjem kukova).
Razlika viša od 0,85 za žene i 0,90 za muškarce smatra se centralnom gojaznošću
i masti na tom telu su štetnije po zdravlje u odnosu na masti koji se nalaze na drugim delovima tela.

Studija je pregledala podatke 43.000 učesnika ranijih istraživanja sa centralnom gojaznošću prosečne starosti 58 godina koji su praćeni 10 godina.
Iako se pokazalo da je rizik od velikog stomaka isti i za muškarce i za žene,
primećeno je da su muškarci skloniji skladištenju masti oko stomaka u odnosu na žene.
Prema studiji, žene imaju veću tendenciju ka skladištenja sala u svojim kukovima i zadnjici.

Rizici od viška masti oko stomaka su dijabetes, visok nivo holesterola, upale – rizični faktori za srce.
Masti u kukovima i zadnjici ukazuju na manju mišićnu masu u nogama,
što takođe povećava rizik za bolest srca, ali u manjem obimu od masti na stomaku.
Razlog za to nije u potpunosti jasan,
ali se pretpostavlja da masti na stomaku više od masti u kukovima i zadnjici utiču na centralne organe,
naročito na jetru.

Zbog svega navedenog, studija savetuje sve sa centralnom gojaznošću
da preduzmu korake u cilju smanjenja rizika za zdravlje u vidu vežbanja i zdrave ishrane.

Nažalost, gubitak težine ne mora sigurno značiti i gubitak masti samo oko stomaka,
jer se težina gubi ravnomerno.

Ne postoji usmeren način mršavljenja samo stomaka čak i sa vežbama poput trbušnjaka.
Bilo koja vežba utiče na više delova tela,
ali je to ipak mnogo bolje nego ne raditi nikakve vežbe

i ne rešavati višak telesne težine i masti u organizmu.

1) Iam komplex od mršavosti, podseća me na period veoma naglog rasta i dug niz godina mršavosti
2) Možda drugima izgledam debelo ali ja se ne osećam tako, bitnije mi je šta ja mislim
3) Modna industrija i zakidanje na materijalu negira volju Božiju da nismo svi isti
4) Ako je Bog napravio male muškarce i ogromne žene onda se žalite Gospodu Bogu a ne forumu Krstarica
5) Džaba i ako nisi debeo a imaš smoki u gaćama

i za kraj:

6) genetska predispozicija omogućava osobama zdrav život, dakle krupni neće imati one probleme koje imaju oni koji su se ukrupnili
kao i da oni koji su krupni mogu imati ozbiljne probleme ako budu ličili na one što su se rodili sa 600 grama na rodjenju

- - - - - - - - - -

p.s. iebo majstora kom kisne alat

Ево и вас да обавестим,
и обрадујем - надам се !

Престао да пијем Кокаколу ( 2,5 литара дневно ),
уствари прво прешао на ону без шећера
и изгубио 10 кг.

Затим почео да пијем Глукофаж 2.000 мг дневно
и изгубио још 10 кг.

Све то од прошле јесени.

Пошто сам давних дана обећао да ћу да частим печење кад сиђем испод 90 кг
молим да се послужите

Pogledajte prilog 458092

srbija-na-tanjiru-prasece-pecenje.jpg

Pogledajte prilog 458096

Poslednja izmena:
Jedno je biti "mrsav", drugo biti tanak, trece biti lagan, a cetvrto biti zaista fit sa niskim % telenskih masti.

Imamo i primere ljudi koji su gotovo oksimoron - npr za neke kazu da su masno-mrsavi. Ima 70 kila a u sebi ima vise masti nego onaj sportista od 105 kg-a koji je odran samo koza i misicna masa, ima six pack trbusnjake.

Tako je i kod zena - obicno one koje su lakse, i koje jure neki matematicki broj na vagi i IZGLEDAJU DEBLJE i MASNIJE SU PUNO, i sve im visi imaju i celulit, nego zene koje se ok hrane, vezbaju (pogotovo gluteus i noge tezinskim opterecenjem, sto vecim) koje su pritom na toj famoznoj vagi, kada se mere - TEZE. A zategnute, a izgledaju uze, manje, plus sa vecim oblinama koje loze svakog muskarca...

Kako je to moguce? Science bitch !

Ћути, тај сам !

Сада све виси са мене, али за почетак ...
Мора тако !

Auu to najgora verzija, sazaljevam slucaj...

Kad u odelu - pricaju mu da specen, isusen, zgoljo, "leba ne jede", "preskace dorucak" "ima pantljicaru"", a kad nije u odleu kad se skine, svi ocekuju 8 pack kad ono opet nema i isti kao i onaj od 130 kila salo na sve strane, samo mini verzija hehe.

:mrgreen:

Evo kako da to "brzo" promenis - Da se podigne testosteron, tj da boostujes koliko moze u granicama normale - pocnid a radis visezglobne teske osnovne vezbe sa teretom - bench pres, cucanj, mrtva dizanja, zgibovi, potisci i sl. Sve to ce te terati da jedes mnogo vise, a ti uzmi pa jedi proteine sto vise.

Sto vise misica izgradis, to ce se salo sve vise trositi i testosteron biti sve veci.

A vazi i sve obrnuto, zato se i goje ljudi nebitno da li su obli i debeli ili zgoljavci - Sve sto se manje jede, sve sto se vise trci i dize lagano ili cak nista, telo sve manje trosi zalihe, sve vise skladisti salo i sve vise troska misice, i onda telo ulazi u katabolni mod, mod razgradnje.

Auu to najgora verzija, sazaljevam slucaj...
...

Слушај да ти чика нешто каже :

врхунска ствар је некога саслушати,
евентуално афирмативно реаговати,
а савете делити једино ако ти неко тражи !

Пун ми куфер саветодаваца,
пре неко вече сретнем познаника,
после само једне моје реченице
почео је да ми диктира рецепте, терапије ...

Чекај бре, рекох, шта ти је,
ма какви - не можеш га зауставити - све он зна.

На крају сам морао да га исечем,
остао је отворених уста на сред улице !

Е тако !

Слушај да ти чика нешто каже :

врхунска ствар је некога саслушати,
евентуално афирмативно реаговати,
а савете делити једино ако ти неко тражи !

Пун ми куфер саветодаваца,
пре неко вече сретнем познаника,
после само једне моје реченице
почео је да ми диктира рецепте, терапије ...

Чекај бре, рекох, шта ти је,
ма какви - не можеш га зауставити - све он зна.

На крају сам морао да га исечем,
остао је отворених уста на сред улице !

Е тако !

Ja tebe nisam kidnapovao, zavezao, kao Ilija Cvorovic onog jadnika te te teram da radis nesto protiv tvoje volje.

Ucestvujes covece na JAVNOM FORUMU. Formirajuci svoj nalog i nik, pristao si na pravila foruma i njegovu politiku.
Ne mozes se ponasati ovde fasisticki - ti pisati sta ti se pise, ti se obracati drugima, komentarisati im, citirati ih i odgovarati im :
"Ћути, тај сам Сада све виси са мене, али за почетак ...Мора тако !" , dakle obracati im se, ulaziti u neki vid diskutativnog odnosa sa njima, a onda kada ti se oni obrate i napisu ono sto demokratski zele i imaju pravo, izraze svoju pohvalu, kritiku, misljenje, pozovu se na nekog/nesto, ti to krstis kao "savet" i odjednom bi fasisticki da to zabranis, jer si nesto napisano krstio kao "savet" a odmah potom toga i odlucio da je to neko krivicno delo, te se treba sankcionisati.

Sta mene briga sto je tebi pun kufer "savetodavaca", to je TVOJ PROBLEM a ne moj, ako ti je to toliki problem, trebalo bi da odes do nekog psihijatra.
A ne da se ponasas kao fasista na forumu.

Caj da ti zaista neko i pise neki savet i da mu satro stalo do tebe i zeli da ti pomogne (a ljude zabole ona stvar da ti daju savet i da ti pomazu, ko si ti....) tvoje je samo da se ZAHVALIS i prihvatis to ili ne prihvatis.

Zamisli da si politicar i da slusas svakog coveka kako te savetuje kako je najbolje da se vodi zemlja i da te svi redom kritikuju. Pa ne bi izdrzao ni nedelju dana u politici ili cemu god drugom, jer si "psihicki tanak", nemas dovoljno samopoizdanja.

Znas li koliko puta meni daju savete da sam "prenabildovan", da je bolje da izgledam kao maneken nego kao dizac tegova ili MMA borac, da je bolje da jedem ovo kao oni nego ono neukusno sto ja jedem i sl?
Sta treba da radim, da svakom zavezem usta nekim kanapom ili da se ljudi plase mene da cute u mom prisustvu ? Naravno da ne. Svako ima pravo na svoje misljenje o necemu, ali ako to ne remeti tvoj zivot i ne tera te na silu, ne zavisis indirektno i direktno od necijeg misljenja, onda sta te briga. Prihvatis to ili ne prihvatis, kao sto rekoh.

E TAKO.

Poslednja izmena:
...
Sta mene briga sto je tebi pun kufer "savetodavaca",
to je TVOJ PROBLEM a ne moj,
ako ti je to toliki problem,
trebalo bi da odes do nekog psihijatra.
...

Ево колико ти мене волиш
и самим тим колико је квалитетан твој савет !

Сиктер бре Бру са све својим набилдованим рукицама и ногицама,
омаленим курчићем и искомплексираним либидом
ти ниси имао мој проблем
и не можеш мене да саветујеш.

Можда неког искомплексираног клинца из краја
који би да поврати самопоуздање !
Е њему причај о шаргарепама
протеинима и трчању узбрдо !

( сад употреби реч "сиктер" у реплици )

Ево колико ти мене волиш
и самим тим колико је квалитетан твој савет !

Сиктер бре Бру са све својим набилдованим рукицама и ногицама,
омаленим курчићем и искомплексираним либидом
ти ниси имао мој проблем
и не можеш мене да саветујеш.

Можда неког искомплексираног клинца из краја
који би да поврати самопоуздање !
Е њему причај о шаргарепама
протеинима и трчању узбрдо !

( сад употреби реч "сиктер" у реплици )

Savet jeste kvalitetan a verovatno i tacan za tebe, s obizrom da si jos jednom potvrdio u svom komentaru.

Pogledaj samo sopstvenu projekciju malog penisa tvog, i opste frustracije na druge:

"Сиктер бре Бру са све својим набилдованим рукицама и ногицама,
омаленим курчићем и искомплексираним либидом".

Prvo to sikter kazi svojoj mami i tati koji te tako vaspitali a na forumu, kao sto sam ti vec rekao i objasnio, kao malom detetu, ne mozes fasisticki ti terati nekog, zabranjivati mu da iznese misljenja, napise komentar i ostalo, te da iskaze svoje misljenje koji tip gradje je najgori (mrsavo mastan).

Ruke i noge jesu nabildovane, ali tacno koliko treba, ni vise ni manje, sve prirodno, a nisu razgradjene ruke i noge, kao sto imaju mnogi, ne mozes skoro da razlikujes da li muska ili zena ruka il noga, ne moze zenu da podigne i prenese preko kucnog praga, ne moze da donese 2 kese sa pijace ili iz hipermarketa do automobila a da ne dobije kilu.

A i ovim deminutivima "rukice i nogice" jos jednom potvrdjujes da imas frustraciju zbog neceg. Posto pominjes i sam neki "Omaleni qrcic" sto je zapravo pleonazam, ali nisi svestan toga jer si i verovatno neobrazovan, verujem da ti je u tome bas taj problem i frustracija, pa je zato i projektujes drugima. Mislis ako je tebi takav da je svakom.

"iskompleksiranim libidom, iskompleksirani libido" ?
Ha ha, kakva ti je ovo salata reci majke ti? Sta je to "iskompleksirani libido" ? Zasto upotrebljavas naucne fraze i izraze da kazes nesto a onda to ispadne budalastina i zapravo pseudonaucni sleng?
Ajde da kazes da ego moze biti "iskompleksiran" pa da ti se i progleda kroz prste, ali "libido" iskompleksirani:? Haha. Da li ti znas covece sta je uopste libido?

"ти ниси имао мој проблем
и не можеш мене да саветујеш. "

Ovo je netacna tvrdnja i netacan zakljucak. Tvrdnja ti je toliko glupa da je sramota i da ti neko objasni ako vec sam ne kapiras zasto je zakljucak netacan i glup.
Dakle, tvojom logickom doslednoscu se moze zakljuciti ni da kardiolog nekog srcanog bolesnika ne moze da savetuje ako nije i kardiolog bolovao od te srcane bolesti kao bolesnik. :hahaha:
Shvatas li sad koliko ti je zakljucak glup i netacan?

Da, mogu te savetovati. Da, moze te SVAKO SAVETOVATI, cak te MOZE i pogresno savetovati. Cak nije ni bitno da li je savetovanje dobro, lose, tacno ili netacno, ovde sada uvodis komponentu - MOCI - da li neko moze ili ne moze. A JA TI KAZEM DA MOZE. :rtfm: Zato sto se ne mozes ponasati kao fasista ovde i pricati sta ko moze a sta ko ne moze, jer nismo u Ausvicu vec na Forumu Krstarice.

Tako da - Da, mogu da te savetujem, i ovoga puta MOGU da te savetujem da ne pravis vise od sebe budalu, vec da shvatis nove stvari. Ako ne nista, bar si danas naucio sta je to PLEONAZAM pa neces biti "glupo gluplji" ili nisko nizak, neces imati "mali mozgic" vec mali mozak. :lol::mrgreen:

Da ne pricam uopste da ti je totalno glupa tvrdnja o nekom drugom da li je nesto imao ili nemao. Jer ti to NE ZNAS I NE MOZES ZNATI, a ponasa se arogantno kao da znas i pises "Sikter ti nisi imao problema kao ja"... Otkud ti to znas? Nagadjas? Pa nije lepo gledati u pasulj i praviti se kao da je to nuzna apsolutna istina.

"Можда неког искомплексираног клинца из краја који би да поврати самопоуздање ! Е њему причај о шаргарепама протеинима и трчању узбрдо !"

Klinci iz kraja i ja nemamo problema kao ti. Ni fizickih a ni psihickih. Neki su imali problema fizickih ali nisu i psihickih kao ti, a usvajali su savete i sada su zadovoljni.

A ti, posto ne volis "sargarepe, proteine i trcanje uzbrdo, slobodno nastavi da izgledas kako izgledas i da budes tako isfrustriran, a vidim stalno pominjes i tu rec "iskompleksiran", a prosto celo telo ti vristi "ja sam iskompleksiran zapravo", posebno mozak, te i tu te sthvatam, nije lako biti iskompleksiran, a jedinu odbranu od toga koju imas je projekcija - da sopstvene atribute pripises osobama izvan sebe, jer je veoma frustrirajuce nositi to u sebi i biti ogorcen. :mrgreen:

Eto, odradio ja pola posla tvog psihijatra. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Нисам прочитао твоје баљезгање,
не љутиш се ?

Прочитах

Е па сад још да ми попушиш овај мој малени куррчић и данке бре бру !
( сад употреби реч "данке" )

Citas citas, a nije napisano samo ni tebi nego i sirokim narodnim masama, da prepoznaju kod sebe kako mali pleonazam izmedju nogu moze da izazove frustraciju i projekciju svojih boljki drugima. :mrgreen:

"Moje baljezganje" je ujedno i edukacija svih koji citaju. Ako ne nesto, ono bar ce se nauciti ljudi sta je to pleonazam i kako licno iskustvo i licno bolovanje ne daju KOMPETENTNOST u toj temi, niti strucnost, vec izucavanje, studiranje, naucno citanje. Da je tako kao sto ti tvrdis, onda bi covek sa rakom zeluca bio najkompetentniji gastroenterolog + onkolog. Jer jbt "on ima problem, znaci on zna najbolje savete da deli, a ne tamo neki doktor nauka gastroenterolog, zdrav ko dren, sta on zna, on nije imao taj problem". :rotf:

Eпа сад још да ми попушиш овај мој малени куррчић и данке бре бру !
( сад употреби реч "данке"

Sorry ne mogu nemam lupu. Moras da pronadjes nekog drugog interesenta, i bas mi je drago sto si pristalica homoseksualnosti a nisi hejter, te eto trazis da ti muskarac nesto popusi.

A sad necu upotrebiti neke tamo reci po tvojim instrukcijama, jer podsecam te, fasizam i naredjivanje kao ideologija je odavno prevazidjena. Vidis i za cika Hitlera ustanovili da imao malog pisu, bio isfrustriran i tako to, zato se onako i ponasao, misleci da svi treba da rade kako se njemu navije u glavi.

:bye:

Уф како сам инспирисан кад не прочитам нечије срање ...

Е па да теби чика нешто препоручи,
а ти думај !

Ако већ волиш да се играш пиздијатра ( то је онај што се разуме у пиздин део наше душе )
мораш саслушавати, а не држати говоранције !

Па шта ти мислиш
да нама пиздијатри служе за давање савета ?

Не бре бру !
Они служе да им се просеравамо у мозак директно.

Имају они кинту од тога, не брини.
Ти немаш кинту
зато тако фрустрирано глумиш пиздијатра
а уствари покушаваш да се некоме укакиш у мозак.

Хехехе,
па ми смо бре бру Срби,
све знамо унапред !

Јебби се будало !

И послужи се са печењем
и кажи фала чика паметнији ! ;)

- - - - - - - - - -

...
Sorry ne mogu nemam lupu.
...

Па до сад си га дудлао па је мали ...

Back