Gde se zavrsava samopouzdanje a pocinje gordost?

па требало би бити уметник и знати јасно границе, оне најсуптилније. истински, свако би могао осетити тачку када из здравља прелази у болест, али ко се још тиме бави?
Naravno da nisam mislila na tacno postavljene granice, u milimetar. Eto mene zanima, kako covek da zna kad je prevrsio meru u jednom ili drugom pravcu.

Naravno da nisam mislila na tacno postavljene granice, u milimetar. Eto mene zanima, kako covek da zna kad je prevrsio meru u jednom ili drugom pravcu.

ценим да, кад би се запитала то у било којој ситуацији, одговор би нашла баш у себи.
могуће је препознати је. чим се сладиш успесима које постиже твоја индивидуа, улазиш у гордост. све док си у оквирима решавања животних ситуација које захтевају твоје ангажовање и то радиш са успехом, прихватајући и пораз и победу, ти си на путу изградње самопоуздања.

U nasem jeziku ,imamo rec PONOS,koja moze da bude sinonim za gordost.To moze da bude najlepsa rec koju cemo nekome uputiti,
detetu ili u himni domovini , nastavnik odelenju:TI SI MOJ PONOS!,znaci neki uspeh,ljubav,puno srce...Samopouzdanje, je izgradjivanje svoje licnosti,
kroz savladavanje raznih iskusenja u zivotu...strahova, Kako ih savladavamo tako se podize i nase samopuzdanje....VEROVANJE U SVOJE MOGUCNOSTI.
I covek koji apsolutno neveruje u sebe,moze da bude gord,,odnosno ponosan na svoje dete koje je recimo najbolji djak u razredu.

Gordost je kada te ljudi vide kao nadmenu osobu i ako osete da se postavljas iznad ljih

Samopostovanje je nesto drugo od ponosa...

- - - - - - - - - -

Obiccno se pogresno samopostovanje poistovecuje sa ponosom...
Ponosna osoba i nema dobro samopostovanje pa je nadeomescuje ponosom

tesko je naci meru mora covek sam to osetiti

ценим да, кад би се запитала то у било којој ситуацији, одговор би нашла баш у себи.
могуће је препознати је. чим се сладиш успесима које постиже твоја индивидуа, улазиш у гордост. све док си у оквирима решавања животних ситуација које захтевају твоје ангажовање и то радиш са успехом, прихватајући и пораз и победу, ти си на путу изградње самопоуздања.
U pravu si, verovatno jeste tako, mada ume covek u teskim trenucima da pomesa samopouzdanje i gordost...

Poslednja izmena:
Gordost je kada te ljudi vide kao nadmenu osobu i ako osete da se postavljas iznad ljih

Samopostovanje je nesto drugo od ponosa...

- - - - - - - - - -

Obiccno se pogresno samopostovanje poistovecuje sa ponosom...
Ponosna osoba i nema dobro samopostovanje pa je nadeomescuje ponosom

tesko je naci meru mora covek sam to osetiti
I to je tacno, mada razlika izmedju samopouzdanja i samopostovanja postoji.

Back