Gde se nalazi dusa u coveku?

BLAJBI
Ako predpsotavimo da dusa postoji - gde se ona KRIJE?

U srcu?

U mozgu?

U skupu celija ili u jednoj celiji?

Одлична питања сте поставили и покушаћемо да вам помогнемо онолико колико можемо...

Дакле, Душа је бесмртна, супер-интелигентна и свезнајућа, повезана је са Душама свих људи, у вибрационом смислу пребива на нивоу Духовног Плана, према опису особа које имају отворено Треће око сферичног је облика пречника 2 метра, а састоји се од духовних енергија боје старог злата које су у сталном превирању-клобучењу...

Налази се изнад нас на извесној удаљности, не већој од 300 метара и повезана је са нама једном врстом енергетског црева кроз које двосмерно теку енергије...

Kako i kada dusa napusta telo?

Kako ulazi u njega?

Da li je dusa energija koja se moze pretvoriti u masu?

Da li se moze snimiti?

Kuda odlazi nakon smrti?

Moze li da se vrati u neki drugi organizam ?

Postoje li ljudi bez duse ili je to samo figurativno receno?

Sta znaci "imati cistu dusu"
?

:think:
Сви људи имају Душу, али се сви разликујемо у досегнутом, тј. оствареном степену развоја свести. Тај развој свести суштински се огледа у освешћивању или ако хоћете материјализацији енергија-свести наше Душе и све што освестимо-материјализујемо, "депонује" се у Развојној Свести Душе.

Стога, Развојна Свест Душе смо у ствари ми, одатле извире наш осећај самосвести.

Развојна Свест Душе налази се у грудима, тачније у пределу жлезде тимус.

Ali gde je "JA" u coveku?

Da li je "JA" covekov - mozak?

Ili polovina mozga??

Ili JEDAN DEO MOZGA???

Ili mali skup celija mozga?

Ili se "JA" krije u SAMO JEDNOJ CELIJI???
Осећај самосвести извире из Развојне Свести Душе, која се налази у грудима - то смо већ рекли.

Међутим ми нашу свести углавном доживљавамо у глави, односно мозгу, а разлога за то има неколико:

Први су чула, јер су вид (70% сензорних импулса), слух, укус и мирис смештени у глави.

Други је процесуирање свакодневних догађаја којима смо изложени, које се одиграва у мозгу.

Трећи су мисаоне чакре које су смештене у области врата и главе.

Четврти представљају енергије које се са површине ауре увлаче у енергетске (акупунктурне) канале, a које помажу процес процесуирања доживљених догађаја, али и креативност.

Poslednja izmena:
Više Ja, Super Ego, Biće, Svest, Bitak, Duša je upravo Ono što mi suštinski jesmo. Jedino realno, besmrtno i večito Biće.
Zato slobodno možemo reći da minemamo Dušu jer smo mi Ta Duša.
U ranijim stadijumima evolucije naše svesti mi se poistovećujemo sa fizičkim telom, sa emocijama, sa egom ili umom dok najzad ne dosegnemo
stadijum kada počnemo otkrivati ko smo mi jedino realno Biće - Iskra Boga.
Kada se to dogodi počnemo imat jasne snove, jasnije od dnevne stvarnosti, počne jače funkcionisati naša intuicija, ne retko imamo iskustva izvan tela ili svesno putovanje višim svetovima a ne retko i iskustva sa Svetlošću i Zvukom ali i blaženstvom Svetoga Duha. Jer, Svetlost i Zvuk su dvojni aspekti Svetoga Duha koji nas polako pročišćuju i podižu nam svest tako da još u ovom životu dosegnemo svoj uvek traženi i jedini cilj življenja u nižim svetovima. To je naša velika prilika da još u ovom životu dosegnemo najviša stanja svesti, ljubavi, mudrosti i duhovne slobode a to je ono što se zove Carstvo Nebesko. Jer, carstvo zemaljsko je za one koji su još slabi i nejaki...
Mi kao Duša čak i onda kada imamo fizičko telo u ovom svetu ne pripadamo ovom svetu. Kako se menja, ekspandira naša svest, tako se menja i naše obitavanje. Onaj ko počne imati iskustva sa Zvukom svetoga Duha redovno je izvan tela u višim realnostima. Tako da praktično mi nismo stanovnik samo jedne dimenzije već više dimenzija istovremeno.
Ne postoji nijedna druga svest izvan nas kao Bića ili Duše jer mi smo jedina svest, mi Duša.
Onaj ko počne putovati višim realnostima i imati svoja iskustva taj više ne traži nikakve dokaze niti mu trebaju bilo kakva verovanja, jer taj zna iz iskustva.
Takav putuje i u samo Srce Kreacije, u samo Srce Boga, najviše svesti.
Ostali mogu verovati u ono što im se ponudi i što mogu prihvatiti ili ne verovati ni u šta. Imaju slobodnu volju i punu slobodu.

Poslednja izmena:

U srcu?

U mozgu?

Kako ulazi u njega?

Da li se moze snimiti?

Kuda odlazi nakon smrti?

Sta znaci "imati cistu dusu"?

Ne nalazi se u prostoru. Ili, kako bi Dekart reko, ne nalzi se u res extensa (lat.: carstvo protegljivosti).

Dusa je prisustvo, nema veze s materijom, cak ni s duhom kao necim lebdecim i nevidljivim sto se odjednom moze videti ako imas onu Ouija tablu za kominciiranje s mrtvim :lol:

jednistavno dusa je to neko bozanstvo prisustvo koje razum ne moze da shvati, ma koliko neko bio pametan

Ta dusa funkcionise kroz 7 energetskih centara u telu-cakre, koji se protezu negde od struka pa do vrha glave. To je sad vec sve teska ezoterija, oni koji znaju nesto vise o tome cesto kazu da dusa boravi u tim visim dimenzijama, koje odgovaraju cakrama u nasem telu.

Sad posto su te dimenzije daleko opseznije od materijalnog, besmisleno je bilo kojim materijalnim simbolom, oblikom ili cak nekom misli da se zamislja i definise oblik i izgled duse. jednostavno razum koji stvari opaza na taj nacin i koji secira realnost i pravi odredjene slike i predstave obilika i svega ne moze to da zamisli.

Zato se ona jedino moze spoznati, duhovnom praksom i radom na sebi

Tako da je mozda bolje pitanje za tb,
"Gde se nalazi covek u Dusi?" ;)
:lol:

Poslednja izmena:

U srcu?

U mozgu?

Kako ulazi u njega?

Da li se moze snimiti?

Kuda odlazi nakon smrti?

Sta znaci "imati cistu dusu"?

Centar emocija jeste limbicki sistem, ali on nije isto sto i inteligencija, koncentracija..ali da ti odgovor ne bi bio konfuzan jer sve je u ljudskom mozgu i organizmu povezano ...odasiljanje serotonina na neurotransmiterima limbickog sistema daje osjecaj smirenosti i srece (sto se tice endorfina, sto vise endorfina veca euforija) ...

Centar emocija jeste limbicki sistem, ali on nije isto sto i inteligencija, koncentracija..ali da ti odgovor ne bi bio konfuzan jer sve je u ljudskom mozgu i organizmu povezano ...odasiljanje serotonina na neurotransmiterima limbickog sistema daje osjecaj smirenosti i srece (sto se tice endorfina, sto vise endorfina veca euforija) ...
Serotonin nije nikad od strane nijednog naucnika povezivan sa osjecajem srece sam po sebi, nego samo u kombinaciji sa dopaminom,a dopamin jeste povezivan. Prvo uci pa onda pisi. Na primjer, na sinapsama nekim postoji vrsta receptora za serotonin koja kada se aktivira izaziva anksioznost (uznemirenost, nelagodu. Ne mora anskioznost uvjek oznacavati strah).

Poslednja izmena:
Pitam čulnog čoveka:"Ko si ti?", a on odgovara: "Ja sam JA". I misli na svoje telo.
Pitam misaonog čoveka:"Ko si ti?", on odgovara: "Dva stranca vidim u sebi. I ja se probijam između njih gostujući čas u jednom čas u drugom. I pri tom misli na instinktivnu i svesnu dušu svoju.
Pitam duhovnog čoveka:"Ko si ti?", a on odgovara:"Ima neko u dnu duše moje, pružim ruke da ga dohvatim no vidim da bi mi za to trebale ruke duže od vasione. Pitaj NjEGA ko sam." ( Sv. vladika Nikolaj Velimirović )

BLAJBI
Kuda odlazi nakon smrti?
Рекли смо већ да Развојна Свест Душе представља средиште наше самосвести и да се налази у пределу жлезде Тимус. Њен основни облик је сферичан, али та сферичност није стабилна, већ зависи од конфигурације распореда енергија унутар ње саме, који је јединствен за сваку Развојну Свест Душе у Универзуму. Развојна Свест Душе представља једну врсту сабирног центра енергија ваше Душе, које сте успели да материјализујете током претходних живота. Њена унутрашња структура подсећа на структуру пчелињег саћа, где свако окце-ћелија садржи једну врсту енергијe. Енергије депоноване у Развојној Свести Душе позитивног су порекла - јер потичу од Душе, али могуће је да известан број окаца-ћелија буду испуњени енергијама негативног порекла чији је узрок нека траума. Однос позитивних и негативних енергија у Развојној Свести Душе веома је важан, јер се пресликава, односно има своје дејство на мисаони, емоционални и физички ниво функционисања особе.

Након завршетка битисања на Физичком Плану планете Земље, Развојна Свест Душе напуста физичко тело кроз Темену чакру и заједно са својом Душом - значи у пару, одлазе на извесна "места" у Универзуму која се називају Одмориштима. Током боравка у њима, односно њему, Развојна Свест Душе обавља процесуирање претходно проживљеног живота, што значи да доноси закључке о позитивним и негативним одлукама и поступцима које донела или учинила током живота, и на неки начин сумира колико је напредовала у свом развоју током тог живота. Након тога напуста Одмориште и урања у Светлост Духовног Плана.

Poslednja izmena:
Рекли смо већ да Развојна Свест Душе представља средиште наше самосвести и да се налази у пределу жлезде Тимус. Њен основни облик је сферичан, али та сферичност није стабилна, већ зависи од конфигурације распореда енергија унутар ње саме, који је јединствен за сваку Развојну Свест Душе у Универзуму. Развојна Свест Душе представља једну врсту сабирног центра енергија ваше Душе, које сте успели да материјализујете током претходних живота. Њена унутрашња структура подсећа на структуру пчелињег саћа, где свако окце-ћелија садржи једну врсту енергија. Енергије депоноване у Развојној Свести Душе позитивног су порекла - јер потичу од Душе, али могуће је да известан број окаца-ћелија буду испуњени енергијама негативног порекла чији је узрок нека траума. Однос позитивних и негативних енергија у Развојној Свести Душе веома је важан, јер се пресликава, односно има своје дејство на мисаони, емоционални и физички ниво функционисања особе.

Након завршетка битисања на Физичком Плану планете Земље, Развојна Свест Душе напуста физичко тело кроз Темену чакру и заједно са својом Душом - значи у пару, одлазе на извесна "места" у Универзуму која се називају Одмориштима. Током боравка у њима, односно њему, Развојна Свест Душе обавља процесуирање претходно проживљеног живота, што значи да доноси закључке о позитивним и негативним одлукама и поступцима које донела или учинила током живота, и на неки начин сумира колико је напредовала у свом развоју током тог живота. Након тога напуста Одмориште и урања у Светлост, односно, одлази на ниво Духовног Плана.

Kako se doslo do tih podataka i saznanja ?

Na nekom mestu u Starom zavetu piše, između ostalih dezinformacija i "duša je tijelu u krvi". Ne znam gde je to tačno, sećam se samo da je u kontekstu klanja neke životinje na oltaru.

Sad, za ta 2g, to verovatno varira u zavisnosti od krvne grupe i rezus faktora.

Verbal_Kint
Na nekom mestu u Starom zavetu piše, između ostalih dezinformacija i "duša je tijelu u krvi". Ne znam gde je to tačno, sećam se samo da je u kontekstu klanja neke životinje na oltaru.

Крв је важна, јер се у њој налазе енергије Живота. Зато се за особу која је отпорна на болести или издржљива каже да "има јаку крв", односно да има јаку животну силу у себи.

Рецимо и то да се побратимљење обавља мешањем крви, јер се на тај начин повезују две животне силе.

У црномагијским ритуалима крв је изузетно важна зато што су себи садржи енергије Живота. Приношењем животињске или људске жртве - односно њиховим клањем, дарују се енергије Живота Демону религије која приноси жртву, чиме тај Демон увећава своју животну силу и моћ. Некада су се ови ритуали обављали редовно и били део религијске традиције (Маје, Астеци, Ислам...), док се у неким цивилизацијама - а нарочито у новије време, тај ритуал обавља на прикривен начин, тачније речено, измештен је на бојно поље.

Познато вам је да су током Другог светског рата четници/љотићевци, усташе, балисти, Ханџар-дивизија... тренутно то ради и Исламска Држава, клали своје заробљене непријатеље и то управо из напред наведеног разлога. С обзиром да је у питању обред призивања и храњења енергијама Живота Демона дате религије, током тог чина обавезно су изговарали његово име. Имена тих Демона добро су вам позната, али вам саветујемо да их не изговарате. Уколико баш морате да користите име бога-Демона најраспрострањеније религије на Западу, тада користите име историјске личности која је узета за њену потку - Џонатан.

Крв је важна, јер се у њој налазе енергије Живота. Зато се за особу која је отпорна на болести или издржљива каже да "има јаку крв", односно да има јаку животну силу у себи.

Рецимо и то да се побратимљење обавља мешањем крви, јер се на тај начин повезују две животне силе.

У црномагијским ритуалима крв је изузетно важна зато што су себи садржи енергије Живота. Приношењем животињске или људске жртве - односно њиховим клањем, дарују се енергије Живота Демону религије која приноси жртву, чиме тај Демон увећава своју животну силу и моћ. Некада су се ови ритуали обављали редовно и били део религијске традиције (Маје, Астеци, Ислам...), док се у неким цивилизацијама - а нарочито у новије време, тај ритуал обавља на прикривен начин, тачније речено, измештен је на бојно поље.

Познато вам је да су током Другог светског рата четници/љотићевци, усташе, балисти, Ханџар-дивизија... тренутно то ради и Исламска Држава, клали своје заробљене непријатеље и то управо из напред наведеног разлога. С обзиром да је у питању обред призивања и храњења енергијама Живота Демона дате религије, током тог чина обавезно су изговарали његово име. Имена тих Демона добро су вам позната, али вам саветујемо да их не изговарате. Уколико баш морате да користите име бога-Демона најраспрострањеније религије на Западу, тада користите име историјске личности која је узета за њену потку - Џонатан.

Koji Dzonatan?

Razna tumačenja su u opticaju,ali i zloupotrebe...
https://sh.wikipedia.org/wiki/Vudu
Duh i duša se razlikuju po intenciji i po sadržaju...
Nauke su tu dosta siromašne...
Granice između psihićkog i duhovnog su vrlo nejasne i pomerljive...
Čitajte Tibetansku i Egipatsku knjigu mrtvih,ako vas ta materija interesuje...
Takođe je antropolog Kasteneda dosta doprineo razjanjenju Petra vudu duhovnosti...
Njegova saznanja o Valjaderosima su ozbiljna znanja...

ucencovjek
Koji Dzonatan?
Џонатан је историјска личност, био је Духовник, исцелитељ и досегао је Просветљење, а један део његовог живота - уз извесне измене и додавања, узет је за потку религије која тренутно влада светом. О његовом животу писали смо у следећој дискусији (пост бр. 22) на овом форуму.

Poslednja izmena:

Back