GDE PECATE?

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi radi li gde u okolini Bg-a ishta??Ma ne mora u okolini,radi li igde ishta??Ocu da idem negde ove nedelje,mislio sam na Tisu kod Knicana ili na DTD kod Kajtasova...nisam bio nigde cele zime i pojedoh se ko Mesec!!Ima li ko neki "tip"??

markodjurovic:
E da dal ima nekih vesti o ponovnom objedinjavanju dozvola za sportski ribolov. Mnogo je brate kupovati dve dozvole za dva podrucja od kojih svaka kosta kao jedna stara "za sve juzno od save i dunava"

E moj burazeru svi smo mi na neki nacin ove godina uprskali stvar kada su u pitanju dozvole odnosno vode na kojima mozemo na pecanje.
Mnogi ljudi su ogorceni, ali sta tu ima da se radi -kadija te tuzi kadija te sudi-

Nije mi jeasno kako su samo pojedini korisnici voda uspeli odnosno dogovorili se i mogu koristiti veci broj voda kao na primer ČIGRA KRUŠEVAC ako gresim ispravi me

nadajmo se boljoj situaciji sledece godine

Što se tiče gde se peca*

Pa sta da ti kažem?

Na V. Moravi je momentalno mrtvilo, mada je palo prosle nedelje nekoliko brkajlija.
Sutra ćemo okušati sreću na nekom od ovih jezerceta pored Morave.
Radi lepa beovica izuzetno krupna, krenula je dobro i babuska, a bodorka se jos mresti pa je mrljava.

Bio sam u petak 06.04.2007 na kanalu DTD Kod Tomaševca(kod prevodnice).Radila je dobro babuška ali sitna.Poneko je uhvatio i nekog manića i to je sve.Riba još radi i na traktor bari ali uglavnom babuška.

kokan seljak:
Ja lovim sa krecom jos od mali nogu.I deda mi je tako lovijo i otac.
Ja sam ekspert za taj ribolov naucio sam mloge ljude da tako love ribu.
Ribu ranim da jer namamim.Ne dajem joj pasulja nego kvarnog zita plesnavog ili
kuruza budjavih, jerbo to ribe mlogo vole.E pa i ovce naranim pa ih krknem sas nozem pod gusu.
Nije to greh jerbo je za to namenjena riba da se rani pa pojede.
Nemo da mi sad du filozofiras ko da ti ne jes meso od ribe.
A krec je ekoloski on ne zagadi ni malo reku on je cak i dezinfikuje.
Tako radi profi majstor. :lol: :lol: :lol:

Traktor bara je kod Zrenjanina,tačnije kod ribnjaka Ečka.Nalazi se kilometar posle skretanja sa magistralnog puta,malo pre hotela Sibila.Ja odavno nisam pecao tamo ali ljudi koji idu se hvale da dobro prolaze.Zna često da bude velika gužva,pogotovo početkom proleća, jer tamo riba prvo počinje dobro da radi.Bio sam tamo u ponedeljak ali turistički,pa nisam pecao.Bilo je dosta ljudi ali su uglavnom pecali babušku.Rekli su mi da tamo važi samo dnevna dozvola ali nisam siguran,pa ako neko zna neka napiše.

Rekoše mi kolege iz Pančeva da je počela da radi baš krupna babuška.Kažu da su pecali na plovak uz granje(okolina Glogonja i Jabuke).Neki su išli u Barandu ali rekoše da su imali samo jednog smuđa oko kilograma.Ja ću nadam se ako stignem ići u nedelju u Farkaždin pa ću napisati kako je bilo.

peca259:
Rekoše mi kolege iz Pančeva da je počela da radi baš krupna babuška.Kažu da su pecali na plovak uz granje(okolina Glogonja i Jabuke).Neki su išli u Barandu ali rekoše da su imali samo jednog smuđa oko kilograma.Ja ću nadam se ako stignem ići u nedelju u Farkaždin pa ću napisati kako je bilo.

E ulepsao si mi dan... Ako nadjem vremena u nedelju... znam gde cu :)

peca259:

Stize li ti u nedelju do Farkazdina? Ako jesi reci jel bilo sta.

Bio sam u Farkazdinu u nedelju.Uhvatio sam dvadesetak babuški i protfiša,i to na silu.Riba je baš loše radila.Ceo dan je duvao severac i verovatno je to razlog.U subotu je radila riba kao luda.Pecao sam do čoveka koga znam i koji je tu noćio od petka.Imao je četiri šarana i to 3 komada od 2-3 kile i jednog od 7-8 kila(sve je uhvaćeno u subotu).Tip je jedan od onih koje je baš briga za lovostaj i da može pohvatao bi i odneo kući sve što može.Inače hrani mesto već duže vreme tako da ih nije uhvatio slučajno.Ribe sam lično video kad ih je vadio iz šteka i to tačno ispod mojih nogu,nisam imao pojma da ih je tu sakrio.
Tamiš je pun onih koji pecaju šarana i nemaju nameru da ih vraćaju nazad u vodu.Kontrola zna da dođe i da zeza kad imam jedan ili dva štapa više,a ove likove što zabace po petnaestak- dvadest štapova i što nose ribu kući niko ne dira.
Apelujem na ribolovce da poštuju lovostaj jer ne verujem da je iko gladan i da mu riba treba za hranu.

peca259:
Tamiš je pun onih koji pecaju šarana i nemaju nameru da ih vraćaju nazad u vodu.Kontrola zna da dođe i da zeza kad imam jedan ili dva štapa više,a ove likove što zabace po petnaestak- dvadest štapova i što nose ribu kući niko ne dira.
Apelujem na ribolovce da poštuju lovostaj jer ne verujem da je iko gladan i da mu riba treba za hranu.

Ma cak i da je gladan, ne treba mu 5 komada! Nema to veze sa tim... To je nekultura. Pa koliko su mi puta zamerile "kolege" na vodi sto vracam ribu u vodu. Nisam od onih koji se zalazu za catch&release ali bar u vreme lovostaja mogu da ispostujem zabranu iako neretko i citava sezona prodje a da ne ulovim vise nijednog sarana.
A tek koliki je problem sa primercima koji su ispod dozvoljene velicine... I pored svega toga, kao sto si i ti primetio, ribocuvar dodje da te maltretira sto imas neki stap vise ili sto si poveo nekoga sa sobom (iako imas samo 3 raspakovana stapa) i sl. samo zato sto te ne poznaje. Pa posle pricaju kako cuvaju vode... Zato ja mislim da ne treba apelovati na ribolovce, vec na te nesavesne cuvare koji gledaju kroz prste komsijama, prijateljima, rodjacima i dr. a ribolovce ces lagano kaznama dovesti u red!

BTW. Hvala na izvestaju sa Tamisa. Nisam stigao ovaj vikend da odem ali verujem da cu z a praznike ipak biti na vodi :)

Moram da priznam da su i mene sto puta neki gledali kao budalu kad ribu vraćam u vodu.Mislim da će i kod nas sa rastom standarda biti sve više i više ribe i da će se menjati svest naših pecaroša.

kokan seljak:
Ja lovim sa krecom jos od mali nogu.I deda mi je tako lovijo i otac.
Ja sam ekspert za taj ribolov naucio sam mloge ljude da tako love ribu.
Ribu ranim da jer namamim.Ne dajem joj pasulja nego kvarnog zita plesnavog ili
kuruza budjavih, jerbo to ribe mlogo vole.E pa i ovce naranim pa ih krknem sas nozem pod gusu.
Nije to greh jerbo je za to namenjena riba da se rani pa pojede.
Nemo da mi sad du filozofiras ko da ti ne jes meso od ribe.
A krec je ekoloski on ne zagadi ni malo reku on je cak i dezinfikuje.
Bravo :lol: majstore.

Ljudi jel isao neko skoro u Sakule na Tamis, ne znam da li moze da se prodje kroz sumu do vode? Nekoliko puta mi se desilo da odem do tamo, pa moram da odustanem jer ne mogu da prodjem kroz sumu od vode.
I ako moze neko da mi objasni kako da dodjem do Tamisa u Barandi, nisam nikad bio tamo a cuo sam da ima dobrih terena.

Prvo skretanje desno posle mosta na Karašu kod Čente je put za Barandu.Posle skretanja imaš dva- tri kilometra do Tamiša.Što se tiče Sakula verujem da može da se prođe do Tamiša s obzirom da je dosta pala voda,maltene je nivo kao leti.

Back