Gde kupiti dioptrijske naočare bez odlaska kod oftalmologa?

Отишао бих код Кинеза. Али неко рече да то има само за плус диоптрију а да нема за минус, нисам лепо објаснио на почетку.. Лепо кажем да здравствена мафија има монопол.

Наочаре бих носио код себе а не на себи, користио бих их само кад ми затребају за нешто. Сочива су ми гадна да их стављам а и испадају често. Довољно је велики минус да можда не бих могао да радим на каси или за компјутером са неке даљине, морам да радим ваљда негде, а и увек могу да буду неке непредвиђене околности где ће ми неко читање затребати. Одбијам да редовно носим наочаре јер сам ружан, смотан, глуп, незанимљив, никакав, само ми још фали да будем и Ћора. Никад нисам имао ни девојку. Она би једина можда могла да ме убеди, али и то тешко можда сада после свега.

Али то бих и поднео, већи проблем је одлазак код офталмолога или доктора, не желим да ме ико прегледа, запиткује, да ми говори резултате, да ми говори што си тек сад дошао и зашто ово или оно, не желим никакву такву комуникацију, од тога нема скроз ништа, знам приближно своју бројку јер сам давно ишао на преглед и исто је и сада, не желим никакав однос ни са ким само негде да просто имам да их купим, ионако бих их купио за нијансу слабије. Покушаћу да код Кинеза нађем минус диоптрије, надам се да је у овој држави легално продавати минус диоптријске наочаре без некаквих папира :roll:
Kako je moguće da si toliko neodgovoran prema sebi, svom zdravlju, zašto to radiš?
Tebi očigledno trebaju naočare da ih stalno nosiš, jer imaš dioptriju, i to rekao bih veću.
Da li si svestan da ćeš ovako potpuno uništiti vid, da ti posle toga nikakav oftalmolog niti bilo kakve naočare neće pomoći?

Back