Gde je mesto sex-u u vezi?

Da li prvo treba graditi vezu racionalno, uklapati elemente jedne i druge osobe, a ostaviti sex za ''vrhunac ljubavi'' ili sex ''rešava sve probleme'' po receptu starijih. Koliko je bitan za vas u vezi?

Ne postoji recept univerzalan kako nesto treba, ljudi su razliciti, razne price (parovi) su razliciti...
Seks je u principu jako bitan. Nikako ne reseva sve probleme, ali resava podosta.

Da li prvo treba graditi vezu racionalno, uklapati elemente jedne i druge osobe, a ostaviti sex za ''vrhunac ljubavi'' ili sex ''rešava sve probleme'' po receptu starijih. Koliko je bitan za vas u vezi?

meni nema sanse da seks bude "vrhunac ljubavi" meni je seks ulaz u neku eventualnu ljubav. i kroz njega se sve vidi.
ne resava nikakve probleme ali je nesto najlepse sto nam je prirodom dato.
i meni je seks 80 posto veze. ostalih 20 je sve ostalo.

- - - - - - - - - -

Sex ide u paketu sa ljubavlju.
Bez toga je blak - obična fizička aktivnost.

s ovim se ne slazem

...sex počinje malo kasnije
ali mora sve nadoknaditi
a mislim da bi trebalo
i u dnevni Meni ga uvrstiti
kao nepreskočnicu...
P.S.
...jedino uzlijetanje
unutrašnjom energijom...brak ga jedino malo kvari i ograničuje tj. degradira
ali u vezama istinskim na prvom je mjestu
i sa tog se mjesta ne skida
sve dok se bitisanje na ovom svijetu ne,-
U K I D A ...

Seks nije jedini, najbitniji deo veze, ali je nesto sto je nesto lepo, korisno za zdravlje ljudi, i ipak je deo osnove da bi se veza smatrala partnerskom, ljubavnom, intimnom vezom. Pri tom seks nije samo penetacija muskog polnog organa u zenski, seks obuhvata puno vise, u musko zenskom odnosu. Niti je penetracija jedini oblik seksa izmedju muskarca i zene. Kao heteroseksualac, zadrzavam se na musko-zenskom odnosu, a uvazavam prava drugih i na drugacije odnose. U svakom slucaju, u musko-zenskom odnosu, Seks je slojevita Intima, i ima raznih oblika upraznjavanja. Poenta je da zapravo bez seksualne intime nema zaokruzene partnerske veze, a ne bez prostog spajanja, proste penetracije.

Poslednja izmena:
sex ne rešava sve probleme

Ne resava sve probleme, ali moze i jeste cesto jedan od izvora problema, koji mogu narusiti vezu. Ako su ljudi u vezi seksualno nezadovoljni, ako medju partnerima nema seksualnog fluida, strasti, intime, seksa, cesto moze doci do frustracija, udaljavanja, do hladjenja, i do razlaza. Ili do prevara. Narocito, ako su partnerke seksualno nezadovoljne i nezadovoljene. Stara rimska izreka kaze: 'Bonus penis, pax in domus'. Osim toga, veza, odnos bez intime, bez seksualnosti, dakle platonski odnos, to ipak nije zaokruzena ljubavna veza, to je vise prijateljstvo. Seks je jedna od stavki koji cini razliku izmedju ljubavne veze i prijateljstva. Prema tome, izmedju ostalog, seks je jedan od elemenata koji gradi ljubavnu vezu. Bez toga, veza se najcesce pretvara u drugarstvo. A to ipak nije ljubavni odnos.

Poslednja izmena:

Seks jeste vrhunac ljubavi. Dobar seks ne resava sve probleme, ali los seks tek ne resava nista. Ja sam imala vezu koja je propala jer nismo se nasli u seksu, iako u svemu ostalome jesmo. Dobar seks je slag na torti, ali bez tog slaga torta nije kompletna.
Za mene jeste bitan, ali ne i presudan - ako pricamo o kvalitetnom seksu.

Sex radi gimnastike ili ljubavi velika je razlika. Ko je voleo i ko voli poznato mu je to. Sex je u vezi vrlo bitna stvar i treba u njemu znati uzivati i ispuniti svaku fantaziju koju neko pozeli. Jer ono sto ne zelite da probate i iskusite vi hoce neko drugi i eto tu se desi da druga strana odluta u potrazi za dobrim sexom. A u toj potrazi se vrlo cesto desi da se zaljubi ali ne u osobu vec u ono sto mu ona pruza i ato kraj braka ili veze. Sve je vise poznata recenica sex mi je ocajan u vezi.Vrlo cesto kazu devojka ili zena nece ovo nece ono nije mi jasno zasto ali je tako.Svi misle da je ovo moderno vreme ali ispada da nije.Svi se neceg plase plase se svojih misli i maste. Da bi brak i veza uspela treba negovati sve ono sto dobar sex nosi.Sex ne resava probleme to jeste ali vas spaja u jedno i taj osecaj kad ste u krevetu sa voljenom osobom i kad vam ta osoba pruzi neodoljivu strast i ljubav sve ide lakse . Sad nek mi neko ospori ako gresim.

Sex radi gimnastike ili ljubavi velika je razlika. Ko je voleo i ko voli poznato mu je to. Sex je u vezi vrlo bitna stvar i treba u njemu znati uzivati i ispuniti svaku fantaziju koju neko pozeli. Jer ono sto ne zelite da probate i iskusite vi hoce neko drugi i eto tu se desi da druga strana odluta u potrazi za dobrim sexom. A u toj potrazi se vrlo cesto desi da se zaljubi ali ne u osobu vec u ono sto mu ona pruza i ato kraj braka ili veze. Sve je vise poznata recenica sex mi je ocajan u vezi.Vrlo cesto kazu devojka ili zena nece ovo nece ono nije mi jasno zasto ali je tako.Svi misle da je ovo moderno vreme ali ispada da nije.Svi se neceg plase plase se svojih misli i maste. Da bi brak i veza uspela treba negovati sve ono sto dobar sex nosi.Sex ne resava probleme to jeste ali vas spaja u jedno i taj osecaj kad ste u krevetu sa voljenom osobom i kad vam ta osoba pruzi neodoljivu strast i ljubav sve ide lakse . Sad nek mi neko ospori ako gresim.
takoe,dobar sex je 10% veze a los 90:deda:

Back