Gde ima da se kupi...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala..potrazicu
imam leblebije i hocu da napravim humus i ne treba mi puno tahinija jer ni leblebija nemam puno :lol:
mada sam nasla recept da se napravi kod kuce tahini..proprzi se susam pa u blender , doda se ulje
u to se dalje dodaju leblebije i sve ono sto ide u humus i izblendira se dok se ne dobije smesa, ali ja bih ipak kupila gotov tahini

Gde ima, u kojoj pekari, da se kupi burek sa visnjama? Interesuje me klasicni burek - da budu slagane kore i da bude zamascen (ili nauljen) onako kao i i burek sa mesom ili sirom samo da nadev bude od visanja. Dakle, ne interesuju me razne pite sa visnjama kao ni burek u vidu potkovice, spirale i sl. novotarije (kad se radi o Beogradu).
Pozeljno bi bilo da je centar ili siri centar grada - ne bih bas zbog ovog da idem do Surcina, Barajeva ili Zeleznika.
Hvala unapred

Gde ima, u kojoj pekari, da se kupi burek sa visnjama? Interesuje me klasicni burek - da budu slagane kore i da bude zamascen (ili nauljen) onako kao i i burek sa mesom ili sirom samo da nadev bude od visanja. Dakle, ne interesuju me razne pite sa visnjama kao ni burek u vidu potkovice, spirale i sl. novotarije (kad se radi o Beogradu).
Pozeljno bi bilo da je centar ili siri centar grada - ne bih bas zbog ovog da idem do Surcina, Barajeva ili Zeleznika.
Hvala unapred

bio je pre u pekari kod bajlonijeve pijace u dusanovoj..znam jer sam ga kupovao tamo..ali iskreno nisam vec par godina.. pekara i dalje postoji, vidim je kad prolazim ali ne znam da li ga jos uvek imaju.

Aloe vera biljka, gde može da se kupi? Ima li po cvecarama negde da znate?
bila je zena na kalenicu, Ruza se zove...prodavala puno nekog cveca u saksijicama a izmedju ostalih, imala je i aloje razlicitih godista...ne vidjam vise Ruzu od renoviranja Kalenica, ali sam imala njenu vizit kartu, ako uspem da je nadjem, napisacu ti, idi do nje kuci (blizu okretnice tramvaja 7 u ustanickoj)
ja sam bila kod nje, kupila 2x aloju...ostala sam uvek fascinirana kakvo carstvo aloje zena ima na nekom komadicu svoje baste, pod plastenikom...ima razlicitih godista, a moze ti prodati i samo listove ako spravljas lek...a moze ti i ona napraviti gotov lek, kaze da joj puno narucuju...
posto sam ja najpametnija i verujem samo sebi, ja sam kupila celu biljku (1500din je bila), i sama sam spravljala lek za imunitet koji mi je fenomenalno pomogao, jer sam u to vreme bukvalno na svakih mesec dana bila kao nesto kilava, prehladjena i sl...
Sa to Ruzom se nisam slozila oko nekih stvari, ona je tvrdila da sto je biljka starija to je bolje, a ja sam tvrdila da biljka mora biti starosti od 3-5 godina...pre kidanja listova ne sme se biljka zalivati 5 dana....i tako, jos oko kojecega u vezi tog spravljanja leka...
i tako, blablabla

Hvala vam svima! Hvala, @greba!!! Kako izgleda Ruža, da je nadjem?

yPC-5iTpiOo1b9reZzVndASVTKeHoNfdrmYLDag6H-dLm-Ngx_2HPQiqxtkR17gJ-ZAU--5saqOCnUl2T4nDHSmza-kIfwji83M

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back