Gatanje, gledanje u zvezde, spiritizam-demonske moci!

• Začetnik teme Začetnik teme Den
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa pred Jehovom smo svi gadovi i treba da budemo unisteni pobogu. Zasto to citirati? On nije nas Bog on je nas Satana (protivnik.
Den:
:D

Ponovljeni zakoni 18:10-12 : Neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, ni koji gata po zvezdama, ili po pticama, ni urocnik, ni bajac, ni koji zaziva duhove, ni opsenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Jehovom ko god tako cini, i za takve gadosti Jehova, Bog tvoj tera te narode ispred tebe".

Cuvajte se zamki Sotone i njegovih demona!

Tanne:
Pa pred Jehovom smo svi gadovi i treba da budemo unisteni pobogu. Zasto to citirati? On nije nas Bog on je nas Satana (protivnik.
Den:

Ponovljeni zakoni 18:10-12 : Neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, ni koji gata po zvezdama, ili po pticama, ni urocnik, ni bajac, ni koji zaziva duhove, ni opsenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Jehovom ko god tako cini, i za takve gadosti Jehova, Bog tvoj tera te narode ispred tebe".

Cuvajte se zamki Sotone i njegovih demona!

Jehovin sin, Isus Hrist je izjavio:" Tvoja rec (Bozja rec-Biblija) je istina!" (Jovan 17:17). Ako je najveci covek koji je ikada hodio zemljom, Bozji sin izjavio da je Bozja rec istina, onda nema sumnje da su, ne samo Ponovljeni zakoni koji osudjuju astrologiju i druge radnje koje sramote Boga vec i svi delovi Biblije sasvim sigurno istina. Ja i mnogi drugi su se u to uverili sada a i Biblija belezi pre oko 2000 godina kada je apostol Pavle propovedao u Efesu da su mnogi, koji su se bavili magijom prestali da se time bave kada su upoznali ispravne standarde koji udovoljavaju pravom i istinitom Bogu Jehovi i spalili knjige o magiji koje su vredele mnogo. Dela apostolska u 19. poglavlju, stavci 19,20 o tome govore.
Bozja rec je veoma jasna, savrsena i bez i jedne greske. Problem je u nama ljudima koji smo nesavrseni i potrebna nam je korekcija. Zavisi koliko smo mi sami spremni da budemo iskreni, otvoreni i posteni i prihvatimo Bozje savete i standarde i primenimo ih u nasem zivotu.

Autor Biblije je, nesumnjivo Jehova Bog i svi pisci Biblije su u to uvereni. Pavle je Timoteju pod nadahnucem izrekao u 2.Timoteju 3:16,17 sta je Biblija, Bozja rec!

Na kraju, od nas licno, ni od koga drugog ne zavisi da li cemo prihvatiti istinu koja je objavljena u Bibliji ili ne. Mi sami smo odgovorni pred Bogom za izbor koji cemo napraviti!

:wink:

Tanne:
Da pocnemo od najogavnijeg dela Luka 14:25 - 14:35. Procitaj pa mi objasni zasto treba mrzeti sve i da li je Bozji sin Bozji sin ili licemer?

Neutralni:
8)

Kad se ponudi otvoren razgovor i diskusija na temelju Biblije, onda se svaka diskusija prekida! Onda se pokazuje pravi stav o mnogim stvarima!

8)

Obzirom da Isus nikada nije poucavao bez ilustracija, izvestaj u Luki 14:25-27 je ilustracija koja ima snaznu pouku, evo pouke:

Jesus’ Life and Ministry

The Responsibility of Discipleship

AFTER leaving the house of a prominent Pharisee, who apparently is a member of the Sanhedrin, Jesus continues on toward Jerusalem. Great crowds follow him. But what are their motives? What is really involved in being his true follower?

As they travel along, Jesus turns to the crowds and perhaps shocks them when he says: “If anyone comes to me and does not hate his father and mother and wife and children and brothers and sisters, yes, and even his own soul, he cannot be my disciple.”

What does Jesus mean? Not that his followers should literally hate their relatives. Rather, they must hate them in the sense of loving them less than they love him. Jesus’ forefather Jacob is said to have “hated” Leah and loved Rachel, which meant that Leah was loved less than her sister Rachel.

Consider, too, that Jesus said a disciple should hate “even his own soul,” or life. Again what Jesus means is that a true disciple must love Him even more than he loves his own life. Jesus is thus emphasizing that becoming his disciple is a serious responsibility. It is not something to be undertaken without careful consideration.

Hardship and persecution are involved in being Jesus’ disciple, as he goes on to indicate: “Whoever is not carrying his torture stake and coming after me cannot be my disciple.” Thus, a true disciple must be willing to undergo the same burden of reproach that Jesus endured, even including, if necessary, dying at the hands of God’s enemies, which Jesus is soon to do.

Being a disciple of Christ, therefore, is a matter that the crowds following him need to analyze carefully. Jesus emphasizes this fact by means of an illustration. “For example,” he says, “who of you that wants to build a tower does not first sit down and calculate the expense, to see if he has enough to complete it? Otherwise, he might lay its foundation but not be able to finish it, and all the onlookers might start to ridicule him, saying, ‘This man started to build but was not able to finish.’”

So Jesus is illustrating to the crowds following him that before becoming his disciples, they should be firmly decided that they can fulfill what is involved, even as a man who wants to build a tower makes sure before he begins that he has the resources to complete it. Providing another illustration, Jesus continues:

“Or what king, marching to meet another king in war, does not first sit down and take counsel whether he is able with ten thousand troops to cope with the one that comes against him with twenty thousand? If, in fact, he cannot do so, then while that one is yet far away he sends out a body of ambassadors and sues for peace.”

Jesus then emphasizes the point of his illustrations, saying: “Thus, you may be sure, none of you that does not say good-bye to all his belongings can be my disciple.” That is what the crowds following him, and, yes, everyone else who learns of Christ, must be willing to do. They must be ready to sacrifice everything they have—all their belongings, including life itself—if they would be his disciples. Are you willing to do this?

Veoma snazna pouka, zar ne?

Kad razmislis o ovome, sticice objasnjenje za stavke koji slede, Luka 14:28...

STAJIC:

Nema vece zablude od horoskopa. Ja sam poznavao Limuna (Goran, ne zanam mu prezime), astrologa koji vazi za jednog od vecih prevaranata u BG. Limunova seansa po osobi je bila 100 DM-voli covek marke, a ovcica za sisanje kol'ko volis. I mene je osisao!

Cuvajte se demona i, naravno Limuna koji im verno sluzi!

Prevaranti se tako prepoznaju, oni uzimaju pare, a ovce su za friziranje.

Den:
neko ko...:
Sam protiv svih!!?
Sigurno se diviš samom sebi... :lol:
Sve više mi se "sviđa" tvoje samoljublje...

Nisi pazljivo citao moje postove (citati iz Biblije), zato sto ti je sposobnost zapazanja na kriticno niskom nivou (po mitologiji Grcke Narcis se divio samom sebi i bio zaljubljen u sebe, a ja obozavam istinitog i zivog Boga Jehovu), tako da si los analiticar. Predlozio bih ti popravni ispit!

Svi gresimo i skloni smo greskama, ali mozemo da popravimo i korigujemo greske ukoliko smo ponizni i priznamo greske.

Vidimo se kasnije!
Ma poljubi ga u dupe i ostavi nas na miru. Povracacu.

Radi se o zivotu dragi prijatelji, o pravom zivotu, o vecnom zivotu ovde u raju na zemlji pod savrsenim uslovima.

Zar nije celom covecanstvu jasno da je ceo sadasnji sistem stvari pred kolapsom? To i mala deca jasno vide (globalno zagrevanje, topljenje polova, ratovi, kriminal u porastu itd.)

Jehova, Bog i Stvoritelj svemira, citavog covecanstva, priprema novi sistem stvari, novo uredjenje-Bozje Kraljevstvo koje ce nastupiti posle Armagedona (pravedan Bozji rat u kome ce se u potpunosti unistiti ovaj zao sistem stvari, kojim vlada Sotona Djavo i svi njegovi elementi) i koje ce uzivati samo poslusno stanovnistvo, stanovnistvo koje primenjuje i postupa po Bozjem zakonu zapisanom u Bibliji vec sada i priprema se za novi sistem u kome ce "pravda nastavati"!

Zato, kaze prorok Sofonija:"Trazite Jehovu svi koji ste krotki u zemlji, koji naredbe njegove vrsite; trazite pravdu, trazite smernost! Valjda ce vas postedeti dan gneva Jehovinog!" (Sofonija 2:3)

Dok je jos povoljno vreme, vreme mira, trazite svrhu zivota dok se jos moze pronaci jer se kraj primice vrtoglavom brzinom!

Ne radi se ni o kakvoj sali vec o istini i buducnosti nas ljudi i planete zemlje!

8)

Prijatelju mani se corava posla, ne znaju ovi jadnici sta je pravi zivot, vidis bre, da veruju samo u smrt!

Kada bi im ponudio malu bocicu sa malo ofarbane vode u njoj i kada bi rekao:"Evo ovo je eliksir vecne mladosti koji kosta milion $$$$", to bi ti iz cuga poverovali! Ovako, sto Stvoritelj nudi vecni zivot za badava, samo je potrebno proucavati Bibliju, to nema sanse da poveruju. Tesko, brate nemaju ambicija da kopaju malo dublje, lakse im je da budu tu na povrsini gde svakojaka ..... plutaju. I mnogo ih je druze, bas onako kako je u Bibliji zapisano:"Uzak je put koji vodi u zivot i malo ih je koji ga nalaze, dok je sirok put koji vodi u smrt i mnogo ih je koji njime hode!" Nema greske!

Aj' zdravo!

:wink: :wink: :wink:

8)

Izgleda da naslov ove teme ne odgovara astrolozima zbog jednostavnog razloga-osudjuje njihove postupke! Istina je veoma, veoma bolna, ipak prekopotrebna! Nekada sam i ja bio opsednut "preciznoscu astrologije", medjutim...izvanredno smisljena, lukava i vrlo opasna zamka iza koje stoje strahovito mocna i inteligentna, ali i vrlo opasna, zla i smrtonosna duhovna stvorenja-Satana Djavo i njegove sluge demoni!

Njihov zadatak je da na sve moguce nacine ometu, prevare i usmere, ako je moguce, sve ljude na zemlji daleko od pravog obozavanja, daleko od jedinog i istinitog Boga i Stvoritelja svega sto vidimo i ne vidimo-Jehove koji je izvor svega, izvor pravog zivota-vecnog zivota u raju na zemlji.

Back