Gatanje, gledanje u zvezde, spiritizam-demonske moci!

• Začetnik teme Začetnik teme Den
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Den:
8)

Izgleda da naslov ove teme ne odgovara astrolozima zbog jednostavnog razloga-osudjuje njihove postupke! Istina je veoma, veoma bolna, ipak prekopotrebna! Nekada sam i ja bio opsednut "preciznoscu astrologije", medjutim...izvanredno smisljena, lukava i vrlo opasna zamka iza koje stoje strahovito mocna i inteligentna, ali i vrlo opasna, zla i smrtonosna duhovna stvorenja-Satana Djavo i njegove sluge demoni!

Njihov zadatak je da na sve moguce nacine ometu, prevare i usmere, ako je moguce, sve ljude na zemlji daleko od pravog obozavanja, daleko od jedinog i istinitog Boga i Stvoritelja svega sto vidimo i ne vidimo-Jehove koji je izvor svega, izvor pravog zivota-vecnog zivota u raju na zemlji.

:wink:

Znaci da si i ti potpadao pod uticaj ove "satanisticke" nauke...Pa ,Den,kako si se izvukao iz te "sekte"...?
I kako je moguce da si posle jedne fatalne greske sa "tolikom inteligencijom" ponovio istu?

Neutralni:
8)

Moze li neko od "naucnika" astrologa da mi odgovori zasto je ova tema najposecenija i sa najvise diskutanata i komentara?

Ova tema je najposecenija zato sto se niko ne moze da odoli a da ne pogleda kako jedan sektas pokusava da uvuce ljude u svoj freaky brain :wink:
Najgore je sto misli da veruje u prave stvari...
A jos gore je sto je neobrazovan i neinformisan...i svakako nije metodican ...
Den,ako hoces ove ljude koji dolaze ovde da uvuces u svoju sektu ,pa nadji neki prijemciviji nacin...Ovako te svi gledaju kao retarda...

Svako ko je zaslepljen ili zaludjen ili "fatalno opsednut" bilo cime(pa i astrologijom,naravno)...NIJE NORMALAN.
Ljudima ne treba govoriti u sta "trebaju" da veruju.Svi mi posedujemo um...(sto je opet relativno),pa mozemo sami da se opredelimo,za sta koristimo dusu ( opet dolazim do relativnosti :cry: )

simple_things:
STAJIC:
:D

"U poslednje dane nastace teska vremena s kojima se tesko izlazi na kraj..."

Da li tvoje "poslednje vreme" podrazumeva sve vreme od nastanka roda ljudskod?Jer,ispravi me ako gresim...ne secam se kada su postojala vremena sa kojima se "lako izlazilo na kraj"...

Ne radi se o mom "poslednjem vremenu" vec o poslednjim danima ovog sistema stvari o kojima govori Biblija. Jedan od tih znaka je zapisan u pismu koje je apostol Pavle pisao svom prijatelju Timoteju:
" A ovo znaj: u poslednje dane nastace kriticna vremena s kojima se tesko izlazi na kraj. Jer ljudi ce biti smoljubivi, ljubitelji novca, umisljeni, oholi, hulnici, neposlusni roditeljima, nezahvalni, nelojalni, bez prirodne naklonosti, nepristupacni za bilo kakav dogovor, klevetnici, bez samokontrole, brutalni, bez ljubavi prema dobroti, izdajnici, tvrdoglavi, naduti od ponosa, koji vise vole uzivanje nego Boga, koji imaju oblik odanosti Bogu, ali su se sile njene odrekli; kloni se njih". 2.Timoteju 3:1-5

Pavle je dao tacan opis kako ce se ponasati ljudi u poslednjim danima pre nego nastupi unistenje ovog sistema stvari. Ovo je samo deo obelezja poslednjih dana.

Isus Hrist je, takodje dao odredjene detalje o tome kakav ce biti izgled poslednjih dana. Prorekao je da ce biti ratova velikih razmera, bolesti, zemljotresa i velikih poplava po celoj zemlji. O tome govori Biblija u 24. poglavlju Mateja.Isus je, takodje izrekao jednu veoma specificnu stvar koja je zapisana u Bibliji u Mateju 24:14 i koja govori o tome da ce se u poslednje dane po citavom svetu propovedati dobra vest o Bozjem Kraljevstvu za svedocanstvo svim nacijama i tek onda ce doci kraj.

Dobra vest o Bozjem Kraljevstvu se organizovano propoveda u vise od 235 zemalja na zemaljskoj kugli. Kraj samo sto nije nastupio!

simple_things:
Neutralni:
8)

Moze li neko od "naucnika" astrologa da mi odgovori zasto je ova tema najposecenija i sa najvise diskutanata i komentara?

Ova tema je najposecenija zato sto se niko ne moze da odoli a da ne pogleda kako jedan sektas pokusava da uvuce ljude u svoj freaky brain :wink:
Najgore je sto misli da veruje u prave stvari...
A jos gore je sto je neobrazovan i neinformisan...i svakako nije metodican ...
Den,ako hoces ove ljude koji dolaze ovde da uvuces u svoju sektu ,pa nadji neki prijemciviji nacin...Ovako te svi gledaju kao retarda...

Svako ko je zaslepljen ili zaludjen ili "fatalno opsednut" bilo cime(pa i astrologijom,naravno)...NIJE NORMALAN.
Ljudima ne treba govoriti u sta "trebaju" da veruju.Svi mi posedujemo um...(sto je opet relativno),pa mozemo sami da se opredelimo,za sta koristimo dusu ( opet dolazim do relativnosti :cry: )

8)

Ti si, prijatelju, nepismen. Trebalo bi da poznajes bar osnove gramatike. Uostalom, to je nevazno za nasu diskusiju!

Kome se ti obracas meni ili Denu? Verovatno se meni obracas pa si pobrkao loncice!

Evo ti odgovor pa malo razmisljaj i meditiraj o tome: ko je retard, osoba koja veruje u zivot ili osoba koja veruje u smrt?

PS. Da vidimo kako ces ti Ajnstajne da odgovoris na ovo tesko pitanje. Da vidimo koliki je tvoj IQ!

Den:
mona_liza:
samo Bog i Isus Hristos vladaju i nebom i zemljom...
i oprashtaju svim gresnicima pa ce tako oprostiti i jehovama...

Slazem se u potpunosti s tobom! Samo zelim da ti kazem da je Bozje jedinstveno, pravo ime Jehova, sto u prevodu sa Hebrejskog jezika znaci: Onaj koji prouzrokuje da postaje!

Ja sam rekla sta sam imala da kazem, ali mi stvarno nije jasno zasto pokusavash da shiris svoje mishljenje ovde po netu i zasto je to uopste sektama kao sto su Jehovini svedoci dozvoljeno...
Ja sam pravoslave vere i verujem u jednog i jedinog Boga i Isusa Hrista sina Bozijeg i nijedna sektashka grupa nece uspeti da me ubedi u nesto sasvim drugo!
Mada vera se prenosi iz kuce i roditelji su zaduzeni da svojoj deci pokazu pravi put, nazalost kod vas to nije na vreme uchinjeno...
Ali Bog je velikodushan i oprostice i onima koji nisu verovali u njega ....
Amin

mona_liza:
Ja sam rekla sta sam imala da kazem, ali mi stvarno nije jasno zasto pokusavash da shiris svoje mishljenje ovde po netu i zasto je to uopste sektama kao sto su Jehovini svedoci dozvoljeno...
Ja sam pravoslave vere i verujem u jednog i jedinog Boga i Isusa Hrista sina Bozijeg i nijedna sektashka grupa nece uspeti da me ubedi u nesto sasvim drugo!
Mada vera se prenosi iz kuce i roditelji su zaduzeni da svojoj deci pokazu pravi put, nazalost kod vas to nije na vreme uchinjeno...
Ali Bog je velikodushan i oprostice i onima koji nisu verovali u njega ....
Amin

Ne sirim svoje misljenje, vec govorim o cinjenicama na temelju Biblije. Previse slobodno upotrebljavas izraz "sekta". Ne verujem da znas znacenje te reci.

Ako verujes u jedinog i istinitog Boga i Bozjeg sina isusa Hrista onda nisi pravoslavka. Pravoslavci veruju da je sam Isus Hrist Bog.

Naravno da niko ne moze da te natera da promenis verovanje izuzev sam Bog.

Prenosenje vere s kolena na koleno, vere o kojoj ti govoris, naziva se tradicija ili obicaji i nema nikakve veze sa istinom o kojoj govori Biblija.

Ako praktikujes pravoslavlje onda, verujem, znas i odgovore na sledeca pitanja:

1. Koja je svrha zivota?
2. Zasto starimo?
3. Zasto umiremo?
4. Sta se desava s nama posle smrti?
5. Ko je Bog?
6. Ko je Isus Hrist?
7. Zasto ratujemo?
8. Zasto mrzimo?
9. Kakva nas buducnost ocekuje?
10. Sta je Bozje Kraljevstvo?

Voleo bih da vidim tvoje misljenje o tome i odgovore na prethodna pitanja!

Ja ti tu nemogu pomoci jer svako od nas ima drugachiju predstavu zivota i svako od nas ima drugachiju svrhu zivljenja!
Starimo zato sto nista nije vechno pa tako ni mi, a i Bog nam je dao zivot pa samim tim je on u stanju i da nam ga oduzme (uzgred jedan od najvecih grehova je samoubistvo)!
A posle smrti odlazimo (naravno svako po zasluzi) u raj ili u pakao (tako da bi trebao dobro da razmislish)!Uzgred Bogorodica se moli pred Bogom za svakog od nas...
Ako neznash ko je Bog onda neznam o chemu mi uopste prichamo!Bog je svorilac i Neba i Zemlje i svega na ovome svetu...
Isus Hrist je sin Boziji koji je poslat na Zemlju da nam pokaze pravi put i pomogne nam da ga nadjemo!A mi nezahvalni ljudi...vrlo lepo smo mu vratili...
Ljudi su uvek bili i ostali greshna i nesavrshena bica...Zato i ratujemo zato i mrzimo - ne svi ali vecina!
Buducnost veruj mi i nezelish da znash i mislim da je tako bolje...
Bozije Kraljevstvo je sve, ceo svet, ceo univerzum...

Ako verujes u jedinog i istinitog Boga i Bozjeg sina isusa Hrista onda nisi pravoslavka. Pravoslavci veruju da je sam Isus Hrist Bog.

Prenosenje vere s kolena na koleno, vere o kojoj ti govoris, naziva se tradicija ili obicaji i nema nikakve veze sa istinom o kojoj govori Biblija.

Jesam pravoslavka i ako coveka niko nemoze da natera da promeni verovanje izuzev Boga zasto onda ti to pokushavash, veruj u Jehovu a druge ljude neuvlachi u to, jer ja i nezelim da znam nista o toj sekti(i nemozes mi reci da nije sekta jer jeste!I jedine religije (vere) su pravoslavna, katolichka i islamska vera - to su 3 vere priznate svuda u svetu!!!)

mona_liza:

Jesam pravoslavka i ako coveka niko nemoze da natera da promeni verovanje izuzev Boga zasto onda ti to pokushavash, veruj u Jehovu a druge ljude neuvlachi u to, jer ja i nezelim da znam nista o toj sekti(i nemozes mi reci da nije sekta jer jeste!I jedine religije (vere) su pravoslavna, katolichka i islamska vera - to su 3 vere priznate svuda u svetu!!!)

IMA IH JOS ALI NEBITNO NIJE TO POENTA !!!

mona_liza:
I jedine religije (vere) su pravoslavna, katolichka i islamska vera - to su 3 vere priznate svuda u svetu!!!)

Pozdrav Liza!

Zaista je pohvalno da volis Boga! Logicno je, da ako volis Boga, pokusas da saznas sta Bog voli i sta se Bogu dopada. Da li Bogu odgovara nacin na koji ga ti obozavas, ako ne, da li si spremna da udovoljis Bogu.

Ovo sto si gore navela:
jedine religije (vere) su pravoslavna, katolichka i islamska vera - to su 3 vere priznate svuda u svetu
, najvaznije pitanje jeste da li neku od ove tri religije odobrava sam Stvoritelj-Bog? Drugim recima ko priznaje te tri religije, Bog ili ljudi?

Veoma vazno u nasem obozavanju jeste da li Bog prihvata nase obozavanje ili ne!

Svako dobro!

mona_liza:
Jesam pravoslavka !I jedine religije (vere) su pravoslavna, katolichka i islamska vera - to su 3 vere priznate svuda u svetu!!!)

jer ja i nezelim da znam nista o toj sekti(i nemozes mi reci da nije sekta jer jeste!

8)

Vrlo je vidljivo i jasno koliko znas (nisi jedina) o Jehovinim svedocima iz tvoje izjave, gore navedene!

Back