Gastarbajterska sela

Svaka mi se poruka brise...kao neprikladna..

Zato citiram iskljucivo drzavne medije i ustanove od sada na ovom forumu

У Републици Србији, у 2021. години, број живорођених износи 62 180 док број умрлих износи 136 622. Природни прираштај износи -74 442.

Nisu uracunati ljudi na privremenom radu, privremeno odsutni u drugim zemljama i ostale privremene dok ne postanu trajne pojave...

Da, Draginje je kako rece koleginica pravi primer toga, deca rade preko, svi imaju neke vile koje su prezne a roditelji i stari zive obicno pored, u malim, normalnim kucama koje su za odrzavanje zgodnije nego vile sa betonskim lavovima. Kad prolazis kroz selo autom, kao da si u Indiji.
U jos jednom selu na putu Sabac - Loznica (Ribari) dva brata su napravila kuce-blizance na tri sprata a izmedju njih na drugom spratu je pesacki most )))
Mnogi su ljubomorni zato sto zele to / nemaju
Mislis da je neko ovde ljubomoran na neciji kompleks nize vrednosti?
:D
Iz tog sam kraja.Imamo vile sa lavovima,tigrovima i zmajevima u Bugarinama selo prema Ceru.Draginje selo na putu Sabac Valjevo.Oni se naseljavaju pored puta.Jedino oni imaju para da kupuju kuce.Koliko sinova toliko i kuca
I ja sam rodjen u tim krajevima )))

Ok, nisi shvatila pitanje.
Ponavljam, mislis da je neko od nas ovde LJUBOMORAN na ove pacenike? Akcenat je na LJUBOMORAN, ne na nacin na koji su dosli do para.
Svako ko negativno komentarise tudju srecu je nesposoban da bude dobra osoba.
Ovo te osobe cini srecnima - zivi bili samo napred sve dok je po zakonu treba da se raduju uzivaju u onome sto im prija.

Svako ko negativno komentarise tudju srecu je nesposoban da bude dobra osoba.
Ovo te osobe cini srecnima - zivi bili samo napred sve dok je po zakonu treba da se raduju uzivaju u onome sto im prija.
Znaci ipak nema s pojma o cemu pricas.
Ti ljudi su debelo nesrecni, njima je glavni cilj da im komsije zavide a ne da uzivaju.
Ja imam poznanike koji rade u Svajcarskoj preko 30 god, kucu is koje su otisli tamo su samo izolovali i nista vise, kod njih neces videti lavove na kapiji, namestaj ala Zorica Brunclik... ali zato od mesec odmora 10 dana budu u Srbiji, 20 na Azurnoj obali. E to rade ljudi koji su zaradili da uzivaju.

Poslednja izmena:
1182601
to su gradile generacije koje su otisle '60-ih i '70-ih. njihova deca mnogo manje grade u Srbiji jer su ukapirali greske svojih roditelja.
poznajem licno neke koji su gradili takve kucerine i na kraju ih prodali za 50ak hiljada €, a u njih spucali 10x vise.

to su gradile generacije koje su otisle '60-ih i '70-ih. njihova deca mnogo manje grade u Srbiji jer su ukapirali greske svojih roditelja.
poznajem licno neke koji su gradili takve kucerine i na kraju ih prodali za 50ak hiljada €, a u njih spucali 10x vise.
Zato sto je okruzenje za zivot davalo opravdanje za 10x vecu investiciju u nekretninu na ovom prostoru..
Sada ti nemas taj kvalitet zivota koji bi opravdao tolike troskove u nekretninu....narocito ako nisi podoban novim vrednostima...

Zato sto je okruzenje za zivot davalo opravdanje za 10x vecu investiciju u nekretninu na ovom prostoru..
Sada ti nemas taj kvalitet zivota koji bi opravdao tolike troskove u nekretninu....narocito ako nisi podoban novim vrednostima...
Da,posle roditelja deca su počela da skidaju lavove i da stavljaju
drugačije fasade..nije više to moderno. A njihova deca više i ne dolaze u Srbiju.
Ali evo šta je sada sa tim kućama..Bugarine.(rts)
Na manje od dva kilometra puta oko 50 domaćinstava. U nizu zgrade od više stotina kvadrata, milionski vredne od ograde do okućnice. Na svakoj spuštene roletne i zatvorene kapije.

Znaci ipak nema s pojma o cemu pricas.
Ti ljudi su debelo nesrecni, njima je glavni cilj da im komsije zavide a ne da uzivaju.
Ja imam poznanike koji rade u Svajcarskoj preko 30 god, kucu is koje su otisli tamo su samo izolovali i nista vise, kod njih neces videti lavove na kapiji, namestaj ala Zorica Brunclik... ali zato od mesec odmora 10 dana budu u Srbiji, 20 na Azurnoj obali. E to rade ljudi koji su zaradili da uzivaju.
ovo je velika istina
posteno su se mucili da bi probali kod komsije da naprave zavist
kakav pokretac jbt.. mocniji od droge.
Ovaj gore moderator ti administrator a svoje nezadovoljstvo reflektujete na osobe uspele da imaju pare koji bi vi da bih imate dali na nesto drugo.
Vas dvojica sudite osudjujete sto radi Isus Hrist mi ne smemo kao obicne osobe "ne sudi da ti ne bude sudjeno" 🤦‍♀️ ajoj.

Te kuce nisu za život 🤷‍♀️ mnogo traze ciscenja 🤷‍♀️ mnogo para za grejanje 🤷‍♀️ ono spolja da se sredi krov da se sredi 🤷‍♀️ veoma su zahtevne.Oni cije su (po prici) ne dozvoljavaju obicno da se udje unutra da nesto ne bude polomljeno izgrebano unisteno.Te kuce su tu da ispune one koje ih prave ne nebitne anonimne osobe koje se kriju iza slicica plus naziva(svi mi ovde).

Zamislite da ste vas dvojica odrasli u tom okruzenju na taj nacin u tim godinama kada su gradjene 🤷‍♀️ isto bi to uradili 🤷‍♀️ al' vi ne zelite da razumete vec udri .
Niste iznad njih niste bolji od njih 🤷‍♀️ tamo gde neko odrasta u vremenu gde odrasta formira ga to kao osobu .

Da nema tih osoba nasa zemlja bi bankrotirala 🤷‍♀️ pare koje oni salju cuvaju nasu zemlju od bankrota.

to su gradile generacije koje su otisle '60-ih i '70-ih.
Da su @tab503 @Trust no one @Poli46 tada tu ziveli isto to bi radili 🤷‍♀️....
njihova deca mnogo manje grade u Srbiji jer su ukapirali greske svojih roditelja.
da su @tab503 @Trust no one @Poli46 ta deca kupovali bi stanove (to rade deca tih osoba danas)...
babe dede ocevi majke koji su gradili cuvaju / kad njih nema nekad deca prodaju / nekada ostanu tu dok svoju decu posalju u stan /nekada traze da se deca iz stana vrate tu da zive/ zavisi od osobe do osobe 🤷‍♀️ svega ima...

Da,posle roditelja deca su počela da skidaju lavove i da stavljaju
drugačije fasade..nije više to moderno.
Moda se promenila / to je normalno da menjaju sta im se ne dopada...
A njihova deca više i ne dolaze u Srbiju.
...normalno al' im je sredjeno lepo fotografisu ga novinari ima asfalt kuce lepa dvorista cela zemlja prica o tome malo li je 🤷‍♀️...
Bilo bi lepo da sva sela u nasoj zemlji imaju asfalt kuce kakve zele da mogu da izgrade novinari snimaju kako je sve lepo obnovljeno....
Ali evo šta je sada sa tim kućama..Bugarine.(rts)
Na manje od dva kilometra puta oko 50 domaćinstava. U nizu zgrade od više stotina kvadrata, milionski vredne od ograde do okućnice. Na svakoj spuštene roletne i zatvorene kapije.
Da te osobe mogu pristojno da zive od para u nasoj zemlji ne bi otisli odavde 🤷‍♀️ da te osobe mogu pristojno sada da zive od para u nasoj zemlji ovde bi ziveli ovde ulagali u posao .🤷‍♀

Znate sta je neverovatno 🤷‍♀️ kako @tab503 @Trust no one @Poli46 ne napisete da im nije zemlja omogucila tu gde su da rade imaju para te uopste ne moraju da odlaze?
Kako im zemlja nije omogucila da se deca unucici vrate rade imaju para ostanu ovde srecni svoji na svome?
Kako im zemlja ne omoguci da svoje pare uloze nesto otvore lagano se vrate ostanu ovde?
Da nisu bili primorani da odu plus ostaju tamo da li bi te kuce tako izgledale spolja / iznutra?

Apropo kriminala....

Miran kraj, svi bi rekli ideala, svi imaju mecke ili bmw...kad ono.....autolakirer....znaci svaki dan 3 auta....bez filtera prska rasprskivac u otvorenoj garazi i naravno ceo kraj naduvan lakovima.....

Zastita zivotne sredine...aaaaaa, suvise je jak igrac ta lakirer, vodja navijaca Partizana....jedan od...a vi znate sta to znaci.....dishi ribice dishi...

Znate sta je neverovatno 🤷‍♀️ kako @tab503 @Trust no one @Poli46 ne napisete da im nije zemlja omogucila tu gde su da rade imaju para te uopste ne moraju da odlaze?
Kako im zemlja nije omogucila da se deca unucici vrate rade imaju para ostanu ovde srecni svoji na svome?
Ne mogu da napišem ono što ne znam.Ovde je kritika samo na ono
u šta su uložili teško stečene pare..na kućerine.

Pazite da je ovo tema u socijalizmu , u stabilnoj pravnoj drzavi i pojavi ispucavanja bogatstva zarad zluradih jezika klasicnog Srpskog seljaka, a svi znate ko su Srbi, pa da razumem..
Ali nema vise toga...nema socijalizma, nema sistema vrednosti koji ceni vrednost a ne novac, nema stabilne pravne drzave, nema zluradih jezika pojedinaca nego su svi takvi...pa onda na sta tema lici?

Na zalbu , vidi budala umesto da se duvaju dubaijem i karibima oni se duvaju lepim estetskim kucama....njima lepim..

E pa da vas obavestim , meni salju puno ucenica svoje slike iz Dubaia gde puce usne ispred vrlo lepih armitraza i za godinu dana obidju i rusiju i aziju i Dubai pa sledece Njujork, pa Los Andjeles...itd itd..
Nikakve razlike izmedju njihovih zlih jezika i ovih sto su kucili lepo sto su videli u Svetu..

Ili da dodam..iz Majstorske radionice a i ima prica o tome...dolazi skolska kod drugarice i pokazuje slike iz svih tih gradova i kako ima najnovija kola...ili mozda po vama ne sme da ima Teslu ni slucajno ....nego trotinet...i torbice i odela....milion slika

A onda dodje red na skolsku iz sela da pokaze slike, otvara kartonsku kutiju , sliku dve sa vencanja i jednu od najstarijeg deteta u maturskom odelu...i to je to..

Nije se stiglo ebemu misa , od svakodnevne srece po selu sa tih petoro dece, da se fotka.....
Evo spalite me odmah ako nadjete familiju koja je radna i postena u selu a da ima vise od 100 slika.....odmah me spalite..

Ne mogu da napišem ono što ne znam.
Gde je tebi plus @tab503 plus @Trust no one
Screenshot_20220708-203236_Chrome.jpg
da se stavite u situaciju zivotnu okruzenje to sto se desilo njima te posle da idu komentari 🤷‍♀️
Ovde je kritika samo na ono
u šta su uložili teško stečene pare..na kućerine.
...gde je kritika na zemlju tada koja im je onemogucila da imaju pare od rada te ih gurnula u nesrecu odlaska negde daleko?
Gde je kritika okolnosti sezdesetih sedamdesetih koje su dovele do svega sto se sada vidi u medijima?

Kako tako povrsno / gde je shvatanje 🎯 kako je do svega doslo kako je to nastalo kako je zemlja unistila svoje osobe?

Back