jeste Dikane...potpuno tacno
jedno su dobrovoljci a drugo "dobrovoljci"
ovo prvo su ljudi koji su osetili neki naboj patriotizma u sebi,neku zelju za ocuvanjem jugoslavije uglavnom ili tako nesto,neznam sta ih je tacno vodilo....oni su se prijavljivgali u bubanj potok i stavljali na raspolaganje tadasnjoj JNA
ovi drugi su ljudi koji su bili nabijeni nekim malo zescim nabojem,nekim otrovom,nekim kvazi srpstvom,neznam ni ja cime sve...vecina je bila u takvom psihickom i uopste mantalnom stanju da ih JNA nebi ni primila u svoje redove...ja garantujem i jamcim da su oficiri JNa cim bi uocili budalu neku,teskog alkosa ili tako nesto,odmah reagovali i vracali takvoga kuci,znam pouzdano za takve stvari,pogotovo kod dobrovoljaca,jer takvi su ljudi obicno opasnost za celu jedinicu...najvise ranjavanja i pogibija izazvano je upravo od strane pijanih ljudi u nepaznji,nestrucnim rukovanjem oruzjem i preteranim opustanjem u periodu "primirja".najcesce su slucajno ranjavali svoje drugove,jer bi nesvesno trgnuli okidac,ili bi im ispala puska....ma bilo je svacega
e sd,ti drugi su se prijavljivali u stranacke vojske....mirka jovica,vuka draskovica i voje seselja....sve tri formacije su bile nebitne za vodjenje rata,od njjih nikakvih konkretnih akcija nije bilo....
arkanovi su ljudi nesto drugo....oni su bili sastavljeni od problematicnih tipova,koje je arkan vrlo brzo veoma veoma strogom disciplinom doveo u red i opet nekih ljudi iz specijalnih jedinica udbe ili tako cega....uglavnom ta je formacija koliko god luda bila bila i korisna.....cak i 10 puta od nas iz JNa jer smo mi imali toliko nesposoban i neodlucan kadar visokih oficira da je to bruka
e sad,on licno je radio za sluzbu i bio njen covek,predpostavljeni mu je bio pokojni badza...stoga jasno je i malom detetu cija je to jedinica bila....to se nikako nemoze podvesti pod divljom jedinicom....vec pre sastavljenom od divljih ljudi
dok im se nisu prikljucile knindze,dok nisu stvorene crvene beretke i mnogo mnogo toga....to je vec bila ozbiljnija vojna formacija...ozbiljnija po pitanju kradje i tako tih stvari.....zeljkovi su ljudi bili malo onako...po tom pitanju