"Garda cara Lazara" prijeti Kosovu

- Iskander -:
Jel' to u istoriji koju si ti učio?
... Historičaru moj, Srbi su od propasti srednjevekovne države uvek imali tzv "paravojne" formacije, hajde sada lepo uzmi knjigu u šake pa ponovo uči "historiju Srpskoga naroda" :lol: :lol: :lol: :wink:

Ma kakvi, drzavnost Srbije traje vec 4.000 god...jos od drevne drzave Srbina cara Nina (oko 2.000. god. st.e.)
Preporucujem knjigu '' Srbi narod najstariji '' od Jovana Deretica :lol: :lol:

Dikan:
Nešto si pomešala. Svi dobrovoljci koji su bili članovi SRS su bili u jedinicama JNA, i kasnije
možda u jedinicama vojski RS i RSK.

Ostale tzv. paravojne jedinice su bile pod kontrolom DB Republike Srbije, RS i RSK.

Halooo!! O čemu ti pričaš? Tamo nije bilo dobrovoljaca iz Srbije, najvećim delom baš tih "šešeljevaca"? Ako to ja znam, znaš sigurno i ti, samo si zaslepljen.

- Iskander -:
Jel' to u istoriji koju si ti učio?
... Historičaru moj, Srbi su od propasti srednjevekovne države uvek imali tzv "paravojne" formacije, hajde sada lepo uzmi knjigu u šake pa ponovo uči "historiju Srpskoga naroda" :lol: :lol: :lol: :wink:
ma da, proslavio se bataljon dusan silni u vukovaru, tigrovi arkanovi sto su pljackali po slavoniji, krajini i bosni... da ne govorimo i jedinicama koje je nekad drzala bivsa DB... e moj decace, u kojem ti svetu zivis!
a moras mi i navesti i neku paravojnu formaciju od ranije! samo nemoj partizane!

- Iskander -:
Pričam o nekim drugim vremenima, ali to su španska sela za tebe :wink:
koja druga vremena, jel mozda cetnici koji imaju ime JVUO!
ili ko... cetnici vojvode vuka koji su bili regularna vojska... ili jedinice voje tankosica tokom oslobodilackih ratova 1912/13 koje su isto tako bili regularna vojska, ili mozda mislis na vojsku pre nezavisnosti 1878, e oni su bili paravojne formacije!

Registra.:
Halooo!! O čemu ti pričaš? Tamo nije bilo dobrovoljaca iz Srbije, najvećim delom baš tih "šešeljevaca"? Ako to ja znam, znaš sigurno i ti, samo si zaslepljen.

Moraš da mi ukažeš na koji način je Šešelj povezan sa nekom paravojnom jedinicom?
Na koju misliš?
''Srpsku dobrovoljačku gardu, ''Arkanove tigrove'' ''Škorpione'', ''Bele Orlove'', ''Vukove sa Vučjaka''........,

Zašto ga Hag ne tereti zbog toga? Već za širenje govora mržnje i nekakave zločine u Vojvodini.

Dikan:
Moraš da mi ukažeš na koji način je Šešelj povezan sa nekom paravojnom jedinicom?
Na koju misliš?
''Srpsku dobrovoljačku gardu, ''Arkanove tigrove'' ''Škorpione'', ''Bele Orlove'', ''Vukove sa Vučjaka''........,

Zašto ga Hag ne tereti zbog toga? Već za širenje govora mržnje i nekakave zločine u Vojvodini.

Sa osobom koja na ovaj način brani lik i delo V.Š. nemam zaista nameru da polemišem. Nadam se samo da će vaš obožavani vodja još dugo ostati tamo gde je sada. To mu želim od sveg srca, zbog svih onih nesreća koje nam je doneo. Bolesnik jedan.

.

dejina811:
ma da, proslavio se bataljon dusan silni u vukovaru, tigrovi arkanovi sto su pljackali po slavoniji, krajini i bosni... da ne govorimo i jedinicama koje je nekad drzala bivsa DB... e moj decace, u kojem ti svetu zivis!
a moras mi i navesti i neku paravojnu formaciju od ranije! samo nemoj partizane!

Posle pada srednjevekovne Srpske države nije bilo duže vremena pravih organizovanih vojnih formacija, muškarci su se okupljali u tzv desetine, pa ih je cak u nekim krajevima bilo do dve stotine u jednoj formaciji. Pošto je postojao nedostatak prave vojničke obuke kao i ljudi sposobnih da ih obučavaju na pravi vojnički način, oni su se organizovali po nekom svom nahođenju. Od takvih grupa nastali su i nama dobro poznati hajduci i uskoci, a to su , nadam se da ćeš se složiti, u današnjem rečniku poznatiji kao paravojne formacije. Njihov način borbe se uopšte nije razlikovao od današnjih, manje ili više poznatih paravojnih formacija koje pominjete ovde, a taj način borbe u svojoj osnovi ima ekonomsko (materijalno) iscrpljivanje neprijatelja. Gerilski način borbe - udari tamo gde se neprijatelj najmanje nada, udari jako, pljačkaj i beži...Za sav taj "trud" imali su pravo na "ratni" plen...i da ne dužim mnogo - da spomenem komite i četnike u Balkanskim ratovima, ali su njihove formacije osnovane barem tridesetak godina pre Balkanskih ratova, a organizovani su bili u "trojke"...pa kada si već pomenuo partizane i to su takođe bile paravojne formacije...dakle "historičaru" moj to je odgovor na tvoje pitanje...hvala na pažnji... :wink:

Registra.:
Sa osobom koja na ovaj način brani lik i delo V.Š. nemam zaista nameru da polemišem. Nadam se samo da će vaš obožavani vodja još dugo ostati tamo gde je sada. To mu želim od sveg srca, zbog svih onih nesreća koje nam je doneo. Bolesnik jedan.

.

Zašto ti želiš da krivicu Slobodana Miloševića i UDBE svališ u potpunosti na Šešelja.
On je obična marioneta koje se nije mnogo pitala.
Da li si ti obožavalac UDBE i OZNE i ostalih poluga državnog terora kad zamagljuješ
pravu istinu.

Сви нападају Србе. Шта је са Црним Мамбама. Шта је са једном Муслиманском паравојном формацијом која је починила стравичне злочине, а коју је Младић средио код Сребренице, шта је са Муџахединима, па "ОВК" је то исто.

Ови из Гарде јесу идиоти, то не сумњам, али Амери су подржали такве идиоте-"ОВК"

Dikan:
Zašto ti želiš da krivicu Slobodana Miloševića i UDBE svališ u potpunosti na Šešelja.
On je obična marioneta koje se nije mnogo pitala.
Da li si ti obožavalac UDBE i OZNE i ostalih poluga državnog terora kad zamagljuješ
pravu istinu.

Isto mišljenje imam o oba zlotvora. A i o još po nekima. Prema tome, ti nemoj da umanjuješ njegov značaj. Da li je bio marioneta ili ne, ostavićemo nekim drugim vremenima da prosude, ali i ovo što znam o njegovim (ne)delima je dovoljno da mu zaista poželim dug boravak na sadašnjoj adresi.

Cossack:
Сви нападају Србе. Шта је са Црним Мамбама. Шта је са једном Муслиманском паравојном формацијом која је починила стравичне злочине, а коју је Младић средио код Сребренице, шта је са Муџахединима, па "ОВК" је то исто.

Ови из Гарде јесу идиоти, то не сумњам, али Амери су подржали такве идиоте-"ОВК"

Skore sve države imaju i tzv. ''paravojne jedinice''. Laž je da su to paravojne jedinice zato
što neko sa njima upravlja.
Kad bi počeo da pričam o svim američkim paravojnim jedinicama kojih zvanično nema u lancu
komandovanje, a ostavile su tragove po celom svetu trajalo bi do sutra.
Amerika ima tzv ''paravojne agencije'' koje se bave obukom terorista širom sveta.
Sve su pod nezvaničnom kontrolom države.

Ovi iz Garde Cara Lazara su budale, i ne mogu se nazvati nikakvom jedinicom.

Cossack:

Verujem da su i hajduke i uskoke nazivali idiotima, pa i četnike i komite, kasnije partizane istim imenom, ali svi oni su pisali istoriju i svi su oni bili deo ove Srbije koju danas imamo...zato budite "taktični" - svi vi koji loše pričate o nekome ko "želi" da brani jedan deo svoje teritorije, pa ma kako se nazivala ta grupa ljudi i ma kako "vama" ili kome već oni izgledali na prvi pogled...Znate, i OVK je isto bila "grupa" idiota, pa su kasnije ipak našli "način" da ih neko malo više razume :wink:

Registra.:
Isto mišljenje imam o oba zlotvora. A i o još po nekima. Prema tome, ti nemoj da umanjuješ njegov značaj. Da li je bio marioneta ili ne, ostavićemo nekim drugim vremenima da prosude, ali i ovo što znam o njegovim (ne)delima je dovoljno da mu zaista poželim dug boravak na sadašnjoj adresi.
A vi ste bili prisutni kada je dotična osoba vršila nedela? :lol: :lol: :lol: :wink:

Registra.:

Ko je naoružao te jedinice? Imali su najbolju vojnu opremu. Ko je kupio tu opremu?
Ko im je davao plate?
Ko je vršio obuku članova tih jedinica?
Ko im je naređivao i slao ih u akcije?
Zašta su prevashodno osnovane?

Od prve do poslednje osnovala je Srbija , vlada RS ili RSK. Bili su pod kontrolom državne bezbednosti.
Oni nisu bili nikakvi dobrovoljci.
Kao i njihovi pandani u Hrvatskoj i Bosni.

Ako je Vojislav Šešelj kontrolisao sve te prljave tokove novca i imao toliko moć između
1991-1995, a ne neko drugi onda da ti poverujem. (Inače sve poluge vlasti u tom periodu je držala SPS direktna nasledica KPS)

Svi koji su dobrovoljno išli na ratište bili su raspoređivani u regularne jedinice kojima je komandovao
oficirski kadar JNA:

jeste Dikane...potpuno tacno
jedno su dobrovoljci a drugo "dobrovoljci"
ovo prvo su ljudi koji su osetili neki naboj patriotizma u sebi,neku zelju za ocuvanjem jugoslavije uglavnom ili tako nesto,neznam sta ih je tacno vodilo....oni su se prijavljivgali u bubanj potok i stavljali na raspolaganje tadasnjoj JNA

ovi drugi su ljudi koji su bili nabijeni nekim malo zescim nabojem,nekim otrovom,nekim kvazi srpstvom,neznam ni ja cime sve...vecina je bila u takvom psihickom i uopste mantalnom stanju da ih JNA nebi ni primila u svoje redove...ja garantujem i jamcim da su oficiri JNa cim bi uocili budalu neku,teskog alkosa ili tako nesto,odmah reagovali i vracali takvoga kuci,znam pouzdano za takve stvari,pogotovo kod dobrovoljaca,jer takvi su ljudi obicno opasnost za celu jedinicu...najvise ranjavanja i pogibija izazvano je upravo od strane pijanih ljudi u nepaznji,nestrucnim rukovanjem oruzjem i preteranim opustanjem u periodu "primirja".najcesce su slucajno ranjavali svoje drugove,jer bi nesvesno trgnuli okidac,ili bi im ispala puska....ma bilo je svacega

e sd,ti drugi su se prijavljivali u stranacke vojske....mirka jovica,vuka draskovica i voje seselja....sve tri formacije su bile nebitne za vodjenje rata,od njjih nikakvih konkretnih akcija nije bilo....

arkanovi su ljudi nesto drugo....oni su bili sastavljeni od problematicnih tipova,koje je arkan vrlo brzo veoma veoma strogom disciplinom doveo u red i opet nekih ljudi iz specijalnih jedinica udbe ili tako cega....uglavnom ta je formacija koliko god luda bila bila i korisna.....cak i 10 puta od nas iz JNa jer smo mi imali toliko nesposoban i neodlucan kadar visokih oficira da je to bruka

e sad,on licno je radio za sluzbu i bio njen covek,predpostavljeni mu je bio pokojni badza...stoga jasno je i malom detetu cija je to jedinica bila....to se nikako nemoze podvesti pod divljom jedinicom....vec pre sastavljenom od divljih ljudi

dok im se nisu prikljucile knindze,dok nisu stvorene crvene beretke i mnogo mnogo toga....to je vec bila ozbiljnija vojna formacija...ozbiljnija po pitanju kradje i tako tih stvari.....zeljkovi su ljudi bili malo onako...po tom pitanju

Verujem da su i hajduke i uskoke nazivali idiotima, pa i četnike i komite, kasnije partizane istim imenom, ali svi oni su pisali istoriju i svi su oni bili deo ove Srbije koju danas imamo...zato budite "taktični" - svi vi koji loše pričate o nekome ko "želi" da brani jedan deo svoje teritorije, pa ma kako se nazivala ta grupa ljudi i ma kako "vama" ili kome već oni izgledali na prvi pogled...Znate, i OVK je isto bila "grupa" idiota, pa su kasnije ipak našli "način" da ih neko malo više razume

Ово је друго време. Са чим да се ратује, праћкама.

Другачије сада треба "ратовати".

KoscheiBesmertnii:
Докле год постоји ОВК и њени клонови (АНА, ОВПБМ, КЗК и сл) постојаће и одговор у виду Гарде цара Лазара и сличних формација у Србији!

na kosovu vise nema takvih ili slicnih organizacija. mozda i imamo pojedinacnih budala, ali da se javno pokazuju i da ih gradjani podrzavaju to vec ne dolazi u obzir.

Back