Gaming miš - ima li smisla?

sunkid

Početnik
Poruka
20
Planirao sam kupiti Logitech G400 i sad se pitam, ima li smisla dati 200 kn za mis? Bojim se da cu dati tih 200 kn samo da bih saznao da nema apsolutno nikakve razlike izmedju ovog lijevog Genius-a od 50 kn (ako i toliko, stari je kupovao...) kojeg sad imam i tog Logitech-a! Jednostavno, ovaj mis sto sad imam nije nista posebno al sluzi svojoj svrhi. Dali cu ja sad, kad uzmem G400 i udjem u COD 6 multiplayer stvarno reci:"Vau!" i uistinu PRIMJETITI razliku ili je cijela ta stvar s misevima samo pre napuhana? Jer STVARNO sumnjam da covjek moze osjetiti razliku izmedju Mambe kojoj je odziv 1, Logitecha G400 kojemu je odziv 1.3 i Sharkoon Fireglidera kojemu je odziv 3 ili tako nesto!

Evo setio sam se jednog artikla koji sam procitao pre vise od godinu dana, radi se o kompaniji SteelSeries, verujem da ste svi culi za njih jer oni prave miseve, tastature i ostalo za igrace... Inace, jedan od njihovih inzinjera je rekao da veliki DPI nema mnogo uticaja na tvoju igru, jer u sustini to je odaziv na to koliko ti pomeris mis, strelica bi trebala da se pomeri pola ekrana.. Ali to je sve zabluda, to je JEDNOSTAVNO MERA OSETLJIVOSTI ili SENSITIVITY-a...

Evo ga i ceo tekst:

http://arstechnica.com/gaming/news/2010/02/does-dpi-matter-in-gaming-mice-one-mouse-maker-says-no.ars

za nekog neprofesionalnog gamer-a (onaj ko ne zaradjuje igrajuci) po meni totalno nema smisla uzimati te skupe miseve, podloge i tastature.. ako se ima para za bacanje onda je sasvim druga prica... Ja sad imam Gigabyte-ov mis od 8 eura i super radi posao... pre sam imao Microsoft intelli exploere 3.0.. On jeste bio bolji ali ta razlika nije velika i nevredi gomilu para... jedino mi smeta kod ovog misa sto je mali.. ali kako vidim vecina jefitnijih miseva koji su ok kvaliteta su mali..

Back