Martial
Ističe se
- Poruka
- 2.553
Džon.
Da li je neko čitao one spojlere od pre par meseci? Za sad su potpuno tačni. Ako stvarno dođe do smuvavanja Džona i Deneris, biću ekstremno razočarana. :/
Sto? Incest je sasvim normalna stvar u feudalnom drustvu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Džon.
Da li je neko čitao one spojlere od pre par meseci? Za sad su potpuno tačni. Ako stvarno dođe do smuvavanja Džona i Deneris, biću ekstremno razočarana. :/
Sto? Incest je sasvim normalna stvar u feudalnom drustvu
Toga sam i ja svesna, nije mi incest problem, već loša priča.Prvo što je Deneris posle one veštice ostala nerotkinja, pa bi se tu Targarijeni ugasili, ne bi ih više bilo nakon ovo dvoje. Drugo što nema ama baš nijednog razloga da se to desi, u smislu to apsolutno ne bi doprinelo priči ni na koji način (ili me ispravite ako grešim), niti bi imalo ikakvo drugo značenje, osim činjenice da su se smuvali fan-favorite likovi.
Ne mora da znaci da je postala nerotkinja..vestica je mozda lagala ili je to stanje samo privremeno..u jednoj knjizi se pominje na jednom mestu da Deni ponovi ima menstrualni ciklus.Uostalom ako Rlor bog svetla moze da vrati mrtve u zivot sasvim sigurno moze nekome da vrati plodnost.
Prica se svodi na to da sve sto se desava oko gvozdenog prestola je zahebancija za budale..prava bitka je izmedju zivih I nemrtvih..izmedju boga svetla rlora ( boga zivota I vatre ) I Velikog Drugog ( Great Other) koji je bog mrtvih..I leda. U svemu tome postoji prorcanstvo da ce posle Duge Noci ..Azor Ahai ili Princ koji je obecan ili Poslednji Heroj doneti zoru..tj pobediti Kralja Noci ..I po tom prorocanstvu Azor Ahai ce da se rodi iz linije Targerina..a imamo samo dva ziva targerina..Dzona I Deni..I po svoj prilici Azor Ahai ce biti njihovo dete..duga noc je zima koja traje generaciju.i poslednja je bila pre 8000 godina ako se ne varam..Posle koje su Prvi Ljudi uz pomoc dzinova mamuta i Dece Sume napravili Zid..koji je po svemu sudeci potpuno bezvredan kao zastita jer ce Kralj noci sa svojom Vojskom Mrtvih da ga .jednostavno zaobidje..Zaliv Foka ce da bude zaledjen..imas to u najavnoj spici ..koja svake godine prikazuje Zid i led I sneg koji se spusta sve vise sa severa..ove godine spica pokazuje kako je ceo Zaliv Foka zaledjen.
Сусрет Јове и Данијеле-не знам шта други мисле, за мене комплетно катастрофално урађен, као и добар део епизоде...
Imam osećaj da se ponavljam, ali - Mark Milod, ljudi, Mark Milod.
Sve ostale preostale epizode bi trebalo da budu daleko bolje od ove dve.
Sledeće epizode režira Met Šekman, čovek koji za GoT potpuno nov - što je posebno čudno, dovlačiti nove ljude u finišu serije; u najnovije vreme posebno poznat po radu na sitkomu It's Always Sunny in Philadelphia.
Iskreno se nadam...opet slabo.... toliko potencijala u ove tri epizode , iskrcavanje Deneris, prvi susret Deneris i Snežnog, Brendon se vraća, bitka Grejdžoja, bitka za Livačku Stenu, pad Tajrela...a sve ovlaš pređeno i zbrzano
baš sam razočaran
Hajlajt epizode, još jedan Stark reunion, i nadam se još jednom u sledećoj epizodi. Mada su mi Sansa i Bren bili nekako trapavi. Bren btw ama baš ni malčice ne deluje kao zen mudrac, iako mi se čini da su na to ciljali.
Sersei je zablistala više puta u ovoj epizodi, mada iskreno onaj "Why did you do that" momenat mi je bio skroz out of character i nekako mi je bilo teško da se povratim i poverujem joj opet.
Juron mi je skroz nezanimljiv, kao i uvek.
Deni i Džon, taj deo me iznervirao jer Džon sve vreme ćuti kao mutav dok ova toroče na sav glas. Iako ne volim ni jedno od njih, volela bih da je Džon pokazao malo kičme, na način na koji to radi Arja, ili na koji je to radila Sansa dok je bila sa Remzijem.
Bitka za Livačku stenu je nekako zbrzana i prosto NEDOVOLJNA, bitka za Visoki Sad takođe.
Sve u svemu, na svaku dobru scenu dolazi jedno pet loših.
Best moments: Sansa zapoveda u Zimovrelu; Sansa ne kapira ništa što joj Bren priča; Gospa Olena Tajrel; Serseina osveta, Davos Sivort.
Worst moments: Bren, koji ne samo da više ne ume da glumi nego je i strahovito poružneo i uopšte njegov lik koji u ovoj epizodi ne deluje kao Bren iz prethodnih epizoda; bitke za dve od 7 najbitnijih utvrda u seriji (ako je Visoki sad uopšte utvrda a ne samo zamak) koje su ispale dosta šugave; Serseino "Why did you do that"; Deneris koja u jednom momentu sikće na Džona u drugom se ponaša kao vetropirasta šiparica; Juron Grejdžoj i sve u vezi s njim; Džejmi beskičmenjak; Džon koji priča o Belim hodačima ali mu je over the line da kaže da je ustao iz mrtvih, itd.

msm kamaaaaan, pa koji ****** ocekujete od holivudske sapunice?![]()
Zapravo ta scena je jedna od retkih koje su imale nekog smisla u toj epizodi. I naravno da je Sansa bolja od Džona (kom očigledno rezerve namirnica nisu ni pale na pamet) u svemu tome, jer je ona bukvalno od malih nogu bila obučavana da to radi (Ned Stark, Arji Stark: You will marry a high lord, and run his castle). I naravno da se bolje razume u severnjačke oklope od Lorda Rojsa, koji je južnjak i ne mora da postavlja oklope krznom, tako da njegovi kovači to verovatno ne rade po difoltu.Za mene su iskreno delovi izgledali gotovo ponižavajući; kao da gledam Prison Break (kasnije sezone) gotovo. 'orrible...
U Zimovrelu scena u kojem ona šećka i predlaže veće sladištenje, prolazi pored kovača i čudi se zašto se ne spremaju za zimu, pa ona dvojica idu da rade...glumac Maloprstića deluje da više ni nema viziju šta Petir treba uopšte da radi. Stvarno sam se dosta smejao za to vreme, zato što za razliku od Džon-Deni od Maloprstića i Sanse se nešto, ipak, očekuje.

Pa s obzirom na to da je Džon kralj, čak i da nije njegov kralj, morao bi da mu se obraća sa your Grace, ili grešim? Mada njegova uloga u svemu tome me podseća na Crnu Ribu, ali videćemo još.I šta kog đavola Jon Rojs radi tamo više; gotovo kao Sansin savetnik. On se obraćao Džonu sa Vaša visosti, čime ga otvoreno priznaje za suverena, umesto Sersi, ali koja je funkcija malog Robina Arina u celoj toj zavrzlami? Nezavisni gospodar bez monarha? Ili, slično Rečnim zemljama, odlučili su da se poklone kralju Džonu???
I da li još nekome smeta što su u potpunosti isekli Olujne zemlje iz priče? Razumem savršeno da neke radnje zauzimaju rubna područja i ne mogu prosto naći se na ekranu, pa su tako mnoge teme skraćene, a to je slučaj i sa Barateonovima sa Stanisovom pogibijom, ali zar mogu tek tako da se ponašaju kao da je jedno od 7 kraljevstava prestalo da postoji? Od kada je Stanis poginuo, svake epizode se neprestano pitam šta će biti sa njegovim zemljama. Sada smo bar videli da je Zmajkamen ostao pust, ali šta je sa tim zemljama? Krajoluj bi trebalo da je navodno neosvojiva utvrda, možda najveličanstvenija u Vesterosu, a narod nije nestao jednostavno sa lica zemlje. Do sada mi nije posebno smetalo jer, realno, nije bilo prilike da budu tema, ali sada se nalaze u žiži dešavanja.
Deneris je preko puta u Zmajkamenu, a te zemlje razdvajaju Dornu od Hvata i Kraljevskih domena. Shvatam da je sada popularno da se likovi u seriji teleportuju (kao npr. Kraljica trnja kući), te i da je ovo nekome ko ne prati sa nešto više detalja ovu seriju kao ja i još poneko zvuči besmisleno, posebno ako ne obraća pažnju na geografiju ovog sveta, ali jednostavno mi je besmisleno da jedna cela zemlja, koja je dala glavninu gigantske vojske od skoro 100.000 duša Renliju kada je imao namere da preuzme presto, prosto u zemlju propadne.