Game Of Thrones

Cuje se da ce Storms End da bude u 8 sezoni.. ima razloga sto je Gendry prisutan u ovoj sezoni. Mnogo ljudi odatle je izginulo prateci Stanisa Barateona..Nakon Renlijeve smrti..Glavnina Renlijeve vojske su Tajreli. koji su posle toga presli k Lanisterima.

Zanimljivo je da svi saveznici koje je Deni nasla su propali..I nijedan od tih saveznika niti je bio pouzdan..gorepominjani Tajreli su do onomad bili u krevetu sa Lanisterima i figurativno i bukvalno phe. Ove zmije iz Dorna su ubile svoga princa i njegovog naslednika..Jara i Teon su rovarili po Severu dok je Rob Stark ratovao po jugu zar ne. Saveznici koji bi se prvom prilikom okrenuli protiv Deni.

Apsolutno. Čak i da su potpuno izuzeti iz ovog rata, ko upravlja tamo? Ako ništa drugo, svakako nema smisla da ih Deneris iskulira načisto.
Što se teleportovanja tiče, ne znam što se cimaju ljudi toliko oko toga, niko nikad nije rekao da se sve u seriji dešava dan za danom, prema tome sva zabuna oko brzine putovanja je suvišna.

Hteo sam reći da baba, koja očigledno nije išla brodovima sa ostalima (ili je možda verovatnije išla zajedno sa Neokaljanima, koji su potom produžili ka Livačevoj steni?) verovatno prošla kroz upravo te zemlje valjda, na putu do kuće?

Serija je u prvim sezonama, izuzev u nekoliko izolovanih primera (Karstarci koji odlaze tek tako kući nakon što im kralj Rob odrubi glavu glavu glavešini porodice kao možda najpoznatiji primer) obraćala vrlo veliku pažnju na detalj. Nešto što je možda bilo neobično, drugome ko bi se zapitao jasno bi bilo u odgovoru - bilo da je to neka od lekcija koje Tajvin drži Džejmiju, ili vrlo zanimljive diskusije između Neda i Roberta ili Roberta i Sersi. Evo jedan primer; kako je sve, u celosti, ošlo do toga da Nedova kućna posada toliko duboko propadne pre prevrata u prvoj sezoni; kada veliki lord negde putuje, on, kao u stvarnoj istoriji, dovodi za sobom gotovo jednu malenu vojsku, sa sve pojedinačnim slugama do pralja.

1. Kao posledica turnira koji se održava u njegov čast, dolazi do povaćene stope kriminala, posle čega Ned ojačava gradsku miliciju tako što je popuni ljudima iz svoje lične garde, značajno je umanjujući
2. U iznenadnom Džejmijevom napadu na Neda, ubijena je njegova straža, njen vrhovni kapetan Džori Kasel i svi Nedovi telohranitelji
3. Ovo sad se ne sećam jer sam pozaboravio...znam da šalje neke ljude natrag kućama na Sever; moguće je da je to iz knjiga...možda grešim, ali čini mi se da ih šalje zajedno sa svojom ženom kad krenu kućama?
4. Renli u sred noći beži sa apsolutno svim ljudima u službi njihove dinastije (Barateon), ostavljajući gradske raspoložive snage, pored milicije koja je naravno najbitniji pojedinačno činilac, samo snage u službi Lanisterovih (i Kraljevu stražu)

Zbog toga, Ned ostaje sa bednom šačicom koja nije u sposobnosti ni da ga pokuša odbraniti u dvoranama Crvene tvrđave.

Ovakva pažnja za detalj, dalekosežna ekspozicija sa vrlo složenim razvojem situacije, jednostavno izostaje. Nekada je bilo potrebno 10 različitih ljudi da primeti, jer će svaki obratiti pažnju samo na jednu od ovih stvari. Npr. Illirio Mopatis, koji bi trebalo da je jedan od najlukavijih ljudi tadašnjeg sveta, Varisov prijatelj i bliski saradnik, u seriji se ne pojavljuje posle prve sezone. Iako je naknadno samo uzgredno spomenut, sem problema sa kastingom (nedostupan glumac) nije se moglo objasniti to što ga jednostavno nema, iako u 5. sezoni Tirion (koji se opija upravo kod njega) i Varis upravo kod njega žive pre nego što krenu ka Deneris, a takođe je vrlo verovatno iz Pentosa upravo i krenula konačna invazija tj. prebacivanje za Vesteros. Ako se sećaš, u prvoj sezoni su snimili scenu u kojoj Arja, koja juri mačkicu, nailazi na Varisa i Ilirija, koji je krišom došao u prestonicu, inkognito, da pregovaraju o stvarima...imajući posebno interesantne rečenice vezano za sukob između Lanisterovih i Starkovih. To je tada imalo i vrlo značajnu ulogu u vreme dok je Varis izgledao kao neko kome se ne može verovati, a Maloprstić kao pozitivniji od njih dvojice, ali i bilo vrlo jasno svojevrsni foreshadowing.

To je ono što mi, iskreno, nedostaje. Ponegde bi samo bukvalno rečenica ili dve, što zauzima ni desetak sekundi, rešilo neke od stvari koje mi dosta smetaju (a toga ima na pretek, posebno u Milodovim epizodama, punim praznog hoda).

Cuje se da ce Storms End da bude u 8 sezoni.. ima razloga sto je Gendry prisutan u ovoj sezoni. Mnogo ljudi odatle je izginulo prateci Stanisa Barateona..Nakon Renlijeve smrti..Glavnina Renlijeve vojske su Tajreli. koji su posle toga presli k Lanisterima.

Zanimljivo je da svi saveznici koje je Deni nasla su propali..I nijedan od tih saveznika niti je bio pouzdan..gorepominjani Tajreli su do onomad bili u krevetu sa Lanisterima i figurativno i bukvalno phe. Ove zmije iz Dorna su ubile svoga princa i njegovog naslednika..Jara i Teon su rovarili po Severu dok je Rob Stark ratovao po jugu zar ne. Saveznici koji bi se prvom prilikom okrenuli protiv Deni.

E tu bih voleo jedan interesantan reunion da vidim, između Džona i Teona. :D

Šteta što Jaru nije video niti ima izgleda da će kako stvari stoji; ali iduće epizode Teon možda završi natrag na Zmajkamenu, dok je on još tu, tako da ima nade...

Poslednja izmena:
Sledeća epizoda se zove The Spoils of War.

Daenerys fights back. Jaime faces an unexpected situation. Arya comes home.:

Počinje prava serija. :)

Kadar iz epizode:

_a8e93ef2-7830-11e7-930d-20ef51ded0a4.jpg

Poslednja izmena:
Sad ga malo preterase. Arja grandmaster macevanja. Ona je vise za mastovita ubistva iz potaje.

I dalje mi nije jasno sto se njih dve sibaju.

trening bre..arja zatice brienu kako baca podrika po blatu i oce da trenira sa njom.kao u fazonu ona porazila sandora klegejna. inace trening traje duze..I zavrsava se nereseno. briena je na kraju pita ko ju je naucio sve to a ona joj odgovara sta mislis? "no one" he he

ko nije gledao epizodu 4, ne otvaraj spojler.

Drogon i Dotrakiji su (ocekivano) satrali vojsku Lanistera, a cini mi se ode i svo ono zlato, da li je Dzejmi preziveo to je pitanje

jok..zlato je rendil tarli isporucio u kings landing ali izgleda samo zlato..sve ostalo je izgleda spaljeno zajedno sa glavninom lanisterske vojske

ko nije gledao epizodu 4, ne otvaraj spojler.

Drogon i Dotrakiji su (ocekivano) satrali vojsku Lanistera, a cini mi se ode i svo ono zlato, da li je Dzejmi preziveo to je pitanje

Ovo jeste velika targerijanska pobeda, ali je na neki način Pirova, jer je loša vest za Deneris. Mislim da stvari malo zavise i jesu li Džon i Bron bezbedno dospeli u prestonicu, ili su posle bitke zarobljeni, naravno, ali ako su uspešno pobegli, posmatraj to ovako: sve zlato je bezbedno sttiglo, a Gvozdena banka je izrazila interes da joj finansira...šta god Sersi zatreba - zalihe, brodovi, oružje.

Ako sam primetio Sersi spominje Zlatnu kompaniju u epizodi? U seriji mnogo puta pominjana (Džora Mormont je njihov veteran) možda ćemo biti u prilici da ih vidimo...Zlatna kompanija bi, u principu, trebalo ba bude najbolja vojska na planeti bez nekih konkurenata igde.

Naoružani do zuba ratnici kojima je ratovanje celi život; teško oklopljena i iskusna pešadija, istrenirani strelci i konjica koja se sastoji iz jurišnih ovnova. Pretpostavljam da bi im jedino Neokaljani mogli jedva prismrdeti kao neko ko bi, u smislu 1 na 1, mogao izvojevati pobedu.

A ako se sećaš Stanisovih pirata, brodove nikada nije teško kupiti.

Takođe, činjenica da je ona naprava delimično uspešna (što su svi videli) je vrlo jasan dokaz da zmajevi nisu neuništivi i vrlo će pozitivno moralno uticati na ljude koji su na Sersinoj strani, dok upotreba dotrakija i zmaja koji pali i žari sve ostavlja utisak Deneris kao negativca, stranog zavojevača koji donosi smrt.

Ako je Bron mogao ono učiniti sa jednom probnom napravom, zamisli šta može učiniti ako se njih 15 načačka po zidinama Kraljeve luke, sa spremnim mehaničarima?

Jedina dobra stvar za Deneris jeste što je lanisterska feudalna vojska uništena, a izgleda i Tarliji (je li ono Randil poginuo, ili mi se čini?) čime je ponovo otvoren vakum u Hvatu...mada nije kao da je ostalo više nekog koga bi tamo postavila, a preživeli su svedoci ove bitke.
Vrlo je jasan bio Tirionov pogled kada je video šta se dešava na terenu.

ДнД гамад су потпуно растурили лик Џејмија Ланистера у серији(мада ми је бедак што није укокао Дани, али сам знао да од тога нема ништа)...

ДнД гамад су потпуно растурили лик Џејмија Ланистера у серији(мада ми је бедак што није укокао Дани, али сам знао да од тога нема ништа)...

Meni se malčice više sviđa ovako.

Čova je slepo zaljubljen u Deneris i nema taj razvojni put zloće koji progledava svetlo i okajava svoje grehe i slične stereotipne simbolike. Odsecanje ruke, Brijena, sve se to desilo, ali on je čovek od krvi i mesa kada se Sersi skine gola.

Back