Game Of Thrones

nemam nikakav utisak
jasno mi je da on ne pise seriju
al mi je jasno i da joj drukcije nikad kraja ne bismo vidjeli
procitala sam sasvim dovoljno sto djubreta sto kvalitetne fikcije da mi bude jasno kud je martin krenuo i kako
pogledaj samo posljednja dva dijela kako su napisana
sve je vise strana napisanih cisto da se ispuni prostor, besmislenih akcija i jeftinih senzacija
cak je i onaj nesretni gudkajndov serijal bolje planiran od ovog tj planiran je
za ovog imam dojam da pise skoro pa stihijski
ili je tebi super objasnjenje vezano za vajtvokere?
meni djeluje ko da su to odradili na silu jer prave pozadinske price, a jedan je od stubova serijala, nikad nije ni bilo...
i cisto sumnjam da ce se buduci pisani nastavci bitno razlikovati od serije - previse je love u igri
ako toliko razdvojis razocaraces fanove koji su se vec vezali, a opet...moras malo inace ce prodaja ic slabo...
tako da ocekujem gomilu filera ko u spanskoj seriji i nista vise
al ok...u tome je odlican
zajebo je onu mormonku sto je pisala sumrak : ))))

koliko ja znam, objasnjenje za vajtvokere postoji samo u seriji. opet krivis Martina za nesto na sta nema uticaj.

sve i da nikad ne zavrsi sledeci roman, covek koji smisli nesto tako jednostavno i genijalno poput fraze "words are wind" zasluzuje da bude slavljen.

Poslednja izmena:
koliko ja znam, objasnjenje za vajtvokere postoji samo u seriji. opet krivis Martina za nesto na sta nema uticaj.

sve i da nikad ne zavrsi sledeci roman, covek koji smisli nesto tako jednostavno i genijalno poput fraze "words are wind" zasluzuje da bude slavljen.

tako je, za sada postoji samo u seriji
ali da li si zadovoljan tim objasnjenjem
koje si zajedno sa svima nama cekao godinama?
jel ispunilo tvoja ocekivanja? martinova ocigledno jeste

mrni je, blago receno, glupo
ko i ono s hodorom

mrni je, blago receno, glupo
ko i ono s hodorom

Za Hodora potpisujem van svake sumnje.

Za njih...pa dobro...moje lično očekivanje je bilo da Bijeli hodači = Djeca šume (djeca odrasla, oronula; vizuelni stil serije na to i aludira).

a kako znas da jeste martinova? previse pretpostavki iznosis, a ne vidim na osnovu cega.

ono sa hodorom je martin prakticno rekao da se nece odigrati tako kao u seriji. dakle, ima veze sa nekim "hold the door", ali to nece biti vrata na pecini.

a kako znas da jeste martinova? previse pretpostavki iznosis, a ne vidim na osnovu cega.

ono sa hodorom je martin prakticno rekao da se nece odigrati tako kao u seriji. dakle, ima veze sa nekim "hold the door", ali to nece biti vrata na pecini.

stvarno me znam sta da ti kazem
mozda su mu ove epizode usvojena djeca
al to nije ni bitno
ocigledno ih voli kao svoju
i gleda s odobravanjem
prvenstveno formalnim

meni je ta situacija zanimljiva jer osim nesretnog univerzuma g lucasa
prakticno jos nismo imali takvu
tako da me s te strane prilicno zabavlja gledati reakcije publike. ukljucujuci i moju...
i iedva cekam da vidim rasplet :lol:

- - - - - - - - - -

Ukoliko ubaci time-travelling Bran, isti djavo.

stvarno ne vidim kako to moze izbjeci
mislim na taj tok radnje

a za vajtvokere - kad se nesto provlaci tako stidljivo, a bitno...u sjenama prakticno
kroz citav serijal...stalno vreba na obodu zbivanja, a kapiras da je to samo vrh ledenjaka, takoreci...
i onda ovo dobijes kao objasnjenje
kao, eto djeca sume se zaigrala, nisu dobro vodila racuna o svojim kucnim ljubimcima...
ne znam, ja sam ocekivala da se bolje iskoristi taj nagovjestaj velike, drevne drame...
koja je sustinska, veca od trenutnih dinastickih borbi i bilo cega drugog...
missim, jbte odakle zmajevi u citavoj prici...jesu i oni zapalili iz nekog terarijuma? :lol:
i ta nepovezanost koja je na momente apsurdna je zapravo ono sto mi najvise smeta
al ok mene su neki drugi pisci razmazili

Poslednja izmena:
narocito kad pisac potpisuje produkciju i dijelom scenarije
tj kad se radi s njegovim odobrenjem i ucescem
na serijalu baziranom na njegovim, sad vec nenapisanim, knjigama : ))))

inace, nije to pitanje svidjanja
pricamo o necem desetom, realno
ovo je vise prica o uticaju na citav zanr
koji se ne moze zanemariti, al ja eto
nisam sklona da crknem od srece zbog toga
ili da ga opce "priznam" mimo marketinske pomame i dobro odradjenog plasmana

Poslednja izmena:
On vrlo dobro zna šta se dešava...

To sto on zna sta se desava ne znaci da ima uticaja na to.

mislim da ova dvojica ni ne mogu bez njegovog odobrenja zapravo ništa ni da rade.

Ne. On na desavanja u seriji ima onoliki uticaj koliko mu dozvole D&D.
Recimo, bas pre par dana je potvrdio da LSH nece biti deo serije i rekao je otprilike “da se ja pitam, stvari bi se drugacije odigravale”. Mislim da ga i ne zanima posebno sta se u seriji dalje desava, mislim da je sada fokusiran na knjige i zato vise ne pise ni epizodu po sezoni kao ranije.

U zadnje vrijeme je počeo i da potvrđuje da su stvari iz serije direktno iz neobjavljene knjige...recimo da će Širin biti spaljena (ali u drukčijim okolnostima).

Da, kao i za Hodora. Ali je poenta upravo u tome u kojim okolnostima, uz kakvu pricu ce doci do tih dogadjaja. Meni je spaljivanje Shireen bilo sasvim ok. Mislim da ce to u knjizi biti mnogo manje “u prazno” nego sto je bilo u seriji, mada mislim da je i ovako imalo lepu funkciju za celu alegoriju kockara.

On vrlo dobro zna šta se dešava...mislim da ova dvojica ni ne mogu bez njegovog odobrenja zapravo ništa ni da rade.

U zadnje vrijeme je počeo i da potvrđuje da su stvari iz serije direktno iz neobjavljene knjige...recimo da će Širin biti spaljena (ali u drukčijim okolnostima).

pa to ti pricam - na kraju ce obaviti sav posao umjesto njega
missim, sjesce taj i nafilovati do kraja
al rovovski posao povezivanja radnje i trijebljenja
iljadu ijedne gluposti, nebitnosti i nelogicnosti
odradice neki drugi ljudi
tako se to radi kad zapne na velikim projektima
i super

ova tema postoji vec pet godina otprilike
pisali smo sve i svasta
i kako stvari stoje tek cemo pisati
nije to pitanje...zamjeranja

sto se mene tice - nisam odusevljena, zapravo sve mi se manje svidja
cak mi trenutno serija djeluje kvalitetnije od knjiga
sto je bez presedana

kad vidim kako se got kotira na listama najboljih serijala fantastike, ef...dodje mi da placem
missim, na tome treba nasi klinci da rastu
na prenaduvanim limunadama i spanskim serijama tipa gota, eragona, sumraka, hunger games-a...koje se pisu i plasiraju
iskljucivo zbog zarade
kakva gomila djubreta je isplivala i nametnula se
to fakat nije normalno vise : (

sve je to cgi upropastio, da vam baba kaze
jesmo lijepo u miru citali svoje mekoukoricene knjige koje niko "ozbiljan" nije ozbiljno shvacao...
(iako su upravo tako, iz potaje i sa distance, bukvalno oblikovale istoriju knjizevnosti)
jesmo i sta nam je falilo, molicu :lol:

missim, nema u gotu nista sto, ko je cito, nije vec apsolviro jos u ilijadi..al nesto mi se ne cini
da ce klinci kojima got bude prvi izbor ikad posegnuti za ilijadom : (((

ja bih stvarno razumeo da se autoru knjige zamera nesto iz knjige (a nije da se nema sta zameriti), ali zamerati mu sto smatrate da je adaptacija njegove knjige losa, to mi je stvarno smesno. to je kao da stivenu kingu zamerate sto je serija Under the Dome 'nako po kvalitetu.

Pravo da ti kažem, meni je serija (makar prva sezona) bila bolja od knjige, i knjigu smatram najvećim đubretom koje je ikad napisao.

Pa da, mislim da su mu Zelena Milja i Vreća kostiju najbolje; od ostalih, Salemovo me nije oduševilo (osim izvrsne atmosfere ostalo je - meh, kraj pogotovo), a nisam izgurao do kraja Uporište. Jedina gora od "Pod kupolom" bi možda bila "Mobilni telefon"

Pa da, mislim da su mu Zelena Milja i Vreća kostiju najbolje; od ostalih, Salemovo me nije oduševilo (osim izvrsne atmosfere ostalo je - meh, kraj pogotovo), a nisam izgurao do kraja Uporište. Jedina gora od "Pod kupolom" bi možda bila "Mobilni telefon"

Izvini, na neku foru sam uspeo da pomislim da govoris o GRRM i GoT i tek u ovom tvom odgovoru sam se setio da sam uopste spomenuo Kinga :D
Pomislio sam da si citao nesto poput A Song for Lya :)

al mislim da se pitanje odnosilo na martina

da, odnosilo se na martina :) ne uspevam da pratim konverzaciju kako treba :D

Back