Game Of Thrones

Da pozdravim i Vas, dragi podanici moji, niste se pojavili na Blackwater-u, ali dobro, Kralj je milostiv, on prasta. :mrgreen:

Naravno, prasta, ali ne zaboravlja.

Puno toplih pozdrava iz suncanog Dragonstone-a od vaseg Kralja, Mel, plamena i moje psihoticne zene.

:mrgreen:

Neko je rekao da je R'hllor mozda zao.

Ja se generalno slazem sa time. Njegovi klerici rade stvari kao sto su uzdizanje "zombija", radjanje senki, cija je jedina svrha ubistvo, pale ljude zive, itd ...

Misljenja sam da su R'hllorovi protivnici deca sume i Stari Bogovi, jer Melisandre vidi Brana i Bloodravena, kao sampione Great Othera.

Slava R'hlloru i jedinom pravom kralju Vesterosa ! :D
Noc je mracna i puna uzasa ...

Amen brate!

Kad osvojim svoj presto zbog ovih bogougodnih reci dobices finu kulu pored mora i 5 Yunkai robinja da ti ispunjavaju svaku zelju!

- - - - - - - - - -

Neko je rekao da je R'hllor mozda zao.

Ja se generalno slazem sa time. Njegovi klerici rade stvari kao sto su uzdizanje "zombija", radjanje senki, cija je jedina svrha ubistvo, pale ljude zive, itd ...

Misljenja sam da su R'hllorovi protivnici deca sume i Stari Bogovi, jer Melisandre vidi Brana i Bloodravena, kao sampione Great Othera.

Njen zakljucak je da su oni sampioni Great Othera, ali njena zakljucivanja su mozda pogresna.

Svestenici cine stravicne stvari i u stvarnom svetu.

Verujem da R'hllor nije dobar ni los per se, ali se njegovi ciljevi poklapaju sa opstankom ljudi, pa ga to cini funiconalno dobrim.

Amen brate!

Kad osvojim svoj presto zbog ovih bogougodnih reci dobices finu kulu pored mora i 5 Yunkai robinja da ti ispunjavaju svaku zelju!

- - - - - - - - - -

Njen zakljucak je da su oni sampioni Great Othera, ali njena zakljucivanja su mozda pogresna.

Svestenici cine stravicne stvari i u stvarnom svetu.

Verujem da R'hllor nije dobar ni los per se, ali se njegovi ciljevi poklapaju sa opstankom ljudi, pa ga to cini funiconalno dobrim.
Melisandre zna za Stare Bogove i ne verujem da bi napravila tako glupu gresku da misli da su to neki nasumicni likovi.

Ne mozes porediti svestenstvo naseg sveta i Westerosa. R'hllor je onaj koji salje takve moci svojim kelricima. Te moci poticu iz njega. On je taj koji ih omogucava.

Melisandre zna za Stare Bogove i ne verujem da bi napravila tako glupu gresku da misli da su to neki nasumicni likovi.

Ne mozes porediti svestenstvo naseg sveta i Westerosa. R'hllor je onaj koji salje takve moci svojim kelricima. Te moci poticu iz njega. On je taj koji ih omogucava.
Ne salje on nista , kad ga "krelci" zamole onda im posalje . Samo ponekad trazi zrtvu :lol:
A nekad ti i da free viziju u vatri . Bilo kako bilo , R'hllor je jedini pokazao pravu moc od svih bogova .

Ne salje on nista , kad ga "krelci" zamole onda im posalje . Samo ponekad trazi zrtvu :lol:
A nekad ti i da free viziju u vatri . Bilo kako bilo , R'hllor je jedini pokazao pravu moc od svih bogova .
Ne kontam sta si hteo da kazes. Kazes da ne salje nista osim ako ga ne zamole? Da nije takav kakav je ne bi delio svojim klericima takve moci, nego bi ih zapalio na mestu :P

Kako mislis da je R'hllor jedini pokazao pravu moc? Pod broj jedan videli smo mnogo moci koje proisticu od Starih Bogova, a takodje i od Many-faced boga kojeg obozavaju Faceless Men.

Stavise Deca Sume su pokazala najvise moci kada su raznela ruku Dorna. Taj dogadjaj je bio jednako kataklizmican kao pad Valirije, a znamo da su ga izazvala Deca Sume, tj greenseer-ovi.

Pa ja se slažem da je R'hllor jedini koji se od bogova pravi važan... Prvo što se ne zna da li faceless ljudi menjaju lica u ime bogova ili su naučeni nekom vidu magije koji im to omogućava...valjda...
Ali crvendaći i nemaju moći valjda, kao što hypnotoad reče, oni zatraže moći od njega i on ih šalje ako je raspoložen... (štaviše, to i nisu moći; više su kao uplitanje boga u dešavanja; vizije u plamenu ili vraćanje mrtvih u život - to opet R'hllor radi; ne sveštenici) tako sam bar ja to kontao...
Ali zar nije smešno smatrati decu šume bogovima, naročito sada kada ih je i Bren upoznao - dakle postoje, pa je malo smešno da su tu na severu a da su bogovi... Uvek sam ih zamišljao da nisu prisutni ali da prate šta se dešava (baš kao R'hllor)...

Poslednja izmena:
Ne kontam sta si hteo da kazes. Kazes da ne salje nista osim ako ga ne zamole? Da nije takav kakav je ne bi delio svojim klericima takve moci, nego bi ih zapalio na mestu :P

Kako mislis da je R'hllor jedini pokazao pravu moc? Pod broj jedan videli smo mnogo moci koje proisticu od Starih Bogova, a takodje i od Many-faced boga kojeg obozavaju Faceless Men.

Stavise Deca Sume su pokazala najvise moci kada su raznela ruku Dorna. Taj dogadjaj je bio jednako kataklizmican kao pad Valirije, a znamo da su ga izazvala Deca Sume, tj greenseer-ovi.
Gle , logika je da r'hllor ne radi na svoju ruku . Nije on digao gospodara munja i kejtlin zato sto mu bio cef , nego zato sto ga je toros iz mira molio . On odgovara na molitve svojih vernika , ne daje im nikakve moci .
Moc starih bogova je upitna , zato sto se ne zna da li ljudi koji imaju te moci poput brena , dobijaju iste od tih starih bogova , ili su rodjeni sa tim nezavisno od bilo kakve vise sile .
Ista stvar i sa bogom faceless ljudi . Pitanje je da li je menjanje lica visa sila ili samo magija . A pored toga nemaju nikakvu drugu moc ;)
Ostaje da se vidi , ali za sad je R'hllor faca :D

Gle , logika je da r'hllor ne radi na svoju ruku . Nije on digao gospodara munja i kejtlin zato sto mu bio cef , nego zato sto ga je toros iz mira molio . On odgovara na molitve svojih vernika , ne daje im nikakve moci .
Moc starih bogova je upitna , zato sto se ne zna da li ljudi koji imaju te moci poput brena , dobijaju iste od tih starih bogova , ili su rodjeni sa tim nezavisno od bilo kakve vise sile .
Ista stvar i sa bogom faceless ljudi . Pitanje je da li je menjanje lica visa sila ili samo magija . A pored toga nemaju nikakvu drugu moc ;)
Ostaje da se vidi , ali za sad je R'hllor faca :D
Pa tom logikom, nista nam ne govori da je R'hllor taj koji daje moci Torosu i Melisandre. Oni mu se mole, ali mozda im magija dolazi iz hrama a ne od Boga? Izgovaraju molitve, ali mozda izgovaraju cini?

Mislim, sarkastican sam, dobri su dokazi da R'hllor postoji, ali kontas poentu? ON daje MOCI svojim klericima kada ih traze za (zla) dela. Zna se da Torosu nije davao nikakve moci jako dugo. Znaci moze da odbije da posudi moc podanicima. Moja je poenta da je on zao, zato sto im dozvoljava da koriste njegovu moc za takva dela, a oni su njegova volja u svetu ljudi.

Dalje, znamo da Deca Sume postoje i da su magicna bica. Znamo da su Greenseerovi duboko vezani za Weirwoodove. To su cinjenice. Njihove moci su vezane za Stare Bogove. Ali im Stari Bogovi ne daju moc, kao sto R'hllor daje, nego dele jednu te istu moc.

Sto se tice Faceless Mena, slazem se, ali opet, oni se takodje mole Many faced Godu, isto kao sto se ovi mole R'hlloru. Tj, postoje gotovo religijski obredi. Tanka je linija izmedju magije i religije u ASoIaF.

Задња сцена извукла епизоду...
Иначе што се тиче Старих богова, нешто више о њиховој моћи је дато у исечку следеће књиге(поглавље са Теоном и још нешто). Отприлике крож Бренове визије се види да су Први људи приносили жртве боговима, или су знали неке мађије али се то заборавило.

Ljudi, ovo nije pdf Književnost, zašto se diskutuje o knjigama na ovoj temi i to pružaju stravični spojleri (neke koje gledaoci neće vidjeti i godinama)? Još se koristi riječ 'sada' - za tekuću radnju najnovijih knjiga, sezonama udaljenih od najnovijih dešavanja u seriji.
Treba obrisati dosta posljednjih postova, ili ih prebaciti na onaj drugi pdf.
Ljudi su prestali čak *SPOILER* da koriste...

Meni djeluje da nema R'hllor-a, već da je to prosto magija, tj. Melisandra u tom smislu 'lažni prorok'.

Mada možda je ono iznenađenje Torosom od Mira čisti šok što nije toliko posebna koliko je mislila pred Bogom...

Ljudi, ovo nije pdf Književnost, zašto se diskutuje o knjigama na ovoj temi i to pružaju stravični spojleri (neke koje gledaoci neće vidjeti i godinama)? Još se koristi riječ 'sada' - za tekuću radnju najnovijih knjiga, sezonama udaljenih od najnovijih dešavanja u seriji.
Treba obrisati dosta posljednjih postova, ili ih prebaciti na onaj drugi pdf.
Ljudi su prestali čak *SPOILER* da koriste...

Meni djeluje da nema R'hllor-a, već da je to prosto magija, tj. Melisandra u tom smislu 'lažni prorok'.

Mada možda je ono iznenađenje Torosom od Mira čisti šok što nije toliko posebna koliko je mislila pred Bogom...

Pa, ovim se vraćamo na to da R'hllor šalje moći svojim sveštenicima kada je to po njegovom planu potrebno i zato je Barik Dandarion vraćen u život toliko puta kako bi kasnije mogao da
vrati u život Kejtlin Stark... Jer R'hllor ima planove za nju...

(e sad, znam da ćeš da klikneš na spojler, pa ne vidim njegovu poentu; svi koji pročitaju post će ga pogledati) :D

Ovo je sa DVDova koje je radio HBO. Jako lepo odradjeno :)

Nisam to provalio... Video sam ovo na yt-u odavno ali nikada nisam gledao jer sam mislio da je neki fan-made a ne volim to... I bilo mi čudno jer mi se učinilo da je Mišel pričala u ovom snimku (i očigledno jeste)...
Jako mudar potez od HBO-a; Naročito za fanove koji žele da saznaju još a još više za one kojima smeta što serija nije prikazala sve što je trebala da prikaže...:ok:

Back