hypnotoad
Elita
- Poruka
- 19.224
Sto ste zapeli za crvenu svadbu ? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Sto ste zapeli za crvenu svadbu ?![]()

Ја се клањам дрвећу!Da pozdravim i Vas, dragi podanici moji, niste se pojavili na Blackwater-u, ali dobro, Kralj je milostiv, on prasta.
Naravno, prasta, ali ne zaboravlja.
Puno toplih pozdrava iz suncanog Dragonstone-a od vaseg Kralja, Mel, plamena i moje psihoticne zene.
![]()
Da pozdravim i Vas, dragi podanici moji, niste se pojavili na Blackwater-u, ali dobro, Kralj je milostiv, on prasta.
Naravno, prasta, ali ne zaboravlja.
Puno toplih pozdrava iz suncanog Dragonstone-a od vaseg Kralja, Mel, plamena i moje psihoticne zene.
![]()
Slava R'hlloru i jedinom pravom kralju Vesterosa !
Noc je mracna i puna uzasa ...
Neko je rekao da je R'hllor mozda zao.
Ja se generalno slazem sa time. Njegovi klerici rade stvari kao sto su uzdizanje "zombija", radjanje senki, cija je jedina svrha ubistvo, pale ljude zive, itd ...
Misljenja sam da su R'hllorovi protivnici deca sume i Stari Bogovi, jer Melisandre vidi Brana i Bloodravena, kao sampione Great Othera.
Melisandre zna za Stare Bogove i ne verujem da bi napravila tako glupu gresku da misli da su to neki nasumicni likovi.Amen brate!
Kad osvojim svoj presto zbog ovih bogougodnih reci dobices finu kulu pored mora i 5 Yunkai robinja da ti ispunjavaju svaku zelju!
- - - - - - - - - -
Njen zakljucak je da su oni sampioni Great Othera, ali njena zakljucivanja su mozda pogresna.
Svestenici cine stravicne stvari i u stvarnom svetu.
Verujem da R'hllor nije dobar ni los per se, ali se njegovi ciljevi poklapaju sa opstankom ljudi, pa ga to cini funiconalno dobrim.
Ne salje on nista , kad ga "krelci" zamole onda im posalje . Samo ponekad trazi zrtvuMelisandre zna za Stare Bogove i ne verujem da bi napravila tako glupu gresku da misli da su to neki nasumicni likovi.
Ne mozes porediti svestenstvo naseg sveta i Westerosa. R'hllor je onaj koji salje takve moci svojim kelricima. Te moci poticu iz njega. On je taj koji ih omogucava.

Ne kontam sta si hteo da kazes. Kazes da ne salje nista osim ako ga ne zamole? Da nije takav kakav je ne bi delio svojim klericima takve moci, nego bi ih zapalio na mestuNe salje on nista , kad ga "krelci" zamole onda im posalje . Samo ponekad trazi zrtvu![]()
A nekad ti i da free viziju u vatri . Bilo kako bilo , R'hllor je jedini pokazao pravu moc od svih bogova .

Gle , logika je da r'hllor ne radi na svoju ruku . Nije on digao gospodara munja i kejtlin zato sto mu bio cef , nego zato sto ga je toros iz mira molio . On odgovara na molitve svojih vernika , ne daje im nikakve moci .Ne kontam sta si hteo da kazes. Kazes da ne salje nista osim ako ga ne zamole? Da nije takav kakav je ne bi delio svojim klericima takve moci, nego bi ih zapalio na mestu
Kako mislis da je R'hllor jedini pokazao pravu moc? Pod broj jedan videli smo mnogo moci koje proisticu od Starih Bogova, a takodje i od Many-faced boga kojeg obozavaju Faceless Men.
Stavise Deca Sume su pokazala najvise moci kada su raznela ruku Dorna. Taj dogadjaj je bio jednako kataklizmican kao pad Valirije, a znamo da su ga izazvala Deca Sume, tj greenseer-ovi.
Pa tom logikom, nista nam ne govori da je R'hllor taj koji daje moci Torosu i Melisandre. Oni mu se mole, ali mozda im magija dolazi iz hrama a ne od Boga? Izgovaraju molitve, ali mozda izgovaraju cini?Gle , logika je da r'hllor ne radi na svoju ruku . Nije on digao gospodara munja i kejtlin zato sto mu bio cef , nego zato sto ga je toros iz mira molio . On odgovara na molitve svojih vernika , ne daje im nikakve moci .
Moc starih bogova je upitna , zato sto se ne zna da li ljudi koji imaju te moci poput brena , dobijaju iste od tih starih bogova , ili su rodjeni sa tim nezavisno od bilo kakve vise sile .
Ista stvar i sa bogom faceless ljudi . Pitanje je da li je menjanje lica visa sila ili samo magija . A pored toga nemaju nikakvu drugu moc
Ostaje da se vidi , ali za sad je R'hllor faca![]()
Melisandre zna za Stare Bogove i ne verujem da bi napravila tako glupu gresku da misli da su to neki nasumicni likovi.
Ne mozes porediti svestenstvo naseg sveta i Westerosa. R'hllor je onaj koji salje takve moci svojim kelricima. Te moci poticu iz njega. On je taj koji ih omogucava.
Upravo odgledah sestu epizodu, krivo mi kako je Ros zavrsila, Joffrey you bastard!
Ljudi, ovo nije pdf Književnost, zašto se diskutuje o knjigama na ovoj temi i to pružaju stravični spojleri (neke koje gledaoci neće vidjeti i godinama)? Još se koristi riječ 'sada' - za tekuću radnju najnovijih knjiga, sezonama udaljenih od najnovijih dešavanja u seriji.
Treba obrisati dosta posljednjih postova, ili ih prebaciti na onaj drugi pdf.
Ljudi su prestali čak *SPOILER* da koriste...
Meni djeluje da nema R'hllor-a, već da je to prosto magija, tj. Melisandra u tom smislu 'lažni prorok'.
Mada možda je ono iznenađenje Torosom od Mira čisti šok što nije toliko posebna koliko je mislila pred Bogom...

Ovo je sa DVDova koje je radio HBO. Jako lepo odradjenoNadjoh ovaj serijal na YT pa reko da podelim ako neko ne zna za njega . Dosta je zanimljivo , prica istoriju vesterosa sa gledista raznih likova

Ovo je sa DVDova koje je radio HBO. Jako lepo odradjeno![]()