Game Of Thrones

Opet dosadna epizoda. Posebno pocetak. Dosta ubacenih delova. Od kojih je jedan ekstremno neverovatan.
Susret Arye i Melisandre i Gendrijeva prodaja. Ovaj scenario kao da je pisan kopitom, a ne rukom.

Ja se ne secam ovoga spojlera iz knjige :think:
Ali nisam se secao ni one scene gde varis dobija svog carobnjaka sto mu je odsekao ud u kutiji ....

Pa jbg, valjda se i Martin nešto pita... On je izvršni producent... Siguran sam da se te dodate scene ubacuju nakon što njega konsultuju... Šta znam... Naravno da smeta kada se ubaci nešto što se nije desilo u knjizi, ali mislim da je mnogo gore kada se izbaci nešto što je u knjizi veoma bitno, a toga je bilo dosta, čini mi se...
Ipak su rekli ranije da je knjiga jedno a serija drugo i da što dalje bude odmicalo, da će sve manje sličnosti postojati...izgleda da nisu slagali... Koliko je meni poznato, Gendži (jbg, ime opet problem), nije bio prodat nikome... valjda... Ali mi se epizoda jako dopala, mnogo mi se svidela... I Arya vs Melisandre -> brainstorming u NonBiznis verziji... I like it... :lol:

Па кад слепци нису могли да убаце једно дете да игра Едрика Олујног(Робертово копиле код Станиса), сад морају да преплићу радњу са Црвеном свештеницом.
Генерално, све сцене које су измислили су дибидус глупе.

Dosadna epizoda,jako...Kad bih nekome za 2 dana morao da prepricam sta se dogodilo,sve bih spakovao u maksimalno dve recenice...Do kraja sezone ima 4 epizode,a radnja stangira...Nisam uopste odusevljen kako tece ova sezona...

Videces ti sta je smor kad puste 4. sezonu :D . Morace nesto svoje da izmisle , 1. deo 4. knjige je smor teski ...

Ali zar 4. sezona neće biti druga polovina treće knjige? Ili su planirali da ovo bude nešto poput 3a a ono 3b, za šta ja nisam do sada čuo pa ne bih ni voleo da se desi...

Ja jedva čekam četvrtu sezonu (koja, znači neće za još dve godine :dash:), čisto da vidim šta će sve menjati u odnosu na knjige jer apsolutno neće dozvoliti da im glumci vršljaju ko zna kuda čitavu godinu zato što nema njihovih likova u četvrtoj knjizi...pod "vršljaju" mislim na to da će započeti druge projekte koji će možda da se pokažu kao veoma isplativi pa bi mogli da pošalju HBO-u mahanje u vidu raskidanja ugovora... Jedva čekam tu dramu... :D

Pa kombinovaće Gozbu i Ples jer te dve knjige idu u istom vremenskom intervalu, paralelno.

Tako nesto sam i ja razmisljao . U gozbi nema toliko materijala za seriju a posto se ples vise manje odvija paralelno , prikazace njega .
Mada je moguce da su neki delovi gozbe kljucni za vetrove zime , pa ce biti konfuzno ako ih potpuno izbace :think:

Poslednja izmena:
Чини ми се да је Дебели рекао да Гозба и први део Плеса иду паралелно.
Други део Плеса почиње онда када се јављају ликови из гозбе(Џејми, Серсеји, Арја)

Ali zar tako neće sustići Martinovo pisanje? To im nikako nije cilj i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg je ova sezona podeljena na dva dela... I sami primećujete koliko se radnja sporo kreće... Jer zamislite samo da je ovo cela treća kniga - bilo bi nešto poput :vatromet::vatromet::vatromet:

epizoda... Bar se meni tako čini... Nije ni ovo loše ali nekako se čini sporo... I ne verujem da ne može da se "spakuje" u deset epizoda...ma kolika da je knjiga... To samo od scenarista zavisi...

Meni je urnebesno kada su producenti davali intervjuu i rekli su da ih je neko kontaktirao dok su još bili razgovori za ekranizaciju knjiga i da im je rekao "ej, našao sam način da celu knjigu spakujemo u film od dva i po sata" na šta u se svi u publici zasmejali... Ne znam, po meni bi to bio jako zanimljiv eksperiment...

Mozda su i trebali napraviti nesto kao lord of the rings , po 3-4 filma od 2-3 sata .... Al ajde , valjda su oni producenti sa razlogom .

Gledao sam neku emisiju sa njim i dobrim delom glumacke ekipe pa je pricao bas o tome kako je dobijao ponude za filmove, ali ih je odbio jer po njegovom misljenju ne moze jedna knjiga da stane u film i tu se apsolutno slazem sa njim. Ovako ima 10 epizoda po skoro sat vremena i opet ne mogu da ubace sve...

935552_156806957827852_1602733143_n.jpg

Koliko je jak onaj Petir i njegov govor na kraju .... mada je lik sociopata teska :lol:

Zanimljiv je to psiholoski sklop..On i Varis su obojica potekli sa dna i sa svoje 2 ruke su stvorili moc koji poseduju,i nece se lako odreci toga jer znaju koja je cena te moci i zato ce preziveti sva komesanja jer su voljni da tu cenu plate. Prezivece sve kao glodari koji su preziveli udar meteorita pre 65 miliona godina i koji i dan danas zive....
Svi potezi koje je Littlefinger povukao su bili sa ciljem da zadrzi ili uveca svoju moc..Ja ga ne vidim kao sociopatu,vec prosto kao coveka koji zna da se penje uz vec pomenute "merdevine"...

Zanimljiv je to psiholoski sklop..On i Varis su obojica potekli sa dna i sa svoje 2 ruke su stvorili moc koji poseduju,i nece se lako odreci toga jer znaju koja je cena te moci i zato ce preziveti sva komesanja jer su voljni da tu cenu plate. Prezivece sve kao glodari koji su preziveli udar meteorita pre 65 miliona godina i koji i dan danas zive....
Svi potezi koje je Littlefinger povukao su bili sa ciljem da zadrzi ili uveca svoju moc..Ja ga ne vidim kao sociopatu,vec prosto kao coveka koji zna da se penje uz vec pomenute "merdevine"...

Veoma je velika razlika izmedju Varisa i Petira , iako su otpoceli slicno . Cak je Varis i tezi start imao . Ali to Petirovo penjanje po merdevinama znaci gaziti po svima da bi dosao do cilja . Lepo ga je Varis opisao , da bi Petir spalio carstvo samo da bi bio kralj pepela ;)

Veoma je velika razlika izmedju Varisa i Petira , iako su otpoceli slicno . Cak je Varis i tezi start imao . Ali to Petirovo penjanje po merdevinama znaci gaziti po svima da bi dosao do cilja . Lepo ga je Varis opisao , da bi Petir spalio carstvo samo da bi bio kralj pepela ;)

Hm...A Varis je drugaciji? Mislim da je to njegovo ocrnjivanje Litlfingera bilo cista demagogija da bi okrenuo Tajrele,koji ce nesumnjivo postati ogroman faktor, protiv Baelisa..

Meni je Varis kao lik mnogo bolji i zanimljiviji od Littlefinger-a... Ovaj drugi mi je odvratan u svakom pogledu... Jer Varis je koliko-toliko "bezazlen"... Njegova moć je u informacijama (koje itekako umeju da se pokažu kao smrtonosne i opasne) ali LF je baš jeziv i poprilično okrutan...takvo je moje mišljenje...

Da li se nekom scena sa Džofrijem na kraju učinila jezivom...? Meni itekako jeste... Po ko zna koji put sam poželeo da izribam domaćinski u Tirion fazonu iz prve epizode...

Back