hypnotoad
Elita
- Poruka
- 19.224
au ala sta nacitani
gde ima da kupim te knjige u beogradu ne mogu da ucestvujem u diskusiji fali mi znanje
u bilo kojoj knjizari

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
au ala sta nacitani
gde ima da kupim te knjige u beogradu ne mogu da ucestvujem u diskusiji fali mi znanje
Meni užasno smeta ovoliko udaljavanje od knjige,ali užasno....od početka ima toga, ali pretera ga brate mili....skoro da sam izgubio interesovanje za seriju.
Šta će Petir u Winterfell-u i severu uopšte,kakva je sad ova glupost sa Sansom i Boltonima,šta će Džejmi u Dorni,gde je zombi Kejtlin,ovo sa Tirionom i Džorom,kako će Egona da ubace u priču za koga Varis radi u stvari knjizi,gde su i šta Grejdžoji rade sem Teona...ajde neki lik tu i tamo što ga nema ili zagine ali ovo udara na srž knjige
Razumem ja adaptaciju ali ovo postaje besmisleno.
Ono što me najviše plaši je da će Martin sad krenuti da prilagođava knjige seriji a tamo se ionako dovoljno upetljao...samo nam još to treba.
Можда је време да се Томен покаже као краљ и побије све врапце. Не верујем да ће се стари првоврабац извући са овим што је урадио.
Mislim da pohlepna debela mrcina ne izbacije knjigu zbog serije.. izace taman kada zavrse ovu sezuno, pazi sta sam ti rekao..Не могу више да прате књиге ! Испуцали су све ! Да су сачекали ГРРМ изда следећу књигу (стално помера рокове, сад се спомиње крај 2016.) серија би им пропала ! А тек док сачекају 7. књигу, која би досадашњим темпом требала да изађе за око 7 година. Пауза од 2,3,4 године не сме да се направи у таквом пројекту.
Ја се слажем да нису баш најбоље реализовали ово скретање са књига, али то су морали да ураде...
Mislim da pohlepna debela mrcina ne izbacije knjigu zbog serije.. izace taman kada zavrse ovu sezuno, pazi sta sam ti rekao..
ne pojavljuje se, ona je sestra Neda Starka i verenica Roberta Barateona, koju je Regar Targerijan oteo (iako je vec bio ozenjen princezom iz Dorne i imao i decu sa njom) i zbog cega je i doslo do pobune i promene na vlasti... a spekulise se da ju je oteo bas da bi imao dete sa njom jer Targerijani simbolisu vatru i zmajeve, dok Starkovi simbolisu led, zimu i njihovo dete bi bilo dete leda i vatre, a navodno je Ned Stark znao da je Dzon dete njegove sestre, ali nije smeo to nikome da kaze jer bi dete bilo ubijeno jer bi kao Targerijan bilo pretedent na presto, pa ga je zato predstavio kao svoje kopile
inace fizicki se Lijana Stark opisuje kao neko ko je bio jako slican maloj Ariji, ali nigde ne mozemo da je vidimo
citao sam neki strani forum i vidim i oni dosta pricaju o toj Lijani Stark koja je navodno majka Dzona Sneznog
jel ima neka fotografija njena da vidim ko je taj karakter, jel se ona ikada pojavila u seriji?
- - - - - - - - - -
ovu sam izguglao
![]()
A sto se prosto nije ozenio sa njom ili nekom rodjakom Starkovih s obzirom da su Targerijani bili itekako popularni u njihovo vreme?
Pa Targerijani jesu bili popularni, ali oni su bili incestuozni, vencavali su se izmedju sebe, da se krv ne bi mesala, da ne bi izgubili moc da upravljaju zmajevima i vatrom. E sad, Regar nije imao sestru koju je mogao da ozeni, Deneris je rodjena tek nakon njegove smrti, a bili su vec poprilicno ludi zbog tolikog incesta, pa su resili da ga udaju za neku princezu sedam kraljevstva van svoje porodice. Dorna je bila najbolji izbor, jer Targerijani nikad nisu uspeli da je pokore zbog njihovog gerilskog nacina ratovanja, oni su dobrovoljno usli u sedam kraljevstva, imali su najvecu autonomiju, zadrzali su titulu princa/princeze, nacin nasledjivanja prestola u Dorni je specifican samo za njih, bili su najlabaviji deo cele drzave, pa je i logicno da su Regara hteli da ozene bas sa princezom iz Dorne, da bi ucvrstili jedinstvo drzave, to je bio cisto politicki brak.A sto se prosto nije ozenio sa njom ili nekom rodjakom Starkovih s obzirom da su Targerijani bili itekako popularni u njihovo vreme?
OMG KAKVA EPIZODA!!!