Game Of Thrones

Prvi serijal sam dobio na HDD-u, zahvaljujući neinformisanosti nisam ga odmah pogledao, međutim u međuvremenu pročitah prvu knjigu.... pa u toku jedne noći u oči početka drugog serijala odgledah svih 10 epizoda bez prekida, bejah očaran, sa nestrpljenjem sam čekao svaku epizodu iz drugog serijala, u pauzi između drugog i trećeg serijala pročitah sve delove knjiga, poslednja dve na engleskom jeziku .... VAU, ovako nešto podseti čoveka na istorijske momente, na legend, mitove... sve što je kao dete čitao i gledao stare filmove.... FANTASTIČNO. Opčinjava me R.R.Martinova brutalnost, zapravo realno sagledavanje života u svemu tome - sad te ima, moćan si, a već sutra te nema.... neverovatno je brutalan prema likovima, jednostavno nestanu, kao u pravom životu...

Evo momenta za novozaražene, čisto da znate o kome se priča u seriji-knjizi..

Šta joj fali? Odlična glumačka postava, savršene seks/fight scene, zaplet valjan u većini situacija, ima plot-holeova kao i svaka serija ali je savršeno zaokružena time što je nisu razvlačili kao druge. I kraj je odlično odrađen :)

Fali joj svega po malo. Fight scene su po meni daleko od savrsenih, pogotovo cgi na koji se dosta oslanjaju. Seks scene moram priznati da su jako dobre :D
Prica nije narocito duboka, kao ni likovi. U principu mi nista nije lose, ali mi nista nije ni odlicno, tako da ono, dobra je serija za pogledati, ali je ne bih stavljao u vrh...

A Rome? :D bolja od spartakusa

Znaš, Rome sam odgledao baš pre Spartacusa, odnosno Rome je razlog što sam i krenuo da ga gledam... glavni problem kod Rima je sam kraj kojeg su zbrzali i smuljali zbog budžeta i nemogućnosti da završe seriju i onda mi je to upropastilo čitav doživljaj, dok Spartacus ima fin, zaokružen kraj. I naravno, ne možeš porediti HBO i Starz što se tiče budžeta ali je Starz neverovatan posao odradio sa Spartacusom. I soundtrack je jedan od najboljih, savršene pesme, Joseph Loduca je bio zadužen za to :cool:

994303_376551809123137_711347874_n.jpg

:mrgreen:

spartacus je majka.

tacno se vidi da su ljudi pogledali scenario, odlucili koliko treba da traje ( odlicno ) i to realizovali. vec sam rekao, HBOooooove serije traju dok imaju rejting, a onda se krajevi otaljaju na brzaka, da ti zao sto si gledao onoliku pricu pre toga.

Оно што је остало од северњачке војске се враћа на Север, заклето новом заштитнику(Болтон). Шанац је нападнут одавно, него у петој књизи има опис шанца и околине.

Ali ako se nisu vratili na sjever odmah, znači li to da su učestvovali u Boltonovoj zavjeri?

..i zaobišli jedinice Gvozdenih vraćajući se kući (i Kejlinov šanac)?
Е сад, то си добро запазио, могуће да је превид! :ok:
Mада нико значајан није више остао од Карстаркова на југу. Иначе њихова пешадија је остала са Болтоном.

Poslednja izmena:

Back